Migrain

Semalam, aku EL.. sobab eh.. migrain serang aku balik.. adoiii laaa.. berat kepala otak aku ni..

Nasib baik migrain aku dah kurang sikit.. kalau tak tu.. confirm hari ni migrain aku datang lagi lepas peristiwa tadi..

Dan.. terima kasih banyak2 kepada Mai.. designer kad raya aku thn lepas kerana sudi menerima tempahan aku lagi walaupun dah lewat.. kalau tahu jadi macam ni Mai.. dari awal2 lagi saya dah tempah ngan Mai.. salah saya jugaks.. nak sangat buat yang lain dari yg lain.. fridge magnet kononnya.. last2 lain yg jadik.. so, pengajaran buat aku.. utk Mai.. tima kasih sekali lagi.. oh ya.. pasni bleh la buat business fridge magnet laks.. confirm ramai yg order.. betulllll...

Actually.. aku suker wat benda2 ni sebab aku minat.. aku tahu menilai sesuatu yg kreatif.. aku amat menghargainya..

Semua kad2 raya yg pernah aku buat.. aku akan simpan sekeping sebagai kenangan.. jiwang gilos.. gegegege..

Kepada yang berkenaan.. aku minta maaf sekali kalau aku terkasar dalam blog aku ni.. itu luahan aku..


Nak berbusiness tapi hampeh!

Nasib baik bulan pose kan.. kalau tak mahu jugak aku maki orang tu.. kalau dah tahu tak mampu nak buat jgn ambik order.. dah membazir masa aku!!! baik aku order ngan orang lain.. hampagas betul lah!!!

Ni lah kan orang Melayu.. nak untung jer.. kita nak menolong diorang ni berniaga.. nambah rezeki bukan pose ni.. tapi lain jadiknya..

Apa kes???

Kisahnya cenggini.. minggu lepas aku ada order sampul raya ngan kad raya fridge magnet kat somebody ni.. design yg sedia ada ok lah cuma belum tahap marvelous pada aku..

Sampul raya tu aku just guna design yg sedia ada.. cuma tang kad raya tu aku suh dia design ikut kesesuaian gambar yg aku bagi.. tema of course lah raya..

Isnin baru2 ni aku dapat designnya.. tang sampul tu oklah sebab dah tahu design dia.. tang kad raya tu luluh hati aku nengoknya.. budak sekolah menengah yg baru belajar Photoshop pun bleh buat kalau setakat simple macam tu..

So, aku reply email dia balik suh cari background yg lebih menarik.. siap aku bagi design contoh yang aku cari kat cik google lagi..

Hari ni.. aku terima email dia dengan design yg baru... pun sama.. dia just guna design sampul raya yg sedia ada dan tukar jadi background kad raya tu... hampeh tul!! aku pun bleh buat!!

Walaupun aku ni orang IT... tapi aku tak kreatif.. sebab tu aku sanggup cari peniaga online yg kreatip.. tapi rupa2nya ada jugak yang macam ni..

Last2 aku ambik design kat internet, memang cantik giler.. aku ubah wording sikit dan suh dia letak gambar kami...

Then dia call.. katanya tak boleh nak ambik design orang lain.. tahu pun!!! dia kata dia dah takde masa nak design cantik2.. haaaa!!! kalau dah tahu tak leh nak design.. awat ambik order ... tolak awal2.. boleh aku order dengan orang lain laks.. hampeh tul!! siap dia mintak no akaun aku balik katanya nak refund.. dia tak bleh nak buat.. hangen jerk aku!!!

And berita terkini.. dia tak nak proceed dengan order aku sebab dia dah baca blog aku ni!!! sapa suruh baca blog aku!!

Fine.. walaupun aku dah minta maaf dan cuba minta jasa baik dia.. disebabkan kekerasan hati dia yang tak nak continue order aku.. so, padahnya.. aku tetap publish n3 ni.. suka hati aku lah nak publish.. ini blog AKU!!!

