Wajah bakal anak?? Hahahaha..

Terjumpa satu website ni pasal wajah2 bakal anak2 hasil gabungan muka kita ngan hubby..

Sakan aku buat nak tengok.. hasilnya sama tak ngan wajah anak2 aku sekarang..

Ni wajah anak2 aku yang dah selamat lahir kat dunia ya..


ni pulaks hasil gabungan yang terkini.. ada iras2 tak??


haaahahahha.. dah macam anak cina lah pulaks.. tapi pada aku tang mulut ngan hidung tu ada iras2 Amiera... tang mata tu ikut Fateh..

hmmm.. ntah2 ni bakal adik diorang kot... kwang..kwang..kwang..


Esok Cuti, Pendaftaran Darjah 1 Camna??

Pagi2 member opis msg kata esok cuti.. sib baik bukan hari ni yang cuti.. kalau tak buat penat jerk bangun awal2.. hhehee...

Sebut pasal cuti... haaa... selamat cuti aku esok.. ehhehe.. so dengan bangganya aku dapat meng-forward 1 hari cuti ke tahun depan.. hahahahha.. orang lain punyalah banyak carry forward.. sian aku kan.. walaupun cuti tahunan aku ada 35 hari, tapi tinggal sehari jerk.. nak wat camna kalau ada nak kecik ni.. selalu aja EL..

Cuti ni jugaks buat aku tertanya-tanya.. camna dengan hari Orientasi sekolah Amiera esok??

Baru sat aku call sekolah.. diorang inform kata ditunda ke hari Isnin... tapi mesti ramai sebab sekolah akan bermula Isnin depan..

Oh ya citer pasal pendaftaran tahun 1 ni.. kelmarin aku terima surat dari sekolah Presint 11.. aitttt... lagi beberapa hari nak daftar baru terima.. bahaya camni.. tarikh surat pulaks 15hb.. apa kes.. nasib baik aku dah batalkan sekolah tu bulan 10 lagi.. tapi camna diorang still hantar surat kat kami.. suppose mana ada apa2 surat dari diorang.. confuse aku... last2 semalam aku call sekolah kata yg aku dah batalkan pendaftaran Amiera kat sekolah tu.. bla.. bla.. bla.. diorang minta maaf mungkin kesilapan teknikal.. teknikal ke?? tak kisah lah.. yg penting aku dah inform diorang..

Cadangan aku kepada pihak sekolah.. perkara begini seharusnya diambil berat.. walaupun pembatalan tu mungkin perkara remeh pada diorang tapi tidak kepada ibu bapa yg baru menyekolahkan anak2 mereka cam aku ni.. kalau ada bajet lebih.. buat sistem pendaftaran offline atau online utk murid2 tahun 1 khusus untuk sekolah tu sendiri.. mungkin kat Jabatan Pendidikan dah ada tapi tak salah kalau sekolah tu sendiri ada sistem.. so, berdasarkan sistem, maklumat murid2 di sekolah boleh di pantau sehingga tamat Darjah 6.. nak tolong aku buatkan ke?? boleh aja.. tapi bayarlah.. bukan senang tau nak wat sistem ni..


Tinggal Sayang.. Tinggallah Pujaan..

Semalam...

Harta aku sejak aku kawen telah di wakafkan kepada rumah sewa pelajar2 perempuan yg tak jauh dari rumah aku.. walaupun aku sayang.. tapi wat per kalau ditinggalkan begitu sajork..


masih dalam keadaan baik.. ni citarasa aku dulu.. lanni kan dah tukar konsep..


TV yg takde brand masa aku single mingle dulu..

Plan asal nak biarkan saja kat rumah tu... tapi bakal penyewa macam nak tak nak jer kami tinggalkan barang.. diorang sendiri pun banyak barang..

So, daripada dijadikan barang terbiar.. baik kami wakafkan kepada yang memerlukan..

Aktiviti mengangkut dengan dibantu oleh jiran2 terdekat.. student tu pulaks tak dengar kitaorang ketuk2 pintu.. tidur mati kot.. last2 dalam kul 11 lebih terdengar lah tung tang.. tung tang diorang angkat sofa tu... hehehhehe.. cian pulaks.. tu ler kami hantar tu nak menolong angkat sekali lah.. tup2 diorang takde..

