Jualan Anniversary Vantage!

Sempena Anniversary yang keberapa ntah.. Vantage mengadakan jualan sehingga 80%.. aku apa lagi.. ambik kesempatan ni nak membeli ler.. beli setakat yang mampu ler.. memang banyak barang diorang kasi diskaun.. kalau ikutkan hati semua nak beli.. tapi bajet ciput jerk..

so.. barang2 yang aku beli adalah...


Pearl Teapot.. harga asal RM55..


candy bowl.. ni cuma less 10%.. dari RM79 dapat RM71.. tapi sebab cute aku beli ler..


yang hat ni pulaks.. soup toureen.. dari RM189 dapat RM66... less 65%... senduk tu beli asing.. satu RM15


Ceramah Maulidur Rasul

Sempena kelahiran junjungan besar Nabi Muhammad S.A.W... pejabat aku mengadakan ceramah yang disampaikan oleh Ustazah Zawiah, JAKIM..


urusetia tengah set pc..


Majlis dimulakan dengan nasyid dari kumpulan As-Solehah yang baru ajerk ditubuhkan 2 hari.. walaupun suara agak sumbang sikit tapi oklah.. menghiburkan... yang bestnya 2 penyanyi solo adalah dari bahagian kami.. cayalah.. solute sama u all...


serba hijau.. 2 buah lagu yang dinyanyikan..



masing2 rasa puas..


Tajuknya khusus kepada rahmat dan berkat ajaran Nabi Muhammad S.A.W ke atas umatnya.. pelbagai kisah Nabi dan contoh2 yang dikaitkan ke dalam hidup manusia di zaman ini.. best ler ustazah tu berceramah.. tak kering gusi.. pengalaman dia dalam mengendalikan masalah2 manusia dalam kehidupan seharian..




masing2 khusyuk...

selesai ceramah.. kami beramai2 berselawat ke atas Nabi Muhammad S.A.W. jom selawat!



Hi Uols!!!

Wah..wah..wah.. lama sungguh aku menyepi... sibuk sikitlah.. so.. ada macam2 story aku nak habaq mai.. baru2 ni aku ada kursus kat Kolumpo... hahahhaha.. dokek yo ngan KLCC.. kursus apa?? kursus CERT lagi... nak belajar cara2 nak baca log.. boleh tahan best jugak.. so, peluang yang ada ni... aku dating ngan hubby tersayang... yelah.. dah lama tak berdating berdua.. selalu bertiga.. bila lunch hour jerk aku ronda KLCC ngan Ampang Park.. time pergi dan baliks... aku merempit ngan hubby... teringat2 ler zaman muda2 dulu... cewahhh...


pemandangan KLCC tongah2 paneh tu...

cerita pasal merempit ni... jumaat lepas motor hubby aku problem.. dah selalu gak ler motor ni buat hal... so, hubby aku decide nak beli motor baru... actually hubby aku sayang sangat ngan motor ni... dah lama dia berjasa... dia beli motor ni masa kami masih bertunang.. dah 5 tahun jasanya...


tinggal kenangan..

dan motor yang baru pulaks... Honda Wave.. yelah kan.. nak beli Honda Jazz tak mampu.. dapat beli Honda Wave pun jadik ler.... gegeggegege....


ni ler rupa motor baru tu... tapi gambar ni aku cilok yang website Boon Siew Honda..

habih pasal rempit.. ni pasal progress rumah aku tu... semalam aku pi tengok diorang pasang plaster ceiling... Insya-Allah minggu depan siap ler diorang cat sekali ceiling tu... then dengan orang yang sama aku buat kitchen cabinet.. dia ambik RM3500 untuk dry dan wet kitchen.. so far ini harga yang murah... guna membrane press.. kualiti kayu ni lebih bagus dari melamine.. dan ia berkilat... lagipun jenis ni boleh buatkan kabinet ala2 english style... kalau guna ply atau melamine memang tak boleh... so, aku memang soker yang amat.. pilihan warna yang aku suruh dia carikkan warna cream.. memang kena ngan aku nya pilihan.. tapi kabinet ni takes time diorang nak buat coz diorang kena order dulu dari Johor... takpe aaa.. janji apa yang aku nak diorang boleh buatkan... untuk gambar2 progress rumah aku snap bila semua dah siap yer.. lanni tak de mood nak snap.. semua rangka2 lagi...

