Pink Workstation

Hari Jumaat ni.. hari terakhir bekerja untuk minggu ni kan.. alang2 aku pun boring.. so, datang idea nak meng-PINK-kan workstation aku ni... untuk permulaan aku buang mana2 yang patut.. kemas2 dulu... lap2 habuk.. setakat ni.. ini jerk yang mampu aku buat.. tak cukup koleksi lagi.. Insya-Allah dari semasa akan ditambahbaik...


koleksi kad warna pink ni still aku gantung... semua info2 pasal opis aku print out balik guna kertas pink.. bekas sudu tu abaikan yerk.. kalau dah ada bekas warna pink aku ganti eh..


wallpaper pun dah tukar ke Laptop idaman..


tengah2 berkemas.. terjumpa pulak buku Nota cover PINK ni... waaahhhhh.. sukernya aku...

tengahari pulaks.. member ajak pi alamanda.. saja jalan2... bila dah lalu kat Lovely Lace tu.. mesti aku masuk.. alang2 dah ke sana.. belilah pewangi yang aku suker tu..

Pastu berkenan pulak ngan bunga dalam pasu kecil ni.. sweet sangat.. leh jadik hiasan atas meja opis aku kan.. makin kePINKan lah workstation aku...



survey jugak kalau ada wrapping paper warna PINK jalur2... kalau ada memang aku nak beli.. nak tampal kat partition.. mesti aku semakin kagum... pastu mata pun jadi PINK... tapi malangnya tak jumpalah... mencinya... mana nak cari ek??

UOLS kalau terjumpa kat mana2 kedai yang ada jual wrapping paper berjalur2 berwarna PINK... bagitahu saya yer... atau kot2 ler uols pi jalan2 kan.. tolonglah survey kan sekali yer...


Kumpulan Nasyid NuRSiMaH

Kenapa aku panggil kumpulan nasyid NuRSiMaH??? hahhahahahhaha... itu gabungan nama2 huruf member2 aku yang pergi lunch bersama harini... faham2 lah yer kawan2 ku..

Kenapa aku panggil kumpulan nasyid?? meh aku showkan.. bila kami berjalan bersama2.. masing2 gelak sakan sebab sedondon... kebetulan lak kan.. hahhahahhahahhaha.. merah padam muka masing2 ketawa...


corak batik pink sedondon..


corak batik purple hampir sedondon.. dan yang tudung labuh tu penyanyi solo bagi kumpulan ini... kwang..kwang..kwang...

Lagu yang kami nyanyikan kali ni ialah "Jalan-jalan Cari Makan... dam.. caridammmm.. pergi ke mana.. jalan2 cari makan..nananananannanana... jalan2 cari makan.."

Ngeh..ngeh..ngeh.. jangan mare yer kawan2...


Tag dari Ogy

Tag kali ni dari Ogy.. English Style Club.. tapi rasanya dah pernah jawab dulu.. leh klik kat sinilah yer kalau nak baca...

10 weird things/habits/little
known facts about me:


tapi kat situ cuma ada 7 ada.. meh saya tambah lagi 3 yer...

...
8. Saya ada 108 mp3 Hindustan kat dalam PC... hehhehehhehehe.. peminat hindustan.. tapi dah tak fanatik macam masa bujang dulu.. bila boring2 saya akan pasang lagu ni kat opis.. sesapa yang tak minat tu.. nasib lah yer..

9. Pasal hindustan jugaks.. hehehhehehhe.. dulu minat sangat ngan Amir Khan, Salman Khan pastu Shah Rukh Khan.. tapi sekarang ni hero pujaan saya.. boleh bawa watak hero dan pengganas juga.. muka hensem siottttttttt... heroku sama dengan hero Ogy... Arjun Rampal... hensem kan dia g.. tinggi.. perghh.. kwang..kwang... pening orang baca.. Heroin pulaks.. dulu saya minat sangat dengan Mandhuri Dixit.. sekarang dah ramai sangat.. so, tak minat sesapa laaaa...

