Frust gak ler..

Kan hari sabtu dan ahad ni WMC ada wat sales kat Bukit Jalil.. aku tak dapat pi laaaa.... hishh.. nape lah buat time2 ni.. buatlah bulan 7 ke kan.. leh aku pergi.. kebetulan sales WMC ni sama ngan tarikh Family Day pejabat hubby.. adoiii..

Family Day kali ni wat kat Cherating, Pahang.. so, biler lagi kami nak pi sana.. dah ada syarikat nak sponsor segala perbelanjaan penginapan dan makan minum.. rugi lah kalau tak pergi kan..

Hmmm.. cam best jer nak pi sana.. tak sabar2 ni.. kiranya ni percutian kami untuk tahun ni yang ditaja oleh syarikat hubby aku.. dah lebih 10 tahun aku tinggalkan Pantai Timur.. here we come Cherating!!


BOSAN VS MALAS

Rasa-rasanya lah kan... apa MOOD aku yang sebenarnya..

BOSAN ke MALAS???

Aku tak tahu nak tulis apa dalam blog ni.. isu sikit sangat.. kalau ada pun.. tak seronok nak story sebab tak snap gambar lagi.. so, hold dulu la..


Fateh pada usia 9 bulan

** Sticky Entry Until 20th June 2010. For New Entry Please Scroll Down ***



Masuk jer bulan baru.. mesti Fateh demam.. nasib baik aku dah habis kursus 21 hb.. kalau akhir2 bulan tu memang susah hati gak ler..

Memang dah aku jangka.. akhir bulan jer Fateh akan demam.. demam panas lebih 39 darjah.. kali ni telinga dia pulak wat hal.. bernanah!! risau beb.. immediately aku dan hubby EL hari yang dia demam teruk tu.. kami bawak di pi AnNur.. klinik pakar kanak2.. Dr. kata yang nanah tu punca dari selesema Fateh.. bila dah teruk sangat ia akan kuar melalui telinga.. ia ambil masa untuk sembuh..

Nak tak nak Fateh kena makan antibiotik.. Esoknya kami hantar Fateh cam biasa ke taska.. demam dia pun dah kurang...

Sebelah petang.. adik taska tu sms kata yang sekeliling mata, muka dan leher Fateh merah2.. sekali lagi kami bawak Fateh ke klinik.. Dr kata dia alergik pada something.. mungkin sesuatu yang tidak bersih.. lega hati kami.. ingatkan kot alergik pada ubat..

Esoknya.. nak hantar Fateh ke taska.. dia demam kuat jugaks.. tapi kami terpaksa hantar dia juga.. aku dah siap bagi ubat demam.. alhamdulillah.. petangnya demam dia kurang.. telinga dia pun dah kering.. harap2 pasni tak de nanah lagi... sian ooo..

Oklah.. setakat dah 9 bulan seminggu ni perkembangan Fateh...

1. Berat setakat ni dah 8.5kg... sian aku tengok Fateh ni.. bila asyik demam jer.. selera makan kurang.. so, badan pun tak naik2..

2. Gigi atas dah tumbuh.. so, ada 4 batang setakat ni..

3. Fateh dah kuat berdiri dan dah pandai berjalan sambil pegang apa2 yang dipegangnya.. tapi bila aku pegang tangan dia dan suh jalan.. bertinjit2 dia.. hehehe..

Setakat ni dulu.. perkembangan lain akan dikemaskini bila ada perubahan pada Fateh yer.. so, layan gambar Fateh yer..


hi.. i'm Fateh..


geram pun yer.. suker pun yer..


ni adik kakak...


sayang adik...

12/06/2010

~ Pi klinik lagi.. Fateh demam tapi tak kuat sangat cuma badan dia hangat2.. suhu masih di bawah 38.. puncanya.. dia muntah2 dan cirit-birit sejak Rabu lepas..

