Kisah Bawal Goreng & Parit Buntar

Tadi kata wishlist n3 terakhir kan.. tapi aku kata maybe... hehehhehe.. alang2 dah bosan sangat2 kat opis ni sebab keje2 semua dah settle.. meh nak citer sket kisah lepas pi Langkawi tempohari..

Umah my SIL kan kat Bagan Serai.. so, alang2 dah ada kat sana.. kami jalan2 di sekitar pekan Parit Buntar.. apa yang menarik di Parit Buntar?? uols pergi lah sendiri.. pekan dah makin besar.. banyak kedai2 di situ.. dan kedai yang glamer kat situ adalah Pasaraya Long Wan (if i'm not mistaken).. barang2 especially pakaian kanak2... memang murah compare ngan pakaian yang dijual kat pasar malam or gerai2 kecil kat Putrajaya ni.. memang berbaloi pi shopPINK sana.. contoh yang ketara... baju tidur Amiera bergambarkan Angry Bird.. aku pernah beli kat pasar malam rumah mak aku... dengan harga RM10.. di Putrajaya makin cekik darah.. dijual dengan harga RM20... tapi di Long Wan.. cuma RM8.90.. even baju sekolah pun murah giler.. alang2 dah murah.. kualiti pun not bad.. aku beli siap2 baju sekolah Amiera..




Wishlist..

Sebelum tu... yahooooo... aku dah hantar LNPT.. banyak kali gak aku hantar.. dah hantar.. ubah balik.. hehehhehe... tak pasal2 kena marah ngan penyelia karang.. nasib laaa... bertungkus lumus ngan kawan2 nak siapkan dengan line yang very the slow...

Esok hari terakhir bagi tahun 2011.. esok kan cuti.. so, aku nan ado maso nak ngadap PC.. so, maybe ini adalah n3 terakhir aku bagi tahun ni..

Dan semestinya.. bila berbicara soal kemasukan tahun baru... mesti ada impian, harapan dan cita2 yang ingin dilaksanakan...

Sebelum mengupas isu impian di tahun baru.. jom kita review wishlist aku tahun ni.. (actually aku pun dah tak ingat apa wishlist aku tahun ni.. hehehhe...)




Yang dijanjikan..

Seperti yang pernah aku janjikan kat Amiera dulu.. akhirnya.. dapat juga yang Amiera impikan.. itupun bukan senang aku nak beli utk dia.. semuanya bersyarat.. hehehhehe.. dan syaratnya telah dipenuhi walaupun tidaklah membanggakan.. tapi peningkatan tu ada..

Amiera ni mudah leka dan masih dalam dunia kartunnya tu.. boleh dikatakan masih belum matang untuk menempuh dunia persekolahan yang sangat mencabar..

Nak tak nak aku kena push dan bagi semangat serta ganjaran untuk dia lebih maju ke hadapan.. budak2 sekarang kan jauh beza ngan kehidupan kita dulu2.. anak2 zaman sekarang terutama ibubapa mereka yang bekerjaya.. kehidupan mereka lebih senang.. makan minum terjaga.. persekolahan mudah dan macam2 perkara lagi. .semuanya senang dapat.. compare ngan zaman aku dulu.. nak gi sekolah susah.. makan minum apatah lagi.. mungkin dengan kedaifan dulu mematangkan aku dan membuka mata utk belajar dengan lebih rajin..

Itu yang aku bimbangkan.. nak mendidik anak2 bukannya perkara yang senang walaupun dulu aku tak ada ibubapa yang membimbing.. terpulang kepada diri aku sendiri dan abang yang sentiasa menyokong kuat setiap apa yg aku lakukan.. bukan aku nak salahkan sesiapa.. tapi ini telah ditakdirkan.. aku redha.. dan kejayaan aku sehingga ke hari ini.. sudah cukup bagi aku.. walaupun tak sehebat mana.. walaupun tak menggenggam segulung ijazah.. cukuplah dengan kelulusan yang aku ada.. aku tetap bangga.. tapi bila memikirkan anak2 aku.. aku cukup risau.. mampukah aku??