Masa duk ketuk2 pintu tu... aku cakaplah ngan Amiera.. sofa ngan TV ni nak bagi kat aunty2 ni.. Amiera buat muka toya dia sambil ngeluh 'alah'... tak puas hati lah tu.. hehhehehe.. pastu explainlah kat dia... baru dia faham..


Mira Malu...

Amiera : Mama... pagi tadi kakak Mimi suruh Mira mandi.. Mira pun mandi lah...

Mama : Kenapa Mira tak cakap yang Mira dah mandi???

Amiera : Mira malu... mama lah.. kenapa mama letak 2 baju dalam beg.. (aku jugak dipersalahkan..)

Mama : Laaa... Mira cakaplah yang Mira dah mandi.. tu pun malu nak cakap.. habis adik pun mandi sekali???

Amiera : ye lah.. (buat muka muncungnya yang ngades2 tahap gaban tu...)

Mama : alah.. kesian anak mama.. kena mandi air sejuk..

Pengajaran :

1. Kalau dah mandikan anak jangan bawak bilangan baju cam biasa (kes belum mandi)..

2. Make sure inform pengasuh yg anak kita dah mandi (aku lupa daaa.. nak cepat.. biasanya aku inform diorang)..

3. Kena ajar anak2 supaya berani bercakap.. jgn terlalu pendiam tak bertempat.. kalau tak... mmmmm... faham2 sendirilah..


Penutup 2010

Lagi beberapa hari lagi kita akan menyambut tahun baru 2011.. camna ngan azam baru uols?? impian uols kesampaian tak??

Aku??

Hmmm.. ngeluh dulu.. ceh..ceh.. takdelah ngeluh.. semuanya suratan Ilahi.. kena redha atas kehendakNya.. apa pun aku bersyukur atas kurniaan-Nya.. masih memberi peluang kepada aku untuk bernyawa di muka bumi ini.. semoga aku diberi peluang lagi untuk bernafas kerna ada insan2 tersayang yang masih memerlukan aku di sisi mereka.. muhasabah diri sat..

Sepanjang tahun 2010 ni.. banyak perkara yang tidak dirancang terjadi.. semuanya atas ketentuan-Nya.. antaranya.. perpindahan rumah.. pertukaran sekolah, taska.. beli hp sebab yg lama dah rosak..

Impian?? ada yg tercapai dan ada yang masih tidak tercapai.. kena forward ke tahun depan.. cuma yg frustnya.. Impian Villa Raudhah terpaksa digugurkan dari senarai coz ntah bila agaknya kami akan kembali ke Villa Raudhah..

So, untuk impian tahun depan.. akan aku kurangkan skit sebab aku kena fokus kepada pendidikan Amiera dan masa depan kami.. blog akan dikemaskini tahun depan.. tahun baru.. azam baru.. impian baru.. matlamat baru.. misi memburu impian mengejar matlamat yang satu..

Antara azam baru aku.. aku nak rajin update blog.. hehehhe.. boleh gitu??


Alpha S-Series vs Smart Series

N3 takde kaitan dengan tujuan promosi..

Ahad lepas..

Kalau ikutkan planning janji ngan tokei kedai suh orang dia datang pasang kul 5 lebih...

Memandangkan kami baru balik dari TBR.. so, memang letih yg amat...

Hubby pun tunggu panggilan dari tukang pasang.. tak call2 jugaks..

Last2 dalam kul 5.30 dia call.. kata dah sampai rumah.. giler per.. hubby masih kat Nilai..

Suh diorang tunggu lagi setengah jam.. tapi tukang pasang tu kata diorang datang balik kul 7..

So, relax lagilah.. kul 6 lebih kami gerak ke Putrajaya..

Sampai kat Bangi.. baru 6.30 kalau tak silap.. dia dah call kata dah sampai.. cehh.. cina ni pun.. kata kul 7.. kelam kabut en hubby drive..

Naik2 jer apartment.. elok jer cina tu duk melangok depan umah kitaorang.. hehhehe.. sorry maa.. u yang kata kul 7 kan..

Grung.. grang.. grung grang.. bunyi drill.. hehehhe.. kacau jerk orang nak relax maghrib2..

Tak sampai setengah jam.. siap pasang... alhamdulillah..

