N3 baru - koleksi baru..

Lepas gaji minggu lepas.. member opis ajak pi Romantika.. dia nak membeli Teddy Bear.. aku ON jerk.. tempat favourite kata kan..

tak nak cerita panjang.. yang aku beli...


topiary.. RM39


sarung bantal kusyen hat warna pink tu.. RM7 sehelai


hanger tu aku beli kat KK Home Dec.. susah tul nak jumpa yang satu hanger.. lama nunggu nak gantung plate ni..


pale ni.. RM49.. bunga rose besar tu.. RM2.50 satu jambak..


ni pulaks console table.. beli kat Nilai 3.. ada lah sikit hiasan kat bawah gambar.. kalau tak kosong jerk ruangan tu... carpet tak beli lagi.. plannya nak letak kat bawah.. bajet sudah lari oooooo...

topiary tu nampak tak hidup letak kat situ kan??


so, aku dah ubah.. letak pale baru beli tu.. baru ok sikit..


POWER TRIP! (betul ke eja?)

Kat opis ni.. dah masuk 3 hari.. asyik power trip aja.. naik bosan dibuatnya.. baru buat keje sikit.. tetiba power off.. sapa tak hangen.. sampaikan seharian hanya 2 kali jerk boleh on PC.. itupun tak sampai 10 minit dah Off balik... duduk kat opis macam membazir masa jerk.. cepatlah tolong betulkan wei!!!!


Berbuka puasa di Taman Warisan

Semalam aku berpuasa.. puasa ganti ler.. puasa apa lagi.. tulah kan.. patutnya lepas jerk ramadhan tu.. cepat2 ler ganti.. ini tidak.. makan tak ingat donia..

disebabkan aku terliur nak makan roti john kat taman warisan.. kalau tapau takut tak sempat nak sampai rumah.. kadang2 ramai orang beratur nak beli roti john.. last sekali kami decide berbuka aja kat sana...

antara menu yang kami order..


nasi goreng ikan masin... memang masin!


lai chee kang... ais satu suam satu..


sate Hj. Samuri..


orang pertama yang beria-ia minum.. aku nengok jer laa..


nak tahu apa yang dicari dalam air tu?? kacang tanah... suko bonar Amiera ngan kacang..

sebelum balik kami solat dulu kat surau berdekatan... sampai rumah.. lepas mandikan Amiera... semuanya terbongkang depan TV... hehehhe.. buruk sungguh.. dalam pukul 11 aku bangun balik.. lepas bersihkan diri dan kemas apa2 yang patut kat dapur... aku melantak pulaks roti john tadi... pergh.. .sedap beb!!.. gambar roti john tak sempat nak snap.. sebab dah ngap dulu... huhuhu...


Keje2 gantung...

Semalam.. aku suh hubby gantung barang2 yang aku beli kat Romantika aritu.. tapi cam ada yang tak kena jerk... nak suruh beli lagi lah ni! hish... apa pun layan the pics..



dalam bilik tetamu...


kat bilik bawah...


see.. sweetnya aku tengok!


alas tu aku jahit sendiri dari lebihan kain yang buat cover tombol pintu aritu..
Ingat nak letak renda.. tapi renda dah habis laaa..


langsir ni dah siap gantung betul2... tengah dok fikir bilalah nak continue wat langsir.. hmmm..

Aku ada story sikit nak bagitahu... masa aku tengah masak2 kat dapur.. tiba2.. aku dengar bunyi something pecah.. aku dah gabra.. apa pulaks yang Amiera buat lagi ni!

Cari punya cari.. rupa2nya almari hiasan aku tu...uwaaaaaaaaaaaa... tingkat kedua dari bawah jatuh... aku dah menjerit... risau kalau koleksi2 ku pecah jugak.. dengan perlahan2 aku bukak almari tu... cuba menyelamatkan apa yang jatuh.. nasib baik semuanya selamat.. cuma sumbing sikit kat cermin.. debar siot!.. nasib baik barang2 kecik jerk... kalau koleksi vantage besar2 yang pecah.. mahu nangis aku dibuatnya! puncanya... cermin yg jadik pengalas tu tak stabil.. kebetulan angin luar kuat.. pintu almari tu pulaks tak boleh tutup ngan rapat.. moral of the story.. harus terima kenyataan dan harus menanggung risiko kalau koleksi2 yg kita beli mahal2 tiba2 pecah berderai..