10. Suka picit jerawat depan cermin.. pantang rasa ada bintik2 kecil kat muka.. confirm akan ku kerjakan.. sampai hitam2 muka aku... huhuhu.. jerawat banyak siot..



Riwayat Handphone Aku & Dia

Dah hampir 10 tahun aku bekerja... tak kiralah kerja kontrak ke.. tetap ke...

Rasanya baru aja 3 handphone yang aku beli.. brand apa???? Samsung ler... aku pun tak tahu kenapa aku minat ngan Samsung.. kalau ikutkan dari segi spesifikasi dan kecanggihan.. bagus lagi Nokia atau Sony Ericsson.. tapi mungkin sebab design dia.. buat aku tertarik.. dari dulu aku memang minat sangat dengan handphone yang ada flip.. sebab tu aku pilih Samsung... uols mesti kebanyakannya handphone Nokia kan....

Meh saya show handphone-handphone yang pernah saya beli dan sejarah setiap handphone tu....


SGH-A100

Gambar kat atas tu bukannya hp aku.. tapi sirinya lebih kurang.. bentuk pun lebih kurang.. warna je lain.. hp aku warna silver.. ni adalah hp pertama yang aku beli menggunakan duit aku sendiri.. kalau tak silap aku.. masa aku beli hp ni aku masih bujang trang..trang..tang.. masa tu tengah berkawan ngan hubby aku sekarang ni.. harga masa tu kalau tak silap RM700.. handphone ni takde kamera... so takde kenangan yang disemat.. yg masih aku ingat ialah aku beli hp ni bersama dengan hubby aku sekarang... pastu siap paksa dia beli hp. .sebab susah sangat nak contact masa tu... hehheheheh.. jahat aku kan... hp ni aku pernah bagi pinjam kat adik aku.. macam2 dia buat.. last2 bila dia dah dpt hp baru.. dia pulangkan balik.. hp tu pun dah rosak.. dapat dek Amiera.. dah berderai.. lanni dah tak de dah.. aku dah buang.. bahaya..


SGH-E310

Hp ni kalau tak silap aku beli lepas aku kahwin.. harganya aku tak ingat sangat.. rasanya kurang 1K.. hp ni aku suker sangat.. comel.. pastu boleh ambik gambar kan.. tapi tu lah hp dulu mana ada kamera yang canggih2.. tak tahu berapa pixel.. kenangan hp ni banyak jugak sebab ada gambar dan video Amiera masa dia kecik.. aku sanggup tak jual hp ni sebab sayangkan isi kandungannya.. maklumlah tak boleh nak transfer ke mana2.. tup..tup.. dah kena samun... uwaaaaaaaaaaaa.... sedihnya... teringat balik pasal rumah aku kena ceroboh tu... mencinyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa........... pulanglah balik weiiiiii...


SGH-D900i

Ni lah hp aku sekarang... kamera 3.0 megapixel.. aku beli akhir Sept 2007.. masa ni harganya kalau tak silap RM1100.. beli masa ni pun sebab terpengaruh ngan FIL yang nak beli hp baru... kenangan hp ni banyak sangat.. sebab banyak aktiviti dan kehidupan kitaorang tersimpan dalam hp ni...

Lepas ni... ntah bila.. aku akan beli handphone lagi.. selagi takde keperluan yang penting.. selagi tu aku tak beli... tul ke??? huhuhhuhu.. PDA?? aku kurang berminat... tapi kalau ada orang yang belikan apa salahnya...


Ni pulaks.. hp2 yang pernah hubby aku pakai... hampir semua brand dia pernah guna..

1. Ericsson T10.. warna biru.. jenis flip.. rasa2 masa ni tahun 2001 kalau tak silap.. aku paksa dia beli... hehhehe.. yelah kan.. keje dah lama.. hp satu pun takde.. susah ooo nak contact... dia beli handphone ni kat Bukit Jalil.. masa tu ada function kat sana.. macam2 lah diorang jual.. kenangan gaks tu.. sebab beli ngan aku..