Actually.. kami beli heater ni takde rancang2.. kebetulan kami survey2 kedai masa Fateh masuk wad tempohari.. round2 kedai.. jumpa color PINK.. so, takde citer banyak terus order.. memang tak sempat nak survey kat website.. dan baru harini tergerak nak survey pasal heater Alpha ni.. pics dari http://www.alphamalaysia.com/


S-Series : Floral Pink

Rupa2nya ada series terkini.. lagi cun beb!! solid.. huhhuhuhu.. pastu ada contest pulaks utk pembeli Smart Series ni.. alah.. terlepas peluang..

Smart Series : Starlit Pink

Kalau compare antara dua ni.. aku rasa yg latest ni lagi bagus.. agak2 uols??


TBR The Story

Sorry lambat skit update.. semalam aku MC.. pinggang aku sakit.. belakang aku sakit.. sakit.. sakit... sakit... tak padan ngan kurusnya.. semangat lebih dari kudratnya..

Nak citer skit pasal cuti-cuti Malaysia.. cuti akhir2 tahun ni...

Kami bertolak dari rumah dalam tengahari.. tu pun dah kira lewat sebab nunggu penyewa datang umah.. dia nak ambik kunci ngan agreement.. kali ni dia naik kete Camry laks.. pung pang citer ngan dia.. last2 kunci tak serah lagi sebab ada satu kunci tu kami tak wat duplicate lagi.. dia plan nak tumpang park kereta2 dia kat rumah kitaorang sementara dia balik Pakistan.. sampai 3 kereta dia.. Merc, BMW & Camry.. aku ok jer.. tak teringat yg kami nak pindah perabot bagai.. tak pasal2 terkena kereta diorang.. naya jer.. last2 sms kat dia.. faham lah kot coz masa kitaorang balik dari TBR.. takde pun kereta dia..

Sampai kat PD lebih kurang kul 2 lebih.. makan dulu kat kedai biasa.. then singgah beli jaket pelampung utk si Fateh.. kakak pulaks buat muka.. dia pun nak jugaks.. rabak lah mama kau camni.. pastu baru check in.. punyalah ramai orang.. jem siot.. dapat masuk bilik dah nak kul 4..


bulatan yg sentiasa sibuk..


dah pandai angkat2 tangan tu kalau aku nak ambik gambar dia..


gelagat Fateh semasa nunggu hubby register.. kat tangan dia mesti ada makanan.. kalau tak menjerit2 lah dia.. buat perangai..

Kali ni dapat bilik yang ngadap hutan belantara.. bosan siot.. tak nampak aktiviti mandi manda di kolam.. tak macam awal tahun haritu.. nak cari parking pun susah.. penuh sesaja..


kakak yg ayu lah konon.. si adik yg sentiasa makan.. makan anggur pulaks.. yg penting diam.. aku pun tak pening pale..

Si Amiera dah tak sabar2 nak mandi.. yg kitaorang nak rehat lah dulu.. pas Asar baru leh mandi..

Kali ni.. si Amiera tak macam awal tahun dulu.. kali ni dia macam malu skit.. mungkin sebab terlalu ramai orang.. so, dia segan nak main gelongsor bagai.. setakat mandi manda ngan pelampung kesayangan dia tu jer...


muka takut2.. asyik nak berkepit jerk ngan hubby..

Si Fateh pulaks.. mula2 takut lah.. bila dah lama2 berendam.. seronok lah dia.. bila kitaorang keluar jer dari kolam.. merengek nak turun.. sabor jer lah..


tengok tu Amiera.. bukan main seronok dia..


warm-up dulu..


utk anak ke bapak tu?? hehehhe.. over jerk nampak bro.. teringat zaman budak2 ke??..


posing ngan meriam air..


Amiera tak puas hati sebab mandi kat kawasan dengkek.. opss.. maksud aku air tu tak dalam.. sesuailah ngan Fateh..


bila dah panas.. haaa.. tu ler.. ngalahkan kakak dia.. nak berenang tu.. tak pasal2 tertelan air.. eiiii..


ni makin over lah ni.. tak terkontrol hubby aku..


punyalah ramai..




aktiviti sebelum keluar.. tidur sudah.. makan sudah.. per laie.. kacau mama ler..

Malamnya.. kami kuar makan kat luar.. tapi sebelum tu kami pergi ke Fun Fair.. awal tahun haritu Fun Fair tak beroperasi..