Walaupun u dah kenal aku.. dah tahu aku keje kat mana.. dah tahu aku tinggal kat mana.. lantaklah.. aku bersuara sebab aku tak puas hati sebagai customer.. customer is always right.. itu prinsip yg u kena pegang bila u jadi peniaga.. itu risiko yang u kena tanggung kalau nak berbusiness!!! ini satu pengajaran kepada u dan aku sendiri..

Seburuk2 aku nak publish n3 ni.. aku tak pernah sebut URL dan nama u!! aku takkan sesekali menjatuhkan business u!!! itu hak u untuk berniaga.. tapi blog ini adalah hak aku untuk bersuara!!!

Kalau u baca my blog.. this is my advise... again.. and again.. lenkali kalau dah banyak sangat order... jangan suka2 hati terima order lagi.. ader faham!!!!.. kalau tidak makin ramai blogger2 kat malaysia ni akan buat n3 yg sama dengan aku..

Dah bertahun2 aku deal dengan banyak peniaga online.. semuanya bagus2.. service memuaskan.. tapi kali ni.. betul2 mencabar keimanan aku dalam bulan pose ni..

And.. plsss... bank in balik duit aku.. aku dah email account no..

And.. lepas ni.. u jangan sesekali nak masuk baca blog aku ini!!! aku tak halalkan.. and satu lagi.. after u bank in my money.. please delete all email from me!! dan delete segala tok nenek gambar2 yg aku bagi.. jgn lupa delete juga dari Recycle Bin.. aku tak benarkan u simpan segala proses deal mendeal antara u dan aku!! lagipun bukannya penting bagi u.. buat sakitkan hati u lagi kan.. baik u buang jauh2.. baru aman..


Majlis Doa Selamat @ Musollah Darul Jannah

Salam..

Seronok cuti???

Semalam.. kami plan buat doa selamat sempena kelahiran putra dan putri kami.. tapi bukannya buat kat rumah.. well bulan pose kan.. so, kami buat kat musollah jer lah.. selepas solat Isyak.. makan2 diadakan selepas terawikh..

Urusan di musollah hubby yg uruskan.. aku cuma masak-memasak sajork..

Pagi2 kami dah terjah ke Pasar Minggu Pekan Salak.. situ memang banyak pilihan.. byk sayur2an kampung.. ulam2an semua ada.. nak apa?? semua ada..

Sampai rumah lebih kurang kul 10.. aku dah start dengan projek memasak.. menu yg aku buat..

1. Pulut Kuning


pulut yg belum dikukus..


setelah dikukus..

2. Rendang Ayam


fresh lagi ni..


utk hidangan jemaah lelaki..


untuk hidangan jemaah wanita..

3. Puding


masih dalam loyang..


setelah di susun atur..

Setiap menu perlu di buat dua hidangan untuk jemaah lelaki dan wanita.. Alhamdulillah.. semua yg dimasak selosai..

Untuk jamuan besday belum difikirkan lagi.. maybe lepas raya dan kalau ada rezeki.. ada lahh... hehehhe...


Wanginyaaaaaaaaaa....

~ Your Home and Office Fragrance ~

Sapa penggemar perfume Chanel, Paris Hilton dan Joop??

Bayangkan kewangian perfume tu berada di dalam rumah... dalam kereta... dalam bilik... dan di setiap tempat... mesti best kan...

Kini... ada produk terbaru yang boleh merialisasikan impian di atas..

Memperkenalkan.. Reed Diffuser.. terdapat dalam 3 wangian di atas..

Harumkan kediaman anda dengan wangian di atas..

100ml dengan hanya RM40.00 sajork..

Untuk tempahan boleh msg me ya!!






Fateh pada usia 11 bulan

******** Sticky N3 until 20th August 2010***********************


Dah hampir setahun usia Fateh.. akhir bulan ni dah setahun.. bulan pose laks tu.. nak wat besday anak2 pun cam malas jer tahun ni.. kalau nak buat pun mungkin lepas raya.. itupun kalau ada bajet.. hehhehe..

Oklah..

Setakat ni Fateh dah boleh berdiri dan dalam proses nak cuba berjalan sendiri.. mungkin dia ikut kakak dia.. setahun baru leh jalan..