Mahalnya...

Sabtu lepas pergi tempah baju kat Pekan Nilai.. kedai MARA..

Ingat nak tolong orang Melayu.. tapi kurung moden sekali ngan lining.. dia ambik RM100 sepasang.. kalau tak buat lining RM80... baju melayu pulaks RM95.. mahal siot.. dah sama ngan KL pulaks.. tapi dah bertempah.. nak wat camna... untungnya jahit baju.. jom ramai2 belajar menjahit nak??? kalau ku tahu jahit baju melayu harganya tak ingat.. baik aku suh hubby tempah tempat biasa kat Den Wahab tu.. baru RM110.. at least berbaloi jugaks.. ada brand lagi! cit!

pastu ternampak pulak orang jual DURIAN... hubby pun dah terliur nengoknya... sekali beli 2 biji.. RM30 (giler mahal).. sekilo RM10.. dulu2 masa rumah lama arwah nenek aku.. berpuluh2 biji durian dah aku telan.. free jerk! huhuhhu..


on the way nak pi tempah baju.. dah pandai si kecik ni bergaya..

baju kurung biasa aku tempah kat rumah nek sedara.. dia ambik bawah RM30 jerk.. rasanya semua kos tempah jerk mahu lebih RM400.. eiii.. mahalnya!!!


Lamanya tak tengok wayang..

Plannya hari ni nak tengok wayang... Amiera pun dah besar panjang.. ingat nak cuba bawak dia ke panggung... masa kocik2 tak berani nak bawak dia.. lasak tak ingat punya.. Asal nak tengok citer War of the Dragon sebab Amiera suka tengok citer binatang2 ni... nak pulaks aksi2 yang menggerunkan.. suker sangat tengok gelagat dan riak muka dia.. macam dia pulaks yang beraksi..

Tengah2 beratur nak beli tiket.. tup2 tukar citer pulaks.. citer Journey to the Center of the Earth.. panjang pulaks tajuknya.. nak berbelit lidah masa nak bagitahu kat kaunter tiket..


GSC Alamanda..


tengah khusyuk tengok gazette (betul ke ejaan? hantam sajalah..) Hellboy2..

Alhamdulillah.. berbekalkan gula2.. Amiera leh dok diam.. cuma dia bergerak kat tempat duduk kami aja.. so, next time papa... leh ler tengok wayang citer kartun laks.. cam best jerk citer kartun.. kan..kan..kan...

Overall citer ni bolehlah.. pengembaraan ke dalam bumi.. macam tak logik jerk.. sesapa yang takde ilmu tentang sains confirm mati dalam tu... hehehehe..


Romantika.. my new shabby collection..

Semalam masa lunch hour.. aku ngan geng2 opis pi menerjah ROMANTIKA.. (zaimah.. aku pun pergi lah... jgn jeles aaaaa)...

kat mana??? ROMANTIKA ada buka cawangan baru di Kajang.. memang luas kawasan... banyak barang2 baru yang cantik2.. kebetulan pulaks ada certain2 barang diorang kasi less.. sempena pembukaan kedai baru...

sampai jerk sana... aku dah tak tentu arah.. sana cantik... sini cantik.. duit jerk tak cantik... hampeh tul!


cantiknya kerusi ni.. tapi mahal siot.. hampir RM1k...



barang2 kat sini semuanya ratusan.. bestnya kalau dapat buat koleksi kan... uwaaaaaaaaaaaaaaaa... bila nak dapat menang apa2 peraduan ni!


antara barang2 yang sempat aku beli...


akhirnya... jumpa jugak kat ROMANTIKA... shabby gitu! murah siot... tinggal satu jerk... memang rezeki aku ler..


ni apa u all panggil?? dah lama aku cariks.. ada corak ala2 cenggini pun bolehlah... murah pun murah...


plate ni aku saja beli sebab murah.. lagipun aku takde plate yg background biru ni.. so sweet...



frame gambar bunga ni aku plan nak letak kat bilik tetamu..

sebelum pulang sempat lagi aku berposing kat depan ROMANTIKA.. ni semua idea member2 opis aku.. diorang tak membeli pun.. duk dalam kedai dok ambik gambar.. siot tul..



balik umah jerk terus aku tak sabar2 nak letak benda alah kat bawah ni.. baru ngam!.. yang barang2 lain belum digantung lagi.. tu kena mintak tukang gantung.. tukang gantung very the penat one.. so, kena tunggu hujung minggu...