Amiera lah seronok dapat main macam2 permainan.. ada satu game tu kami naik berempat.. pusing punya pusing.. aku rasa nak muntah.. pening sangat kepala.. last2 aku fokus pandang kat satu tempat jer.. pandang apa tau?? rambut pompuan Cina kat depan aku... hehehhehe.. si Fateh dah buat muka.. takut betul dia.. risau gaks.. last2 hubby peluk dia kuat2.. Amiera jerk ok..


sanggup duk tercorok dalam heli tu.. sabor jerlah..


game ni.. bagi 1K pun aku tak mau naik.. tapi kalau US Dollar 1 Juta.. bolehlah fikir2kan.. hehehhehe..


posing sebelum naik game mcm dalam gambar kat bawah..



Kami makan kat Teluk Kemang.. tapi aku tak berapa lapar.. just order sate.. tapi kureng lah.. sebab byk minyak pastu banyak lemak.. aku lemak2 ni geli lah..

Esoknya...

Awal2 pagi Amiera dah bising nak mandi.. peberet dia pun dia dah tak heran.. nak tau apa?? citer kartun lahh.. buka sekejap pastu tutup.. rungut bosan.. walhal hati terkinja2 nak mandi..

Dalam kul 9 lebih baru kami turun.. ramai dah kat kolam.. so, kenalah mencelah kat mana2 ruang kosong..

Aku paksa hubby aku ajak Amiera main permainan yg ada kat situ.. biler lagi kan.. nak suh Amiera sorang2 confirm dia tak mau.. bila ada hubby berani lah skit dia.. makin seronok adalah dia..

Pastu ada satu game tu Amiera dah cuak.. mula2 nak kena climb dulu.. muka takut2 nak panjat.. bila nak turun pun muka ketat jerk.. hubby dah standby nak sambut dia.. kesian dia.. nangis2 sebab takut.. pastu air masuk hidung... hehehheheh...

Dah sejam lebih aku naik dulu.. mandi dan kemas2 barang.. si Fateh cam biasa.. kalau lepas mandi.. badan pun penat.. suap jer susu.. terus lena.. senang aku nak kemas barang.. hubby ngan Amiera still mandi.. si Amiera tak puas lagi tu.. siap pesan suh datang lagi...

Lepas check out.. singgah balik kat Teluk Kemang tengok laut sambil beli makanan skit.. sampai rumah dalam kul 4.. letih siot.. cam biasa pompuan.. mestilah kemas apa yg patut kan..


muka hubby kelat jerk.. pesal bang.. loteh eh dukung Fateh.. kalau aku lagilah.. sebab tu sakit2 aku dibuatnya..



budak penggeli.. tak suka pasir.. tak suka kotor.. nak2 pulaks kalau selipar dia basah or kotor.. mengomel jerk kejenya..


muka kelat menahan kencing... ghehehhhe... toilet ramai orang.. last2 aku suh dia pakai pampers Fateh.. hehehe.. dah tak tahan sangat.. nak ke stesen minyak tak tau sampai biler..

Petangnya.. berkejar ke kuarters.. sebab ada Cina datang nak pasang heater.. kali ni pilih brand Alpha.. PINK lagi.. senang nanti kalau pindah balik ke Nilai.. heater tu leh pasang kat bilik Amiera..


Korang Sihat?? Ce cuba try test!!

Want to find out if you’re living a healthy lifestyle? Take a profile test to a journey of self-discovery and improvement. #NestleProfiler


Bercuti @ Tiara Again

Esok cuti weiii...

InsyaAllah... esok kami nak pi Tiara Beach Resort... bawak anak2 mandi manda.. esp Amiera b4 dia masuk sekolah baru.. bagi dia fun skit... elok jugak kan release tension walaupun hal rumah tak settle lagi ni..

Rasanya... pergi TBR macam dah jadi acara tahunan.. dan TBR jugaks percutian pembuka dan penutup tahun 2010 ni.. bleh baca n3 masa pi TBR awal tahun dulu..

So, next week aku wat n3 pasal percutian kali ni.. doakan kami semoga selamat pergi dan selamat kembali..


N3 Basi : Nasi Ulam @ Bangi

N3 basi... bukannya nasi basi tau.. tak pasal2 aku kena saman ngan Restoran Nasi Ulam..