habih pulaks pasal rumah.. lanni nak citer pasal koleksi english aku... untuk bulan ni ... barang2 yang aku beli adalah....

teko comel lote ni dari vantage.. satu RM10.00


sarung kusyen ni pulaks.. sehelai RM15.00


Cuti Yang Memenatkan..

Sabtu lepas... kami pergi ke kenduri kahwin di Ampang, Selangor.. kawan hubby yang kawen.. dahlah time ngundi.. memang sesak sikit jalan nak ke Ampang tu... suasana majlis tenang jerk sebab pengantin dah sampai... ramai tetamu yang dah balik.. majlis di buat di dalam dewan.. kiranya selesa ler..


majlis yang sederhana tapi meriah..

bersungguh2 Amiera makan kek tu...

selesai kenduri kami bergegas ke Nilai.. coz dah janji ngan orang pasang plaster ceiling nak dapatkan quotation... kira punya kira... termasuk ceiling, cornice, center panel dan beading... around RM2800... pastu aku mintak free gift cornice kat wet kitchen... hehehhehee.. so.. kami setuju ler... Insya-Allah.. next week diorang akan datang mengukur coz lanni tengah sibuk buat satu rumah lagi... lepas diorang bla... kami teringat yang ceiling kami nanti akan rendah.. so, center panel tak berapa sesuai... then kami sepakat nak tukar kepada dome.. tapi dome ni mahal sikit dari center panel.. so, kos yang dianggarkan mungkin around RM3000 gaks...

selesai plaster ceiling.. ingatkan kami nak cuci tingkat atas.. tapi pemaju tak baiki lagi paip rumah kami.. so, cancel bab mencuci.. pastu hubby ingat nak pasang rail langsir.. tup2 kalau pakai kerusi tak sampai coz tingkap kami terlalulah tingginya.. tangga pulaks takde.. so, cancel jugaks...

dah lewat petang kami pi round kat Nilai Square.. nak cari langsir... pergh.. kedai tu dah meningkat maju.. kain ala2 english style makin banyak.. pening kepalo... discuss punya discuss ngan cina tu... aku nak buat langsir kat tingkap di ruang tamu, ruang makan, ruang tangga dan kat 2 dapur.... kos semua sekali cina tu ambik RM1000.... then kos rail dan rod kayu termasuk upah pasang pulaks.. RM500... nak harap aku jahit sendiri langsir tu memang susah ler.. takde masa.. pastu pulak aku bukannya reti sangat menjahit.. senget benget jadiknya...


ni design langsir yang aku suruh cina tu buatkan... untuk dapur aku buat yang simple aja...


ni kain pilihan.. bunga dia nampak hidup.. mcm kain Elyza...


ni pulaks untuk langsir dapur... sweet jerk color dia..

Keesokannya... kami bergegas pulaks ke Trolak Selatan, sepupu hubby kahwin... dah kelam kabut tu.. aku lupa ler pulaks nak bawak handphone.. so, tak de gambar lah yer...

oh ya.. barang vantage keluaran AVON yang aku pesan kat kakak ipar diorang bawak sekali.. cantik siot...


harga untuk kedua2 ni tak sampai RM100..


Updated! Villa Raudhah..