Rumput Oh Rumput..

Ni hasil penat lelah hubby masa cuti hari minggu mengerjakan laman rumah.. mencangkul rumput2 lama.. digantikan dengan rumput carpet.. tak tahulah bila lagi rumput ni akan membiak dengan cepat.. macam susah jerk aku tengok.. tapi hubby aku ni rajin menyiram tiap2 hari.. hopefully impian dia untuk melihat taman kami dipenuhi rumput carpet berjaya hendaknya... nak cepat senang aja kan.. upah jerk orang tanam rumput carpet.. tapi ongkos mahu juga ribu riban.. what ever pun.. tunggu jelah.. maybe 6 bulan akan datang ada hasilnya.. hiks!


balik keje jerk mesti siram rumput.. bertuahnya lah ko rumput!


ni pulaks cili besar aka cili hidup.. baru nak tumbuh..


ni kalau tak silap aku cili api (kata orang n9) atau cili padi.. daunnya lebih kurang cam cili hidup.. aku pun confuse..


hat ni bunga apa ntah.. kawan aku ada bagi biji benih dia dulu.. sib baik dia tumbuh jugak..


yang tinggal sebatang kera ni.. ulam raja.. tang pucuk aja dia tumbuh.. sian pulaks aku tengok.. harap2.. dia leh tumbuhlah.. senang aku nak makan ulam nanti...


New Pic masa APC

Tadi baru terima email dari kawan.. gambar masa terima APC aritu..


dari kiri Pn. Zalifah, Pn. Nora, Pn. Rohana, Cik Ita, Cik Rohana, En. Mat (the only one.. best men win!! hehe..), Pn. Shariah, me, Pn. Asmah, Pn. Erika, Pn. Azian..


Sibuknya aku.. sibuk ke?

Sabtu lepas.. aktiviti dari pagi sampai ler petang... memang takde kat rumah.. pagi2 pi pasar tani.. pastu pi umah mak aku.. dalam tengahari kami ke Nilai Square.. nak cari kain.. jumpa sepasang untuk kami anak beranak..



Pastu pusing2.. tak jumpa jugak pilihan di hati.. aku round pulaks ke Nilai 3.. tempat biasa yang aku selalu beli kain.. selalu ke?? setahun sekali adalah... dapatlah 4 pasang.. satu pasang beli untuk adik aku..


suker sgt kain ni..lembut dan tebal... sedondon pink aku ngan Amiera nanti.. semeter RM 17.. ha.. hambek ko!


hat ni aku saja suker2 beli sebab ni ler time nya aku nak tukar baju kerja.. pink jugak pilihan di hati..

Habis round Nilai 3.. kami ke nursery.. nak carik rumput carpet...


Amiera dok berangan nak kawin ngan putera raja..


takut2 nak pegang.. dah dpt pegang.. nak dinaik nya pulaks.. sib baik tak pecah!

petangnya aku tolong hubby cabut rumput.. konon2 nak tanam elok2 rumput carpet.. byk siot rumput.. jenuh nak cangkul.. keje2 bercucuk tanam bersambung esok harinya.. pics lupa nak snap..


Ingat tak lagi??

Ingat tak kerja keras tangan aku yang pernah aku citer dulu.. kalau tak ingat klik kat link tu...

Semua untuk kabinet aku dah siapkan.. disebabkan ada kain lebih aku buat pulaks untuk tombol pintu..


kabinet dry kitchen.. abaikan yg sepah2 tu yer..


kabinet wet kitchen..


ni pulaks kat tombol pintu..

n3 semalam aku ada bagitahu pasal napkin yang baru diterima.. aku dah letakkan dalam almari hiasan dan wall cabinet.. so.. enjoy the pics..






rak ni aku rasa kosong sangat.. takpe.. ada rezeki sok aku nak beli plate yang shabby gitu.. letak as background pada rak ni..


