Result PTK Umum

Baru jap tadi aku check laman web JPA.. result PTK Siri ke-4 tahun 2008 yg lalu untuk gred aku dah kuar.. Exam tu aku cuma ambik Paper Umum jerk sebab Paper Khusus aku dah lulus Aras IV..

Berdebar2nya masa nak klik... adoiiiii.. lulus ke tak ni... byk kali aku baca bismillah.. hehhehehe...

Jeng..jeng..jeng... alhamdulillah... selamat aku.. Exam PTK Umum aku dapat Aras III..

Keputusan terbaik.. secara purata aku berada pada ARAS III.. oklah kan.. dah kira lulus untuk proses kenaikan pangkat.. kalau nak rasa naik gaji kena ambik supaya dapat Aras IV.. rasa2nya tak larat aku nak ambik sebab cam susah jerk nak dapat Aras IV tu.. ni pun dah kira bersyukur sangat dah lulus...

Uols yang seangkatan ngan aku cemana laks?? PTK dah ubah konsep.. tak tahulah cemana nanti..


2nd Pregnancy ~ Second Check-Up

Pagi tadi aku wat check up untuk kali ke-2... kali ni Dr. Fatimah takde.. dia cuti.. digantikan dengan doc lain.. doc ni baik sangat.. lembut jerk..

Mula2 dia check masih tak nampak apa2.. then dia check sekali lagi.. baru nampak.. bila Doc ukur saiz baby... dianggarkan dalam 7 minggu.. so, due date dah dianjakkan ke 12 Sept. pulaks..

Tak kisahlah kan.. yang penting baby selamat... aku nampak denyutan jantung dia... hehhehehhee...

Doc suh aku datang lagi sebulan.. then baru boleh buka buku.. Sebelum balik aku dibekalkan dengan ubat2an... erkkkk... rasa mual jerk nengok ubat2 ni..

Oklah yer, aku tak larat lah nak citer bebanyak.. tak lalu ler nengok PC lelama..

Untuk perkembangan baby aku selanjutnya.. tunggu sebulan lagi yerk citernya..


Acasia Park Gempar Lagi

Petang semalam hubby dapat msg dari Timbalan Pengerusi.. katanya rumah no. 178 telah dimasuki pencuri... rumah ni adalah row yang ketiga.. berhadapan dengan rumah yang masih dalam pembinaan... kami dah agak.. akan berlaku kecurian lagi.. selang 2 bulan selepas rumah kami di pecah masuk...

Kebetulan pulaks.. owner rumah tu tiada di rumah.. wife masih dalam pantang.. so, dia jarang ada di rumah.. apa yang kami dengar dari Timb. Pengerusi yang memeriksa rumah tersebut... sebuah TV plasma di tingkat bawah telah hilang.. modus operandi penjenayah kali ini.. diorang pecah masuk mengikut pintu depan.. berani sungguh... kami target bukannya kerja pencuri yang sama.. ini mungkin orang lain...

Kami semua risau.. memandangkan Tahun Baru Cina akan tiba.. ramai yang akan balik kampung.. takut ada rumah lain pulaks yang akan jadi mangsa..


Baju Kelawar..

Nama cam peliks kan.. kelawar pun ada baju ke???? hiksss.. tapi tulah gelaran untuk baju tidur ni.. actually baju ni memang dah lama teringin nak beli.. tapi tak jumpa2 yang berkenan.. baru2 ni jumpa kat Anjung.. cantik2.. so, belilah sepasang untuk Amiera... bukan main suker dia.. aku nengok pun suker... dah cam anak dara dah... hehhehhehe... dah besar rupanya anak aku.. aku jerk yang tak sedar2...



Keesokannya aku beli lagi sepasang... senyum2 kambing ler dia dapat baju lagi.. siap pesan suh aku beli warna coklat.... coklat???? eiiiii.. not in my list!



D'Village

Sorry aaa.. baru hari ni ada mood nak update blog.. kat rumah waktu cuti memang takdelah nak ngadap pc.. sekejap jerk dah rasa semacam..

Aku nak show pics pasal jamuan perpisahan group aku kat opis ni.. 3 orang yang akan meninggalkan kami.. masing2 dapat tukar dan ada jugak yang dapat naik pangkat.. jamuan ni hari Jumaat lepas.. masa lunch hour.. pagi tu kat kami ada Pot Luck... memang hari ni makan sesaja..