2. Motorola warna hitam.. pun version dah lama.. dah tak jumpa kat kedai dah.. hp ni dah hilang.. ada peristiwa sebelum hp ni hilang.. huhuhuhuu... masa tu kami pergi rumah abang aku kat Gombak.. masa tu abang aku dah kawen.. aku laks dah bertunang.. kebetulan pulaks hujan.. hp aku terkena air.. dah tak boleh ON.. so, aku tukarlah simcard ngan hp hubby aku tu.. masa nak balik tu.. tiba2 motor laks buat hal.. ada orang cuba nak curi minyak motor.. hampeh tul.. nasib baik sempat diselamatkan.. takde apa2 yang hilang.. bila sampai kat umah sewa aku.. hubby perasan yang hp dia takde.. habis.. jahanam.. mesti terjatuh dari poket seluar dia... uwaaa... simcard aku pun hilanglahhhhhhh...

3. Nokia... ntah apa sirinya.. hubby beli kat KL.. beli yang second hand jerk.. hp ni tak tahan lama.. langsung jahanam..



4. Sony Ericsson.. lebih kurang cam gambar kat atas.. kali ni aku yang belikan sempena birthday dia.. beli yang murah2 jer.. masa ni kami dah kawen.. so.. itulah memorinya.. hp ni hilang masa hubby aku naik motor nak balik rumah.. dahlah masa tu sakit mata katanya... tulah kan.. takde rezeki..


5. Samsung D500

Hubby terpengaruh ngan aku.. yelah kan.. aku kan peminat setia Samsung.. bila dia pergi ke kedai.. dia ternampak hp ni.. dia minat ngan design hp ni.. niat nak beli.. tapi masih ragu2.. last2 belilah jugak... sampailah sekarang.. hp tu lah yang dia pakai.. dah lama dah.. kenangan?? banyak juga video dan gambar Amiera serta kenangan kami bersama yang dirakam.. hp ni pun dalam proses buat hal.. macam2 error keluar..

Itulah kisah hp hubby aku.. ada 5 semuanya.. InsyaAllah.. dia plan jugak nak beli yang baru.. tapi maybe end of next year.. atau lebih awal dari tu... hahhahaha.. depends on riwayat hp dia sekarang.. yg dia minat hp Nokia N96.. tak tahulah lepas ni hp apa pulak jadi pilihan hati dia..



Aktiviti Lepaskan Tension

Topik cam menarik kan... kalau uols lah kan.. apa yang uols buat kalau tengah tension??? makan??? jalan2??? shopping???

Saya ni nak kata tension.. tak jugak.. mengantuk kot.. hehhehehehhe.. pulaks tu member2 opis.. almaklumlah kan.. time2 gaji ni.. hilang sesaja.. aku malas nak join sebab takde tujuan..

Alang2 dah sorang2 ni.. aku pi ler kat Anjung nun mencari hiburan... apa hiburan aku??? majalah laaa.. sejuk hati.. nyaman mata melihatnya.. duit pun lajus jerk keluar.. sebab tak sedar tangan mencapai laju jerk majalah2.. ehhehehe..


mata melilau kat kedai buku tu.. terperasan ler pulak beg hp ni.. kebetulan kan.. memang ni yang dicari2... hehhehehe.. tambah koleksi PINK aku...


Majalah Impiana, Anjung Seri, Rasa dan buku PINK ni.. kenapa aku beli eh??? ada apa2 ke???


hehehhehe... actually.. takde apa2 pun.. sebelum ni aku dah perasan buku ni... ia menarik tertarik sebab apa??? PINK... hehehehhehe... dulu masa mengandungkan Amiera aku pernah beli buku pasal nama2 Anak ni.. tapi dah berpindah randah ni.. tak tahu pulak mana perginya... so, alang2 dah ada depan mata.. baik aku beli... sweet lor...


D'Pepper

D'Pepper... kedai makan satu2nya kat sebelah umah aku... sebelahnya ada kedai runcit.. kedai ni memang ramai pengunjung especially student USIM.. pekerja dia pun budak2 USIM aka jiran aku.. diorang part-time keje kat situ..


suasana kedai.. biasalah kan kedai baru.. byk benda yang belum ditambah lagi...

