D'BEST WMC

Salam..

Pagi2 buka WMC.. ada jualan D'Best Produk WMC akan diadakan pada 26 & 27 Jun 2010.. Cam best jerk.. leh terjah ni.. dah lama tak pi Bukit Jalil.. yelah kan.. nak pi Jom Heboh.. tak bleh.. hubby tak mau.. lagipun ramai yg amat.. sesak.. kali ni nak ajak jugaks.. leh jumpa peniaga2 WMC yg selama ni hanya kenal di alam maya jerk..

Aku kan ahli WMC.. mestilah kasi support kat semua kengkawan aka peniaga2 WMC.. tahniah wat Pn Ann selaku peneraju WMC kerana berjaya sampai ke tahap ni.. bangga lah wanita2 melayu di Malaysia ni.. bila lah aku leh jadi cam diorang yerk..

Photobucket


Perabot English

Halooooooo... peminat2 henglish.. ada info untuk uols... tengok gambar kat bawah...amacam cantik tak??







Make-Up Kerusi Makan

Hmmm.. ingat tak pasal kain english cotton yg 2 meter aku beli tempohari..

Baru hari ni projek tu siap.. nasib baik hubby aku ada mood nak buat.. kalau tak tu terperap je lah kain tu dalam stor..

Yelah kan.. nak beli set meja makan idaman.. tak mampu lagi.. so, touch up balik jer lah apa yg ada... huhuhu..

Kain yang dulu tu dah naik lebam.. so, tukarlah sikit..

So, hasilnya... jeng..jeng..jeng..


Amacam.. ada cantik?? sesiapa yang berminat nak tempah leh call en hubby aku ya... ahahahah.. poyo jer.. ngamuk laki den kang..


Sukan Terakhir Amiera di Tadika

Semalam.. sukan yang terakhir buat Amiera dalam zaman Tadika.. tahun depan Amiera akan beraksi di sukan peringkat sekolah rendah pulak..

Sukan kali ni disatukan sekali dengan anak2 taska.. ramai ibu bapa yang datang.. aku tengok peserta tadika tak ramai pun..


Antara hadiah yang disediakan..


Fateh dah start mengantuk..

Macam biasa ada 2 kumpulan.. Merah dan Kuning.. Amiera dalam kumpulan Merah yang di gelar Ibnu Khaldun..

Sebelum sukan bermula.. perbarisan diadakan.. kemudian nyanyian lagu sekolah.. lagu Negaraku.. Ikrar dan acara senamrobik..



Nyanyi lagu sekolah..


bacaan ikrar.. Amiera pun cikgu ada suruh jadi ketua.. tapi sebabkan suara emas dia tu.. so, tukar ngan orang lain..


dancing.. Chicken Dance..



Ada 4 acara untuk tadika dan 1 acara untuk taska..

Acara taksa dimulakan dahulu dengan acara lompatan bulatan..



Acara tadika yang pertama iaitu bawa bola macam ala2 katak.. kumpulan Kuning menang.. cikgu kumpulan Merah ni silap lah.. aku kira peserta kump .merah ada 8 orang.. kump. kuning ada 9.. so, sepatutnya kalau nak adil hanya seorang saja lah yang akan main 2 kali.. tapi cikgu tu suh 2 orang main 2 kali.. confirm lah kalah.. tak puas betul hati aku..


tengah tunggu giliran nak naik bola..



Game ke-2 iaitu susun abjad.. ni pun pada aku unfair.. kumpulan kuning dapat no 1 -4.. kump. merah no. 6 - 9.. budak2 4 - 5 tahun confius nak susun.. apa daaa... kalah lagi kumpulan merah..



So, sekarang markah 2-0..

Game ke-3.. aku malas nak tengok.. hubby aku yang pi snap gambar Amiera.. sementara aku jaga Fateh.. game bawa bantal beras.. kali ni kumpulan merah menang...oooo... yeee.. sib baik aku tak tengok...


Fateh lena diulit mimpi..



Game ke-4.. acara bawa terompah.. kumpulan merah menang... yeee...horee..



dan.. markah seri 2-2..

Acara penyampaian hadiah bagi setiap game..