Jualan Sempena Gaji

Mentang2 ler orang gomen dah dapat gaji kan.. mcm2 jualan kat opis ni... aku pulaks nama pun pompuan.. pantang nampak aja.. sure nak pi tengok.. dah tengok.. takkan tengok jerk... confirm beli! hiks..


ni beli kat farmasi kat Anjung.. nak bagi Amiera.. dah lama dia tak makan.. asyik demam selesema jerk kan..


baju sejuk ke baju panas eh?? hantam saja lah.. dah lama tak beli kan untuk Amiera baju sejuk ni.. yg ada pun dah sendat! carik warna pink takde pulaks.. ni pun bolehlah..


ni macam selendang.. tapi aku tak tahu nama sebenarnya.. dulu memang famous de amous.. ramai yang suka pakai kat opis.. aku ni bab2 bergaya memang kureng sikit.. sebab tu tak berbeli2 lagi.. tiba2 laks aku nampak arini kat jualan.. warna pulaks yang aku minat.. terus beli.. saje wat koleksi..


amacam??? sedondon tak?? huuhuhu..


Geng Kitty

Sangkut Paut

3D (1) 5S (3) Acacia (4) Aduan Rakyat (13) Aidijuma (1) Aku dan Dia (60) Amiera (268) Ana Muslim (2) Anniversary (10) Anugerah (11) Aqiqah (5) Ariani (3) Arissa (51) ASB (3) ASUS (1) Avatar (1) Award (6) Bajet (2) BBQ (2) Big Bad Wolf (3) Birthday (73) Biskut (2) Biz (3) Blogger (12) Car (1) Carlo Rino (6) Ceramah (3) CERT (1) ChurpChurp (2) CIC (12) Cloth Diaper (1) Contest (8) Cuepacs (1) Dari Dapur Mama (1) Denggi (1) Diaper Cake (1) Dinner (1) Drama (5) EKSA (1) Exam (2) Expo (2) Family Gathering (22) Fareeda (17) Fateh (192) Floria (1) Frozen (1) Gajet (1) Gift (10) Giveaway (1) Handbag (2) Handphone (4) Hari Raya (153) Hello Kitty (2) HFMD (1) Hobby (2) Holiday (115) Hot Air Balloon (4) Iftar (1) Impian (9) Info (31) Isu Semasa (9) JJCM (12) Juadah (112) Jurnal (4) kak Rose (8) Kecantikan (1) Kenduri (15) Kesihatan (2) Kuarters (11) Kuiz (2) Kursus (19) Lawak (2) Lazada (1) LIMA (1) Lovely Song (7) Luahan (3) MAFIST (5) Majalah (4) MasterChef (6) MeadJohnsons (4) Memori (3) Muffin (2) MyDeal (1) Nilai3 (1) Novel (3) Nuffnang (7) Nuri (5) OnAir (1) Panggung (1) Pekeliling (1) PINK (8) PotLuck (2) PPA1M (4) Pre Loved (1) Pregnant (28) PRU (2) Prudential (2) PTK (2) Puasa (69) Puisi (9) Putrajaya (32) Qaisara HB (3) Ramadhan (18) Resepi (37) Riadah (22) Rumah Peranginan Persekutuan (3) Sad Song (1) Saham Akhirat (5) Sales (5) SBPA (4) Sejarah (1) Seminar (5) Shabby Cottage (66) SimplySiti (3) SkullMate (1) Sogo (3) Solid Food (5) SSPN (3) Streamyx (3) Sustagen (4) TAG (5) Taman Raudhah (13) The Movie (21) Tips (2) Tupperware (2) UPKK (9) UPSR (3) Ustazah Pilihan (6) VAIO (2) Vantage (6) Villa Raudhah (47) Viral (2) watermark (1) Wishlist (2)

Yg Suka Bercerita

Sitting and Blinking Hello Kitty