Percutian Terakhir 2011

Salam semua..

Lama kan aku menyepi... sibuk siot.. selagi tak siap programming aku tu jangan harap lah aku nak ngadap blog ni.. hati tak tenang beb!

Dan hari ni... keje programming aku dah siap.. tunggu utk dapat fail baru.. maybe tahun depan... fuhhh.. cam lama jerk kan.. walhal tinggal beberapa hari jerk lagi menjelang tahun depan..

Sebut pasal akhir2 tahun ni.. uols yg keje gomen ni dah siap ke LNPT?? aku nak update kat HRMIS tu merangkak2.. buat kat rumah pun sama gaks.. slow nak mampos! nasib baik dah tinggal sket jerk yang nak kena update.. tup2 petang tadi error ler pulaks.. hope dah ok ni bleh aku submit esok....

SBPA pulaks camna?? dah sign ke?? uols pilih pencen berapa tahun?? aku totap 55.. dari dulu sampai sekarang.. tak pernah ubah.. cukuplah 55 tu.. tak larat aku nak keje lama2.. nak2 ngadap PC ni... walaupun tempoh nak sign SBPA tu sampai middle Jan ni.. aku dah sign siap2.. malas nak fikir banyak.. selagi ada atas meja aku tu.. selagi tu hidup aku tak tenang.. walaupun banyak orang yang mempertikaikan pasal SBPA ni.. termasuk aku sendiri.. tapi macam mana pun.. nak tak nak kena gaks pilih SBPA walaupun ketidakpuashatian tu ada..

Dah settle keje2 aku.. barulah lega sket kepala otak aku ni.. blehlah nak update blog kesayangan aku ni.. yer dak..




Pembuka Bicara

Salam pagi Selasa..

Sihat semua?? aku sakit kepala since semalam.. hope bleh sambut wat keje2 coding.. kalau kepala aku makin berdenyut2, aku kena stop keje2 coding ni.. memang tak boleh nak fikir dah..

Di kesempatan ni juga aku nak wish sorang adik kat opis aku ni iaitu Edy yg telah mendapat cahayamata ke-2 semalam.. semoga dengan lahirnya putera ni lagi menyerikan rumahtangga yg dibina bersama isteri tersayang.. Oh ya.. Edy ni juga adalah seorang freelance photographer.. so, kalau sesapa yg berminat nak mendapatkan perkhidmatan photo2 ni bleh pi kat blog dia ya utk mendapatkan maklumat lanjut..

Oh ya.. 3 hari cuti lepas uols gi mana?? aku sekeluarga gi jalan2 makan angin.. tapi tak menginap pun.. just balik hari jerk.. nak tau aku gi mana?? nanti aku story naaa... gambar tak fully edit lagi laa...

rasa2 uols kan mana aku pergi eh??


Kisah macam-macam..

Hari ni takde mood sangat nak menulis..

Lagipun fail dah bertimbun atas meja utk di tatap satu per satu.. so, next week agak mem-bz ngan keje2 programming..

Sebelum mem-bz tu meh aku nak update sket pasal kisah hari ni..

Pagi tadi aku pi sekolah Amiera utk beli buku2 tulis dan buku2 aktiviti yang telah di sediakan oleh pihak sekolah..

Aku sampai pun dalam pukul 9 lebih sebab kedai buku dibuka dari jam 9 pagi hingga 1 tengahari.. tengok2 dah ramai yang menunggu giliran.. hish.. ingatkan aku yg terawal..




Kursus Android

Hari ni dan esok aku ada kursus develop application guna Android.. waaa.. nama dah canggih.. tapi kalau lecturer tu serah 100% kat aku suh buat sendiri.. confirm satu apa pun aku tak tau... huhuhuhuu.. mana nak start pun aku tak tau.. bleh krem jari jemari aku ni nak menaip coding Java... toing...toing..toing.. aku memang lemah Java ok!