Meh nak story sikit.. petang Rabu kami ambik Fateh.. dah rasa badan dia panas2.. so, sebelum bagi ubat.. aku plan nak bagi makan dulu.. ntah macam mana.. dia semacam jerk.. macam loya.. belum suap dah tersembur keluar muntah.. banyak siot.. dah bersihkan muntah tu.. aku bagi dalam 3 sudu nestum.. lain macam jerk.. pastu muntah lagi.. kali ni keluar telur dadar yang tak hancur.. erkk.. apalah diorang bagi kat Fateh ni.. dia masih kecik lagi.. makanan camtu mana sesuai ngan dia.. perut dia tak kuat lagi nak proses.. kalau dah setahun lebih tu boleh la.. kul 2 pagi.. Fateh berak.. aitt.. pelik gaks.. tak pernah2 dia berak pagi2 kecuali dia cirit.. sah!! dia cirit.. pastu dia tak leh tidur.. menangis jer.. mungkin perut dia tak sedap..

Dah hampir subuh.. dia still meragam.. bila hubby aku urut perut dia baru rasa lega dan dia boleh tidur.. nasib baik.. kalau tak tu confirm aku EL..

Hari ni.. kami bawa Fateh pi klinik.. dapatkan ubat Smegta dan ubat demam.. kalau cirit dia teruk Dr suh kami tukar susu ke FL balik.. adoi laaa.. harap2 Fateh cepat sembuh.. berat Fateh turun balik.. kali ni cuma 8.3 jerk.. sian Fateh..




11 Tahun Sudah

Hari ni genap 11 tahun aku berkhidmat dengan kerajaan secara tetap.. macam2 pengalaman yang aku dapat.. semuanya memang tak pernah aku lupakan.. masih tersemat di ingatan.. cewah.. dari pengalaman.. aku belajar erti kedewasaan.. fulamak.. ayat.. ehemm.. dah lama tak bersastera ni..

Oh ya.. sebelum dapat jawatan tetap dalam perkhidmatan awam ni, aku pernah keje kontrak di salah satu agensi kerajaan iaitu BTN hampir 10 bulan lamanya.. kebetulan rezeki datang bergolek.. waktu tu ibu pejabat di belakang istana.. KL lagi.. tapi jauh sikit dari tengah bandar.. tenang.. nyaman.. rezeki aku memang di luar negeri kelahiran ku sendiri..

Sebelum aku keje ngan BTN.. nak story sikit pengalaman aku lepas habis belajar.. pastu nanti aku sambung citer keje kat BTN ya.. dulu aku praktikal di Menara ESSO..



masa tu KLCC masih dalam pembangunan.. praktikal pun dapat gaji tau.. rezeki.. aku sorang jer terpilih untuk praktikal di sana.. yg lain2 ada yg dapat kat company biasa dan ada juga kat agensi kerajaan.. kalau praktikal kat agensi kerajaan memang tak dapat gaji ya.. waktu tu baru aku kenal kehidupan di KL.. aku yg perwatakan kampung ni.. masih berbaju kurung.. compare dengan staf di Menara Esso ketika tu.. moden.. semuanya speaking berhabuk... aku ni.. erkkk.. tapi best sebab penyelia kat situ sangat baik dan amat memahami.. PA pada bos besar pun baik sangat.. dia yg offer aku keje kerani.. habis praktikal dalam bulan April 1998 kalau tak silap.. aku continue keje kerani kat situ.. lumayan siot gajinya.. pada aku lah waktu tu.. tak pernah pegang duit kan.. gaji per hari.. nak apply jawatan yg sesuai ngan kelulusan.. takde.. coz kebanyakannya diorang ambik kelulusan obersea jer.. dan kalau yg local U pun yg memang terror giler laaa.. aku ni sapa.. kelulusan tak tinggi mana.. terror pun idak.. aku sempat keje kerani kat situ dalam 2 bulan jer sebab aku plan nak further study..

Tapi mengecewakan..

Course yg aku apply tak sama dengan yg di offer.. hangen jerk.. so, nganggur ler aku 2 bulan.. 2 bulan jer tau... pejam celik pejam celik.. kejap jer.. dalam tempoh 2 bulan tu aku dapat call suh datang interview.. sebulan lepas tu kot kalau tak silap aku aku dipanggil untuk bekerja.. memang senang sangat zaman dulu2 kalau nak kerja.. kerja yang cari aku bukannya aku yang cari kerja..

Dari situ bermulalah aku sebagai kakitangan awam... dan dari situ aku timba banyak pengalaman yg memang BEST! dari situ juga aku dapat naik kapal terbang.. turun padang berjumpa adik2 sekolah.. mengenali masalah mereka.. seronok sangat.. walaupun 10 bulan.. tetapi byk pengalaman..