Amiera dengan pingat kemenangan..

Secara keseluruhannya... kumpulan merah dapat no. 2.. aku pun confius.. diorang kira cemana.. takde pun game lain disediakan untuk menentukan kumpulan yang juara.. apalah2.. asalkan semua budak2 happy.. diorang bukannya faham pun.. dapat medal tu pun diorang dah bangga... hiks..

Aku pun bangga ngan Amiera.. walaupun dia pendiam jika dibandingkan dengan rakan2 dia yang lain.. tapi Amiera komited dengan tugas yang diberikan.. bersungguh2 aku tengok Amiera beraksi dengan setiap aktiviti..


cikgu kumpulan Kuning malu2.. cam Amiera gaks..


punyalah suka cikgu kumpulan Merah..


bergambar kenangan dengan rakan2 seperjuangan..


Aktiviti Sustagen

Balik dari kursus.. cadangnya nak bawak Fateh pi klinik.. ntah macam mana.. GL leh hilang masa nak balik.. terbang dek angin..

So, singgahlah Care4 sat kat Alamanda.. on the way nak pi beli tiket.. ada acara oleh pihak MeadJohnson bagi susu Sustagen kat ruang tengah..

So, per laie.. ambik kesempatan la.. kebetulan pulaks Amiera minum susu tu.. aku kesian ngan Amiera.. dah lah keding cam aku ni.. makan pulaks kurang.. kenalah bagi susu yang boleh tambah zat..

Alang2 dah ada jualan sekali.. boleh beli dengan harga yang murah dan dapat free gift lagiks.. ada acara untuk kanak2.. kalau habiskan game leh claim goodies..








bola yg jadi rebutan.. jom exercise.. lompat..lompat..lagi..


susu ngan goodies bag.. perisa Vanilla dia best gak.. rasa ice-cream..

Pastu tengok wayang citer Shrek.. best gak.. kelakar ngan watak kucing tu..


Akhirnya..

Selepas 5 hari berpanas.. berhujan.. akhirnya tamat juga kursus ECSP..

Penat siot.. dah lah jauh nun kat PJ.. end of the day kena ambik exam pulaks.. kursus yang aku ambik ni kiranya diiktiraf dunia laa.. mula2 bila bos suh aku pergi.. aku memang takut aaaa.. aku ni bukannya terror pun.. tapi nak wat camna.. nak memenuhi SKT group kami.. mmm... saya yang menurut perintah..

Dalam tempoh 5 hari tu.. ada 32 modul yang perlu dihabiskan.. giler banyak.. tapi tenaga pengajar terpaksa gak skip mana2 modul yang pada dia boleh di baca sendiri sebab isu yang sama cuma cara yang berbeza..


giler siot.. mampus kalau nak baca utk 5 hari..

Kursus ni cuma aku dan 3 orang peserta yang lain.. tiga-tiga tu semuanya lelaki.. hebat siot.. speaking tok sah cakaplah.. sorang dari S'pore, sorang dari Cyber Security dan sorang lagi dari MIMOS.. kerdil nya aku rasa di kalangan diorang ni..

Aku duk depan sekali.. hari pertama hingga hari ketiga.. aku migrain.. tengkuk aku sakit sebab skrin dekat sungguh lah ngan aku.. asyik mendongak jer.. hari seterusnya aku kurangkan tengok kat skrin.. just view slide kat PC jer..

Aku ambik kesempatan dengan kursus ni.. aku minta jasa baik tenaga pengajar bagi rumusan dari segi keselamatan sistem yang kami tengah develop.. setelah di kaji dan di scan.. memang banyak lagi yang perlu kami pelajari tentang security programming... tima kasih banyak2 kat tenaga pengajar.. beliau tak pernah lokek dengan ilmu..

Dan... alhamdulillah.. semua peserta yang hadir kursus ni telah lulus dengan jayanya... terdapat 50 soalan objektif yang perlu di jawab dalam tempoh 2 jam.. soalan memang susah giler.. dan passing mark adalah 70%.. cam tak caya jer aku leh lulus.. hehehe..