Tempat jamuan bos decide kat D'Village, Bangi.. so, layan the pics jelah yer..






tak yah lah bagitahu apa menu ni.. uols mesti tahukan..



geng2 aku yang hadir.. adalah sorang dua tak dapat hadir..


tukang sponsor..


antara yang dirai.. kak Sherry.. tahniah ek.. dpt naik pegawai..


kak Fida.. tahniah eh.. naik pangkat..


kak Syida.. tahniah ek.. dapat pindah tempat..



Hadiah untuk geng2 yang pindah..




acara penyampaian hadiah..


cik maize ngan tini..


aku yang dah pucat.. leh makan sikit jerk..


cik puan eida..


cik puan Miza..


beat dan banu..


epul.. tengah risau nak kejar solat Jumaat..


petangnya pulaks kami ada aktiviti 5S.. lepas kemas2 apa yang patut... makan lagi.. mee kari.. erkkk... kenyang beb! hari ni memang hari makan sesaja..


serang lagi...


nampak cam selere jerk.. hiks..


Pot-Luck Perpisahan

Hari ni opis aku ada buat pot-luck sempena member2 yg keluar dari sini.. ada yg mintak tukar dan ada yg dpt naik pangkat.. sekalung tahniah buat Kak Sherry, Kak Fida, Kak Syahida dan Cik Pah..

Macam-macam menu yg kami sediakan.. ada yg masak sendiri.. ada yg beli aja.. mcm aku lah.. beli jerk kuih2 kat kedai.. mana sempat nak masak.. dlm keadaan aku cenggini.. memang tak lalu.. dulu2 bolehlah aku buatkan puding.. lanni nak masak makan malam pun tak larat.. inikan pulak nak masak benda2 lain.. maunya pengsan aku sorang2 kat dapur tu..




antara juadah yang disediakan..


second bos tengah beri kata aluan..



antara kawan2 opis yang hadir..


serangggggggggggggggg... masing2 menyerbu makanan..



menu yang aku ambik.. tapi tak habis jugaks sebab perut aku dah rasa lain..


2nd Pregnancy ~ Aku dah mula loya!

Erkkk.. perut aku dah mula menunjukkan keloyaannya.. bukannya tekak erkk.. tapi punca dari perut.. tak tahu kenapa.. kalau lambat sikit aku makan.. akan rasa mual.. kalau banyak sangat aku makan... pun aku akan rasa mual.. tapi takdelah kuar muntah sampai nak pengsan..

Setiap 2 jam aku akan rasa lapar.. dapat makan sikit pun cukup.. asal perut tak rasa pedih..

untuk mengurangkan keloyaan tu.. aku kena prepare kudap2.. buat sementara ni aku makan kismis HPA dulu.. nak makan asam tapi tak elok laks untuk baby.. so, kenalah cari makanan yang berkhasiat...



Hopefully keadaan camni takde lah teruk sesangat dan janganlah ia berpanjangan...


Pagi-pagi dah buat hal!

Pagi2 kami bertolak ke tempat kerja.. kat tengah2 jalan.. dalam keadaan hubby yang kelam kabut.. takut terlewat.. tiba2 Amiera.. tersedu sedan.. menutup muka kat dashboard kete.. aik.. pesal pulaks ni... aku ingatkan dia merajuk ngan aku.. manalah tahu kan.. dia tu sekarang ni sensitip sikit.. tegur sikit jer dah nangis..

Aku dok pujuk2.. tapi dia still nangis teresak2.. apa pasalnya.. puaslah aku memujuk.. pastu aku cuba angkat dia untuk baring kat aku.. tiba2 dia geleng kepala.. pesal pulaks.. lorrrrr... baru aku perasan.. ibu jari dia tersepit kat celah2 bawah dashboard kete tu... mulalah aku panik.. bila masa pulaks ibu jari dia tersepit.. aku dah gabra.. bila aku tarik dia menjerit kesakitan..