Menu utama diorang... makanan barat... steak.. chicken chop.. spaghetti.. soup.. etc.. not bad lah... ada juga menu tambahan.. kebanyakannya nasi/mee/bihun goreng.. tukang masak tu pernah jadi chef hotel katanya.. kalau malas nak masak kami singgah sini jer.. dekat.. jalan kaki jer pun boleh..

ni menu yang pernah kami order..



chicken chop.. yg ni sedap.. leh masuk tekak aku..


mushroom soup ni masin.. garlic bread ni sedap..


nasi goreng daging..


Seminar Technology Update

Hari ni ada seminar technology update... ada topik yg best dan ada yang buat aku mengantuk.. part yang best biler ada cabutan bertuah.. masing2 berdebar2... aku??? cam biasalah.. memang tak bertuah saje..

apapun yang penting ilmu yang disampaikan.. at least membuka minda kita tentang new technologies..


gift masa pendaftaran.. dapat pen ngan buku..


243.. no yg tak bertuah.. sebab apa?? no. 242 dapat hadiah lucky draw beg sandang untuk laptop... cisss...


sesi kali ni tak ramai sangat orang... mungkin diorang sibuk kot..


antara member2 aku yang rajin..


aku ngan kak sherry... kak sherry nak tinggalkan kami nanti... tak besh nya...


aku ngan adik cun...


adik cun dapat gift sebab memberanikan diri menjawap soalan yang diajukan..


gift yang diterima.. pen+pointer+thumdrive 1GB


Mana lebih ok ek??

Hari ni ada Technology Update... so, ada PC Fair kecil2an juga diadakan kat sini.. kebetulan.. ada satu pamplet tu pasal Notebook Lenovo yang baru... harga leh dapat RM1700.. spesifikasi takdelah sehebat notebook yg lain.. just simple aja.. berkenan jugak...

Hubby tak bagi respons baik.. belum ada kepentingan katanya... bila aku tengok balik kat website.. bandingkan antara 2 ni... Sony VAIO jugak pilihan di hati... tapi harganya RM3288.. spesifikasi memang best.. tak tahu berapa leh kurang kalau beli kat Lowyat... kalau uols lah kan... mana satu pilihan di hati???

Tengah berbelah bagi ni.. nak beli yang mana satu yerk... tapi... bila nak beli??? hahhahahhahahahaa...

Notebook Lenovo.. Cover dia warna pink.. tapi kat dalam semuanya warna putih...




Sony VAIO ni pulaks.. semuanya serba pink kecuali keyboard..


Frame ku bergambar

At last.. frame yang baru beli awal bulan ni.. terisi jugak dengan gambar kami... hehhehehe.. punyalah lama nak memprint.. walhal bukannya susah sangat pun nak pi kedai gambar...

Bila dah berisi ... nampak cantik pulak.. tapi rasa kosong sebab tak de pasangannya... cemana ni???? idea??? yes...yes... my SIL nak datang next week.. so, alang2 nak ke sini... aku pesan lah kat my SIL.. harap2 dia dapat belikan frame tu.. tolong yer Kak Ty...

ni frame yang dah buh gambar kami..



Kedai baru weiiii...

Semalam.. lepas pi jalan2 kawasan sekitar... tujuan utama nak carik baju T-Shirt lengan panjang sebab aku ada Team Building awal bulan Disember ni..

Masa jalan2 tu.. terjumpalah satu kedai ni... itupun hubby yang perasan.. kedai dia takde lah besar mana.. tapi cantik2 gak aaaa... haaaaiiiiii... nasib baik aku tak gaji lagi.. kalau tak mahu jugak satu dua barang aku ambik... hehhehhehehe...


banyakkan barang2 dia???

nak tahu kat mana kedai ni??? hehhehehheheh... esok2lah saya publish kat mana kedai ni... hehehheheheh.. jahatnya aku kan... saja nak bagi gempak sikit...


