Tertunai kah Impian KAMI??

Salam semua.. hari ni hari terakhir pd tahun 2009.. esok dah masuk tahun 2010..

Cemana impian 2009 uols?? tercapai ke semuanya?? impian aku tak semuanya tercapai.. byk faktor yang tak boleh di elakkan..

Let's check it out..
Checklist impian hubby aku..
1. Segulung Ijazah
~ alhamdulillah.. bersyukur yang amat..



2. Lulus MUET
~ alhamdulillah.. bersyukur yang amat..

3. Naik Pangkat ~ tunda ke Tahun 2010

4. Beli Handphone ~ tunda ke Tahun 2010

5. Beli Basikal (basikal Amiera.. hiks..) ~ asal ado!



6. Beli Kancil 850x (Versi PINK) untuk Isteri ~ tunda ke Tahun 2010

7. Beli Alat Elektronik Kesihatan ~ tunda ke Tahun 2010

8. Beli Water Heater
~ alhamdulillah.. takdelah sejuk2 aku nak mandi pagi lagi.. heheh..
kes malas nak pi keje... alasan



9. Beli Aircond
~ alhamdulillah.. ni pulaks masa aku pregnant Fateh.. malam jer.. sikit2 panas..
ngomel sorang2.. disebabkan sayang kat isteri tu yang dia belikan...
thank your my dear.. luv u..



10. Percutian
~ tahun ni cuma dapat pi Genting Highlands, Cameron Highlands dan Penang..


 

 

 

 

 

11. Belajar Tajwid ~ tunda ke Tahun 2010

12. Cantikkan Taman Raudhah
~ rasa aku ok lah.. cantik gaks.. nak lebih cantik byk kos maaa..
so, aktiviti ni akan digugurkan dari list tahun depan sebab sampai bila2
pun akan sentiasa di ubah suai..









Checklist impian aku..
1. Pregnant untuk adik Amiera (alhamdulillah..)
~ bersyukur atas kurniaan-Nya yang tak terhingga.. boy laks tu.. lengkap sudah rasanya kehidupan kami di dunia yg fana ini.. cewah..


 



2. Berani Drive ~ tunda ke Tahun 2010

3. Gemuk - ntah bila leh gemuk ni?
~ akan dikeluarkan dari list tahun hadapan sebab aku memang susah nak gemuks..

4. Helmet (Versi Pink)
~ kebetulan ada jual kat kedai Motor berhampiran Manjaku Bangi..


5. Beli Set Brg Emas Amiera
~ alhamdulillah.. dapat juga ganti yang hilang tu.. special for her birthday on 22 August..


6. Digital Camera (Versi PINK) ~ tunda ke Tahun 2010

7. Laptop (Versi PINK) ~ tunda ke Tahun 2010

8. Kancil Baru Auto (Versi PINK)
~ Aitt.. ni pun tercapai ke??? actually tak pun.. apa yang di plan tak jadi..
lain pulaks yang di beli.. tapi kira one of impian 2009 lah yer..



Checklist impian Villa Raudhah..
~ setakat ni Bar Stool warna putih jer yang mampu aku beli sebab masa aku pregnant aku langsung takde mood nak deco2 ni.. yg lain2 akan ditunda ke 2010 tapi tak sure mampu ke tak aku tunaikan nanti.. just wait and see ya..

1. Langsir baru untuk Bilik Utama & Bilik Tetamu
2. Beli Kerusi panjang English Style
3. Cat Perabot jadi putih
4. Beli Bar Stool warna putih


5. Gantung frame kat area tangga
6. Beli Dining Table warna putih
7. Beli Almari Hiasan Warna Putih
8. Wallpaper untuk ruang tamu
9. Beli Carpet or Floor Mat English Style
10. Jadikan tingkat bawah Shabby Cottage

Untuk impian 2010.. check kat list side bar sebelah lah yer.. tak byk pun.. takut tak tercapai..


Parcel??

Tadi aku dapat parcel.. nasib baik aku cuti..

