Aku menang "CONTEST"

Hmmm... actually aku dah tahu lama dah pasal kemenangan ni.. tapi saja nak wat n3 lepas dapat hadiah..

Contest yang aku masuk tu bersempena dengan hari raya lepas.. tajuk pun Contest Nostalgia Aidilfitri..

Terima kasih banyak2 pada June yang mengadakan contest ni...

Dan hadiah pun baru aku dapat pagi tadi.. rasanya petang semalam June baru pos.. syabas lah Pos Malaysia..




kain ela.. leh tambah koleksi baju aku..


Koleksi baru

Hmmm.. lama sungguh aku tak membeli koleksi2 peribadi aku ni...

Baru2 ni opismate aku ada bawak macam2 katalog.. antaranya termasuk koleksi2 porcelin yg menjadi pujaan kalbu.. hehehhe.. asalnya memang aku nak beli keluaran vantage.. tapi sebab mahal kan.. so, asyik tertangguh aja.. pulus pun tak mengizinkan.. bila dah tengok katalog tu adalah yg berkenan di hati sebab design dia lain sikit dari keluaran vantage..

so, blehlah aku melaram dengan koleksi baru aku ni nanti..


dari katalog Homestyle..


kotak pun bunga2 u..


tray 3 layer..


set hidang lauk pauk yg unik.. senang aku nak hidang makanan utk en hubby ngan anak2..


Bakal Sekolah Baru Amiera

Semalam..

Urusan pertukaran sekolah Amiera.. alhamdulillah semuanya berjalan lancar..


tinggal kenangan.. sekolah ni aman jer.. tenang jer..


Amiera yang dah pening bila kami dok cerita pasal sekolah baru dia..

Lepas urusan pertukaran kami survey taska dan van sekolah.. untuk taska kalau boleh aku prefer taska yang ada kemudahan transit.. senang tempatkan Amiera ngan Fateh.. ada beberapa pilihan antaranya:-

1. CIC (Children Islamic Centre) - Presint Diplomatik


pics dari CIC..

- Tempat memang selesa.. pembelajaran memang bagus.. untuk transit ada beberapa pilihan, begitu juga untuk playschool.. tapi... mahal siot.. cam tak berbaloi hantar Fateh kat situ.. sebulan lebih RM500.. Fateh jer tau.. budak sebesar Fateh tu manalah nak belajar sangat.. tahu makan dan minum jer.. belum yuran transit Amiera lagi.. kalau campur Amiera.. bangkrap aku camni..

2. Alif Ceria (little Caliph) - Presint 14


pics dari alifceria.blogspot

- Tempat menarik.. untuk transit pemilik boleh tolong ambilkan pelajar dari sekolah.. tapi sayang.. transit dah penuh dan taska dimansuhkan tahun depan..

3. Q-Dess (tak terjah) - Presint Diplomatik

- Aku tak terjah.. aku rasa mungkin mahal dan tiada penempatan taska.. uols ada yg pernah survey tak??

4. Smart Reader - Presint Diplomatik

- Yang ni confirm2 mahal.. aku terjah tapi salah tempat.. sebab asalnya nak cari tadika lain..

5. Sinaran Kasih - Presint 14

- dah tukar nama tapi lupa laks.. taska kat presint 14, tapi transit kat Presint Diplomatik.. asing pulaks.. susah lah camni..

6. Al-Qalam - Presint 14

- yang ni memang dekat sangat ngan sekolah Amiera.. taska ngan transit duk sekali.. cuma masalahnya terlalu crowded.. diorang ada plan nak pindah tempat yang lebih besar dan selesa.. hopefully by end of november tmpt diorang dah ok.. so, boleh aku proceed daftarkan Amiera..

7. Vonad - Presint 15

- kami cari tapi tak jumpa2.. bila call tak berjawab.. pastu owner call balik.. katanya kat Blok B.. kami pulaks dah kuar dari Presint 15.. so, malas nak patah balik.. taska ngan transit lain2 tempat.. susah jugaks..