Kemahiran Fateh setakat ni.. dah pandai memanjat katil.. nanti kalau sempat aku snap pic dia yer..

Cepat mengamuk kalau apa yg dia nak tak dapat.. pastu baling2 barang yg dia pegang.. cisss.. budak2 zaman sekarang..



Berat aku tak sure.. yg pasti dia makin semangat.. aku dukung dia pun dah sakit2 belakang aku ni..

Update 10 Ogos 2010

Aksi2 Fateh yg memanjat katil.. dan semalam dia terjatuh dari katil ni.. nasib baik Amiera cepat2 sambut.. eiiii.. ngeri tul.. anak lelaki ni memang aktif..




Update 13 Ogos 2010

Fateh dah pandai menyebut :-

1. Papapapapa
2. Mamamama
3. Kakak (kedengaran sekali sekala esp. waktu dia tgh makan)

Dah boleh setapak dua berjalan.. pastu merangkak balik.. malas tul..


Saham Akhirat

Just nak inform kat sini.. taman kat umah aku tu nak buat Projek Pembangunan Surau.. tapak dah ada.. menurut Jawatankuasa Surau, mereka dalam proses untuk menyiapkan kertas kerja bagi tujuan tersebut.

Surau yang diberi nama Ar-Raudhah adalah di bawah Persatuan Penduduk Taman Desa Jati..

So, jika sesiapa berminat untuk menderma untuk saham di akhirat bolehlah disalurkan ke no. akaun seperti di bawah.

SURAU AR-RAUDHAH TAMAN DESA JATI
No. Akaun : 1210-0000239-718 (BANK MUAMALAT)

Apabila perlantikan kontraktor telah dibuat dan kerja-kerja pembinaan dilakukan, aku akan war2kan di sini..


Happy Birthday Sayang-Sayang MAMA!!



Alhamdulillah.. di dalam bulan yang mulia ini.. merupakan ulang tahun kelahiran putra dan putri ku.. kalau ikut bulan Islam, anak2 ku telah menyambut ulang tahun terlebih dahulu..


NUR FAREEHA AMIERA

** Amiera yang dilahirkan dan ditempatkan di hospital sehingga menjelang hari kemerdekaan negara ~ 22 Ogos 2004 : 6 Rejab 1425H : ~ # 22 Ogos 2010 : 12 Ramadhan 1431H #

REJAB
Semasa kecilnya dia degil dan nakal. lbu bapanya patut mendidiknya dengan baik agar dia dapat menerapkan nilai-nilai yang baik. Ketika sudah dewasa, dia suka bersikap merendah diri dan bersikap tidak tahu menahu. Ini agak berlainan dari sikapnya semasa kecil. Walaubagaimanapun hidupnya selamat dan sentosa.



lahirnya Amiera


terkini Amiera


MUHAMMAD FATEH AZFAR

** Fateh yang dilahirkan 2 hari sebelum puasa pada tahun lepas ~ 20 Ogos 2009 : 28 Syaaban 1430H ~ # 20 Ogos 2010 : 10 Ramadhan 1431H #

SYA’ABAN
Perwatakannya baik. Hidupnya selamat dan rezekinya tidak putus-putus.Sewaktu kecilnya dia mudah mengalah semasa bermain dengan kawan-kawan. Kelakuannya baik, berbudi bahasa hingga semua orang sayang padanya. Masa dewasanya dia akan berjaya dalam segala kerjayanya danmudah mendapat rezeki.


Fateh dilahirkan..


terkini fateh..


Doa Mama & Papa..

  • Semoga anak-anak mama & papa menjadi anak yang soleh dan solehah
  • Semoga menjadi anak yang taat kepada mama dan papa
  • Semoga menjadi anak yang berguna kepada agama, bangsa dan negara
  • Semoga kasih sayang anak-anak mama & papa berkekalan hingga ke akhir hayat
  • Semoga sentiasa comel dan senyum selalu
  • Mama dan Papa sentiasa inginkan yang terbaik untuk anak2
Aminnnn... aminnnn... ya rabbal alamin...


Jom Teka Lirik..