Cepat2 aku suh hubby berhentikan kereta tepi jalan... aku takut sebab tak boleh nak tarik.. karang tarik kuat sangat tak pasal2 luka berdarah.. eiiii.. seriau aku... nak tak nak aku cuba jugak tarik.. alhamdulillah kuar jugaks.. nasib baik tak berdarah.. cuma nampak kesan tersepit dan melecet sikit... adooooiiiii... dalam kereta memang tak duduk diam.. tak tangan.. kaki.. ada aja projeknya..

Pengajarannya.. kita hendaklah sentiasa memerhati segala gerak geri anak kita walau di mana aja.. apa jua keadaan..


2nd Pregnancy ~ Sah Aku Pregnant TAPI.....

Untuk pengetahuan semua... aku telah disahkan mengandung yerk! story as below..

Pagi tadi akulah pelanggan pertama sampai ke An-Nur.. lepas daftar dan ukur ketinggian serta tekanan darah.. aku duk depan TV.. sambil nunggu doc panggil.. hari ni Dr. Fatimah.. aku ingat nak jumpa Dr. Khamsiah.. tapi dia ada hal lain.. takpe aaa.. yang penting aku nak dapatkan pengesahan dulu.. tunggu punya tunggu.. rupa2nya Dr belum sampai lagi... pukul 9 lebih baru sampai.. dan aku juga orang pertama dipanggil untuk menerima rawatan..

Masa jumpa doc, aku terangkan tujuan aku jumpa dia.. bla..blaa...blaa.. dia pun tanya sejarah masa aku pregnantkan Amiera dulu... bla..bla..bla.. pastu dia suh aku baring nak check kandungan..

Masa nak check tu.. dia pun cerita pasal kajian terbaru.. dengan sleng mat sallehnya.. kelakar pun ada doc ni.. dia kata kajian terbaru ke atas baby yang dilahirkan kurang dari 2.5kg mudah dapat penyakit apabila besar kelak.. dalam usia yang muda mereka boleh dapat penyakit darah tinggi, kencing manis dengan mudah.. lorrrr... naik risau pulaks aku... patutnya doc ni ceritalah yang baik2.. lagipun aku memang dah tahu risiko anak2 yang lahir tak cukup bulan dan kurang berat badan.. antibodi diorang kurang.. cian Amiera kan..

Tengah doc scan.. dia pun kata.. kalau ikutkan pengiraan dari last period aku.. sepatutnya dah 6 minggu.. ketulan darah tu masih kecik.. tak sepadan dengan usia.. dia suruh aku datang lagi 2 minggu untuk tengok perkembangan.. kalau ketulan darah tu membesar.. so, ianya sempurna.. tetapi jika ketulan darah tu masih di tahap yang sama.. something wrong somewhere.. erkkkk... terkedu aku.. doc ni asyik menakutkan aku jerk.. boleh gitu??? ni wat aku risau lebih ni... dahlah tadi citer pasal Amiera.. ni pulaks citer pasal bakal baby... aduhaiiii... apa pun semuanya ketentuan dari Nya... kan.. kan.. ayat nyedapkan hati..

Oh yaa... kalau Allah izinkan kandungan ini.. mungkin awal bulan Sept nanti aku bersalin ler... harap2 semuanya selamat.. doakan sekali untuk aku yer.. kalau lebih awal.. boleh celebrate birthday sekali ngan Amiera.. hikss..


Shoutbox Kena Block

Kawan2 semua.. shoutbox saya kena block tau.. sebelum ni shoutbox saya guna ShoutMix.. kena block.. pastu aku tukar ke CBox.. pun kena block gaks.. hmmm.. nasib badan.. so, gamaknya semua msg kawan2 semua akan saya reply kat rumah yerk..

Tima Kasih.


Taman Raudhah ~ Updated

Dah lama tak citer pasal taman kat umah aku.. projek hubby yang masih banyak lagi perlu buat pengkemasan.. tak tahu leh cantik sepenuhnya.. tengok umah2 jiran semuanya cantik2.. pandai diorang jaga..

Semalam dah beli bunga tambahan.. cam biasa.. aku ambik Rose.. dan beberapa bunga Lantana.. bunga ni jenis menjalar.. hubby pulaks beli pokok Mangga Epal..


Bunga Lantana..


Bunga Rose Pink..


