Demam Laut

Hari ni aku EL lagi.. dah lah Jumaat lepas aku baru jerk El.. tapi nak wat camna.. duit boleh dicari.. kerja sampai bila tak akan habis.. tapi nyawa tak dapat ditukar ganti..

Petang Selasa.. aku dapat rasa badan Fateh dah semacam hangatnya.. kami bawak jugak ke Manjaku sebab nak beli susu.. stok susu Enfagrow dah habis.. pastu merewang sat kat PKNS.. ntah macam mana en hubby boleh melekat ngan promosi buku2 pendidikan.. namanya aku tak ingat.. tapi memang bagus untuk pembelajaran anak2 dan diri kita sendiri... punyalah lama orang tu berceloteh.. sampai tak ganjak kitaorang.. diorang pandai ambik perhatian kami.. Fateh diorang monitor.. jenuh staff tu ngejar Fateh.. bila aku tanya pasal kos.. fuhhh... belian 4 set barangan.. mencecah 3K.. dan ada jugak sampai 8K.. gilo ko!!..lainlah kalau aku ni keje manager ke.. sedaplah jugak nak nguloq.. setakat keje cikai cam aku ni.. manalah mampu.. diorang ada jugak sediakan konsep bayaran secara ansuran tapi tak mau lah.. lama kelamaan si Fateh ni makin meragam.. pantang nampak gula2.. semuanya nak makan.. aku belikan kerepek pisang.. makanlah jugaks sket..

Sampai kat rumah dah hampir 10 malam.. bagi Fateh makan ubat dan minum susu.. ingatkan dia nak tidur terus.. tapi bangun jugaks.. mungkin dia rasa tak selesa.. rupa2nya dia nak membuang.. sambil dia meneran tu ntah macam mana.. keluar muntah susu sekali ngan makanan2 yg dimakan.. bukan sekali jerk.. berkali2.. boleh katakan sebotol susu yang aku bagi tu.. semuanya dikeluarkan balik.. naya!!

Dahlah penat.. nak kena cuci lantai lagi.. arghhh.. tensionnya... lepas uruskan Fateh.. suh dia tidur dan bagi ubat balik sebab ubat pun dah keluarkan.. bagi lagi susu sebotol.. kebetulan dia baring kat katil kami.. muntah lagi... arghhhh... penat.. penat.. pesal asyik muntah jerk ni.. last2 aku decide.. jangan bagi dia susu.. biar tekak dia ok dulu..

Sedar pukul 6 lebih.. badan Fateh dah panas sangat.. tak sanggup aku hantar dia ke taska kalau dia demam.. lebih baik aku berkorban menjaga dia daripada keadaan dia semakin teruk kat taska.. alhamdulillah.. panas dia boleh dikawal dengan ubat demam yang ada.. masakkan bubur.. sekurang2nya dia berselera nak makan...

Petang tadi kami bawak jugak dia ke klinik untuk dapatkan ubat selesema dan batuk.. aku rasa Fateh demam sebab selesema.. biasalah kat pantai kan panas.. pastu pulak duk hotel beraircond.. mana tak sakit dia.. nasib baik Amiera ok.. risau jugak kalau dia pun demam.. hope esok Fateh kuranglah hendaknya demam dia.. InsyaAllah bolehlah aku kerja.. aku akan bekalkan ubat kat taska.. hope cikgu yang jaga tak lupa nak bagi ubat.. tu yang aku paling risau.. takut cikgu lupa nak bagi ubat..


Lumut & Teluk Intan

After check-out.. kami singgah dulu kat Lumut coz kawan en hubby nak pi sana.. alang2 dah sampai sana.. blehlah cuci mata sambil membeli.. takde apa yg istimewa sangat sebab aku dah pernah pi kat pelabuhan ni masa nak pi Pangkor dulu..

Lepas tu kami teruskan perjalanan.. kami nak singgah kat Sabak Bernam coz adik ipar ada buat kenduri naik buai.. member hubby akan teruskan destinasi pulang ke rumah.. sebelum tu.. aku cadang kat en hubby supaya singgah sat kat pekan Teluk Intan.. sebabnya.. aku nak tengok Menara Condong yang diperkatakan tu.. lagipun kawan en hubby memang tak pernah sampai ke Perak.. mesti diorang pun tak keberatan nak tengok sekali..

pelabuhan Lumut..

parking kereta kat sini jerk.. hampir 2 jam.. di caj.. RM1.20 jerk..

Sampai jerk kat Teluk Intan.. aku agak terkejut sket.. Menara Condong tak seperti yang aku gambar kan.. aku bayangkan suasana yang meriah.. bangunan yg unik.. tapi biasa2 jerk.. pada aku pihak yang berkaitan seharusnya menaikkan taraf Teluk Intan sebagai destinasi pelancongan selain dari Lumut.. walaupun pekan tu kecil.. tapi ada sejarah yang seharusnya diingati sampai bila2..

kenangan..

close-up sket.. senget tak??


Gift & Sayonara..