Mula2 aku cuak jugaks.. bila masa pulaks aku shopping online lagi.. kalau ada pun belum di post lagi..

Nampak perkataan Pro Reward kat kotak.. bila masa pulaks aku redeem apa2.. hishhh.. tak leh jadi ni.. bahaya jugaks.. ntah2 barang merbahaya ke.. tak leh caya sangat ni..



Hati melonjak2 suh bukak.. takut pun ada... nak tak nak berani jugak lah kan..

Terbuka jer kotak tu.. baru lega... oooo.. selama ni aku nanti2.. ingatkan tak dapat ke.. kot2 lah kena reject ke kan.. alhamdulillah sampai juga... tak rugi aku kumpul pencedok2 tu..



kalau beli kat pasaraya ni confirm melayang 60-80 henggit..


alhamdulillah.. leh cover utk sebulan ni..


XTVT Akhir 2009

Percutian kali ni..

Kami ke Bagan Serai.. umah SIL.. penghujung 2009 kami akhiri dengan aktiviti jalan2.. kebetulan ada kenduri di Alor Setar keesokannya.. balik dari kenduri kami ke Penang.. fuhhhh... memang jalan habis..

Ni laluan negeri yang kami masuk..

Dari N9 -> W.P Putrajaya -> Selangor -> Perak -> Kedah -> Penang

perghhh... dalam masa 2 hari kami dah lalu 6 buah negeri.. sib baik dari Tengah ke Utara.. kalau dari Selatan.. mahu jugaks fenin..

Sebelum story meh layan dulu model cilik of the year... hehehhe..


Fateh with his new romper and bb tight..


mula2 senyum jer dalam kereta... syok jer.. sejuk jer.. smooth jer.. tapi..


awat tak sampai lagi ni... siap tepuk dahi tu.. termimpi2 dok kira2 masa bila lah nak sampai ni..

Oh ya.. ni perjalanan ke Bagan Serai yer.. sebelah malamnya kami round area Parit Buntar.. kat situ memang happening.. kira bandar hidup ler kalau nak dibandingkan dengan kawasan sekitar yg lain.. yg paling best dan wat aku teruja.. pasaraya Manjaku.. besar siot.. kalah Bangi..

Esoknya.. kami ke Alor Setar dan Penang..


sejuk mata memandang sepanjang jalan ke Alor Setaq ni.. hijau2 belaka..subur tanaman padi.. tapi sayang.. nampak dari jauh jer.. dah ler aku rabun.. mcm rumput.. nampak macam padang golf pun ada..


Amiera malu2 nak bergambar depan pelamin... sweet jer pelamin ni..

Lepas kenduri.. kami bergegas ke Penang..


kat Penang bridge.. mcm Putrajaya laks.. opppsss.. u see what i see?? hehehe...


haaa.. dah nampak Pulau.. lama siot aku tak pi sini.. dah 10 tahun rasanya..


jalan2 sekitar Penang.. tu Komtar..

kami hanya jalan2 naik kereta jer.. berenti pun sekejap.. jalan sempit ooo.. Penang memang crowded..


off topic sat.. ni bouncher yg aku beli kat Manjaku.. harap2 pasni fateh tidur kat bouncher je laa.. warna dah ngam daaa.. tapi alahai.. aksesorinya.. tak sesuwai ngan jiwa fateh... hiksss.. takpelah.. aksesori leh tukar.. small problemo!!


Lagi koleksi romper dan baby tight

Salam.. sorry aa dah lama tak update.. seminggu ni aku tak sihat laaa.. dengan selesema, demam, batuk, sakit kepala.. adoiii.. kat opis memang tak boleh nak login.. kat rumah aku dah tumbang.. tak leh langsung nak ngadap PC.. antibodi aku ni kurang rasanya.. sakit sikit jer dah lembik..

Oklah.. hari ni dah kurang sikit.. takde sakit kepala.. takde selesema teruk.. takde demam.. so, bolehlah nak ngadap PC walaupun mata aku ni dah mengantuk.. gagahkan juga..