Pastu aku gi interview untuk jawatan tetap dan alhamdulillah.. aku diterima dan ditempatkan di agensi kerajaan di Kuala Lumpur.. sekali lagi.. di tengah2 kota.. di bangunan yg tinggi.. di tingkat 22.. gayat aku time tu.. here i come KL..

Dan dari situ.. bermulalah perjalanan hidup aku yg sebenar.. AKU SORANG PROGRAMMER.. dari situ jua aku kenal dunia IT yang sebenarnya.. dari situ jua aku develop system client based bersendirian.. dari situ aku kenal erti dunia siber.. dan dari situ jua aku temui CINTA.. fulamak... best..best..



4 tahun di tingkat 22.. macam2 pengalaman indah aku di sana.. bergaul dengan semua peringkat jawatan termasuk KSU.. KSU pun kenal aku tau!! aku sentiasa di lantik untuk terlibat dalam pelbagai acara rasmi kementerian.. pengalaman tu memang BEST.. best lagi.. aku juga bersatu dengan CINTA.. dan dikurniakan seorang PUTERI.. aku jua di anugerahkan APC.. alhamdulillah.. kemudian aku berpindah ke tingkat 15.. sebab diorang memang akan buat pertukaran unit kalau dah lama keje.. di tingkat 15.. tak banyak pengalaman.. aku fokus kepada keje dan pembangunan laman web.. dari situ aku kenal application web based.. dan dari situ jua.. pejabat kami telah berpindah ke Putrajaya.. mulalah aku terperok kat Putrajaya ni... sayang sungguh nak tinggalkan bandaraya KL yg sibuk tu.. dalam 2 tahun lebih aku di naikkan pangkat.. alhamdulillah..

Dan sehingga kini.. aku masih di sini.. tidak banyak pengalaman sangat.. coz aku hanya tertumpu dengan programming.. usia makin meningkat.. begitu jua dengan minda ku.. tidak setajam dulu.. yg paling tak dapat aku lupakan aku dapat APC sekali lagi... dan dianugerakan seorang PUTERA...


Kursus Lagi

3 hari ni aku berkursus yaa.. nak update blog pun malas.. idea ada tapi nak menaip tu takde masa...

kursus Object Oriented Programming (OOP).. cikgu tu best ngajar.. mudah faham coz dia banyak relate ngan kehidupan dan objek sekeliling..

mmm.. persoalannya.. boleh ke aku develop system guna OOP?? huhuhu..


Kenduri Lagi

Kali ni kat Puchong.. umah bos hubby aku.. anak pompuan dia kawen..

Lepas pi klinik AnNur.. kami ke sana.. masa kat klinik.. semua orang pandang2.. hehehe.. yelah.. pi klinik pun nak bergaya ke... hehehe.. dari nurse sampai Dr.. nak tak nak jawab jer lah.. pi kenduri kawen..

Dalam kul 1.15 kami sampai.. tetamu tak ramai sangat.. tema color PINK... waaaahhhh... I LIKE!!! perut pun dah lapor.. soru dulu lah.. tak sampai setengah jam.. hujan lebat.. bila dah reda sikit kami pun balik.. tak sempat nak tunggu pengantin sampai.. mungkin sebab hujan diorang lambat..


cantik2.. pengantin mesti cantik gaks ni..


Antara VIP yang hadir..




Photo Shoot

First time wat photo shoot Amiera dan Fateh..

Lebih 20 shoot utk setiap sesi Amiera dan Fateh..

Amiera pakai baju sendiri dan Fateh pakai kostum LadyBird yg disediakan.. dan hasilnya amat memuaskan..

Layan gambar je lah yer..


if uols berminat.. leh pi kat Giant Nilai yer.. promote sikit.. tolong bangsa sendiri gaks..


Amiera malu2 nak senyum..

Layan aksi2 Amiera berposing.. sikit jer lah yg aku tempek.. byk sangat..







hasilnya...

layan aksi Fateh laks.. tak duk diam tul.. rimas dia ngan topi lady bird.. hiks..






hasilnya...

setelah di gantung di ruang tangga.. rasanya azam nak gantung gambar kat ruangan tangga ni dari tahun lepas lagi.. tapi tak terbuat2.. so, thn ni terlaksana jua.. walaupun baru 2 frame.. alahhh.. asal ado!!