Oklah.. letih dah berfikir pasal programming ni.. esok aku kena ngadap bos.. portion aku dalam sistem yang tgh develop tu tak siap2 lagi... fenin aku..


Fateh pada usia 8 bulan

** Sticky Entry Until 20th Mei 2010. For New Entry Please Scroll Down ***



Salam..

Fateh dah 8 bulan yer.. masuk jer usia ke bulan baru.. dia demam balik.. adoiii laaaa... dengan cirit yang tak sembuh sepenuhnya... datang pulaks selesema dan demam... batuk pun dah kedengaran balik...

Kesian dia.. selagi tak masuk usia setahun.. macam2 penyakit.. almaklumlah kan.. khasiat susu ibu dapat sikit jer.. tak sampai sebulan.. terpaksa bergantung sepenuhnya dengan susu lembu...

Sekarang ni Fateh minum Isomil.. soya based.. tapi kesian.. susu tu tak sedap kot.. sebab tu tak pernah habis minum... so far cirit dia dah kurang.. ruam pun dah hilang.. cuma aku risau nak tukar balik ke susu lembu.. kena pelan2.. step by step.. nak bagi serasi balik ngan susu lembu.. aku tak mahu selamanya bagi Fateh susu soya..

Ok.. dah masuk 8 bulan ni.. perubahan ketara Fateh yang aku nampak..

1. Dah boleh merangkak.. punyalah lama.. patutnya merangkak dulu baru berdiri.. ni tidak.. berdiri dulu baru nak merangkak.. ni mesti kes malas.. ke nak bagi lutut cantik.. hiks.. apa-apa aja lah..

2. Lasak tu memang tok sah kata lah.. anak lelaki..

3. Berat?? aku tak tau lagi.. maybe this week kami pi klinik.. nanti aku update aaa... harap2 janganlah turun.. yelah kan hampir 2 minggu cirit birit..

4. Kalau duk dalam walker tu.. suka bebenor nak capai macam2.. esp. koleksi2 aku... arghhh.. sabor..sabor..

5. Sekarang ni kalau hantar ke taska.. masih ok lagi.. tak de nangis2.. ye lah kan.. mungkin tak berapa faham makna kena tinggal.. tapi bila kami ambik petangnya.. nampak riak muka dia.. gembira campur tertanya2.. ntahlah.. aku nak explain pun susah.. kalau dia nampak aku.. terus dia macam nak nangis dan cepat2 datang kat aku.. pastu dia belek2 muka aku ni.. cian Fateh.. mama terpaksa sayang oiii... ibu mana yang sanggup berpisah ngan anak lama2.. kalau boleh sepanjang masa bersama..

Update 29 April 2010

1. Cirit fateh dah takde.. cuma pagi tadi.. dia nangis2 masa berak.. nak kata keras tu takdelah sampai berketul2.. tapi cam susah jer aku nengok dia meneran.. takkan susu Enfalac FL tu boleh buat berak keras.. aku plan nak bagi susu Enfalac FL tu sampai pertengahan bulan Mei.. pastu nak start try Enfapro.. hopefully takde masalah lah pasni..

2. Fateh dah start menangis bila aku hantar ke taska.. aku sebut jer bye2.. lambai2 kat dia.. start ler nangis.. hehehhe.. makcik tu pujuk kejap dia.. pastu oklah.. sedih pulaks aku.. huhuhu..



Update 06 Mei 2010

1. Fateh dah pandai melawan.. kalau dia geram atau marah ke.. dia akan genggam tangan dia.. pastu menjerit... hehehehe.. lawak tul.. aku ngan Amiera suka sakat dia.. lenkali aku snap gambar dia tengah geram yer..



2. Fateh dah pandai bercakap dengan bahasa dia.. atah.. atah.. lebih kurang camtu ler..

3. Berat Fateh dah 8.2kg.. naik sikit lepas sembuh dari cirit..



Layan gambar terkini Fateh yer..