Hari terakhir di Swiss Garden.. pagi2 after breakfast.. en hubby bawak anak2 pi mandi kolam.. aku tak boleh join sebab nak kena packing barang2.. kalau tak memang kalutlah nanti..

Sebelum meninggalkan Swiss Garden.. kami posing2 dulu.. en hubby pi ambik kereta dan masukkan barang..

Amiera orang yang paling seronok sebab puas mandi kolam..

 see ya again.. til then.. tak tau biler.. tunggu ada big sponsor.. huhuhu.. 

anyway.. special thanks to all Swiss Garden staff.. tak lupa juga buat semua staff hubby dan isteri masing2 yang very the friendly.. very helpfull masa en hubby aku takde.. almaklumlah kan.. aku ni pendiam aka pemalu sket.. nice knowing u ols.. and hopefully we will meet again for the next family day.. kat mana eh urusetia??

Sempena family day ni.. adalah jugaks dapat cenderahati daripada penganjur family day.. antaranya...
beg ni dapat dulu sebelum kami bertolak.. so, kebetulan beg yg sedia ada dah patah penariknya.. bolehlah diguna pakai..

dapat beg goodies color PINK.. apa yg ada kat dalam..

haaaa.. macam2 ada.. blehlah aku guna utk goodies bagi kat budak2 taska..

dapat lagi ole2.. masa kat tepi pantai..

hadiah yg dimenangi Amiera..


Dinner Time

Acara kemuncak family day adalah dinner..

Seawal jam 7.15 en hubby dah turun dulu.. malam ni dia jadi MC..

Kami turun dalam pukul 7.45.. masih tak ramai dalam dewan.. en hubby dah pilih tempat kami kat depan sekali.. senang apa2 hal.. yerlah kan.. Fateh ni bukannya duduk diam..

Damai Ballroom..


aiiii.. majlis tak start dah ada udang atas meja?? kan MC kena makan dulu.. kebetulan masa kami datang.. pencinta udang ternampaklah udang.. terpaksalah en hubby ambik kan.. nak tau sapa pencinta udang tu??

....


....


....


....


....


....


....


....


....


....


....


haaa.. sanggup bersusah payah kopek kulit udang.. habis licin ko dia ngadap sorang..

si Fateh ni.. pantang nampak air.. sket2.. 'nak air.. air.. air'

 Acara bermula lebih kurang jam 8.30.. tapi pukul 10 aku dah balik bilik.. Fateh dah buat hal.. yang si Amiera pulaks.. ehem.. ehem.. nak terkucil ler pulok.. apa pun sempatlah jugak aku layan persembahan2 dari rakan sepejabat opis hubby..

MC yang sempoi..

bakal MC..

Kemudian persembahan sketsa.. tema ala2 Hantu Kak Limah..

 watak Usop WilChar dan Johan.. mereka menjadi juri dalam pertandingan fesyen..

ratu bollywood bersama pereka fesyen..

a go.. go.. peweittttttt ..

lady gaga in Malaysia..

ni auu.. auuu.. nak tau sapa pereka fesyennya???
...


...


...


...


...


...


...


...


....


haaa.. dah tua2 pun ada hati nak jadi pereka fesyen tu!

tak pasal2 hantu kak Limah muncul.. boikot pertadingan fesyen.. heheheh.. semuanya adalah lakonan semata2.. tidak kena mengena dengan sesiapa sama ada yang masih hidup atau yang telah meninggal dunia..

Amiera tengah beratur nak ambik belon.. duk jerk dia depan Clown tu.. tapi Clown tu tak layan pun dia.. hampeh tul.. aku suh Amiera bla jerk sebab lama sangat dia kat situ.. Amiera sanggup beratur untuk ambik lagi sebab belon dia Fateh ambik.. 

happy dapat belon..

Fateh ni ada jerk kejenya nak memukul..


Mandi manda

Kalau dah bercuti ni.. especially kat tepian pantai.. tak sah kalau tak mandi laut.. tapi sekejap jerlah.. budak2 lebih suka mandi kat kolam.. air laut kan masin.. Amiera laks takut bila masuk ke tengah sket..

Air laut tak berapa bersih.. ada bau sket..daripada tepian pantai ni jugak.. boleh nampak Pulau Pangkor.. kalau sesapa sanggup.. berenang jer lah ke Pulau Pangkor... free of charge.. hehehhe...

seluas lautan.. sapa tak takut..

 baru best.. Fateh pun suka..


Aktiviti Family Day

Apa aktivitinya... aku pun tak tau sangat.. yg aku tau.. aku kena layan si Fateh.. perghhh.. lagi letih..

