Perjumpaan Ibu Bapa Dgn Guru2 Tadika

Perjumpaan ini diadakan untuk memberi keterangan kepada ibu bapa mengenai anak2 yang bakal memasuki alam tadika... waaa.. cam tak caya Amiera dah nak masuk tadika..

Pukul 9.00 pagi owner tadika dah edarkan risalah dan explain mengenai aktiviti sepanjang tahun tadika Gemilang.. memang bestlah.. yuran dia pun tak ler semahal kat tadika yang lain.. tapi pendekatan islamic, english dan math yang diterapkan kepada anak2 tadika mmg bagus.. tapi Amiera mungkin hanya akan stay kat tadika tu sampai bulan 5.. lepas kami pindah rumah nanti Amiera akan kami hantar ke Tadika di Nilai... dan kalau cara pembelajaran di tadika Nilai tu nanti tak sebagus kat sini.. masuk umur Amiera 5 tahun kami hantar Amiera ke tadika di Putrajaya semula..

lepas tu kami meneruskan perjalanan ke Romantika, Ampang sebab nak tukar jam dinding yang problem tu.. tapi hancus.. jam tu takde stok lagi... eiii.. diorang suruh pilih jam lain.. tak nak lah aku.. yang lain tak cantik.. so, terpaksalah cari kat mana2 kedai yang boleh baiki jam.. ada sesapa tahu tak kedai yang boleh baiki jam dinding ni??

alang2 aku dah ke Romantika.. tak sah kalau aku tak membeli... antara koleksi english yang aku beli...


nak kata teko bukan.. tak tahu apa bendanya ni.. tapi sebab murah dan comel..aku beli ler..


cawan minuman... sayang pulak nak guna.. takut pecah..
tempat letak kunci dan apa2 ler..
kotak bunga2 yang mengandungi set minuman as below..
set minuman.. aku minat sangat ngan corak bunga ni..


Rumahku Dah Siap 100%

Jumaat lepas aku dapat surat dari pemaju perumahan.. rumah aku dah siap 100%... kunci dah boleh collect bila semua outstanding payment dijelaskan... so, lanni aku tengah tunggu surat bayaran dari bhgn. pinjaman perumahan...

lepas tu nak kena tunggu CF untuk buat apa2 renovation... rasa2nya bilalah leh dapat agaknya..




Family Gathering ~ Last Day

Hari terakhir sebelum family hubby aku balik ke Ipoh, kami sekeluarga ke Maidin Kajang semula.. masih ada lagi yang tak sempat nak shopping.. aku cam biasa.. pantang shopping aja..




sedondon pink..



papa ngan baju baru yang dibeli di PD..


di Maidin, aku sempat beli jam dinding...



jam yang ada gambar sayur2an.. plan nak letak kat wet kitchen nanti..



tak tahu nak letak kat mana jam ni.. tapi sebab dia cute.. tu yang aku beli..


lepas tu kami ke Alamanda, Putrajaya.. apa2 hal.. makan dulu...



Along yang dah kekenyangan..



Amiera buat muka ala2 Suliza Salam..


Lepas makan, sementara menunggu yang lain solat Zuhur..







Amiera ngan Haqiem naik kereta mainan..


Dalam pukul 4 lebih, family hubby aku pun pulang ke Ipoh.. selepas tu kami meneruskan perjalanan ke Jusco Taman Equine.. sajer nak menghabiskan voucher yang ada..



cuba teka berapa jumlah semua voucher ni???



Kami sampai semula ke rumah dalam pukul 8 malam...



Next Trip Untuk Family Gathering 2008 akan diadakan di Langkawi...


Family Gathering ~ Day 5

Hari ni pulaks... lepas breakfast.. ayah2 membawa anak masing2 mandi manda... sementara kaum ibu mengemas rumah dan packing barang untuk check out pukul 12 tengahari nanti..