Dan di sini kisah ku mulai
menuturkan segala tentang hidup
kurasakan ada yang terluka
biarlah ku pendam sendiri

Tak dapat ku bayangkan
Tuturmu bagai sembilu
Mencakar hati ini
Tanpa simpati di hati
Ingin rasanya
Ku laungkan rasa kecewa

Seandainya kau tahu
Perasaan ini
Barulah kau tahu
Apa yang ku rasa

Sekiranya dikau
Menjadi sepertiku
Bagaimanakah dikau
Menghadapinya

Air mata bertamu tidak kenal erti jemu
Menemani hatiku tidak mengenal ruang waktu
Mengapa dari dulu tak kau kata kan padaku

Segala kepahitan ku rasa ku pendamkan
Tak mungkin dapatku meluahkan pedihnya
Biarlah daku mengharunginya sendirian
Waktu sakitnya daku rasakan derita

Walau hati terhiris
Air mata menitis
Nemun tak pernahku
Dendam kepadamu

Tidak ku fahami
Mengapa terjadi
Peristiwa pahit mengguris hati
Jalanan hidup ini
Sudah tertulis
Kutempuhi dengan kesabaran
Kusedar kebesaranMu Tuhan...


SEDIH!!

Berita Utusan hari ini...

Aku tak tahu nak kata apa.. sedih.. kecewa... terharu.. diorang yg buang bayi ni kalau dah kawen sok tapi tak dapat2 anak mesti menyesal tak sudah.. dan sepanjang hidup akan dibayangi wajah bayi yg tak berdosa ini!!

Memang patut hukuman bunuh dikenakan ke atas orang yang membuang bayi ni.. baru padan muka dia!!! ingat bayi tak rasa sakit ke kalau nak mati.. geram sesangat.. kalau dpt nak tampar2 jer muka diorang ni..



Baru siap susun semula

Hampir 2 minggu almari aku ni kosong lepas projek mengecat... baru sempat aku isi semula dengan koleksi2 seramik aku tu...

sebelum..



selepas..



1 Ramadhan

Alhamdulillah... walaupun semalaman aku tak lena tidur sebab Fateh meragam.. dia tak selesa sebab hidung dia wat hal..

Namun kul 4.30 pagi aku gagahkan jugak bangun sediakan sahur.. just menu simple yg boleh ditelan.. nasi goreng ngan ayam goreng.. air teh O panas.. memang lalu laaa.. esok2 nak wat sambal2 laks.. sambal kering kentang yg aku beli kat pasar malam ada tapi sebab manis sesangat.. so, aku agak kureng nak menelannya..

Dan hari ni juga adalah hari pertama percubaan Amiera untuk berpuasa.. alhamdulillah dia bangun jugak untuk sahur.. walaupun makan sedikit tapi alhamdulillah lalu jugak dia makan..

Lepas makan nasi bagi pulaks dia makan kurma ngan susu.. pun liat2 nak menelannya.. pastu aku suh dia nengok citer kartun sementara menunggu aku habis mandi..

Lepaih tu nak suh dia mandi tu memang liat.. kalau dah ngadap kartun tu.. mulalah wat hal.. terpaksalah aku mengayat dia.. lepas mandi leh sambung balik tengok kartun.. oklah bleh diterima cadangan aku tu.. masalahnya.. pas mandi terus ngadap TV dengan towel2 sekali.. punyalah lama.. kami dah siap dah.. last2 kena sound sekali ngan aku baru terhegeh2 nak pakai baju sekolah.. pakai baju pulaks macam mak datin.. punyalah lama..

Lepas aku siapkan Fateh.. kami terus turun.. dah lewat dah time tu.. pastu si Amiera mengamuk.. kata aku penipu!! pesal pulaks.. dah dia sendiri yg lambat siap.. cemana nak sambung tengok TV.. pastu mula wat perangai.. nak susu laaa.. sedangkan dia tahu puasa mana boleh makan minum.. last2 aku malas nak layan.. aku pun dah letih sesangat pagi ni.. aku biarkan jerk dia menangis dari rumah sampai lah kat sekolah.. confirm dia letih hari ni.. letih menangis!!