Lecturer tu dari KUIS.. dia datang pun sebab dia kenal one of pegawai kat sini.. so, alang2 dia nak ngajar kawan dia tu.. kawan dia tu invite kami sekali.. dia tak ajar secara mendalam.. katanya just knowlegde sharing.. apa yg dia tau dia bleh ajar.. mana yg dia tak boleh nak jawab.. minta maap banyak2 lah yer.. dia pun masih baru dalam dunia Android.. lecturer ni memang cool jerk ngajar sampai aku pun jadik ngantuk... sib baik ada game Solitare hilangkan kebosanan aku..kadang2 bila lecturer tu round.. tup2 sedap jerk aku layan Solitare.. hehehhehehe.. tapi yg penting apa yg dia suh buat aku dah siap cepat2... mesti mau pandai cover maaa..




Fuhh.. letih ko!

Lebih 2 jam aku nunggu utk dapatkan perkhidmatan kat Bank Islam.. dari kul 11 hingga 1 lebih.. aduiiii... ni yang nak komplen ni.. kalau dah tau customer ramai.. awat tak ramaikan petugas di bahagian kaunter.. tujuan aku ke Bank Islam coz nak buka akaun Al-Awfar Junior utk putra-putri ku..

Borang semua dah prepare siap2.. sampai2 jerk dah ramai orang.. kena submit dulu borang aku tu kat kaunter pertanyaan.. brother sorang ni lah nak kena key-in data bagai.. nak layan customer yg kuar masuk bertanya.. nak minta borang bagai... huh! memang penyabar sungguh brother tu.. kesian pulaks aku nengok!

Then baru sorang staff tu ambik borang aku dan sambung tugas.. haaa.. kan bagus macam tu.. lagi cepat.. lepas settle baru aku ambik no.. fuh.. no aku 185.. no sekarang 161.. ada 24 orang yang menunggu giliran..




Hasil ShopPINK

Layan gambar sajork sambik aku story sket..

berbungkus-bangkas.. masa ni ada 2 kotak lagi dalam bonet..

beg ni akan uols dapat kalau pembelian melebihi RM250.00.. memandangkan aku beli ratus2an.. aku mintak 2 beg.. tapikan.. kalau aku minta 3 atau 4 beg pun tak pe kan..  



PERHIMPUNAN PENJAWAT AWAM ANJURAN CUEPACS

16 Disember 2011

PERHIMPUNAN PENJAWAT AWAM (CUEPACS)

Media Cuepacs
16/12/2011

PERHIMPUNAN PENJAWAT AWAM ANJURAN CUEPACS

TAJUK : BANTAHAN SARAAN BARU PERKHIDMATAN AWAM (SBPA)

TARIKH: 18 .12. 2011 (AHAD)
MASA: 3.00 PETANG
TEMPAT : DEWAN CIDB, JALAN CHAN SOW LIN, CHERAS,
KUALA LUMPUR


SEMUA PENJAWAT AWAM DIJEMPUT HADIR


p/s: Info dari cuepacs.blogspot.com


Family Gathering @ Langkawi : Day 3

Hari terakhir kami di Langkawi..

Selepas kemas barang2, kaum2 Hawa diberi kebebasan utk shopPINK.. yahooooooooooooooooo... best ooooooooooooooooooooo... kaum2 Adam kena jaga anak ok! hehehhehehe.. tinggallah Fateh ngan papa dia.. aku angkut Amiera sekali sebab aku nak beri peluang kat dia pilih coklat2 yang dia nak..sambil tu bleh tolong aku sekali kan.. kan.. sebelum ke Pekan Kuah kami singgah sebentar di kilang gamat..

Nusantara Maju Enterprise.. macam2 ada..



Family Gathering @ Langkawi : Day 2

Salam pagi Jumaat yang penuh barakah...