Kawen..kawen..kawen..

Cuti sekolah mesti dikaitkan juga ngan kenduri kendara.. kenduri kawen ler.. per laie.. time ni lah masa yg sesuai nak wat majlis.. thn ni jugaks ramai kenalan aku yg kawen..

Kepada yg tak sempat aku nak pergi.. minta maaf banyak2 yer.. undangan terlalu byk..

Dan yg sempat aku pergi.. tak leh nak duk lama2.. sebab byk lagi undangan nak kena pi.. hehehe..

Apapun.. tahniah wat kawan2 semua.. semoga berbahagia hingga ke akhir hayat..

Kali ni hanya 3 kenduri yg aku pergi.. pertama di Kepong, KL.. kemudian ke Slim River dan akhir sekali ke Trolak Perak.. pergh.. letih siot.. letih duk dalam kete.. hehehehe..

Memandangkan umah kawan2 kami ni jauh di Timur.. kami terpaksa pi rumah pihak pasangan kawan2 kami.. so, kami tak leh pergi awal sangat... kang kalau sampai awal.. segan pulaks.. tak kenal orang.. tujuan utama nak jumpa kawan kami..

Majlis Perkahwinan Ju @ Ana






Majlis Perkahwinan adik BIL aku.. pengantin dah tukar pakaian.. rumah satu lagi tak sempat nak snap gambar.. kendara dah habis.. huhuhu..




Geng Kitty

Sangkut Paut

3D (1) 5S (3) Acacia (4) Aduan Rakyat (13) Aidijuma (1) Aku dan Dia (60) Amiera (268) Ana Muslim (2) Anniversary (10) Anugerah (11) Aqiqah (5) Ariani (3) Arissa (51) ASB (3) ASUS (1) Avatar (1) Award (6) Bajet (2) BBQ (2) Big Bad Wolf (3) Birthday (73) Biskut (2) Biz (3) Blogger (12) Car (1) Carlo Rino (6) Ceramah (3) CERT (1) ChurpChurp (2) CIC (12) Cloth Diaper (1) Contest (8) Cuepacs (1) Dari Dapur Mama (1) Denggi (1) Diaper Cake (1) Dinner (1) Drama (5) EKSA (1) Exam (2) Expo (2) Family Gathering (22) Fareeda (17) Fateh (192) Floria (1) Frozen (1) Gajet (1) Gift (10) Giveaway (1) Handbag (2) Handphone (4) Hari Raya (153) Hello Kitty (2) HFMD (1) Hobby (2) Holiday (115) Hot Air Balloon (4) Iftar (1) Impian (9) Info (31) Isu Semasa (9) JJCM (12) Juadah (112) Jurnal (4) kak Rose (8) Kecantikan (1) Kenduri (15) Kesihatan (2) Kuarters (11) Kuiz (2) Kursus (19) Lawak (2) Lazada (1) LIMA (1) Lovely Song (7) Luahan (3) MAFIST (5) Majalah (4) MasterChef (6) MeadJohnsons (4) Memori (3) Muffin (2) MyDeal (1) Nilai3 (1) Novel (3) Nuffnang (7) Nuri (5) OnAir (1) Panggung (1) Pekeliling (1) PINK (8) PotLuck (2) PPA1M (4) Pre Loved (1) Pregnant (28) PRU (2) Prudential (2) PTK (2) Puasa (69) Puisi (9) Putrajaya (32) Qaisara HB (3) Ramadhan (18) Resepi (37) Riadah (22) Rumah Peranginan Persekutuan (3) Sad Song (1) Saham Akhirat (5) Sales (5) SBPA (4) Sejarah (1) Seminar (5) Shabby Cottage (66) SimplySiti (3) SkullMate (1) Sogo (3) Solid Food (5) SSPN (3) Streamyx (3) Sustagen (4) TAG (5) Taman Raudhah (13) The Movie (21) Tips (2) Tupperware (2) UPKK (9) UPSR (3) Ustazah Pilihan (6) VAIO (2) Vantage (6) Villa Raudhah (47) Viral (2) watermark (1) Wishlist (2)

Yg Suka Bercerita

Sitting and Blinking Hello Kitty