Aku siap pesan kat cikgu sekolah yg Amiera puasa... tapi kalau nampak dia letih sesangat boleh lah bagi dia air.. kang pengsan pulaks anak aku!


Happy Besday to ME!!

Actually.. semalam besday aku.. tapi tak celebrate apa pun.. cuma makan2 jer.. dah tua2 ni rasa malas nak sambut2 tu semua..

Hadiah dari en. hubby aku dah dapat dah.. tu yang senyap sunyi jerk... hehehhehe.. kalau tak dapat tu confirm aku protes awal2.. hiks..

Harapan dan Impian aku??? Biarlah rahsia... hehehhehhe...

Pic kat bawah takde kaitan ngan hubby aku yer.. ni Bos Besar kat opis aku yg bagi... tima kasih yer En. Mat..



Salam Ramadhan Al-Mubaraq 1431H

Salam semua..

InsyaAllah.. selepas Majlis Raja2 istiharkan hari puasa.. mungkin esok.. mungkin lusa.. kita semua Umat Islam di Malaysia akan menyambut bulan Ramadhan yang penuh keberkatan..

Saya sekeluarga mengucapkan Selamat Berpuasa dan Selamat Berbuka Puasa kepada kedua ibu bapa, sanak sedara, sahabat handai, jiran tetangga, semua follower, silent reader dan semua umat Islam di seluruh dunia..


pic dari 123Greetings.com


Shopping Giler @ SOGO

Shopping pun bleh giler ke??? ntahlah..

Bukan semua orang suka shopping ya.. nak2 pulak kat SOGO.. ada yg suka dan ada yg tak suka.. tapi aku totap suko!! sanggup ambik cuti tu!! tahun2 sebelum ni Sogo wat sales masa bulan pose.. time ni b4 puasa.. memang best laaa.. takde lah penat sangat..

Nak2 pulak time2 sale giler2 ni (giler lagi)... memang lentok habislah kat hubby ajak dia pi shopping... jerat kena baik punya.. jgn mare yer bang.. tahun depan jgn serik ya!!

Kami memang lewat sikit pergi sebab nak uruskan pengesahan persekolahan Amiera kat Putrajaya.. lepas makan dalam kul 10.30 baru kami ke Sogo..

Sampai KL dah kul 11 lebih.. dengan jem nya.. parking confirm penuh.. nak parking kat Pertama Complex takde can sebab polis dah tutup jalan depan medan mara tu.. hampeh tul.. last2 kami parking kat Maju Junction..

Windu aaa ngan tempat lama aku ni.. best giler (giler lagi.. ) masa keje kat Medan Mara ni.. syorga...

Sampai SOGO.. masa tu tak berapa ramai kat luar.. dah ramai kat dalam.. so, takde lah beratur panjang masa nak masuk tu.. kebetulan pulaks kad keahlian aku dah expired.. sib baik leh guna MaybankCard..

Tempat pertama yg dituju.. tingkat 4.. pakaian budak2.. memang tu pun tujuannya.. ramai siot orang time tu.. masing2 dah berbakul2..

Banyak giler (giler lagi..) baju cantik2.. rambang mata laaa... mula2 aku survey dulu kat bahagian depan.. tengok brand apa.. pandang sana pandang sini.. fokus pada brand yg utama.. Princess dan Barbie.. dah jumpa terus terjah.. seronok bila cari pakaian budak2 pompuan ni..

Punyalah lama aku cari.. sampai sakit2 tangan aku ni.. cantik jer aku pegang dulu.. dah puas hati baru bawak pi jumpa hubby yg tengah tunggu ngan Amiera kat depan lif.. buat pemilihan yg sesuai.. dah settle pakaian Amiera (walhal x puashati lagi ni).. cari pulaks baju Fateh.. pun cute2 cuma tak berapa banyak kat bhgn depan.. dah settle wat pemilihan.. terjah pulaks kat side belakang.. situ pun cantik2.. rembat lagi..

Sambil hubby beratur nak bayar.. aku round lagi.. karang kalau jumpa last2 minute.. rugi.. malas dah nak beratur..