Rancangan Jalan2 Cari Makan Versi Programmer ni... actually dah lama dah.. cuma aku tak berkesempatan nak update dalam blog..

Dalam group kitaorang ni.. 2 member bakal keluar ke tempat lain.. masing2 dapat offer naik pangkat.. huhuhu.. sedih siot.. masing2 berbakat dengan bidang tertentu.. bukan senang ooo nak cari pengganti.. tu lah suh stay kat sini tak mau.. cian kitaorang yang masih setia kat sini... ahaks..

So, rezeki diorang bertambah... rezeki kami.. well.. as usual.. open table la... tapi bukan utk semua staff lah kan.. mampos nak bayarnya... kalau gaji diorang tu cecah 10K sebulan tu.. konpom open table utk semua staff..


kali ni kami ber-6.. ada lagi member tak dapat join.. korang rasalah kan.. apa benda atas lantai..

Kalau ikutkan jadual yg telah dirancang bagi rancangan Jalan2 Cari Makan Versi Programmer ni, nak pi Restoran Ayam Kampung kat Seksyen 7, Bangi.. tapi hari Jumaat.. diorang tutup daaa... so, round2 sekitar Seksyen 7, jumpa satu Restoran ni.. Nasi Ulam.. berhampiran dengan Econ Save yg baru dibuka..


kanak2 riang.. jalan.. jalan.. cari makan..

Sampai2 kat situ.. deco kedai agak menarik.. selesa.. tak panas... lauk pauk memang banyak pilihan.. memandangkan ada orang nak bagi rezeki kat kami.. so, masing2 tak hengat ambik lauk.. hehehheheh.. biler lagi nak makan sedap...


ini lah Restoran Nasi Ulam..


Disebabkan kelaparan.. sampai lupa nak snap pics gambar sebelum makan... masing2 baru perasan lepas kekenyangan.. tu yang kalut nak bergambar... hikss..

Overall.. makan kat sini.. sedap.. macam2 lauk pauk.. dan murah..


Jamuan Club @ Equestrian Club

First time sejak aku keje kat sini.. rasanya dah lebih 5 tahun dah.. kelab bhgn aku ni wat jamuan kat luar.. satu pembaharuan.. bagus2.. tapi janganlah naikkan pulaks yuran bulanan semata2 next time nak wat jamuan kat luar.. hehehhehe...

Jamuan diadakan di Equestrian Club, Putrajaya.. first time aku pi sini.. first time jugak aku tahu ada equestrian kat Putrajaya ni.. punyalah poyo.. keje sini pun bleh tak tahu.. apa kes.. sah2 tak pernah mengikuti isu2 semasa.. tu lah kan asyik2 ngadap programming jer.. balik rumah sibuk ngan anak2.. mana ada masa nak tahu pasal isu2 semasa.. hehehhehehhe... alasan..

Jamuan bermula kul 11 lebih.. ramai tetamu yang di rai datang.. so, tak nak citer banyak.. aku publish gambar je lah.. ada jugaks tetamu yg dijemput tak dapat hadir.. yelah kan.. Sabah baaa.. tak berbaloi.. ada juga ada urusan lain yg lebih penting.. family first.. tapi yang tak hadir sesaja tu aku.. no comment lah.. rugi lah korang tak hadir.. bulan2 totap bayar yuran...


amacam.. ada gaya tak jadi one of the equestrian?? ke layak jadi tukang tarik kuda jer.. huhuhu..


lagi bakal equestrian..


yang dirai sedang mencari tempat strategik..


member2 opis.. tak lekang ngan gelak ketawa..


hadiah utk yang dirai..



pemandangan sekitar club.. arghhhh.. panas... mau pengsan aku tengah2 padang tu..


our big boss bagi kata hikmah..


eida.. juga kawan kitaorang.. yg dapat first baby awal tahun ni.. cik Memey kita ni.. senyum2 tu.. senyum sinis tu.. asyik orang lain jerk dapat hadiah.. heheheh.. jgn mare yer cik Memey..


menu yang aku bleh makan..


biasanya kita dengar ramai orang kat M'sia ni Vege.. tapi hat ni aku peliks sikit.. non-VEGE..


selesai jamu selera.. haaa.. bertimbun2 pinggan.. tapi nampak cam 2 orang jer makan.. hehehehhe... jgn mare aaa..

