Kursus & Bercuti di Cameron Highlands

Salam semua..

Hari ni baru masuk keje.. sibuk sikit.. dari Jumaat lepas aku takde kat opis.. ada kursus mengenai Kualiti, Six Sigma dan 5S di Cameron Highlands selama 3 hari 2 malam..

Memandangkan kami dah lama tak pi Cameron.. so, aku ngan hubby bercadang nak bermalam semalam di sana selepas aku habis kursus..

3 hari berkursus memang penat giler tapi seronok sebab tempat kursus dekat ngan Pasar Malam Brinchang.. habis jer kursus belah petang.. gagahkan diri ngan member pi membeli belah.. nak tak nak jalan jugaklah walaupun penat.. tapi takdelah penat sangat sebab cuaca kan sejuk..

Sampai kat pasar malam tu macam2 ada.. cam biasa aku banyak belikan barang2 untuk Amiera.. untuk mak aku kat kampung.. yelah kan.. mak aku tu bukannya kaki jalan.. so, harapkan anak2 dia lah membelikan barang untuk dia..

Amiera?? sementara aku takde aritu.. dia tinggal ngan hubby.. hari aku habis kursus baru hubby aku sampai... Rindu?? mestilah rindu ngan Amiera.. hari2 dok call dia tanya khabar.. risau lah kan.. pernah sekali tu waktu malam.. tiba2 dia nangis tersedu sedan.. rindukan aku... naik risau hubby dibuatnya..

Hari terakhir kursus tu memang tak lalu nak makan sangat.. asyik ingat yang lain.. habis kursus.. best giler.. hubby tiba ngan Amiera serta family hubby aku..

Lepas check in hotel di Tanah Rata.. kami pi jalan2 sekitar brinchang.. family hubby nak shopping.. aku ikut jer.. beli sikit2 makanan untuk kudap2 kat hotel nanti..

Petangnya.. lepas family hubby pulang.. kami pun pulang ke hotel.. penat sangat.. dapatlah rehatkan badan.. malam karang nak round pekan Tanah Rata.. nak makan malam kat sana..

Lepas rehat sekejap.. kami round sekitar luar hotel.. tengok pemandangan dan bunga2 yang cantik2..


Amiera posing kat ruang rehat luar hotel.


ambik gambar sekitar taman hotel..


view dia memang cantik..


muka penat.. nak tak nak semangat gak tu ambik gambar..


auditor tengah check landskap.. apa kes??


cantik tau bunga ni.. besar...



aksi-aksi Amiera yang seronok sangat..


pemandangan tepi hotel.. area car park..


sejuk jer mata tengok pemandangan kat belakang tu..


cantik2 kan bunga2 ni.. segar2 semuanya..
















kat luar pintu masuk hotel..setiap sudut ada bunga..



bergambar depan jalan masuk ke hotel..


rose ni wangiiiiiiiiiii... tebal tau kelopak dia.. geram sangat tengok rose ni..


muka baru bangun tido..penat lah tu mandi lama2 kat hotel..



pemandangan sekitar Tanah Rata waktu malam..

Esoknya.. lepas breakfast kami pi Ladang Teh... pastu pulak pi Strawberi Farm.. pastu balik hotel.. siap2 untuk check out..


nasi lemak.. antara menu pagi tu.. hubby ambik set ni.. aku ambik set omputih..


pemandangan sekitar cafe..


apalah yg digaduhkan dua beranak ni..


posing sikit.. actually aku suka ngan lapik pinggan tu.. cantik siot..






















sekitar ladang teh..




sekitar strawberry farm..




check-out time..


roses for me.. kena mintak dulu baru dapat.. hiks..


strawberry fresh.. sedap.. nak??


Amiera seronok ngan barang2 strawberry dia..

Lepas check out kami singgah di Brinchang balik untuk shopping lagi... hehhehehhehe... shopping aja keje aku kan.. mentang2lah dah gaji.. habis shopping baliklah weiii... penat dah ni.. turun dah Cameron.. pening kepala tak ingat punya.. dah lah lapar.. satu kedai pun tak jumpa.. last2 makan kat Ipoh jer.. sib baik ada kedai makan yang bukak.. kalau tidak mahu nangis kelaparan aku..hiks..


2nd Pregnancy ~ Boy OR Girl??