So, gambar Amiera masa mandi ngan papa tak dapat aku nak snap..


ni kat kaunter hotel masa nak check out..

Lepas check out kami singgah ke Teluk Kemang untuk lunch.. Macam biasa lepas lunch shopping time... dan aku sempat beli baju PD untuk aku, hubby dan Amiera.. Amiera pulaks buat perangai nak mainan... oooo.. makin ngada dia ni.. last2 pujuk dia konon2 nak beli ultraman.. last2 papa belikan dia kipas..

sedondon kami bertiga..



kipas princess dan minnie..

Kami meneruskan perjalanan ke Melaka... jauh jugak.. nampak signboard macam dekat ajerk...

sampai di Melaka.. di kawasan dataran Melaka tu tak de tempat parking.. so, terpaksa berpatah balik dan cari Masjid untuk solat...


aku cuma sempat snap gambar kapal ni dari dalam kereta..



Gelagat Amiera masa dalam kereta..


salah satu masjid yang kami singgah di bandar Melaka..

Lepas solat kami ke Masjid Tanah pulaks.. coz my MIL nak beli belacan... Kemudian kami meneruskan perjalanan ke Nilai 3.. ada yang tak sempat nak shopping aritu.. Lepas solat maghrib kami makan malam di salah sebuah gerai di Taman Semarak, Nilai..


sedang menunggu makanan..


muka takde mood..


makan dah sampai.. seranggggg...


erkk.. alhamdulillah..
Kami sampai ke Putrajaya lebih kurang pukul 10.30 malam kalau tak silap... rehat untuk last day family gath keesokkannya...


Family Gathering ~ Day 4

Seawal pagi my MIL dan masakkan nasi lemak untuk anak2 tersayang.. rajin sungguh my MIL ni.. susah nak dapat ibu camni..


lepas breakfast.. aku dan SIL.. bertungkus lumus menyiapkan juadah nasi ayam untuk di bawa ke PD..


dalam pukul 10 pagi if i'm not mistaken, my BIL sampai ngan wife dia..


selesai berkemas.. dan aku as tuan rumah memang kalut ler.. lebih kurang jam 12.45 tengahari kami bertolak ke PD..



Amiera dalam kereta atuknya...



first time papa drive kereta atuk...


sampai di PD lebih kurang pukul 2 petang.. memandangkan kami tak tahu di mana Hotel yang kami booking tu... dengan selambanya kami menuju ke arah Teluk Kemang... yang aku pulaks rasa tak sedap hati.. rasanya bukan kat sini arah Hotel tu.. aku call Hotel tersebut.. sah salah haluan.. kami berpatah balik dan menghala ke arah Lukut..

cari punya cari.. baru ternampak Glory Beach Resort... tersergam indah di tepi pantai.. sampai di sana kami terus check in..


selepas aktiviti memunggah barang2 dari but kereta ke hotel, kami pun makan ler.. lapor ooo...



Amiera memerhatikan gelagat papa yang kekenyangan..

sebelum mandi di kolam, my SIL & hubby (guru2 Bagan Serai) as penyelaras aktiviti masa Family Gath ni memulakan acara pertama untuk kanak2 iaitu Acara Meniup Belon.. acara diwakili oleh Kak Long, Kak Ngah, Along dan Kak Chik.. waktu ni aku tengah tidur.. hehhehehe.. bila dengar jerit2 cepat2 aku bangun..


belon Kak Long meletup sebab dah terlalu besar.. tapi malangnya letupan tu terkena mata Kak Long.. per lagi.. menangis lah dia.. dan permainan terpaksa diberhentikan.. dan keputusan juri sepakat memilih Kak Long bagi memenangi acara ini..



Kak Ngah sedang merawat Kak Long.. cewah.. sayang jugak yer kak kakak dia..

selepas hujan reda, kami pun bersiap2 untuk mandi kolam... aku??? tengok jer lah..



papa ngan Amiera.. lajunya jalan.. Opah ikut dari belakang..