So, solutionnya.. belum pasti taska yang mana satu pilihan di hati.. cuma kami dah booking kat Al-Qalam tu.. next time nak survey lain2 tempat yang berdekatan..

Tadika Amiera yang sedia ada ni memang ok.. cuma jauh dari Presint 14..

Pening juga bila memikirkan pasal persekolahan anak2 ni.. kalau boleh aku mestilah nak yang the best untuk anak2.. tapi kalau tak mampu tu nak wat camna kan.. ikut kemampuan jer lah..

So, kepada blogger2 or silent reader yang duk kat area Putrajaya ni esp kat area Presint 14,15,16.. kalau ada info tolong share yer..


Seharian Key-In Data

Hari ni..

Tugas aku bukannya tugas kebiasaan memikirkan masalah programing.. tetapi melatih jari jemari aku yg keding ni..

Hampir semua staff kat bahagian aku ni kena wat data n3.. hahahahha.. dah jadi kerani sambilan laks..

Setiap orang diberi 150 soal selidik untuk di key-in dalam MS Excell.. hambek ko!!.. letih mata dan tangan..

Memandangkan hari ni aku free sebab programming JAVA aku dah siap.. so, aku settle kan cepat2.. Isnin aku cuti sebab nak uruskan pertukaran sekolah Amiera.. nanti aku update pasal sekolah baru Amiera yer..

Selasa depan aku kena fokus tolong kawan aku yg belum siapkan coding diorang.. aku ketua programming untuk projek ni.. nak tak nak aku kena pastikan coding diorang leh siap b4 due date..

Berat tau kerja programmer ni.. so, adik2 yang sambung belajar tu toksah lah jadi programmer.. kalau nak sangat jadik programmer baik keje kat swasta.. berbaloi2 di bayar mahal.. bonus pun masyuk..


Alhamdulillah..

Semalam...

Pagi2 lagi aku dah call Jab. Pelajaran kat sini.. mula2 kata pegawai takde lah.. so, diorang suh call after 9.00 am.. kul 9.30 aku call.. kata pegawai takde lagi.. diorang ada perjumpaan kat dewan.. so, diorang suh call kul 11 pulak.. memang dugaan tullah.. sabar tetap sabar.. dalam kul 11 lebih tu aku call.. nasib baik ada pegawai yg bertugas... bla..bla..bla... citer punya citer sikit masalah.. alhamdulillah diorang boleh tolong uruskan pertukaran sekolah Amiera..

Petangnya aku pi ambik surat kelulusan pertukaran.. sepatutnya aku kena buat surat rayuan.. tapi diorang kata tak kisah.. alhamdulillah.. so, settle satu perkara.. Allah permudahkan..



Lepas tu aku pi BPH hantar surat rayuan.. hopefully b4 awal tahun depan permohonan aku diluluskan..

TERKINI..

Pagi tadi pegawai BPH call aku kata.. ada satu apartment kat Presint 14 tengah wat renovation.. so, InsyaAllah.. b4 thn depan kami bleh dapat umah tu... alhamdulillah syukur.. memang dekat sesangat dengan sekolah Amiera.. seberang jalan jer..


Mungkinkah..

Permohonan sudah ku buat..

Permohonan dah masuk dalam senarai menunggu..

Cadangan Presint 15..

Rayuan permohonan dalam proses nak hantar.. baru jer siap karang..

Keputusannya tak tahu lagi..

Macam tak percaya.. tapi percayalah.. semuanya terpaksa..


Jatuh lagi

Ahad .. tengah2 aku sibuk dengan memasak.. hubby pulaks tgh uruskan tangki yg ada problem.. Fateh pun ada gak kejenya.. ingatkan duk main2 ngan kakak dia dalam bilik bleh selamat... tup2 tak selamat jugaks.. ada jer idea baru dia.. tau2 dah luka.. cepat2 aku bubuh minyak gamat...