Tengok tajuk pun dah tahu kan... hehhehehehhhe.. agak2 uols lah kan... putera ke puteri??? hehhehehe.. surprise!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Semalam aku pi Hosp. Annur.. cam biasa bab menunggu tu memang lamalah.. bila tiba giliran aku.. borak2 sikit ngan Dr. Fatimah pastu scan baby.. tengok keadaan baby yg tumbesarannya memang mengikut minggu.. ukur sana ukur sini.. memang dalam kiraan 19 minggu.. nampak ler keadaan baby yang aktif.. kaki diangkat ke atas.. patutlah asyik ada terasa tendangan baby.. sabor jelah.. pastu Dr. pun tanya kat aku kalau ada sebarang pertanyaan mengenai baby..



Tanpa segan silu aku bertanya mengenai jantina.. Dr. pun kata boleh dah kalau nak tahu jantina baby.. dia takkan bagi tahu selagi parents sendiri tak tanya dia.. check punya check... hhehehhehhee... surprise lah yer.. biar kami sahaja yang mengetahuinya..

Tunggu story aku pasal barang2 baby yang akan kami beli bila usia baby dah 7 bulan... oklah setakat ni sajerk pasal appointment semalam.. lagi sebulan aku akan pergi lagi.. dan akan buat detail scan untuk mengetahui kesihatan baby sepenuhnya... doakan semuanya selamat yer..


Sukernya!

Dah lama tak update Taman kat umah ni... ada tanaman yang hidup dan ada yang tunggu seru jerk..

jom tengok gambar je sambil aku story mory yer..


roses pink dan merah.. yg warna kuning belum berbunga lagi.. bunga yang dulu dah kering.. suker tengok roses ni selalu berbunga tak macam dulu asyik kena serang ulat aja..


Amiera pun sibuk nak bergambar dengan roses aku tu..

ni bunga macam bunga taik ayam tapi
ni pulaks.. idea aku dan hubby.. nak kasi ceria sikit tepi pagar ni.. tanam pokok misai kucing dan bunga2 yg aku tak tahu apa namanya.. pokok misai kucing ni cantik bila semua bunga dia kembang..
kat tepi tiang tu hubby tanam pokok krismas.. ni masih kecik.. kalau dah tinggi melangit confirm sesak umah aku..
rumput tu hubby penuhkan.. kalau dah panjang nanti baru hubby aku potong kasi rata..
oklah ni sajer yg ada kat umah aku.. yg kat belakang rumah masih tak terurus..


Salam Jumaat

salam semua untuk blogger2 dan pembaca yang singgah kat blog aku ni..

hari ni last day bekerja untuk minggu ni... rasa penat sangat bekerja 5 hari dalam keadaan cenggini.. kepala otak ni sentiasa berfikir pasal sistem.. rasa nak rehat2 aja kat rumah.. tidur... best kalau dapat tidur lelama kan... nikmat donia tu!

esok aku ada appointment ngan Dr. Fatimah di Hosp. Annur.. nak tahu status kandungan aku ni..
kalau ikut perkiraan masa mula2 appointment dulu.. usia kandungan baru mencecah 19 minggu.. tapi aku rasa perut aku ni dah macam 6 bulan masa aku pregnant kan Amiera... tak tahulah besar tu tang baby ke atau tang lemak kat perut ni... banyak baju2 kurung dah tak boleh pakai.. dah kena pakai baju pregnant..

baby pulaks aku dah rasa dia bergerak2.. aktif jugak.. rasanya pregnant kali ni mcm sesak nafas aku dibuatnya.. badan kurus kocik.. tapi perut besar... adoiii.. gatal2 tu jangan cakaplah.. tergaru sana tergaru sini.. tak selesa sungguh..

oklah... ada masa aku update story appointment esok.. take care semua...


Khas Untuk Skim Perkhidmatan F

Actually aku ada buat kuiz untuk pasukan aku kat opis ni.. so, aku nak share jugaklah kat uols semua kat luar yang sama2 dalam bidang ni.. mungkin dapat membantu untuk exam PTK kelak..