Semalam diorang pasang grill kat umah aku... kerja diorang ok... cuma tu ler cam mahal jerk akunya grill tu... RM5k.. tapi nak wat camna kan.. dah pasang... lagipun umah corner lot.. kenalah tanggung kos yang tinggi.. huhuhu..

mereka sudah sampai..

grill di ruang tamu..
grill di pintu utama..
pemandangan keseluruhan rumah..

melingkar-lingkar...
di dry kitchen..
di wet kitchen..
pemandangan dari tangga...
kat tingkat atas semuanya guna grill biasa...
ni pulaks kat family hall...
kat bilik utama..
belah petangnya pulaks... orang kitchen cabinet datang nak ngukur.. maybe hari ini atau esok diorang bagi quotation.. harap2 dapat ler murah.. fening ni memikirkan fulus...
pastu pulaks.. budak grill tu bagitahu orang yang nak pasang plaster ceiling tak jadi.. pastu dia kata ada sorang kawan dia leh buatkan.. kos upah aja dia ambik RM2300.. mahal tu.. barang kena beli sendiri.. tapi aku tolak... mahal sangat... lanni tengah mencari2 tukang buat plaster ceiling kat Nilai tu.. sesapa ada contact tak???????


Mari Mengundi!

Pagi tadi... setiap bahagian dikehendaki menghantar wakil ke perjumpaan dengan Menteri Pelancongan... sapa lagi kalau bukan Dato' Adnan Mansur.. wakil rakyat Putrajaya... dia menyampaikan amanat supaya sokonglah Barisan Nasional... heehhehehee... dan dalam pernyataan dia juga.. katanya.. kerajaan akan menimbang semula honorarium selepas pilihanraya diadakan... leh caya ke? hmmm... so, u ols yg gov staff.. nunggu lah yerk... hopefully janji bukan sebarang janji..




siap round table tu...


saipul expose lebih nampak!


tenung apa tu hasri? ke sakit mata?


sepupu eric leong.. BOB.. caya lah!


pasangan ideal.. alah rahman.. buat2 muka romantik pulaks..


me as u know!



video

sekitar kempen yang sempat aku rakam..



Hangen jerk!

Semalam aku pi tengok umah... nak tahu apa dah jadi... wireman tu cerita.. diorang sampai dalam pukul 10 pagi semalam... masa diorang tengah wat kerja kat tingkat bawah.. tiba2 air melimpah ruah dari tingkat atas... ada orang bukak paip air kat luar.. asalnya memang kami tutup sebab paip ke tangki ada masalah.. nak kena repair dulu.. ntah mangkuk ayun mana yang bukak.. menyebabkan air dari bilik air keluar dan saluran air pulak tersumbat... adooiiii.. macam2 hal.. barang2 wireman tu pun basah kena air.. memang geram jugak ler... so, aku kena make sure pemaju baiki dulu saluran paip sebelum aku nak pasang plaster ceiling.. karang tak pasal2 plaster ceiling aku runtuh...

ada lagi pulak masalah.. lampu yang kitaorang beli untuk dinding pecah... tu orang2 wireman yang buat sebab masa nak angkat lampu tu dari air yang bertakung.. tiba2 lampu tu terkeluar dari kotaknya.. hmmm.. hampeh.. tapi diorang akan gantikan.. masalahnya boleh ke diorang carik yang sama design...



ni ler pics yang sempat aku snap.. memang aku bengang sangat...


ni lampu kat family hall...


lampu kat bilik utama.. bilik ni lampu special sikit.. yelah.. bilik aku kan.. kenalah special.. lain2 bilik pasang lampu kalimantang ajerk... hehhehehhe... ongkos maaa...


ni pulaks lampu kat ruangan tangga...


Wiring.. Lampu.. Kipas..

Semalam pi tengok rumah kami.. alhamdulillah.. diorang tengah buat wiring dan pasang lampu kipas kami... tingkat atas rumah dah hampir 100% siap pasang... cuma tingkat bawah belum lagi... sebab kena tunggu plaster ceiling sebelum pasang lampu dan kipas.. lepas kerja nanti aku pi tengok balik.. nanti aku snap pics kat family hall dan bilik..


lampu parking..


lampu balkoni..


bilik utama.. satu lampu tu mentol dia terbakar.. nanti orang tu repairkan.. kipas pulaks kami guna yang biasa aja untuk semua bilik.. tak mampu ler nak beli mahal2.. ada rezeki lebih nanti kami plan nak pasang plaster ceiling untuk tingkat atas sekali ngan downlight... baru romantik.. hehhehe..


pemandangan dari luar rumah..

disamping tu paip kat luar pun mat indon dah buat.. cuma belum di cat semula... tapi mahal siot dia ambik... ada ke patut dia kata harga standard dia ambik untuk semua rumah.. walhal rumah yang lain tu paip diorang buat kat tengah2 laman rumah.. paip kami jaraknya just sikit ajerk dari paip utama... tension gaks..


ni ler paip yang cenonet tu..