Jalan2 cari tempat

Kisahnya... aku kena pi kursus Isnin sampai Jumaat ni.. Certified Secured Programming tu.. tajuk kursus punya gempak.. ntah aku leh lulus exam ntah tidak.. alahai nasib badan.. tempatnya aku pernah pergi dulu tapi ngan driver opis laaa.. kali ni plak aku pi ngan hubby.. so, nak kena survey jalan dulu.. kami kalau area PJ ni.. memang hancus..

Sebelum nak pi survey tu kami singgah kat Amcorp.. kata business.. well... adalah benda nak di cari kan..



kalau jalan2 ni.. makan tu wajib gitu!!

Pusing punya pusing.. ntah berapa kali pusing.. keluar masuk Kerinchi Link tu.. tak jumpa2 jugaks.. sampai ke kawasan rumah orang2 kaya kat Damansara dan TTDI.. last2 tanya kat sorang makcik ni.. tak tahulah makcik ke Datin ke.. tapi gaya tu nampak gaya orang berada.. kete pun Merce.. tahu2 jer lah kan.. dia pun bagitahu tmpt yang kami cari tu kat area mana sebenarnya..

Pusing lagi.. cari lagi... akhirnya jumpa juga... lor... punyalah susah nak cari.. byk sungguh simpang2..

Lepas puas hati dengan destinasi.. kami menuju ke Mid Valley.. tmpt kami Dating dulu.. huhuhu.. mentang2 ler dekat ngan rumah bujang aku dulu.. situ je lah tempat lepak kami berdua di hujung minggu.. imbau kenangan silam.. cewah..

Sejak lahir Amiera.. kami memang jarang ke Mid Valley.. bila dah lama tak pi.. sekali masuk.. byk sungguh perubahannya.. makin besar Mid Valley tu.. pekena plaks laksa kat Jusco.. perghhh... tak renti hirup kuah dia.. aku kalau laksa lebih suka laksa asam.. mee laksa tu sendiri aku kureng..


Amiera bergambar di Mega Kidz.. sapa2 kalau byk duit tu leh la bawak anak2 main kat situ.. harga tiket kalau tak silap RM25 utk seorang kanak2..


Watermark KU

Semua orang dok sibuk2 ngan watermark.. aku asyik jer ngan plain watermark.. wording semata2.. nak design sendiri.. mmm.. takde masa satu hal.. tak kreatip satu hal.. hehhehe.. cuma aku boleh membayangkan saja jenis watermark macam mana jadi pilihan di hati..

Cam biasa.. melalui info beberapa blogger yang aku kenal.. jumpa lah satu blog yg jual watermark ni.. dengarnya dia ni kreatip.. leh buatkan ikut permintaan kita..

Aku pun usha2 ler kat cik google.. manalah tahu kalau2 terjumpa konsep yang aku nak tu..

Uols mesti leh agak kan konsep apa jadi pilihan di hati..

Tergerak di hati nak tanya empunya blog akan niat di hati.. perghhh.. fast and good response.. cayalah Jiya..

Tak sampai seminggu Jiya dah lakarkan watermark impian aku tu.. cantik siot.. pada aku laaa.. lain orang lain citarasanya..

So, uols terjah lah blog Jiya ni.. kat situ ada dipamerkan watermark pilihan aku.. uols gerenti puas hati punya.. mahal pun takpe.. asal hati kita puas.. mmm... tak sabar nak guna watermark ni bermula tika dan saat ini...



My PINK Sheer..

Haaa... kesahnya...

Ingat tak n3 aku sebelum ni?? alah pasal kain english cotton tu... tak ingat klik sini ya..

Actually.. kain english cotton tu bukannya nak buat langsir pun.. beli setakat semeter dua apa kes.. tingkap pun malu nak pakai langsir tu.. seksi u.. nak tahu apa projek apa?? tunggu n3 lain bila projek tu dah siap yer.. hhehee..

Yg ada kaitan ngan langsirnya pasal kain sheer yg Cina tu dok tengah potong tu ler.. aku nak tukar Sheer yang sediada.. sheer yang lama tu dah hampir reput.. aku pun tak tau kenapa bleh reput.. mungkin sebab cuaca yang terlalu panas kot..