Selesai jamuan... kami pi PICC.. ada sales Metrojaya.. cam nak raya dulu.. sales ke?? biasa jer lah.. no pics okay!! sebab??? sibuk melilau ntah cari apa... hehehhehhe... last2 beli kemeja kerja utk insan tersayang...


Amiera The Story

Aku nak citer sket pasal persiapan Amiera ke sekolah tahun depan..

Baru-baru ni kami nampak banner kat sekolah kata yang pendaftaran untuk tahun 1 end of this dec.. pembelian buku dan alat tulis telah dibuka kepada semua parents.. yg peliksnya.. kenapa sekolah tak edarkan surat kepada parents??? lagi 10 hari lagi beb.. giler.. satu surat pun tak dapat..

Lepas baca banner tu keesokannya kami terjah sekolah.. mula2 terjah koperasi dulu.. beli siap2 segala buku bagai.. adalah 2 buku dah habis stok.. kena tunggu itupun kalau ada.. total cost.. hampir RM150.00 termasuk sedikit alat tulis.. kalau ikut senarai semua boleh cecah RM200 rasanya.. kalau kat sekolah lain tu aku tak sure lah pulaks samada senarai buku tu sama atau tidak.. so, uols yg ada anak bakal sekolah tahun depan leh jadi rujukan ya..

Pastu terjah bhgn admin.. nak dapatkan pengesahan tentang pendaftaran tu.. bila diorang check kat buku daftar.. boleh diorang kata Amiera tidak buat pengesahan lagi.. that's why diorang tak hantar surat..

Masalahnya.. hari yang kami buat pertukaran sekolah Amiera tu lah sepatutnya hari pengesahan.. nak sah apa lagi.. dah surat dari jabatan pendidikan suh buat pengesahan kat sekolah baru.. cemanalah diorang ni wat kerja.. suppose dalam buku daftar tu update terus tarikh pengesahan..

So, korang2 kalau buat pertukaran sekolah anak tu.. better check terus kat buku daftar samada diorang masukkan ke tidak tarikh pengesahan.. nanti tak pasal2 satu surat pun tak sampai..

Itu pengajaran baru buat kami.. kena make sure sekolah tak leka dalam hal2 cenggini..

Lepas check tu, staff sekolah bagi kami surat yg bertarikh akhir bulan Nov.. hampir sebulan.. kot yer pun status pengesahan kami tu hang... diorang suppose call no hp yang tertera.. ni tak.. buat senyap jer.. apa kes!!

Dalam surat semua pelajar tahun 1 ada orientasi end of dec siap berpakaian seragam.. ada aktiviti and ujian utk menentukan kemasukan kelas.. boleh ke Amiera ni?? risau gak aku.. ada juga taklimat untuk parents.. dalam surat tu pun dinyatakan bayaran yuran yang perlu dijelaskan.. lebih kurang RM60 sajork..

So, settle urusan di sekolah..

Dan terkini urusan sekolah petang yakni sekolah agama..

Pada asalnya kami nak hantar Amiera ke transit biasa.. tetapi tiada pengisian di belah petang.. dan masalah utama van yg hantar anak pulang dah penuh..

So, kami terpaksa cari sekolah petang yg sediakan van.. dan alhamdulillah.. ada satu sekolah agama di Presint 9 iaitu Sekolah Agama Danau Bestari Al-Faaqihiin (SABA).. merupakan sekolah agama swasta.. aku lebih prefer kat sekolah swasta.. tapi kalau sekolah rendah tu memang tak mampu lah nak hantar Amiera ke sekolah swasta..

Kami terjah ke sana.. cikgu dan staff baik2 belaka.. banyak membantu menjawab soalan2 cepu emas dari kami.. hehehhehe... kebetulan masih ada kekosongan untuk tahun 1.. terus kami daftarkan Amiera.. pengajaran memang bagus.. termasuk dengan transit dan transport.. kos pendaftaran termasuk buku, transit dan transport lebih RM600.. yuran sebulan RM300.. iaitu RM150 (kurikulum agama) + RM80 (transit) + RM70 (transport).. wallah.. tapi demi anak2 kami sanggup.. asalkan sebelah petang Amiera belajar something.. kurikulum yang diajar spt di bawah:-

1. Al-Quran / Iqra'
2. Ibadah
3. Sirah & Akhlak
4. B. Arab & Khat / Jawi
5. Tajwid
6. Kebudayaan Islam
7. Amali Solat / Hafazan
8. English (Tuisyen) - xtra
9. Mathematics (Tuisyen) - xtra

Tang xtra tu lah kelebihan sekolah agama ni.. so, hopefully sekolah agama ni dapat mendidik Amiera lebih cemerlang dari aspek dunia dan akhirat.. aminnnn..