Persatuan Penduduk Acasia Park

Ekoran daripada malang yang menimpa kami, hubby dengan nekad ingin menubuhkan Persatuan Penduduk Acasia Park.. Jumaat lepas.. hubby mengedarkan risalah berkaitan dengan kes kecurian yang semakin berleluasa dan penubuhan persatuan penduduk di samping borang maklumat keluarga .. hubby meminta semua pihak supaya sms kepada dia jika terdapat sebarang persetujuan atau bantahan..

Malam harinya.. hubby mendapat call dari seorang jiran meminta dia datang ke rumahnya untuk berbincang tujuan hubby mengedarkan risalah tadi.. dgn berani hubby menerangkan segala yang terhasrat.. di samping menerangkan malang yang menimpa kami.. ramai jiran2 yang masih tidak tahu akan apa yang berlaku.. masing2 terkejut.. macam tak percaya.. diorang semua memang dah lama merancang nak buat persatuan.. tetapi tak gerak2 juga sebab takde orang yang nak lead agaknya kot... Bincang punya bincang.. jiran2 yang ada pada malam tu bersetuju.. Mesyuarat pertama akan diadakan.. hubby akan mengeluarkan surat panggilan mesyuarat... as usual rumah kami akan dijadikan port mesyuarat tu...

Antara agenda yang bermain dalam fikiran hubyy:-

1. Perlantikan Pengerusi Persatuan
2. Perlantikan Ketua Blok
3. Perlantikan ahli-ahli yang lain
4. Perbincangan tugas2 setiap ahli yang dilantik
5. Perbincangan cadangan untuk mengetatkan kawalan di kawasan perumahan kami
6. Perbincangan mengenai aktiviti2 persatuan
7. Lain-lain hal

Esoknya..

Banyak sms masuk ke dalam hp hubby dan mereka setuju dengan cadangan tu... beberapa cadangan turut diterima dari jiran2.. beberapa borang maklumat telah di terima.. semua maklumat itu adalah SULIT. Hubby akan compile maklumat tersebut untuk dibentangkan semasa mesyuarat itu nanti..


Pesanan untuk kak Puteri.. mailah datang umah saya.. kalau hubby kak Puteri nak join sekali apa salahnya.. walaupun tak pindah lagi.. leh ler join persatuan awal2.. leh tahu perkembangan terkini..


Sampai juga hajat ku..

Dari dulu memang teringin sangat nak beli benda alah ni... setiap kedai aku cari.. tak jumpa.. selak katalog IKEA.. pun tak jumpa... dah 2 atau 3 kali kalau tak silap pergi kedai ni semata2 nak cari benda alah ni...

Last2 semalam.. kami pergi ke sana... stok dah ada.. masih banyak lagi.. so, sebelum ia kehabisan dan di kebas orang.. baik aku beli dulu... hehhehhehe...

Uols nak tahu apa dia???

Hehehhe... mestilah produk english style... hehheheh.. tak lain tak sah... kedai tu dah jadi peberet aku.. dulu aku dah beli set meja ngan cermin.. meja tu aku jadikan console table.. yang cermin tu aku gantung jer kat tempat yang sesuai...

Meh aku show dulu barang2 peberet yang ada kat kedai tu yer... rasa2 nya kan.. barang apa yang aku beli... toinggggg... huhuhuhu... produk ni memang putih bersih.. suci murni.. made from Malaysia.. not import from China.. kayu ada jenis nyatoh dan kayu getah..



sweet kan color dia.. kombinasi warna cream dan putih.. dulu masa mula2 pi kedai ni berkenan dengan yang ni...


bila barang dah semakin banyak... aku dah berkenan ngan harga RM599 tu.. itupun future plan bila aku dah ubahsuai umah aku tu.. tapi tu lah kan.. nak ubah suai rumah pun banyak nak pakai duit kan... so, tangguh lagi...


ni pulaks set meja makan... aku dah berkenan sangat ngan ni... tapi cemana ni.. takde cukup duitlah nak beli... waaaa... tensionnya...


aku berkenan dengan yang besar ni... cantik siot.. ni pakai kayu nyatoh...


dan produk yang aku beli ialah bar stool.. ni jer mampu dulu... murah sikit... cantik tak??? aku dah ada projek untuk bar stool ni.. nak buat cover dia... huhuhu.. tak sabarnya....