Baru2 ni koleksi romper Carters dan baby tight dah sampai..

layan gambar je lah yer sambil story sikit..


2 helai baby tight..


5 helai romper..




ni model yang jadi mangsa mama dia yer..

suker sangat bila tengok Fateh pakai romper ngan baby tight.. sesuai ngan body dia yang hantap tu.. hehehe.. dapat anak pompuan lain gayanya.. dapat anak lelaki pun lain gayanya.. yg penting I LIKE!!


Hasil Kerja Kuat

Genap usia Fateh 4 bulan semalam 20hb..

Hari ni.. dengan jayanya.. berjaya juga Fateh meniarap..

Kalau ikutkan masa dia 3 bulan aritu dah start mengiring.. proses nak meniarap tu ada.. tapi mungkin sebab faktor2 seperti bantal dan toto licin yang menggangu.. serta hobi dia yang kerap tidur.. tak boleh2 juga.. mungkin Allah belum izinkan..

Tapi hari ni.. sedang kami lepak2 kat family hall.. Fateh kami baringkan atas toto.. beralaskan bantal.. dia cuba lagi untuk meniarap.. terdetik hati aku untuk biarkan dia baring tanpa bantal pula.. ada peningkatan.. muka dah menghala ke lantai.. kaki dah senget sebelah.. tapi tak berjaya juga sebab tangan tersepit antara toto dan badan dia yang mantap.. kebetulan dah byk kali percubaan dari baring kat tengah2 toto dah menghala ke tepi.. ntah macam mana.. hubby aku tarik toto sikit2.. dan tak semena2 Fateh terus meniarap.. ooo.. kesimpulannya.. toto tu licin.. sebab tu dia tak boleh nak meniarap.. yelah kan.. Allah dah tetapkan.. dia akan meniarap ketika usia 4 bulan sama macam Amiera dulu.. kelam kabut aku cari kamera.. sib baik ada bateri.. rugi lepaskan saat2 ni.. hiks.. tak sabar2 aku nak post n3 kat blog.. ngantuk2 pun sanggup ngadap PC lagi.. ngeh..ngeh..ngeh..

jom tengok muka puas dan penat bila dah lama sangat meniarap.. opppsss.. jgn double meaning eh.. tak pasal2 blog aku kena block!


percubaan yang hampir berjaya...


akhirnya.. good boy!! tersengih2 dia bila nampak kami..


sekejap jer.. tak sampai 5 minit dah keluh kesah.. kami risau kalau muka dia tersembam kat tikar tu.. tak pasal2 hidung macam Jackie Chan..

Oh ya.. dah masuk 4 bulan ni.. aku dah belikan dia puri buah2an yang sememangnya khusus untuk usia 4 bulan.. nak buat sendiri aku tak berani lagi.. takut tak betul2 hancur.. nanti effect kat perut dia..

Tadi aku dah cuba bagi dia rasa sikit puri tu.. so far masih boleh diterima tapi agak lambat.. chup chap chup chap.. tak kisahlah.. mula2 jer nak bagi dia rasa kelainan.. kakak dia pun minat gaks.. nak tak nak bagi jugaklah.. puri tu pun hanya tahan 48 jam dalam fridge.. so, kalau tak habis.. kakak dia bleh settlekan..


Kemaruk romper, baby tight & legging

Sapa pencinta shopping??? angkat tangan!!!

Sapa pencinta shopping online??? angkat tangan!!!

Sapa pencinta romper??? angkat tangan!!!

Sapa pencinta baby tight??? angkat tangan!!!

Sapa pencinta legging??? angkat tangan!!!

Yesss... aku ler tu.. shopping tak hengat donia.. pastu nganga!!

Opppsss... sorry.. kengkawan blogger pasti tahu tentang romper, jumper, baby tight & legging.. uols yang tak tahu.. semua tu adalah istilah yang sering digunakan oleh peniaga2 barangan branded baby dan kanak2 esp dari BabyGap, Oshkosh, Adidas, Carters, Nike, Nissen etc .. mentang2 ler aku ada baby yer.. seronok sakan siot beli barang2 tu.. cantik2.. harga memang tak hengat... dah macam hobi laks.. tapi pasni.. aku kena stop ler.. kalau nak lepas gian pun.. sebulan beli selai dua jadik ler..