Senang hati aku lepas daftarkan Amiera kat sekolah agama ni.. lepas sekolah rendah, Amiera akan terus naik van ke sekolah agama.. mandi, makan dan solat semua guru2 sekolah agama akan uruskan.. kelas agama habis hampir kul 6.. so, en hubby akan ambik Amiera dari sekolah.. kalau hubby aku sentiasa sibuk nanti.. boleh upah driver van untuk hantar balik.. alhamdulillah... cuma sekarang ni.. nak train Amiera untuk kenal Van dan driver Van dan jadi berani untuk berdikari sendiri..

Pastu kami batalkan pendaftaran Amiera kat transit sebelum ni.. alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar..

N3 berkisarkan hari pendaftaran Amiera di sekolah rendah akan menyusul di tahun hadapan... opsss.. nak habis dah tahun ni.. mesti byk story mory.. pahit manis.. impian tertunai dan tak tertunai di tahun ni.. tunggguuuu..


Celcom Christmas Sales!!

It's the Christmas season! Have a merry awesome deal with #CelcomEveryone where you can own the smart phone you've been going gaga over.


Sibuk vs Pening

Sibuk ke Pening???

1. Sibuk ngan urusan kerja di pejabat.. nak kena siapkan programming b4 end of this month.. sistem tu tak susah cuma remeh.. fenin?? takdelah fenin sangat cuma berpinar2 mata nengok line by line.. page by page..

2. Sibuk ngan urusan perpindahan rumah.. still tak pindah2 lagi ni.. selagi tak pindah.. selagi tu hati ni gundah gulana..

3. Sibuk ngan urusan persekolahan Amiera.. debar2 anak nak masuk alam persekolahan sebenar.. fenin fikirkan beberapa urusan yg belum selesai.. nanti aku story kat n3 lain..

4. Fenin memikirkan penerimaan Fateh ngan environment taksa yg baru nanti.. dah biasa ngan pengasuh taska lama.. nak serasi ngan pengasuh baru makan masa jugaks..

Bulan Dis ni.. byk sungguh perkara yg perlu diselesaikan..


Sapa nak iPad + WiFi?? Here's your chance..

Here's your chance to WOW us with your creativity by coming up with an #iPadApp and you might win a iPad 3g 64GB + WiFi Maxis Modem!


Misi Diakhiri

Macam citer kartun Little Einstein laks.. hehehe..

Sabtu lepas..

Tak nak tangguh2 lagi.. cuma tinggal 2 minggu jer lagi Amiera nak sekolah.. pakaian seragam ngan kasut sekolah satu apa pun tak beli lagi..

So, kami terjah tempat yg pernah kami survey dulu..

Sebelum ni kami dah survey Jusco, Giant, C4, Parkson dan Hari2..

Last2 malas nak fikir banyak.. lagipun Amiera baru nak start sekolah.. kami beli pakaian seragam kat Hari2 aja..

Pakaian seragam sekolah pun ada brand tau.. setakat ni yang aku tahu macam Canggih, Unggul.. yg lain2 tu tak ingat.. aku tak beli pun brand tu.. mahal siot.. sepasang leh cecah RM50 lebih.. gilo ko!! lainlah kalau nak beli sepasang jer.. dahlah kalau budak2 baru nak masuk alam persekolahan ni.. conpom selebet jerk.. paling tak pun hari2 kena tukar baju.. baik beli yang murah dulu.. aku nak tengok camna Amiera jaga pakaian dia.. kalau dia pandai jaga.. blehlah beli yang mahal2..

Settle pakaian.. misi cari kasut.. aku prefer kat Giant or Jusco.. sekali kat Giant saiz banyak yang dah habis.. citttt..