Amiera dengan pelampung ikan dia..



Amiera tengah mandi ..


Nak story sikit.. kat kolam ni parents yang nak temankan anak masa mandi tidak dibenarkan memakai baju.. cittt... ini pun nak kira.. lantak pi lah orang nak pakai baju ke idak.. apa lah rule kat hotel ni...


Masa Amiera tengah seronok mandi tu dengan pelampungnya.. tiba2.. dia tenggelam sebab pelampung dia besar.. cepat2 papa selamatkan dia.. termuntah2 Amiera sebab tertelan air kolam.. yerkk...


Kemudian kami ke pantai yang berdekatan, penyelaras aktiviti dah mention untuk adakan acara membina istana pasir... terdapat dua kumpulan iaitu kumpulan Kak Long dan Kak Ngah... tapi malangnya.. acara telah diganggu dengan kehadiran orang dewasa... saksikan gambar berikut..



kumpulan Kak Ngah telah dibantu oleh Pak Long dan Pak Yang (Gelaran utk hubbyku)



Amiera tak tahu nak buat apa.. tengah blur lepas lemas..


close-up muka blur.. hehhehe.. ciannya dia..


acara terpaksa dihentikan secara tiba2.. kerana hujan semakin lebat semula.. kali ini pertandingan di hakimi oleh my MIL... kumpulan mana yang menang??? tunggu...


selepas solat maghrib berjemaah... kami pun memaca Yassin beramai2..



Acu tengah membaca ke menurun tu... hehehhehe.. jangan mare aaa..



Amiera ngan Haqiem yang menyibuk kat sini.. nak papa.. nak mama...


Selepas tu, acara malam pula dimulakan dengan pertandingan mencari harta karun.. terdiri dari dua kumpulan yang diketuai oleh Kak Long dan Kak Ngah...


pertandingan ini dimenangi oleh kumpulan Kak Long..


next acara pula... pertandingan merebut gula2.. diwakili oleh Amiera, Haqiem dan Insyirah..



Amiera sedang memasukkan gula2 ke dalam baju.. idea dari aku ler.. sib baik Amiera faham apa yang aku cakapkan..



perut Amiera dah macam mengandung 6 bulan... hehhehe...



saki baki gula2 yang tinggal..


pertandingan dimenangi oleh Amiera...hehhehehhe....

selepas itu acara bertukar2 hadiah... dalam acara ini setiap keluarga dikehendaki menyediakan satu hadiah untuk ditukar2.. yang aku pulaks tak faham sebab miss communication ngan hubby aku... aku pi beli hadiah untuk MIL dan semua SIL aku.. hehehehe.. lepas cabutan diadakan, aku dapat hadiah dari my SIL... cute sangat hadiahnya..



pasu dan bunga merah... sesuai banget ngan meja make-up aku... sesuai pulaks tu dengan jiwa aku ni..


penyampaian hadiah dari FIL..

Selepas makan malam... acara diteruskan dengan ucapan dari wakil setiap keluarga...

Kemudian acara diakhiri dengan penyampaian hadiah kepada para pemenang pertandingan yang telah diadakan...


Amiera dengan hadiah kemenangannya..


Aktiviti seterusnya... TIDUR TIME!!!....


Family Gathering ~ Day 3

Pada hari ke-3 pulaks... kami ke Nilai 3.. destinasi yang wajib kami pergi..


sebelum bertolak.. kanak2 terlebih dahulu bermain di taman permainan di bawah apartment..


Kak Long sedang buat terbangan maut ala2 superwoman..


Amiera pun cuba nak buat tapi tak jadi.. dah jadi macam nak membuang pun yer..


Amiera dari jauh mencuba lagi... tapi tak berjaya melepaskan tangannya..

Along ngan Damia..