En hubby jadi urusetia.. dia sibuk.. so, memang kalut aku kena uruskan anak2.. bosan ooooo.. lenkali toksah lah jadi urusetia.. bagi jerk kat staff yg bujang2.. yg dah berfamily tu.. baik duk ngan family.. nama pun family day.. kan.. kan.. kan..

so, apa aktiviti kami.. layan the pics k..

en hubby tgh sibuk.. huhuhu.. tension..

ini budak tala boleh duduk lama2 dalam ini stroller.. ayooo...

serius jerk kak..

ooo.. bawak bola atas straw..

cewah.. boleh ke ni??

alamak.. jatuh pulaks.. debor lah mama.. hehhehehe...

terpaksa bawa Fateh ke tepi pantai sebab tempat tadi panas..

suka sakan dua beradik ni dapat main tepi pantai..

si adik yg suka main pasir..

apalah yang direnung ke laut tu..

haaa.. dari kepala ke kaki.. penuh ngan pasir..

si kakak yang rajin collect kulit cangkerang..

freshnya kalau dapat telan air kelapa muda ni kan..

fuhhhh... happy...

adik yg takut ngan ombak.. asyik duk main kat pasir jerk..

geli kalau terpijak mahluk yg suka turun naik laut ni.. 

tamat acara family day.. kami masuk bilik.. bersihkan diri.. pastu pi lunch... lepas lunch.. en hubby ada program ngan semua staff.. kami duk bilik.. tidur...zzzzzzzzzzzzzzzz.... 

org lunch makan nasi.. dia lunch ngan oren jerk.. per kes..


View @ Swiss Garden Golf Resort & Spa Damai Laut

Jom layan pics yg sempat aku snap ok!

we are here...

 
to the Main Lobby..

biler lagi kan..

ruang menunggu..

view dari atas..

tumbuh2an yang menghijau.. fresh..

sememangnya... damai..

di sinilah tempat kami makan2.. 

to our room..

lomantic lor.. malam2 kalu gini sorang2 takut gaks..

welcome to our room.. nak tau berapa rate per night?? 
ni aku copy paste dari website Swiss Garden..

Deluxe Garden View
The Deluxe rooms were recently refurbished in soft pastel shades and accessorized with traditional fitting to complement your stay.
The 35sqm Deluxe Garden View room comes with either one king size bed or twin-bedded; it comfortably accommodates 2 Adults & 2 Children below the age of 12 and the spacious room can fit in with one extra bed. Each room is an artistic blend of modern amenities with intricately designed furnishings reminiscent of wonderful Perakian heritage with hints of Mediterranean influence and commands views of the resort surroundings from a wide open balcony. RM550++


mahal siot.. dan inilah yang paling murah.. kalau kami pi sendiri ni.. hmmm.. memang takkan pergi nya.. bilik dia takde lah besar mana.. biasa2 jerk..

kalau lepas mandi2 kat laut leh lepak2 minum kat sini..

to the beach..


Geng Kitty

Sangkut Paut

3D (1) 5S (3) Acacia (4) Aduan Rakyat (13) Aidijuma (1) Aku dan Dia (60) Amiera (269) Ana Muslim (2) Anniversary (10) Anugerah (11) Aqiqah (5) Ariani (3) Arissa (51) ASB (3) ASUS (1) Avatar (1) Award (6) Bajet (2) BBQ (2) Big Bad Wolf (3) Birthday (75) Biskut (2) Biz (3) Blogger (12) Car (1) Carlo Rino (6) Ceramah (3) CERT (1) ChurpChurp (2) CIC (12) Cloth Diaper (1) Contest (8) Cuepacs (1) Dari Dapur Mama (1) Denggi (1) Diaper Cake (1) Dinner (1) Drama (5) EKSA (1) Exam (2) Expo (2) Family Gathering (22) Fareeda (17) Fateh (193) Floria (1) Frozen (1) Gajet (1) Gift (10) Giveaway (1) Handbag (2) Handphone (4) Hari Raya (153) Hello Kitty (2) HFMD (1) Hobby (2) Holiday (115) Hot Air Balloon (4) Iftar (1) Impian (9) Info (31) Isu Semasa (9) JJCM (12) Juadah (115) Jurnal (4) kak Rose (8) Kecantikan (1) Kenduri (15) Kesihatan (2) Kuarters (11) Kuiz (2) Kursus (19) Lawak (2) Lazada (1) LIMA (1) Lovely Song (7) Luahan (3) MAFIST (5) Majalah (4) MasterChef (6) MeadJohnsons (4) Memori (3) Muffin (2) MyDeal (1) Nilai3 (1) Novel (3) Nuffnang (7) Nuri (5) OnAir (1) Panggung (1) Pekeliling (1) PINK (8) PotLuck (2) PPA1M (4) Pre Loved (1) Pregnant (28) PRU (2) Prudential (2) PTK (2) Puasa (69) Puisi (9) Putrajaya (32) Qaisara HB (3) Ramadhan (18) Resepi (37) Riadah (22) Rumah Peranginan Persekutuan (3) Sad Song (1) Saham Akhirat (5) Sales (5) SBPA (4) Sejarah (2) Seminar (5) Shabby Cottage (66) SimplySiti (3) SkullMate (1) Sogo (3) Solid Food (5) SSPN (3) Streamyx (3) Sustagen (4) TAG (5) Taman Raudhah (13) The Movie (21) Tips (2) Tupperware (2) UPKK (9) UPSR (3) Ustazah Pilihan (6) VAIO (2) Vantage (6) Villa Raudhah (47) Viral (4) watermark (1) Wishlist (2)

Yg Suka Bercerita

Sitting and Blinking Hello Kitty