Surat Itu

Dari awal tahun memang dah start risau.. risau pasal Amiera yang nak masuk sekolah rendah tahun depan..

Antara kerisauan adalah tentang penerimaan Amiera di salah sebuah sekolah Putrajaya.. ada yg kata surat kelulusan akan di hantar sekitar bulan 8 ke atas.. dan mungkin juga lebih lewat.. bila dah ramai kata macam tu.. so, lama2 kerisauan tu hilang sendiri.. langsung aku tak endah sangat walaupun kadang2 terdetik di hati perihal surat tersebut..

Dan akhirnya.. baru2 ni.. kami baru pulang dari kerja.. hubby khabarkan berita gembira... alhamdulillah... sampai juga surat tu.. dan Amiera telah di terima masuk ke sekolah berkenaan.. kami di beri tempoh sebulan untuk memberi jawapan.. InsyaAllah..

Lepas raya nanti mungkin kami sibuk dengan persiapan Amiera untuk melangkah ke alam baru..


Nokia N97 Mini


pics dari gsmarena.com

Aiittt.. nokia??? bukan ke aku ni regular customer kepada Samsung...

Hehehhe.. well.. nak cuba satu perubahan.. terkial2 siot aku nak guna menu Nokia ni..

Actually.. cemana aku leh terjebak dengan Nokia ni.. sebabnya.. hp samsung aku ada masalah bunyi.. aku rasa speaker kat dalam problem.. nak pi baiki macam tak berbaloi.. kot2 kena caj mahal.. pastu risau kalau tinggalkan hp kat kedai ni.. takut diorang ambik part2 ori dalam hp aku tu tanpa pengetahuan aku.. last2 decide beli yang baru jer..

Survey punya survey.. hajat di hati nak cari color PINK.. tapi malangnya.. color PINK tu semuanya tak memenuhi spec yg aku nak.. mula-mula ada 5 pilihan yg dalam kepala otak aku.. N900, N97 Mini, Omnia II, Omnia Pro, Samsung Giorgio Armani..

Bila buat comparison.. byk spesifikasi lebih kepada Nokia.. kalau hat Samsung ni.. harga mahal nak mampos.. Omnia II ni pulaks fully touch screen.. aku lebih prefer yg ada keyboard dan touch screen.. reject Omnia II.. check harga Giorgio Armani.. lebih 2K.. pun reject jugak walaupun hati berkenan.. Omnia Pro.. spec dia kurang sikit.. tak memenuhi spesifikasi yg aku nak.. reject..

Last2 pi kedai.. just tanya pasal Nokia N900 dan Nokia N97 Mini.. compare 2 ni.. N900 memang high spec tapi aku lebih berkenan dengan Nokia N97 Mini.. design dia cantik macam small notebook.. so, dengan rasminya aku dah bertukar HP setelah hampir 4 tahun aku tak tukar hp..

Memandangkan aku baru nak belajar pasal 3G (dah berkurun baru aku nak ambik tau).. dan spec2 canggih dalam hp ni.. banyak kesulitan.. contact no aku yg di simpan dalam hp lama baru jer dapat aku transfer ke hp baru.. banyak2 minta maaf lah kalau kawan2 or keluarga yg aku tak ingat no tepon korang tetiba msg or call aku..


Modem dah ganti tapi....

Semalam.. wakil telekom dah hantar orang utk gantikan modem aku yg dah rosak tu.. tapi dia tak pandai nak setting balik.. aku walaupun org IT, tapi bab2 komputer dan setting ni lomah sikit.. mula2 aku try gak ler.. still tak OK.. try masukkan CD pun tak jalan.. katanya ada spec PC yg tak lengkap.. aku rasa macam something wrong jer kat PC ni..

Last2 call Telekom.. bila check balik.. sah!! PC aku memang tak memenuhi spec.. network card aku dah rosak.. hampeh tul.. ingatkan modem jer.. PC pun ada masalah.. nasib baik tak hangus PC aku tu.. dah hantar kedai servis.. so far diorang call semalam kata dah ok.. alhamdulillah.. pasni leh online balik dari rumah...


Family Gath @ Fraser Hill

Family Gath tahun ni kat Fraser Hill.. semangat nak pergi ni.. dengan kelam kabutnya.. last minute decide nak beli dan packing hadiah.. hubby aku volunteer jadi penyelaras.. so, nak tak nak aku pun kena jadi pembantu penyelaras.. bagi idea untuk pembelian hadiah.. tapi tu lah kan.. yg dirancang tak semestinya dapat.. so, hadiah pun tak exactly spt yg dirancang.. terpaksa beli sebab dah takde pilihan lain..