Projek Hari Sabtu

Hari sabtu lepas aku rajin sikit ngemas rumah... haaa.. nak tahu kenapa? sebab hubby gi kelas.. ntahlah.. mungkin sebab bila hubby balik aku lebih suka dia tengok rumah bersih.. kemas... hehehehhehe... tapi kalau hubby sama2 ada kat rumah.. memang liat ler aku nak buat keje... hehehhehe...


Projek yang aku buat tu dinamakan 'decal'. 'Decal' ni aku beli dari vantage.. henglish style lagik... hehehhehehe.... so, layannnnnn....




beberapa keping decal..


ni bekas yang aku beli dari KK HomeDec..


dan ini pulaks hasil dari decal itu...


letak bunga dulu...


bekas air ni pun aku letak decal... mmm.. so sweet...


Geng Kitty

Sangkut Paut

3D (1) 5S (3) Acacia (4) Aduan Rakyat (13) Aidijuma (1) Aku dan Dia (60) Amiera (268) Ana Muslim (2) Anniversary (10) Anugerah (11) Aqiqah (5) Ariani (3) Arissa (50) ASB (3) ASUS (1) Avatar (1) Award (6) Bajet (2) BBQ (2) Big Bad Wolf (3) Birthday (73) Biskut (2) Biz (3) Blogger (12) Car (1) Carlo Rino (6) Ceramah (3) CERT (1) ChurpChurp (2) CIC (12) Cloth Diaper (1) Contest (8) Cuepacs (1) Dari Dapur Mama (1) Denggi (1) Diaper Cake (1) Dinner (1) Drama (5) EKSA (1) Exam (2) Expo (2) Family Gathering (22) Fareeda (17) Fateh (192) Floria (1) Frozen (1) Gajet (1) Gift (10) Giveaway (1) Handbag (2) Handphone (4) Hari Raya (151) Hello Kitty (2) HFMD (1) Hobby (2) Holiday (115) Hot Air Balloon (4) Iftar (1) Impian (9) Info (31) Isu Semasa (9) JJCM (12) Juadah (111) Jurnal (4) kak Rose (8) Kecantikan (1) Kenduri (15) Kesihatan (2) Kuarters (11) Kuiz (2) Kursus (19) Lawak (2) Lazada (1) LIMA (1) Lovely Song (7) Luahan (3) MAFIST (5) Majalah (4) MasterChef (6) MeadJohnsons (4) Memori (3) Muffin (2) MyDeal (1) Nilai3 (1) Novel (3) Nuffnang (7) Nuri (5) OnAir (1) Panggung (1) Pekeliling (1) PINK (8) PotLuck (2) PPA1M (4) Pre Loved (1) Pregnant (28) PRU (2) Prudential (2) PTK (2) Puasa (69) Puisi (9) Putrajaya (32) Qaisara HB (3) Ramadhan (18) Resepi (37) Riadah (22) Rumah Peranginan Persekutuan (3) Sad Song (1) Saham Akhirat (5) Sales (5) SBPA (4) Sejarah (1) Seminar (5) Shabby Cottage (66) SimplySiti (3) SkullMate (1) Sogo (3) Solid Food (5) SSPN (3) Streamyx (3) Sustagen (4) TAG (5) Taman Raudhah (13) The Movie (21) Tips (2) Tupperware (2) UPKK (9) UPSR (3) Ustazah Pilihan (6) VAIO (2) Vantage (6) Villa Raudhah (47) Viral (2) watermark (1) Wishlist (2)

Yg Suka Bercerita

Sitting and Blinking Hello Kitty