Yg lagi tak hengat.. dah luka2 pun boleh semangat nak main2 lagi.. suka sangat main dekat2 ngan kerusi.. tak pasal2 jatuh sekali ngan kerusi tu.. nangis kejap jer.. pastu buat lagi... aiiii.. susah tul lah ngan anak lelaki ni... nakal dia lain skit dari anak pompuan.. tak jeran2..


kesan luka yg hampir sembuh..


CONTEST "NOSTALGIA AIDILFITRI"

**** Sticky n3 until 14 Oktober 2010 ******

Aku ni jenis jarang nak masuk mana2 contest... tiba2 termasuk satu blog ni.. dan tetiba terminat nak join contest dia.. tema sempena raya ni... dalam banyak2 gambar masa raya... aku suker gambar yang satu ni... sebab rasa macam ntahlah... susah aku nak bagitahu.. kalau tengok gambar ni... rasa lengkap jer.. mungkin dari segi susunan.. background dan macam2 faktor.. jadi gambar ni makin menarik.. ntahlah.. nak explain pun susah.. pics sebelum edit amat meriah... bila aku dah tukar ke tema nostalgia... jadi betul2 nostalgia lahhh... dengan watermark aku sekali pun dah jadi nostalgia tau.. ahaks..

so, inilah gambar yang aku maksudkan... so, june hopefully boleh diterima lah yer..

so, kalau kawan2 yang lain nak join pun blehlah ke blog http://juneryanpunyer.blogspot.com untuk info yang lebih detail...


Majlis Gotong Royong & Jamuan Raya Acacia Park

Majlis gotong-royong diadakan bermula jam 10 pagi.. masa aku sampai tu takde seorang pun kaum suri yang dah sampai.. hanya Pn Asmah sorang jer ngan beberapa kaum lelaki.. selang beberapa minit selepas tu datang Kak Yus, Ros dan Kak Wati.. hampir sejam juga kami sama2 potong memotong.. masih tiada kelibat suri yang kelihatan.. kalau ikutkan, aku ni dengan ada anak keciknya.. maid pun takde.. aku gagahkan juga pergi.. sempat lagi siapkan breakfast nasi goreng ngan buat bubur tau utk suami dan anak2.. aku tawakal jer letak Fateh kat rumah makcik tu.. minta Amiera jagakan.. banyak kali jugak aku pesan kat Amiera supaya jaga adik baik2.. tau2 dahi Fateh dah benjol.. nasib baik ada gak Mimi yg tolong tengok2kan si Fateh tu..

Nak tak nak kami minta pengerusi buat announcement minta bantuan dari semua suri yang ada kelapangan.. bukannya apa.. bila aku tengok kaum2 lelaki yang buat aktiviti potong memotong bahan2 ni.. aku tak sampai hati nengoknya.. kalau potong ayam tu biasalah..

Kalau suri yang pregnant, sakit, bekerja, ada anak kecik ke tu bleh consider gak laa.. ini anak dah besar pun tak mahu turun padang.. makcik yang dah usia lebih 50 thn pun bleh turun padang.. takkan suri yang masih muda dah sakit2 urat..

So malas nak cakap banyak dalam blog aku ni.. takut ada yang terasa hati.. biarlah rahsia.. cewah..

Lepas settle keje2 penyiapan bahan.. sambil orang lelaki bantu untuk proses memasak.. dalam kul 2 kalau tak silap.. aku balik umah, bagi Fateh makan, sambung sidai baju, basuh baju, solat pastu pergi balik.. keje memasak hampir siap.. kemudian kami rehat... lepas Asar aku datang balik.. time tu masih banyak lagi keje2 yang perlu dibereskan.. kelibat suri tak sampai pun 10 orang..






















gambar di ambil dari blog rasmi acacia park.. nasib baik aku duduk sopan.. kalau tak aiiii... bila masa pulaks diorang snap pics aku ni.. tgh2 panas ni wei.. berpoluh2 den..


gambar di ambil dari blog rasmi acacia park.. hasil blender aku ngan kerjamasa 2 suri dan anak salah seorang jiran..


kelihatan kamu lelaki sedang memotong ayam..


air kena ada sebab cuaca memang panas..


tengah berfikir kot nak buat apa ngan kaki2 ayam ni... hehehhe..