UOLS berkenan tak ngan barang2 ni... tempatnya secret.. tak leh nak bagitahu.. nanti stok habis.... ahahhahahhahahhahahha.... kalau nak tahu jugak... saya publish bila2lah saya soker... nak tengok berapa ramai permintaannya... ahhahahhahahha... punya lah poyo....


Dah 2 kali hilang

Sabtu lepas... kami pergi ke C4.. saja pi jalan2.. beli barang2 sikit... ramai pulaks orang kat C4.. masa tengah memilih barang... Amiera ikut aku... lepas dapat barang yang dia nak dia terus berlari nak pergi jumpa papa dia.. mungkin dia ingat dia tahu papa dia kat mana... last2.. papa dia ntah ke mana.. dia ntah ke mana.. dia tak jumpa papanya... tiba2 hubby muncul depan aku.. Amiera takde!... ahhh.. sudah.. memang kelam kabut laaa mencari.. hubby pi cari dulu... tapi tak jumpa jugak... pastu aku bengang.. aku pulaks pi carik.. tiba2 dengar announcement.. ada budak baju warna pink... hati memang dah terdetik... mesti Amiera.. cepat2 aku ke kaunter c4... alhamdulillah.. nasib baik ada.. siap dia duduk ngan staff kat situ.. tak bersuara.. cuma air mata dia aja yang mengalir...

Ni dah kali ke-2 dia hilang... kali ni nasib baik sedikit sebab guard jumpa.. masa kat Giant sebelum ni.. lagi laks.. memang lama la dia hilang.. aku tengah beratur membayar.. aku ingat dia ngan husband.. rupa2 nya tidak.. pastu memang kelam kabut lah mencari.. nasib baik dia cuma ada dalam Giant.. memang gabra giler.. tu lah kan.. anak sorang pun susah nak jaga... macam manalah yang ramai2 tu... mmm..

Pengajaran dalam hal ni.. sayangilah anak anda.. ikat dia... mcm kat barat tu.. ahhahahhahah... jgn bagi lari...


suka2 hati dia jer tonggeng botol susu...


Last Day Kursus

Hari ni last day kursus...

Pagi kami buat revision sikit... petangnya kami ada exam.. jawab soalan objektif dan isi tempat kosong.. pastu ada exam lab..

Masing2 kelam kabut masa exam.. hahhahahahha... fenin..fenin...

Nak tak nak aku terpaksa hantar jugak kertas exam walaupun ada 2 soalan aku tak dapat jawab.. untuk lab exam aku berjaya habiskan dengan bantuan partner kat sebelah.. masing2 tolong menolong... memang tak faham sangat beb... hahhahahhaha...

Habis exam.. kami dapat gift dari syarikat tersebut... waaaa... best2..


sijil..


thumb-drive 4GB.. ni dapat masa mula2 kelas..


dan T-Shirt...


Me in PINK Ver 1

Semalam.. saja boring2... dah takde idea nak tulis apa dalam blog... kebetulan pulaks.. semalam hari PINK sedunia aku... meh aku tunjukkan ke-pink-an aku..

me iN PiNk.......


lihat bajuku... lihatlah tudungku...


lihatlah brooch ku..


lihatlah jamku...walaupun tak branded.. asalkan pink.. aku soker.. pakai jam mahal2 pun takut hilang..


beg kecilku.. simpan barang2 penting jerk..

kat bawah ni semua himpunan koleksi pink aku... koleksi2 pink yang lain akan menyusul bila aku beli yer.... hahhahahaahha.. semua pink.. pokai den!





Akaun Nuri The Story

Semalam hubby bank in duit simpanan Amiera ke dalam Bank Rakyat... senang hati sikit... tak perlu susah hati lagi pasal duit simpanan kat rumah.. yang ada pun beberapa sen aja..