Koleksi yang ada dalam simpanan sekarang.. romper BabyGap, jumper (beli kat SOGO.. tak ingat brand apa) & baby tight.. koleksi romper Carters dan legging akan tiba InsyaAllah minggu depan... tak sabar nak suh model si cilik pakai kan.. hehehhe..

Nak tengok model pakai romper dan baby tight??







Amacam... encem tak?? ada sapa2 peniaga barangan branded baby yg nak model??? do msg me kay.. hehehe..

psssttt... Nita.. tak sabar plaks nak tengok ur baby yg masih dlm kandungan tu pakai romper.. lagi cute macam ibunya..

Oh ya.. keadaan Fateh setakat ni alhamdulillah.. dah beransur pulih.. dah kering chicken pox dia.. cuma masalah kulat dalam mulutnya belum pulih.. masih ada lagi..


Thanks LA.. jasa mu sentiasa ku kenang..


Dah 6 tahun bersama... susah senang.. pahit manis.. tak pernah kenal erti penat lelah..

Akhirnya kami berpisah jua.. sedih melihat kau pergi bersama orang lain.. kenangan bersama mu tetap abadi.. walaupun aku jarang membelai mu.. tapi sedih bila perpisahan itu terjadi..

Kadang-kala terfikir jua.. bagaimana keadaan mu sekarang ini.. berpanas berhujan..

Terima kasih kerana menjadi satu memori indah dalam perjalanan hidup ini.. tanpa mu siapalah kami..

Huhuhuhu.. jiwa tengah syahdu syahdan..


Nak beli ke tak??? Help me PLZ..

Sejak Fateh kena chicken pox ni... aku jadi serba salah nak hantar dia ke taska.. tapi nak wat cemana.. siapa yang nak jaga dia.. lain lah kalau aku dah jadi millionaire sepanjang hayat.. leh duk umah jer jaga anak2.. best!!!

Memandangkan kat taska tu diorang tidurkan Fateh dalam buaian.. kalau uols tengok pun... agak kesian laaa.. aku ni nak kata pembersih sangat tu idok ler.. kata oghang Perak.. tapi kalau bab2 anak2 ni memang aku concern sikit..

Persoalan sekarang! Perlukah aku beli buaian??

***********************************************************************************
PROs..
~~~~~

1. Menjaga kesihatan dan kebersihan Fateh
2. Untuk memudahkan kerja pengasuh taska tu menjaga Fateh

#hakikatnya memang aku tok se (dah sleng timur laks).. sebab kalau dah terbiasa ngan buai2 ni.. yg susahnya nanti aku ler.. bila nak tidur.. nak buai.. jenuh weiii.. tapi setakat ni.. tiap2 malam Fateh just tidur atas katil.. alhamdulillah.. nyenyak jer..

***********************************************************************************

Masa Amiera dulu memang aku tak buaikan dia.. kat taska pun diorang tak buaikan sebab diorang ikut request parents.. so far alhamdulillah.. dah besar pun Amiera.. ok jer tak pakai buai2 ni..

***********************************************************************************
CONs..
~~~~~

1. Diorang akan tetap tidurkan Fateh dalam buaian tu..
2. Fateh mudah dapat penyakit.. sebab dia kurang antibodi.. dahlah dilahirkan secara c-sec.. memang takde antibodi dari rahim ibu.. penyusuan ibu pun hanya bertahan sebulan.. sah2 mudah dapat penyakit..

***********************************************************************************

arrrrhhhh... tension siott.. aku malas nak tukarkan Fateh ke taska lain.. sebab pengasuh tu baik.. tak berkira sangat tentang bayaran sedangkan aku sentiasa hantar Fateh seawal pagi dan ambik lewat petang..

apa pendapat uols yer.. plzzzz... any idea?? mungkin dapat membantu aku wat decision.. i will appreciate ur idea n support.. thanks in advance..