Pokok mangga epal..

harap2 pokok ni semua leh hidup sejahtera hendaknya..

gambar kat bawah ni laks.. keadaan taman kat rumah aku sekarang ni..


beginilah keadaan rumput carpet.. lambat sungguh dia nak merebak.. rumput2 yang tak berkenaan pun cepat naik sama.. sampaikan lumut pun leh membiak.. tak larat hubby nak cangkul..


ni pulaks pokok misai kucing.. cantik bila bunga dia kuar.. hubby tanam sejak raya lepas..


ni pulaks.. pokok rambutan.. dulu masa tanam kat belakang rumah.. dah nunggu ajal jerk.. pastu hubby selamatkan dia.. masukkan balik dalam pasu.. segar bugar dia.. pasni kalau nak tanam balik.. kena gali dalam2.. pastu masukkan tanah hitam yang bagus2..


ni pulaks percubaan hubby menanam bendi.. dulu pernah kuar sebiji buah.. tak sempat nak rasa pun.. hikss.. yelah kan.. satu jerk.. nak masak apanya.. last2 kering dia dalam peti ais..



ni aku tak tahu pokok apa.. cam pokok kelapa.. tapi.. ntahlah..sesuai letak kat tiang..


Katalog Baru Vantage

Masuk keje tadi ada parcel atas meja.. oooo.. kad keahlian Vantage yang aku baru renew tempohari dah terima.. dapat sekali ngan katalog... best2..


kad keahlian Vantage yang baru..


katalog Vantage 2008/2009..


Berita Gembira Buat Aku, Dia dan Amiera

Alhamdulillah... syukur yang tak terhingga ke hadrat Ilahi.. apa yang aku jangkakan.. benar2 berlaku.. aku memang tak terkejut sebab aku dapat merasakannya.. cuma aku perlukan pengesahan dari yang pakar.. dan kalau benar pengesahan itu.. aku sungguh bersyukur.. inilah Impian aku untuk tahun ini.. dan inilah Impian pertama kalinya untuk tahun ini telah aku capai.. alhamdulillah..

Uols mesti dapat agakkan?? rasa2nya kalau dalam list Impian 2009 aku... apa yang pertama??

Actually dah lama aku plan nak beli benda alah tu.. tapi aku tangguhkan sehingga aku betul2 bersedia.. at last.. aku beli jugaks.. benda alah??? oooo.. lupa laks.. pregnancy test ler..


tinggal satu lagi test strip... sapa nak test???

Last sekali aku beli 5 tahun yang lepas... dan ujian tersebut adalah positif.. maka lahirlah Nur Fareeha Amiera..

Dan kali ini.. pregnancy test tu lain sikit dari yang dahulu.. so, aku kena baca betul2 prosesnya.. kalau silap karang rugi laks aku.. dan.. ujian menunjukkan ianya positif lagi... gembira buat aku.. berita gembira juga buat hubby aku dan Amiera..

Mula2 hubby aku tak percaya... dia ingat aku main2... bila dia tengok hasil ujian tu... bersyukur panjang dia...


Uols nampak tak 2 jalur merah tu.. haaa... kompom!

Pada awalnya aku ingat mungkin 6 bulan lagi aku akan pregnant sebab kalau tak silap aku.. aku stop makan pil lepas raya puasa tahun lepas.. tak sampai 3 bulan lagi.. yelah kan.. aku makan pil tu pun dah 4 tahun.. so aku anggap mungkin aku kurang subur sebab dah sebati ngan ubat tu... tapi mungkin juga disebabkan aku makan Makjun Kampung (MK) Kak Azie yang menyebabkan aku subur kembali.. apa pun itu semua adalah ketentuan dariNya..

InsyaAllah.. Sabtu ni aku nak pi Pakar Wanita Hosp. AnNur untuk pengesahan. Dan kalau benar, aku akan meneruskan check-up kat situ.. dan Insya-Allah juga.. aku akan bersalin di sana.. aku tak sanggup lagi bersalin di hospital kerajaan... sebab aku ni jenis lembik.. tak larat nak jaga baby tengah2 aku sakit...
Untuk sedara mara aku... bertambahlah sedara sorang lagi.. dan untuk kawan2 opis aku.. uols standby lah yer backup sistem2 yang aku jaga tu...