Sebelum kuar kami redeem dulu coupon.. bleh la kalau nak beli 3 ke 4 helai T-Shirt hubby..


persekitaran tingkat 7.. time ni dah petang.. so, tak berapa ramai sangat..


sambil nunggu hubby yg pi hantar barang ke kereta..


sebelum balik makan dulu kat Maju Junction..

Oklah.. tak nak celoteh banyak2.. ni ler dia hasil pencarian di sogo..

Untuk Amiera...


T-Shirt Barbie


T-Shirt Princess


Baju Panas.. Dress.. Princess..


Kemeja BUM dan KIKO..


Jeans Barbie dan KIKO..


Sandle Barbie..

Untuk Fateh..


T-Shirt KikiLala..


T-Shirt AnakKu..


T-Shirt MIKI..


Kemeja dan T-Shirt LooneyTunes..


T-Shirt Pureens..


T-Shirt Poney..


T-Shirt Garfield..


Kemeja dan T-Shirt Tenderly..


Kemeja Disney..


Short dan Long Pants Disney dan KikiLala..


tak tahu nak sebut apa..


kasut Disney dan Garfield..


Gotong Royong Musollah Darul Jannah @ Acacia

Ahad lepas.. ada gotong royong musollah.. dah nak masuk bulan Ramadhan ni.. tapi bab2 gotong royong tu more pada kaum lelaki...

Musollah tu didirikan atas usaha salah seorang jiran di situ.. tahun lepas sembahyang terawikh di rumah beliau (masa tu dia tak pindah lagi - masa tu aku tengah pantang yer : tetiba)

Kebetulan pakcik yg dirikan Musollah @ suami kepada pengasuh Fateh berniat nak wat makan2.. so, kaum2 isteri dijemput untuk bergotong royong memasak..

Pagi2 tu hubby aku dah cau dulu.. tinggal aku ngan anak2.. habis aku uruskan Fateh.. tetiba jiran @ pensyarah USIM datang umah.. dia pun lonely.. tak tahu nak pi ngan sapa.. segan katanya sebab tak kenal sangat ngan jiran2 kat lorong umah aku tu.. kebetulan umah aku kan glamour.. aittt.. glamour lagi... glamour sebab hubby aku laaa... aku yg masih low profile...

Aku pun cian nengok dia.. kalau aku pun segan nak pi sorang2.. last2 aku suh dia masuk umah dulu.. aku nak wat susu Fateh dan urus sikit2.. baru kami pi..

Sampai kat sana.. kamu hawa tak ramai lagi.. so, aku letak Fateh kat umah pengasuh.. suh Amiera yg jaga.. kebetulan pulaks cucu pengasuh tu ramai.. leh main ngan Fateh.. aku cuma tolong potong memotong jer.. bab2 masak serah pada yg berpengalaman..

Menu yg disediakan :-

Nasi Putih
Kari daging
Ayam Goreng Berempah
Sayur Campur
Ulam2an
Sambal Belacan
Buah2an
Air

Kul 12 cau balik umah sebab nak sidai baju.. kul 1 janji ngan pensyarah tu pergi balik..

Lepas solat Zohor.. makan time..


Me @ TV

Salam..

Lamanya tak update blog... alah... baru 3 hari tak update.. apa kes..

Ada banyak nak citer.. masa tak mengizinkan laaa.. lanni sibuk ngan sebutharga..

Sebelum story pasal yg lain2.. aku nak story pasal hari ni punya..

Pagi2 around 6.45.. opismate msg kata aku ngan geng2 yg lain masuk TV... cepat2 aku tengok TV... oooo siaran ulangan rupa2nya.. kalau tak silap aku rakaman ni dah lama dah..



Siaran apa??? alah.. sesiapa yg biasa buka TV1 kul 6.30 ke atas.. mesti tahu punya.. yg tak tahu tu.. siaran Bicara Mufti yer tuan2 puan2..

Bila teringat pasal glamour2 ni... aku teringat masa awal tahun 2000 dulu.. masuk paper weii.. siap color lagi tu... hehehhe... aku tak perasan.. opismate siap bawak paper bagi kat aku lagi tu.. per laie.. aku gunting lah wat kenangan...

oklah.. tu sajer glamour aku kali ni..