Chicken Pox??

Dengar je penyakit ni.. mesti kita panik kan.. bukannya senang nak jaga.. dengan gatalnya.. demamnya.. sakit badan sana sini.. memang tak leh cakap... aku pernah merasainya masa Form 5 dulu.. teruk siot.. cuti 2 minggu... walaupun dah pi klinik tapi tak hilang2 jugaks.. last2 berubat cara tradisional.. alhamdulillah.. tak sampai beberapa hari.. terus kering dan sembuh.. itu semua dengan izin-Nya..

Ni makna chicken pox dari laman web Info Sihat KKM..

Chicken pox juga dikenali sebagai cacar air, jintungan atau bertih (mengikut dialek daerah). Ia disebabkan oleh virus Varicella (kumpulan virus herpes) dan amat mudah berjangkit. Ia berlaku pada semua peringkat umur, biasanya pada kanak-kanak. Ia lebih teruk sekiranya berlaku kepada orang dewasa. Rebakan adalah melalui sentuhan atau titisan cecair daripada orang dijangkiti. Rebakan juga berlaku melalui bahan tercemar dengan cairan cacar seperti pada pakaian atau tuala dari penghidap chicken pox.

Pengidap chicken pox boleh merebakan virus sehingga 48 jam sebelum ruam timbul dan boleh terus menjangkitkan orang lain sehingga cacar air menjadi kering dan berkeruping. (Mrs K.. tolong perhatikan Hadif.. sebab dia manja.. takut dia tersentuh atau tercium Fateh)

More info.. http://www.infosihat.gov.my/penyakit/Dewasa/ChickenPox.php

Amiera pulaks.. sewaktu usia dia 1 tahun 3 bulan.. waktu tu dah hampir raya.. kesian dia.. masa Amiera kena tu teruk jugaks.. sampai lanni parut dia masih ada..


chicken pox dah kering time ni.. raya tetap raya kan...

Dan kini... Fateh yang masih berusia 3 bulan pulaks yang jadi mangsa... si kecil yang masih tak tahu apa2 dah kena penyakit ni..



Pada awalnya.. kami hantar Fateh macam biasa hari Isnin hingga Rabu.. langsung takde apa2 tanda demam atau resah.. Fateh tetap lena di waktu malam... Petang Rabu bila kami ambil Fateh... dalam keadaan dia yang masih belum mandi.. sebab dia lena dalam buaian... terkejut jugaks sebab kat muka dia ada bintik2 merah.. kena gigit nyamuk lagi...detik hati aku time tu.. sedih ooo tengok keadaan Fateh.. aku dah bagi kelambu tapi tak digunakan sebab Fateh tidur dalam buaian.. gamaknya pasni aku kena beli kelambu yang khas untuk buaian pulaks.. walaupun aku tak mahu ajar Fateh berbuai.. tapi di taska.. mmmm.. faham2 lah.. nak cakap takut terasa hati..

Lepas aku mandikan dia.. aku perasan ada bintik2 merah di bahagian perut dia.. nyamuk ke??? peliks jer... ada cecair laks tu.. tak nak fikir negatif ni..

Esoknya... hantar Fateh cam biasa.. aku tanya kat mak cik tu.. ni kesan gigit nyamuk ke??? mak cik tu pun tak tau..

Tengahari semalam.. aku dapat call dari makcik tu.. masa dia mandikan Fateh.. ada bintik2 berbentuk cecair makin banyak kat kaki dan badan dia... ahhh... sudah.. risau dah aku.. call hubby.. kena pi AnNur jugaks petang tu.. tak nak tanggung risiko sebab Fateh masih kecil lagi..
kul 3 lebih aku cabut dari opis.. masa ambik Fateh di taska.. mak cik tu kata mungkin berjangkit dengan anak jiran yang pernah jaga Fateh dulu sebab budak tu selalu datang jumpa Fateh..