Dah maghrib.. aku terpaksa jugak balik rumah.. siapkan anak2 aku utk majlis..

Malamnya.. meriah.. memang meriah.. ramai yang datang.. hati kecilku berkata.. alangkah bagusnya kalau suri2 yang ramai tu turun padang semasa gotong royong..


suasana khemah sebelum majlis bermula.. hanya 2 khemah sahaja.. majlis tidaklah besar2an..


bunting..


banner.. tempat telah diubah ya..


sudut MC dan hadiah..


antara hadiah yang disediakan..


cupcakes sumbangan dari kak Ila..


menu telah sedia untuk dijamah..


posing dulu ngan Fateh..


Amiera ngan zety dan cucu makcik asmah, arip..


Amiera ngan aqilah, anak kak Puteri (tutup telinga sebab bunyi mercun kuat sangat..lawaklah aqilah ni..)


kaum suri duk dalam khemah manakala kaum lelaki di luar.. tempat amatlah terhad..


pengerusi berucap dan merasmikan jamuan..


cenderahati untuk ahli yang banyak menyumbang semasa aktiviti musollah..


sumbangan duit raya untuk anak2..

Sekalung tahniah buat semua AJK dan ahli2 persatuan yang sama2 menjayakan program jamuan hari raya acacia park.. InsyaAllah.. tahun depan mungkin diadakan lagi.. and.. aku dah request kat Pengerusi supaya buat katering sajork.. tak payah pening2 kepala.. tapi upkan sumbangan bagi setiap rumah.. pastu jangan pulak nak komplen2 kena bayar mahal2.. dah gotong royong tak mau.. kenalah bayar lebih kalau nak senang..


Jamuan Terakhir Di Akhir Syawal

Petang tadi.. baru je sat habis.. dalam kul 3.30 ada jamuan disediakan oleh pakcik kafe kat opis aku ni.. pertama kali diadakan sejak aku keje kat sini.. cayalah pakcik.. murah rezeki tau!!

Gambar tak sempat nak snap.. ramai yang berebut2 ambik makanan.. ada yang tapau.. salah seorangnya aku lah tu.. hehehe,. mana taknya.. lunch hour aku dah makan.. siap beli kuih lagi untuk makan petang.. tak tahu pun ada jamuan.. kawan2 yg bagitahu.. so, tapau jer lah..

Yang aku makan kat kafe hanya pulut ngan kuah durian... pastu pekena teh tarik.. erkk... alhamdulillah... makin kenyang siot..

Antara menu yang disediakan:-

Sate
Nasi Impit
Lemang
Rendang Ayam
Meehun
Mee Goreng Basah
Pulut dan kuah durian
Kuah kacang
Daging masak kicap
Kuih-Muih
Kek
Buah2an

Yang bestnya.. pakcik tu pun offer semua makanan yang tak habis masa lunch tadi free of charge.. berebut2 orang tapau.. hehehehhe.. kasi clear semua...

Terima kasih yer pakcik.. tersenyum2 pakcik dengan pakaian baju Melayu dia.. hehehehehe.. tahun depan jangan lupa jemput lagi tau.. sure ramai yang serbu..


Majlis Penutup MyGosscon 36Hours OSS WebDev Malaysia Book Of Records

Hari ni dalam sejarah...

Kawan seangkatan aku telah berjaya menamatkan 36Hours OSS WebDev dengan jayanya.. tahniah adik2ku.. InsyaAllah kalau ada rezeki dan doa dari kami semua.. mungkin korang bleh menang grand total.. RM10K tu.. kalau uols menang jangan lupa supporter tau.. hiks..