Hari Ini ~ Tahun Ini ~ Berita Ini ~ Impian Ini

Tajuk n3 dah macam ala2 novel pun ada.. hiks..

Sobab apo??? haaaa... hari ini lah.. tahun ini lah.. berita inilah.. impian inilah.. ianya akan mengubah kehidupanku.. azamku.. berdebar2 pun ada...

Uols nak tahu apa???? tunggu for the next n3..


Koleksi baju Amiera

Aku pun takde idea sangat lah nak wat n3.. alang2 aku dah beli baju baru Amiera.. meh aku show kat sini.. aku memang suker belikan dia baju ni.. sebab apa??? sebabnya senang nak hantar ke Taska.. nampak feminin skit... hikss.. mama dia laks lebih2...





Makan lagi..

Semenjak student USIM yang baru masuk ke asrama.. asrama diorang kat atas deretan kedai jerk.. dah tambah 3 kedai makan.. memang senang sungguh kalau nak makan.. malas masak jerk singgah ler kedai.. western?? thai?? semua ada.. pilih jerk yang mana satu.. hehhehehe..


antara menu yg disediakan..

suasana kedai.. TV mesti ada.. Astro pun mesti ada kan..


time ni aku cuma berselera nak makan nasi goreng ikan masin..
Selain tu ada jugak kedai kecil2 macam kedai burger.. kedai jual air.. kedai jual lauk pauk..
student USIM memang senang sangatlah kalau nak makan.. cuma sediakan duit jerk.. hehehe..


Geng Kitty

Sangkut Paut

3D (1) 5S (3) Acacia (4) Aduan Rakyat (13) Aidijuma (1) Aku dan Dia (60) Amiera (269) Ana Muslim (2) Anniversary (11) Anugerah (11) Aqiqah (5) Ariani (3) Arissa (51) ASB (3) ASUS (1) Avatar (1) Award (6) Bajet (2) BBQ (2) Big Bad Wolf (3) Birthday (75) Biskut (2) Biz (3) Blogger (12) Car (1) Carlo Rino (6) Ceramah (3) CERT (1) ChurpChurp (2) CIC (12) Cloth Diaper (1) Contest (8) Cuepacs (1) Dari Dapur Mama (1) Denggi (1) Diaper Cake (1) Dinner (1) Drama (5) EKSA (1) Exam (2) Expo (2) Family Gathering (22) Fareeda (17) Fateh (193) Floria (1) Frozen (1) Gajet (1) Gift (10) Giveaway (1) Handbag (2) Handphone (4) Hari Raya (153) Hello Kitty (2) HFMD (1) Hobby (2) Holiday (115) Homemade (1) Hot Air Balloon (4) Iftar (1) Impian (9) Info (31) Isu Semasa (9) JJCM (12) Juadah (116) Jurnal (4) kak Rose (8) Kecantikan (1) Kenduri (15) Kesihatan (2) Kuarters (11) Kuiz (2) Kursus (19) Lawak (2) Lazada (1) LIMA (1) Lovely Song (7) Luahan (3) MAFIST (5) Majalah (4) MasterChef (6) MeadJohnsons (4) Memori (3) Muffin (2) MyDeal (1) Nilai3 (1) Novel (3) Nuffnang (7) Nuri (5) OnAir (1) Panggung (1) Para Asean (1) Pekeliling (1) PINK (8) PotLuck (2) PPA1M (4) Pre Loved (1) Pregnant (28) PRU (2) Prudential (2) PTK (2) Puasa (69) Puisi (9) Putrajaya (32) Qaisara HB (3) Ramadhan (18) Resepi (38) Riadah (24) Rumah Peranginan Persekutuan (3) Sad Song (1) Saham Akhirat (5) Sales (5) SBPA (4) Sejarah (2) Seminar (5) Shabby Cottage (66) SimplySiti (3) SkullMate (1) Sogo (3) Solid Food (5) SSPN (3) Streamyx (3) Sustagen (4) TAG (5) Taman Raudhah (13) The Movie (21) Tips (2) Tupperware (2) UPKK (9) UPSR (3) Ustazah Pilihan (6) VAIO (2) Vantage (6) Villa Raudhah (47) Viral (4) watermark (1) Wishlist (2)

Yg Suka Bercerita

Sitting and Blinking Hello Kitty