Dari rumah dalam kul 12 lebih kurang.. itu pun dah kira lambat.. patutnya sampai kat Tanjung Malim around 1 tengahari.. tapi dah kuar pun lewat.. confirm lewat punya sampai sana.. so, planning nak konvoi sekali tak jadi.. adik beradik hubby dah jalan dulu.. so, kami yg last sekali.. perjalanan yg main terjah jer.. takde panduan langsung.. kelakar pun ada.. hehehe..

Sampai kat kuala kubu baru.. kami singgah makan dulu.. lapar siot.. pagi cuma makan yg ringan2 jer.. takut kalau dah sampai fraser hill takde kedai makan.. lagi haru!!

Jalan yg lurus.. makin lama makin bengkang bengkok.. aku pulaks duk kat belakang.. jalan makin lama makin banyak selekoh yg rapat2.. kebetulan pulaks.. kereta tak banyak.. so, memang laju ler.. makin lama aku makin pening.. fateh yg baring pun leh muntah.. dia dah start meragam.. mungkin tak selesa..last2 aku terpaksa dukung dia..

Sampai kat check point.. family hubby kata bleh naik atas lepas kul 3 pm.. kebetulan time kitaorang lalu tu dah lebih kul 3.. so, takde sapa yg jaga dan takde kereta langsung.. so, jalan jer lah.. jalan memang sempit giler.. hanya satu kereta jer leh lalu.. dahlah kiri kanan hutan.. risau gaks kalau terserempak ngan kereta yg nak turun.. haru.. tak pasal2 bermalam kat tengah2 jalan.. hehehhe.. tapi memang pelik siot.. nape takde kereta langsung.. ker salah jalan.. tapi nampak gak signboard ke Fraser Hill.. perut aku pulaks.. time tu nak buat halnya.. dengan rasa nak muntahnya.. aiiii.. tak sabar2 rasanya nak sampai atas..

Bila dah sampai tu.. baru lega sikit.. tengok pemandangan memang cantik.. ala2 English gitu.. suka..suka..suka... dah sampai resort.. tempat pertama yg aku tuju.. per laie.. family room ler.. bukan ladies room yer.. kata share.. air sejuk gilos..

Aktiviti pertama.. solat berjemaah dan bacaan Yasin.. aku tak dapat nak join sebab kena jaga Fateh.. Fateh bukannya nak sangat dengan sepupu sepapatnya.. jarang jumpa kan.. dukung sekejap jer dah nangis..



Lepas makan malam yg disediakan oleh chef Kiara.. biras aku ye.. kami bergambar2 dulu then acara keluarga pun dimulakan..






Taklimat oleh penyelaras program..

Acara 1 : Mencari Benda Tersembunyi

Acara ini untuk anak2 yg bersekolah. 4 peserta yg join..


yg tak join pun diberi peluang asah bakat.. si Fateh sibuk ngacau Mak Long aka IBU..

sambil acara pertama di jalankan.. ada cabutan bertuah untuk yg bertuah yaaa...


cabutan pertama belongs to...

Acara 2 : Suamiku JuruMekap?? (sajer bagi tajuk ni).. actually dalam acara ni.. husband dikehendaki mekap kan isteri.. 4 pasangan yg join..

















sporting sesangat..


ada gaya make-up artist.. tenyeh jangan tak tenyeh..

Acara 3 : Dam Ular.. 4 peserta yg join..



Acara 4 : Merebut Gula2.. semua anak2 yg belum bersekolah..


Tamat game lebih kurang nak kul 11 kalau tak silap aku..

Acara penyampaian hadiah..

Pemenang Acara Mencari Benda Tersembunyi:


Tempat Pertama : Kak Ngah


Tempat Kedua : Along


Tempat Ketiga : Kak Long


Tempat Keempat : Kak Chik

Pemenang Acara Suamiku JuruMekap??:


Tempat Pertama : Pasangan Sejoli MIL & FIL

















Tempat Kedua : Pasangan Sejiwa SIL & hubby


Tempat Ketiga : Pasangan Kasih kekasih BIL & Isteri

Last sekali acara bertukar2 hadiah dan acara buka hadiah..


hadiah yg akan bertukar tangan..

Semoga semua ahli keluarga seronok dan mohon maaf atas kekurangan dari segi hadiah atau aktiviti yg dianjurkan oleh penyelaras program..