Kami pergi ni pun secara kebetulan nak support kawan2.. ntah macam mana.. masa nak masuk tu urusetia suh kami jumpa sekejap pastu duduk di sit sebelah tepi.. ntah macam mana kami disuruh duduk dengan tetamu jemputan.. arghhh.. sudah.. walhal kami hanya nak singgah kejap jer.. lepas tu ketibaan YB TM MOSTI pun tiba.. aiiittt.. ada majlis ke.. lor.. kalu lagu ni.. confirm kami tak bleh keluar.. habis majlis baru kami keluar..


ketibaan YB TM MOSTI.. beliau melawat setiap meja..


itu group kawan aku..



VIP2 kehormat yang tidak dijemput..


we so proud ngan u ols ..


antara peserta yang melibatkan diri..


ni baru VIP..


countdown!! lagi 6 saat!!


YB TM dengan rasminya menutup acara ini..


waaa.. bertaburan kertas2 bercahaya di hadapan dewan..


ucapan YB TM MOSTI..


acara menandatangani sijil Malaysian Books of Records..


acara penyampaian sijil penyertaan kepada semua peserta..


lawatan TSUB dan x-bos kami..


pasti akan dikenang sampai bila2..



bergambar beramai2..



supporter yang tidak pernah lupa ngan kawan2..


ni ler sistem yang dihasilkan.. hopefully uols berjaya ya..


Geng Kitty

Sangkut Paut

3D (1) 5S (3) Acacia (4) Aduan Rakyat (13) Aidijuma (1) Aku dan Dia (60) Amiera (268) Ana Muslim (2) Anniversary (10) Anugerah (11) Aqiqah (5) Ariani (3) Arissa (51) ASB (3) ASUS (1) Avatar (1) Award (6) Bajet (2) BBQ (2) Big Bad Wolf (3) Birthday (74) Biskut (2) Biz (3) Blogger (12) Car (1) Carlo Rino (6) Ceramah (3) CERT (1) ChurpChurp (2) CIC (12) Cloth Diaper (1) Contest (8) Cuepacs (1) Dari Dapur Mama (1) Denggi (1) Diaper Cake (1) Dinner (1) Drama (5) EKSA (1) Exam (2) Expo (2) Family Gathering (22) Fareeda (17) Fateh (192) Floria (1) Frozen (1) Gajet (1) Gift (10) Giveaway (1) Handbag (2) Handphone (4) Hari Raya (153) Hello Kitty (2) HFMD (1) Hobby (2) Holiday (115) Hot Air Balloon (4) Iftar (1) Impian (9) Info (31) Isu Semasa (9) JJCM (12) Juadah (114) Jurnal (4) kak Rose (8) Kecantikan (1) Kenduri (15) Kesihatan (2) Kuarters (11) Kuiz (2) Kursus (19) Lawak (2) Lazada (1) LIMA (1) Lovely Song (7) Luahan (3) MAFIST (5) Majalah (4) MasterChef (6) MeadJohnsons (4) Memori (3) Muffin (2) MyDeal (1) Nilai3 (1) Novel (3) Nuffnang (7) Nuri (5) OnAir (1) Panggung (1) Pekeliling (1) PINK (8) PotLuck (2) PPA1M (4) Pre Loved (1) Pregnant (28) PRU (2) Prudential (2) PTK (2) Puasa (69) Puisi (9) Putrajaya (32) Qaisara HB (3) Ramadhan (18) Resepi (37) Riadah (22) Rumah Peranginan Persekutuan (3) Sad Song (1) Saham Akhirat (5) Sales (5) SBPA (4) Sejarah (1) Seminar (5) Shabby Cottage (66) SimplySiti (3) SkullMate (1) Sogo (3) Solid Food (5) SSPN (3) Streamyx (3) Sustagen (4) TAG (5) Taman Raudhah (13) The Movie (21) Tips (2) Tupperware (2) UPKK (9) UPSR (3) Ustazah Pilihan (6) VAIO (2) Vantage (6) Villa Raudhah (47) Viral (4) watermark (1) Wishlist (2)

Yg Suka Bercerita

Sitting and Blinking Hello Kitty