Masa tgh tunggu Amiera mandi.. tiba2 hubby masuk sambil dukung sorang budak ni.. cam kenal jerk.. oooo... Hadif.. tak takut ngan orang laks tu.. manjanyaaaa.. mungkin dia ingat ayah dia kot.. pastu bila hubby aku nak turunkan dia.. merengek suh dukung dia balik.. hiks.. pastu bila dia nampak aku.. terus datang kat aku.. comel jerk..

Mula2 jumpa Dr.. cam biasa Dr. tanya sakit apa.. bila dapat tau.. dia tanya usia Fateh.. pastu dia tanya berapa kerap Fateh minum susu.. pastu dia suh timbang.. so far naik 300 gm.. dulu 6.2kg.. lanni dah 6.5kg.. alhamdulillah naik jugaks.. risau juga takut susut.. pastu dia suh baringkan Fateh..

Dr. sahkan Fateh kena chicken pox.. dia terkejut sebab masih 3 bulan.. agak merbahaya pada usia begini.. Dr tanya sesiapa yang kena chicken pox... aku kata ada seorang anak jiran ni selalu datang jumpa Fateh di taska.. tapi masa tu pertengahan bulan 11.. takkan boleh berjangkit..

Dr. nasihatkan kami.. jika Fateh meragam dua tiga hari ni.. bawa semula ke klinik.. takut kesan lain.. aaaaahhh.. risaunya aku.. mintak2 dijauhkan laaa...

Hari ni.. Jumaat.. aku terpaksa EL... next week pun aku terpaksa cuti.. nak jaga Fateh.. mana boleh hantar dia ke taska.. tak pasal2 budak lain pun berjangkit.. kalau dah kering chicken pox tu baru aku hantar.. cuti aku tinggal 5 hari jer ni.. harap2 Fateh leh sembuh dengan cepat.. kebetulan pulaks.. nasib baik kursus yang dijangka minggu depan di tunda ke tahun hadapan... kalau tak susah jugaks aku nak cari pengganti saat2 genting camni..

So far keadaan Fateh semalam dan hari ni.. dia masih belum demam.. tak meragam.. merengek nak susu jer.. malam semalam pun dia tidur ngan lena..

Uols ada petua tak nak bagi cepat sembuh?? aku try gak cari kat internet... byk petua2 boleh digunakan.. doa2kan lah yer supaya Fateh cepat sembuh..


Fateh di usia 3 bulan


BAAAAACHAAAAAAAAAAAKKKKKKKKK...

Genap 20 November lepas... Fateh dah berusia 3 bulan...

Masa pergi klinik pakar kanak2 AnNur 2 Dis tempohari.. berat Fateh cuma naik 300gm sahaja.. kiranya dah 6.2kg.. risau jugak sebab berat dia tak naik2.. tapi bila tanya doktor.. doktor kata takpe.. badan Fateh dah solid.. tak perlu naik banyak2.. nanti penyakit lain pulaks yang datang..

Dalam buku rawatan Fateh tu.. adalah juga suntikan yang optional.. nak ambik boleh .. tak nak pun takpe.. tapi bila hubby tanya Dr.. dia memang sarankan sebab Fateh tinggal di taska.. mudah dapat penyakit.. ni lah first time aku tahu.. yelah kan.. masa Amiera dulu mana ada.. buku rawatan dari hospital kerajaan hanya yang basic.. takde optional2 ni.. patutlah Amiera selalu dapat penyakit.. InsyaAllah akhir bulan ni.. Amiera akan ambil suntikan untuk usia 5/6 tahun.. kalau tak silap aku nama suntikan tu booster.. bagi up balik antibodi dia..

So, pada usia 3 bulan ni.. aku ambik yang basic serta 1 optional.. yg ubat optional ni jenis ubat cecair yang kena masuk ikut mulut.. untuk apa?? aku dah tak ingat.. ubat cecair ni kena ambik selama 3 bulan.. suntikan optional pulaks Dr sarankan bila Fateh berusia 7 bulan.. oklah.. at least tak bercampur dengan suntikan basic..