SOALAN :

1. Tulis pernyataan SQL bagi menghasilkan gaji bulanan bagi setiap pekerja di mana gaji adalah lebih daripada RM5000 dan kurang daripada RM20000. (2 Markah)

2. Tulis pernyataan SQL bagi menyenaraikan tarikh lahir setiap pekerja dalam susunan gaji menaik. (2 Markah)

3. Tulis pernyataan SQL bagi mengira jumlah pekerja yang bekerja di setiap Cawangan dan menerima gaji kurang daripada RM15000.
(2 Markah)

4. Tulis pernyataan SQL bagi mengira umur (dalam tahun) bagi setiap pekerja. (2 Markah)

5. Tulis pernyataan SQL bagi memaparkan semua kenderaan bagi setiap pekerja. (2 Markah)

6. Tulis pernyataan SQL bagi mengira jumlah kenderaan melebihi 2000cc. (2 Markah)

7. Tulis pernyataan SQL bagi memaparkan kenderaan yang didaftarkan di Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur. (2 Markah)

8. Tulis pernyataan SQL bagi mengira jumlah harga keseluruhan kenderaan yang berjenama Honda. (2 Markah)

9. Tulis pernyataan SQL bagi mengira jumlah kenderaan yang dimiliki oleh pekerja yang bermula dengan huruf ‘A’. (2 Markah)

10. Tulis pernyataan SQL bagi mengira jumlah gaji bagi pekerja yang tidak mempunyai kenderaan. (2 Markah)


kalau uols dah jawab soalan ni.. leh ler masukkan dalam blog uols.. share jawapan ngan kengkawan yang lain..

p/s : kalau yang bukan dari skim F, leh jugak menjawab jika tahu.. leh share kat blog uols nanti..


Wajah Baru Amiera!

Kan aku kata lepas sambut besday mak aku.. aku ada projek untuk Amiera... taddaaaaa.... nak tahu apa??? haaaa... buat pertama kalinya.. kami pi kedai gunting rambut.. korang mesti dah tahu kan... haaa... jom kita projek kan rambut Amiera... kasi potong sama dia!
Aku dah biasa pi kedai cina ni.. murah pun murah.. selesa pun selesa.. tak ramai sangat orang..

Per pun.. jom tengok saat2 Amiera gunting rambut..


berdebar2 menunggu tukang gunting..


amoi tu tengah khusyuk menggunting..


lepas mandi..


see my new rambut..


Geng Kitty

Sangkut Paut

3D (1) 5S (3) Acacia (4) Aduan Rakyat (13) Aidijuma (1) Aku dan Dia (60) Amiera (268) Ana Muslim (2) Anniversary (10) Anugerah (11) Aqiqah (5) Ariani (3) Arissa (51) ASB (3) ASUS (1) Avatar (1) Award (6) Bajet (2) BBQ (2) Big Bad Wolf (3) Birthday (73) Biskut (2) Biz (3) Blogger (12) Car (1) Carlo Rino (6) Ceramah (3) CERT (1) ChurpChurp (2) CIC (12) Cloth Diaper (1) Contest (8) Cuepacs (1) Dari Dapur Mama (1) Denggi (1) Diaper Cake (1) Dinner (1) Drama (5) EKSA (1) Exam (2) Expo (2) Family Gathering (22) Fareeda (17) Fateh (192) Floria (1) Frozen (1) Gajet (1) Gift (10) Giveaway (1) Handbag (2) Handphone (4) Hari Raya (153) Hello Kitty (2) HFMD (1) Hobby (2) Holiday (115) Hot Air Balloon (4) Iftar (1) Impian (9) Info (31) Isu Semasa (9) JJCM (12) Juadah (112) Jurnal (4) kak Rose (8) Kecantikan (1) Kenduri (15) Kesihatan (2) Kuarters (11) Kuiz (2) Kursus (19) Lawak (2) Lazada (1) LIMA (1) Lovely Song (7) Luahan (3) MAFIST (5) Majalah (4) MasterChef (6) MeadJohnsons (4) Memori (3) Muffin (2) MyDeal (1) Nilai3 (1) Novel (3) Nuffnang (7) Nuri (5) OnAir (1) Panggung (1) Pekeliling (1) PINK (8) PotLuck (2) PPA1M (4) Pre Loved (1) Pregnant (28) PRU (2) Prudential (2) PTK (2) Puasa (69) Puisi (9) Putrajaya (32) Qaisara HB (3) Ramadhan (18) Resepi (37) Riadah (22) Rumah Peranginan Persekutuan (3) Sad Song (1) Saham Akhirat (5) Sales (5) SBPA (4) Sejarah (1) Seminar (5) Shabby Cottage (66) SimplySiti (3) SkullMate (1) Sogo (3) Solid Food (5) SSPN (3) Streamyx (3) Sustagen (4) TAG (5) Taman Raudhah (13) The Movie (21) Tips (2) Tupperware (2) UPKK (9) UPSR (3) Ustazah Pilihan (6) VAIO (2) Vantage (6) Villa Raudhah (47) Viral (2) watermark (1) Wishlist (2)

Yg Suka Bercerita

Sitting and Blinking Hello Kitty