~ me yg tak glamour sebenarnya... hiks.. ~


Lelah vs Semput

Semalam aku mc ya.. ni kes sebab pulun ngemas rumah ahad lepas.. sampai selesema dan semput2 aku di buatnya..

Tak pasai2.. aku pulaks yang ambik neb.. dah lama aku tak ambik neb.. last sekali kalau tak silap aku masa aku sekolah menengah..

Sebut pasal sekolah menengah ni.. aku dapat call dari member sekolah dulu.. lelaki pulak tu.. terkejut beruk gak aku time tu.. aku ni ngan kawan2 lelaki bukannya rapat pun.. aku ni jenis pendiam..

Rupa2nya dia nak sampaikan hajat.. batch aku masa Form 5 dulu tu nak buat reunion Sabtu ni.. aku tak sure lagi dapat pergi ke tak.. segan pun ada.. aku ni bukannya join sangat ngan diorang dulu2.. aku ni low profile.. aku gi sekolah nak belajar.. tetiba..

Oklah.. kalau jadik aku pergi reunion tu aku story lah next time.. kalau tak tu.. minta maap lah yer..


Geng Kitty

Sangkut Paut

3D (1) 5S (3) Acacia (4) Aduan Rakyat (13) Aidijuma (1) Aku dan Dia (60) Amiera (269) Ana Muslim (2) Anniversary (11) Anugerah (11) Aqiqah (5) Ariani (3) Arissa (51) ASB (3) ASUS (1) Avatar (1) Award (6) Bajet (2) BBQ (2) Big Bad Wolf (3) Birthday (75) Biskut (2) Biz (3) Blogger (12) Car (1) Carlo Rino (6) Ceramah (3) CERT (1) ChurpChurp (2) CIC (12) Cloth Diaper (1) Contest (8) Cuepacs (1) Dari Dapur Mama (1) Denggi (1) Diaper Cake (1) Dinner (1) Drama (5) EKSA (1) Exam (2) Expo (2) Family Gathering (22) Fareeda (17) Fateh (193) Floria (1) Frozen (1) Gajet (1) Gift (10) Giveaway (1) Handbag (2) Handphone (4) Hari Raya (153) Hello Kitty (2) HFMD (1) Hobby (2) Holiday (115) Homemade (1) Hot Air Balloon (4) Iftar (1) Impian (9) Info (31) Isu Semasa (9) JJCM (12) Juadah (116) Jurnal (4) kak Rose (8) Kecantikan (1) Kenduri (15) Kesihatan (2) Kuarters (11) Kuiz (2) Kursus (19) Lawak (2) Lazada (1) LIMA (1) Lovely Song (7) Luahan (3) MAFIST (5) Majalah (4) MasterChef (6) MeadJohnsons (4) Memori (3) Muffin (2) MyDeal (1) Nilai3 (1) Novel (3) Nuffnang (7) Nuri (5) OnAir (1) Panggung (1) Para Asean (1) Pekeliling (1) PINK (8) PotLuck (2) PPA1M (4) Pre Loved (1) Pregnant (28) PRU (2) Prudential (2) PTK (2) Puasa (69) Puisi (9) Putrajaya (32) Qaisara HB (3) Ramadhan (18) Resepi (38) Riadah (24) Rumah Peranginan Persekutuan (3) Sad Song (1) Saham Akhirat (5) Sales (5) SBPA (4) Sejarah (2) Seminar (5) Shabby Cottage (66) SimplySiti (3) SkullMate (1) Sogo (3) Solid Food (5) SSPN (3) Streamyx (3) Sustagen (4) TAG (5) Taman Raudhah (13) The Movie (21) Tips (2) Tupperware (2) UPKK (9) UPSR (3) Ustazah Pilihan (6) VAIO (2) Vantage (6) Villa Raudhah (47) Viral (4) watermark (1) Wishlist (2)

Yg Suka Bercerita

Sitting and Blinking Hello Kitty