Sebelum tu kita makan dulu.. try kedai makan kat 9th Avenue.. restoran nasi ayam kampung..


bergilir2 jaga si kecik ni.. tak leh lama2 duk kat meja makan.. semua benda dia nak capai..


si kakak punyalah selera dapat makan peha ayam kampung goreng.. hehehe..


si adik pun dah kenyang yer.. nak2 pulak dapat minum air buah.. lagilah dia suke..

So, dari Nilai bergegas ke Jusco Equine.. aku tak biasa yer ke Jusco Seremban sebab terlalu ramai umat kat situ.. fenin kepala..

Masuk ke Jusco.. dah takde promosi pakaian sekolah.. so, aku aim mungkin dah habis.. nasib baik guard tu bagitau yg promosi kat ruang tengah..

Stok saiz Amiera tak banyak yg tinggal.. beli mana yg ada jerk..

Pengajaran.. lain kali kena beli awal2.. nanti habis stok...

Tamat misi.. kami singgah sat kat kuarters pindah barang skit2.. sambil2 tu aku suh Amiera try pakaian yg dibeli..


5 pasang uniform dan 3 tudung..



2 pasang kasut buat masa ni.. kalau asyik kotor jer.. kena gaks beli sepasang lagi..


2 beg sekolah dan 1 beg transit.. actually mama dia jer lebih excited..


peralatan sekolah..


nak jugak ambik gambar bawak beg.. senget2 tudung.. hehehe.. kena jahit skit sebab besar kat leher..


Amacam.. dah bleh ke bawak diri ke sekolah ni?? tinggi dah cukup dah.. malu??


Geng Kitty

Sangkut Paut

3D (1) 5S (3) Acacia (4) Aduan Rakyat (13) Aidijuma (1) Aku dan Dia (60) Amiera (268) Ana Muslim (2) Anniversary (10) Anugerah (11) Aqiqah (5) Ariani (3) Arissa (49) ASB (3) ASUS (1) Avatar (1) Award (6) Bajet (2) BBQ (2) Big Bad Wolf (3) Birthday (72) Biskut (1) Biz (3) Blogger (12) Car (1) Carlo Rino (6) Ceramah (3) CERT (1) ChurpChurp (2) CIC (12) Cloth Diaper (1) Contest (8) Cuepacs (1) Dari Dapur Mama (1) Denggi (1) Diaper Cake (1) Dinner (1) Drama (5) EKSA (1) Exam (2) Expo (2) Family Gathering (22) Fareeda (17) Fateh (192) Floria (1) Frozen (1) Gajet (1) Gift (10) Giveaway (1) Handbag (2) Handphone (4) Hari Raya (148) Hello Kitty (2) HFMD (1) Hobby (2) Holiday (115) Hot Air Balloon (4) Iftar (1) Impian (9) Info (31) Isu Semasa (9) JJCM (12) Juadah (111) Jurnal (4) kak Rose (8) Kecantikan (1) Kenduri (15) Kesihatan (2) Kuarters (11) Kuiz (2) Kursus (19) Lawak (2) Lazada (1) LIMA (1) Lovely Song (7) Luahan (2) MAFIST (5) Majalah (4) MasterChef (6) MeadJohnsons (4) Memori (2) Muffin (2) MyDeal (1) Nilai3 (1) Novel (3) Nuffnang (7) Nuri (5) OnAir (1) Panggung (1) Pekeliling (1) PINK (8) PotLuck (2) PPA1M (4) Pre Loved (1) Pregnant (28) PRU (2) Prudential (2) PTK (2) Puasa (68) Puisi (9) Putrajaya (32) Qaisara HB (3) Ramadhan (16) Resepi (37) Riadah (22) Rumah Peranginan Persekutuan (3) Sad Song (1) Saham Akhirat (5) Sales (5) SBPA (4) Sejarah (1) Seminar (5) Shabby Cottage (66) SimplySiti (3) SkullMate (1) Sogo (3) Solid Food (5) SSPN (3) Streamyx (3) Sustagen (4) TAG (5) Taman Raudhah (13) The Movie (21) Tips (2) Tupperware (2) UPKK (9) UPSR (3) Ustazah Pilihan (6) VAIO (2) Vantage (6) Villa Raudhah (47) Viral (2) watermark (1) Wishlist (2)

Yg Suka Bercerita

Sitting and Blinking Hello Kitty