Memandangkan banyak gift2 yang B. Rakyat sediakan untuk pemegang akaun Nuri.. kebetulan pulak pegawai bank tu tanya dah pernah dapat tabung ke tidak.. hubby pun mention pasal beg sebab my SIL dah dapat.. tapi pegawai bank tu kata dah habis stok.. tapi dia cari jugak gift2 lain yang ada stok.. baguslah pegawai tu.. bersungguh2 mencari kata hubby aku..


ada bekas air, paper bag dan buku pasal Akaun Nuri...


Kursus Programming JAVA

Hari ni dah masuk hari ke-4 kursus JAVA ni... pening gak aaa... walaupun tenaga pengajar tu cakap Melayu.. tapi memang susah aaa nak faham...

habis lecture.. ada test.. mampos.. kelam kabut selak buku...hahahaha.. padan muka aku.. bila buat exercise lab.. mati kutu.. yg aku tahu copy paste jerk... run program..keluar output.. yg penting takde error... bijaknya aku kan..


ni tgh bosan giler.. takde keje carik keje.. nak hilang ngantuk..


partner aku kat sebelah.. dia pun pakar dlm programming..


ni si adik manis.. mmg tgh berdarah manis.. hehehe.. tunggu hari jerk..

yang best ni kursus ni leh save budget... hehehehe.. makan disediakan.. alhamdulillah... tiap2 hari lain2 menu.. syioknya.....


menu untuk hari ni.. jemput makan semua...


Geng Kitty

Sangkut Paut

3D (1) 5S (3) Acacia (4) Aduan Rakyat (13) Aidijuma (1) Aku dan Dia (60) Amiera (268) Ana Muslim (2) Anniversary (10) Anugerah (11) Aqiqah (5) Ariani (3) Arissa (50) ASB (3) ASUS (1) Avatar (1) Award (6) Bajet (2) BBQ (2) Big Bad Wolf (3) Birthday (73) Biskut (1) Biz (3) Blogger (12) Car (1) Carlo Rino (6) Ceramah (3) CERT (1) ChurpChurp (2) CIC (12) Cloth Diaper (1) Contest (8) Cuepacs (1) Dari Dapur Mama (1) Denggi (1) Diaper Cake (1) Dinner (1) Drama (5) EKSA (1) Exam (2) Expo (2) Family Gathering (22) Fareeda (17) Fateh (192) Floria (1) Frozen (1) Gajet (1) Gift (10) Giveaway (1) Handbag (2) Handphone (4) Hari Raya (148) Hello Kitty (2) HFMD (1) Hobby (2) Holiday (115) Hot Air Balloon (4) Iftar (1) Impian (9) Info (31) Isu Semasa (9) JJCM (12) Juadah (111) Jurnal (4) kak Rose (8) Kecantikan (1) Kenduri (15) Kesihatan (2) Kuarters (11) Kuiz (2) Kursus (19) Lawak (2) Lazada (1) LIMA (1) Lovely Song (7) Luahan (2) MAFIST (5) Majalah (4) MasterChef (6) MeadJohnsons (4) Memori (2) Muffin (2) MyDeal (1) Nilai3 (1) Novel (3) Nuffnang (7) Nuri (5) OnAir (1) Panggung (1) Pekeliling (1) PINK (8) PotLuck (2) PPA1M (4) Pre Loved (1) Pregnant (28) PRU (2) Prudential (2) PTK (2) Puasa (68) Puisi (9) Putrajaya (32) Qaisara HB (3) Ramadhan (16) Resepi (37) Riadah (22) Rumah Peranginan Persekutuan (3) Sad Song (1) Saham Akhirat (5) Sales (5) SBPA (4) Sejarah (1) Seminar (5) Shabby Cottage (66) SimplySiti (3) SkullMate (1) Sogo (3) Solid Food (5) SSPN (3) Streamyx (3) Sustagen (4) TAG (5) Taman Raudhah (13) The Movie (21) Tips (2) Tupperware (2) UPKK (9) UPSR (3) Ustazah Pilihan (6) VAIO (2) Vantage (6) Villa Raudhah (47) Viral (2) watermark (1) Wishlist (2)

Yg Suka Bercerita

Sitting and Blinking Hello Kitty