Oh ya.. aku nak bagitahu uols kedai mana yang aku terjah yer.. aku kalau beli kain langsir ni lebih selesa beli kat Nilai Square (berdekatan dengan Ice Room).. tak ramai orang dan tak pening kepala... untuk kain English Cotton tu.. aku beli kat Perniagaan Indah Baru.. yg cotton biasa tu harga sekarang leh dapat RM9 semeter.. yang licin sikit tu harga dia leh dapat RM25 semeter.. tak tahu lah pulaks kalau kat Nilai 3 harga dia lebih murah.. aku tak survey pun..

Kain sheer tu pulaks aku beli kat kedai Classic Textile & Curtain.. siap tempah terus.. tak sampai 1 jam leh siap.. cuma bagi ukuran tingkap kat diorang yer.. staff dia nama Noli memang ramah dan tak lokek kongsi info pasal kain2 langsir dan quotation.. sheer ni RM15 semeter yer.. kira punya kira adalah dalam 200 lebih untuk 3 tingkap.. erkk.. mahal jugak lah.. kalau jahit sendiri mesti lagi jimat.. tapi aku takde masa weii nak jahit2 ni.. kak Puteri.. tolong.. ahaks... macam mana tak mahalnya.. tingkap umah aku tu punyalah tinggi.. pandai sungguh pemaju ni nak majukan kedai2 kain kat Nilai ni kan..


sheer lama..


sheer baru.. tak nampak pun PINK dia..


Geng Kitty

Sangkut Paut

3D (1) 5S (3) Acacia (4) Aduan Rakyat (13) Aidijuma (1) Aku dan Dia (60) Amiera (269) Ana Muslim (2) Anniversary (11) Anugerah (11) Aqiqah (5) Ariani (3) Arissa (51) ASB (3) ASUS (1) Avatar (1) Award (6) Bajet (2) BBQ (2) Big Bad Wolf (3) Birthday (75) Biskut (2) Biz (3) Blogger (12) Car (1) Carlo Rino (6) Ceramah (3) CERT (1) ChurpChurp (2) CIC (12) Cloth Diaper (1) Contest (8) Cuepacs (1) Dari Dapur Mama (1) Denggi (1) Diaper Cake (1) Dinner (1) Drama (5) EKSA (1) Exam (2) Expo (2) Family Gathering (22) Fareeda (17) Fateh (193) Floria (1) Frozen (1) Gajet (1) Gift (10) Giveaway (1) Handbag (2) Handphone (4) Hari Raya (153) Hello Kitty (2) HFMD (1) Hobby (2) Holiday (115) Homemade (1) Hot Air Balloon (4) Iftar (1) Impian (9) Info (31) Isu Semasa (9) JJCM (12) Juadah (116) Jurnal (4) kak Rose (8) Kecantikan (1) Kenduri (15) Kesihatan (2) Kuarters (11) Kuiz (2) Kursus (19) Lawak (2) Lazada (1) LIMA (1) Lovely Song (7) Luahan (3) MAFIST (5) Majalah (4) MasterChef (6) MeadJohnsons (4) Memori (3) Muffin (2) MyDeal (1) Nilai3 (1) Novel (3) Nuffnang (7) Nuri (5) OnAir (1) Panggung (1) Para Asean (1) Pekeliling (1) PINK (8) PotLuck (2) PPA1M (4) Pre Loved (1) Pregnant (28) PRU (2) Prudential (2) PTK (2) Puasa (69) Puisi (9) Putrajaya (32) Qaisara HB (3) Ramadhan (18) Resepi (38) Riadah (24) Rumah Peranginan Persekutuan (3) Sad Song (1) Saham Akhirat (5) Sales (5) SBPA (4) Sejarah (2) Seminar (5) Shabby Cottage (66) SimplySiti (3) SkullMate (1) Sogo (3) Solid Food (5) SSPN (3) Streamyx (3) Sustagen (4) TAG (5) Taman Raudhah (13) The Movie (21) Tips (2) Tupperware (2) UPKK (9) UPSR (3) Ustazah Pilihan (6) VAIO (2) Vantage (6) Villa Raudhah (47) Viral (4) watermark (1) Wishlist (2)

Yg Suka Bercerita

Sitting and Blinking Hello Kitty