Berbalik kisah Fateh ni.. so far dah 3 bulan 2 minggu ni.. perubahan pada Fateh...

1. Sengeh memanjang.. kalau papa dia yang agah.. adalah jugak kedengaran tawa halusnya..
2. Bila baring kat tilam tu.. tak sampai 10 minit dah menyenget ke kanan..
3. Tengah berusaha untuk meniarap.. cubaan mengiring.. tidak berjaya lagi.. yg berjaya mengiring kepala dia aja.. badan?? berat kot.. tak larat nak bawak sekali.. hehehe.. bila dah penat.. nangis lah dia..
4. Susu setakat ni kadang-kadang 3 oz sebotol.. kadang-kadang 4 oz sekali penyusuan (ni kes lapar yang amat)..
5. Corak tidur.. masih sama spt dulu.. tidur lena dari kul 9 atau 10 mlm sehingga jam 4 ke 5 pagi..
6. Dah pandai.. tak mau duk sorang2 dalam katil.. kalau tak de orang yang layan dia.. nangis laaa..



lepas cukur jambul tempohari..


ni hadiah dari opismate.. merah ler.. cantik!! sib baik ada baju warna merah.. leh pakai nanti gi jalan2..


Geng Kitty

Sangkut Paut

3D (1) 5S (3) Acacia (4) Aduan Rakyat (13) Aidijuma (1) Aku dan Dia (60) Amiera (269) Ana Muslim (2) Anniversary (10) Anugerah (11) Aqiqah (5) Ariani (3) Arissa (51) ASB (3) ASUS (1) Avatar (1) Award (6) Bajet (2) BBQ (2) Big Bad Wolf (3) Birthday (75) Biskut (2) Biz (3) Blogger (12) Car (1) Carlo Rino (6) Ceramah (3) CERT (1) ChurpChurp (2) CIC (12) Cloth Diaper (1) Contest (8) Cuepacs (1) Dari Dapur Mama (1) Denggi (1) Diaper Cake (1) Dinner (1) Drama (5) EKSA (1) Exam (2) Expo (2) Family Gathering (22) Fareeda (17) Fateh (193) Floria (1) Frozen (1) Gajet (1) Gift (10) Giveaway (1) Handbag (2) Handphone (4) Hari Raya (153) Hello Kitty (2) HFMD (1) Hobby (2) Holiday (115) Hot Air Balloon (4) Iftar (1) Impian (9) Info (31) Isu Semasa (9) JJCM (12) Juadah (115) Jurnal (4) kak Rose (8) Kecantikan (1) Kenduri (15) Kesihatan (2) Kuarters (11) Kuiz (2) Kursus (19) Lawak (2) Lazada (1) LIMA (1) Lovely Song (7) Luahan (3) MAFIST (5) Majalah (4) MasterChef (6) MeadJohnsons (4) Memori (3) Muffin (2) MyDeal (1) Nilai3 (1) Novel (3) Nuffnang (7) Nuri (5) OnAir (1) Panggung (1) Pekeliling (1) PINK (8) PotLuck (2) PPA1M (4) Pre Loved (1) Pregnant (28) PRU (2) Prudential (2) PTK (2) Puasa (69) Puisi (9) Putrajaya (32) Qaisara HB (3) Ramadhan (18) Resepi (37) Riadah (22) Rumah Peranginan Persekutuan (3) Sad Song (1) Saham Akhirat (5) Sales (5) SBPA (4) Sejarah (2) Seminar (5) Shabby Cottage (66) SimplySiti (3) SkullMate (1) Sogo (3) Solid Food (5) SSPN (3) Streamyx (3) Sustagen (4) TAG (5) Taman Raudhah (13) The Movie (21) Tips (2) Tupperware (2) UPKK (9) UPSR (3) Ustazah Pilihan (6) VAIO (2) Vantage (6) Villa Raudhah (47) Viral (4) watermark (1) Wishlist (2)

Yg Suka Bercerita

Sitting and Blinking Hello Kitty