Esoknya.. bersiap untuk pulang ke destinasi masing2.. cam biasa harus bergambar kenangan dahulu..


pandangan dari balkoni..


bersama MIL, SIL2 dan Anak2 Sedara.. dah besar diorang.. lagi 10 tahun leh dapat menantu sedara kan.. kan... kan..


me & Amiera..


me & my beloved hubby..


my family..


me & Fateh..


ketua penyelaras tengah beri arahan.. hehehe..



pandangan dari luar resort..




roses yg subur mekar..


hubby & kete kesayangan..




posing ramai2..


hajat Amiera nak naik tidak kesampaian.. dah tutup daaaa...


cantik aaa tmpt rehat ni.. kalau bleh buat kat belakang rumah aku kan best..


tempat rehat.. makan dan bermain.. luas mata memandang...


seni.. indahnya..


Fateh ngan Mak Ngah.. Fateh tak sihat lor.. selesema..


balai polis.. kalau aku keje sini mesti tenang jer..


best kan kalau dapat stay sini..


Puncak Inn..


uols rasa apa benda ni ye??? sib baik berat.. kalau free dan ringan.. confirm aku dah angkut bawak baliks.. hikss.. ada hati tu!!


ni ler dia.. kalau letak kat taman umah aku.. lagi menyerlah kan bang kan..


Papa dan anak2..


Amiera wt cousin @ menara jam..


Amiera @ menara jam..


pokok lavender..


merah siot kerusi ni.. cantik gak!!


waaaa... ni lagi menarik.. kalau letak kat depan rumah aku.. jadi tempat rehat.. alangkah indahnya..

dah puas ronda2.. balik lah per laie.. perjalanan yg membimbangkan.. takut2 fenin lagi..



jalan yang bersimpang siur..

singgah di pekan Tanjung Malim.. pekena durian..




Amiera seronok coz dapat makan banyak durian.. kali ni jer tau mama bagi.. lenkali tak leh bagi banyak2..


Geng Kitty

Sangkut Paut

3D (1) 5S (3) Acacia (4) Aduan Rakyat (13) Aidijuma (1) Aku dan Dia (60) Amiera (268) Ana Muslim (2) Anniversary (10) Anugerah (11) Aqiqah (5) Ariani (3) Arissa (50) ASB (3) ASUS (1) Avatar (1) Award (6) Bajet (2) BBQ (2) Big Bad Wolf (3) Birthday (73) Biskut (1) Biz (3) Blogger (12) Car (1) Carlo Rino (6) Ceramah (3) CERT (1) ChurpChurp (2) CIC (12) Cloth Diaper (1) Contest (8) Cuepacs (1) Dari Dapur Mama (1) Denggi (1) Diaper Cake (1) Dinner (1) Drama (5) EKSA (1) Exam (2) Expo (2) Family Gathering (22) Fareeda (17) Fateh (192) Floria (1) Frozen (1) Gajet (1) Gift (10) Giveaway (1) Handbag (2) Handphone (4) Hari Raya (148) Hello Kitty (2) HFMD (1) Hobby (2) Holiday (115) Hot Air Balloon (4) Iftar (1) Impian (9) Info (31) Isu Semasa (9) JJCM (12) Juadah (111) Jurnal (4) kak Rose (8) Kecantikan (1) Kenduri (15) Kesihatan (2) Kuarters (11) Kuiz (2) Kursus (19) Lawak (2) Lazada (1) LIMA (1) Lovely Song (7) Luahan (2) MAFIST (5) Majalah (4) MasterChef (6) MeadJohnsons (4) Memori (2) Muffin (2) MyDeal (1) Nilai3 (1) Novel (3) Nuffnang (7) Nuri (5) OnAir (1) Panggung (1) Pekeliling (1) PINK (8) PotLuck (2) PPA1M (4) Pre Loved (1) Pregnant (28) PRU (2) Prudential (2) PTK (2) Puasa (68) Puisi (9) Putrajaya (32) Qaisara HB (3) Ramadhan (16) Resepi (37) Riadah (22) Rumah Peranginan Persekutuan (3) Sad Song (1) Saham Akhirat (5) Sales (5) SBPA (4) Sejarah (1) Seminar (5) Shabby Cottage (66) SimplySiti (3) SkullMate (1) Sogo (3) Solid Food (5) SSPN (3) Streamyx (3) Sustagen (4) TAG (5) Taman Raudhah (13) The Movie (21) Tips (2) Tupperware (2) UPKK (9) UPSR (3) Ustazah Pilihan (6) VAIO (2) Vantage (6) Villa Raudhah (47) Viral (2) watermark (1) Wishlist (2)

Yg Suka Bercerita

Sitting and Blinking Hello Kitty