Haqiem yang montel..
Sampai di Nilai 3, tempat pertama yang dituju ialah KK Home Dec.. sempat lagi aku beli sejambak bunga untuk menghiasi pale yang aku beli dulu...


waaaa... seronoknya.. pink gitu...


sebab dia sweet, so aku beli ler..

lepas lunch, kami ke kedai mainan kanak2.. dan aku tak sah tak membeli.. asyik membeli jerk aku ni.. mcm mana duit tak cepat habis... hehhehhehe...

bantal Pooh & Minnie utk Amiera..
lepas tu pulaks.. kami ke kedai pakaian... sebelum tu aku singgah membeli handbag yang ala2 english..ahahahhaha.. kemaruk tul aku ni..


koleksi dari Anna Sui.. menambahkan lagi koleksi english aku.. bunga2 gitu..



ni koleksi Anna Sui yang dah lama aku beli.. sajer nak show kat sini... geggegege...

di kedai pakaian tu aku beli towel Amiera dan blouse aku... blouse aku tak show kat sini ler.. malu...



towel Princess dan Minnie
lebih kurang pukul 5 kami bergegas pulang ke Putrajaya coz my MIL, FIL dan BIL dah nak sampai... esok kami akan ke PD..


Geng Kitty

Sangkut Paut

3D (1) 5S (3) Acacia (4) Aduan Rakyat (13) Aidijuma (1) Aku dan Dia (60) Amiera (269) Ana Muslim (2) Anniversary (10) Anugerah (11) Aqiqah (5) Ariani (3) Arissa (51) ASB (3) ASUS (1) Avatar (1) Award (6) Bajet (2) BBQ (2) Big Bad Wolf (3) Birthday (75) Biskut (2) Biz (3) Blogger (12) Car (1) Carlo Rino (6) Ceramah (3) CERT (1) ChurpChurp (2) CIC (12) Cloth Diaper (1) Contest (8) Cuepacs (1) Dari Dapur Mama (1) Denggi (1) Diaper Cake (1) Dinner (1) Drama (5) EKSA (1) Exam (2) Expo (2) Family Gathering (22) Fareeda (17) Fateh (193) Floria (1) Frozen (1) Gajet (1) Gift (10) Giveaway (1) Handbag (2) Handphone (4) Hari Raya (153) Hello Kitty (2) HFMD (1) Hobby (2) Holiday (115) Hot Air Balloon (4) Iftar (1) Impian (9) Info (31) Isu Semasa (9) JJCM (12) Juadah (115) Jurnal (4) kak Rose (8) Kecantikan (1) Kenduri (15) Kesihatan (2) Kuarters (11) Kuiz (2) Kursus (19) Lawak (2) Lazada (1) LIMA (1) Lovely Song (7) Luahan (3) MAFIST (5) Majalah (4) MasterChef (6) MeadJohnsons (4) Memori (3) Muffin (2) MyDeal (1) Nilai3 (1) Novel (3) Nuffnang (7) Nuri (5) OnAir (1) Panggung (1) Pekeliling (1) PINK (8) PotLuck (2) PPA1M (4) Pre Loved (1) Pregnant (28) PRU (2) Prudential (2) PTK (2) Puasa (69) Puisi (9) Putrajaya (32) Qaisara HB (3) Ramadhan (18) Resepi (37) Riadah (22) Rumah Peranginan Persekutuan (3) Sad Song (1) Saham Akhirat (5) Sales (5) SBPA (4) Sejarah (2) Seminar (5) Shabby Cottage (66) SimplySiti (3) SkullMate (1) Sogo (3) Solid Food (5) SSPN (3) Streamyx (3) Sustagen (4) TAG (5) Taman Raudhah (13) The Movie (21) Tips (2) Tupperware (2) UPKK (9) UPSR (3) Ustazah Pilihan (6) VAIO (2) Vantage (6) Villa Raudhah (47) Viral (4) watermark (1) Wishlist (2)

Yg Suka Bercerita

Sitting and Blinking Hello Kitty