Meh nak sambung balik story pasal ke Langkawi baru2 ni.. yg nak baca.. silakan.. yg tak mau baca.. pedulik apa aku.. coz inilah tempat aku menitipkan setiap peristiwa2 penting dalam kehidupan kami sekeluarga utk dijadikan kenangan di hari2 kemudian.. itupun kalau blogspot masih wujud.. manalah tau beberapa thn kemudian akan ada tools yang lebih canggih manggih yang akan menggantikan blogspot..

Berbalik pada cerita asal ok...

Dalam pukul 10 pagi kalau tak silap aku.. kami memulakan perjalanan ke destinasi yang seterusnya..

homestay kami.. not recommended ok! 



Takde mood nak update..

Esok2lah yerk aku update.. masing2 tengah sibuk dok membicarakan SPBA.. dah takde mood aku nak update.. daaaaaaaaaaa...


Welcome to the new world..

As salam.. sebelum aku update n3 pasal cuti2 Malaysia lepas taklimat SBPA kul 9 karang.. terlebih dahulu n3 pembuka hari ni.. aku nak ucapkan sekalung tahniah utk en hubby tersayang.. kerana telah mencapai apa yang diimpikan selama ni..

Mulai hari ni.. tanggal pertengahan penutup tahun 2011.. en hubby aku akan bertugas di tempat baru yang lebih dekat daripada pejabat yang dulu.. so, senang sket apa2 hal.. takdelah dia nak berulang alik ke KL lagi.. lebih selamat.. alhamdulillah.. syukur kehadrat Ilahi atas rezeki ke atas kami sekeluarga..

opis baru..

Memandangkan en hubby aku dah dekat ni.. takdelah aku dok risau hari2.. cuma bezanya.. life dia akan banyak berubah daripada dulu.. dia akan jadi terlalu sibuk.. banyak juga pro dan cons nya.. apa pun kami bersyukur atas kurniaan-Nya..


Family Gathering @ Langkawi : Day 1

Kami bertolak hari Khamis yg lepas.. seawal jam 8 lebih kami gerak dari rumah my SIL di Bagan Serai.. ada yg tak tau ke Bagan Serai kat mana?? meh aku nak habaq mai.. kat Perak ok..

Perjalanan kami disertai 4 keluarga adik beradik en hubby.. adik bongsu tak dapat pergi.. abang sulong ada hal.. delay 1 hari.. akan tiba keesokannya.. berkonvoi 3 buah kereta.. mula2 singgah makan pagi di satu tempat.. tak sure apa nama tempatnya.. masing2 dah lapor..


Sampai2 jerk.. aku tengok menu.. aittttt...




Haloooooooooooooooo....

As salam..

Sihat semua.. aku sakit tekak ok.. dengan keadaan opis aku yang sejuk nak mampos ni!! dah rasa macam dalam fridge pun ada.. kalau uols nak bawak anak2 pi makan angin kat tempat sejuk.. tak yah gi jejauh.. mai datang opis aku ni..

Fuhhh.. lama siot aku cuti2 Malaysia ni.. hehehhehe.. buka2 email jerk.. bertimbun2 email... dan yg paling menarik perhatian aku adalah pasal skim SBPA.. ada member2 opis forward pasal gaji baru tu.. hmmm.. no komenlah... pasal jumlah kenaikan tahunan tu aku tak berapa puas hati.. naik sket jerk.. kalu lagu ni.. baik aku dok dendiam jerk.. tak yah tunjuk pandai2.. tak yah nak jadi leader bagai.. hmmm.. macam manalah pihak berkenaan buat pengiraan eh?? confuse tul aku laaa...

Ok.. malas nak citer pasal SBPA ni.. baik aku citer pasal cuti2 Malaysia aku.. tapi.. nanti2lah yerk.. aku tak edit gambar lagi.. daaaaaaaaaa....


Family Gathering @ Langkawi

Seperti tahun2 yang sudah.. tahun lepas tak sempat kot.. family en hubby akan buat family gathering kat mana2 destinasi yang menarik.. dan kali ni adalah di Pulau Lagenda.. Pulau Langkawi..

Hari ni last day aku kerja this week.. esok cuti lor... malam ni dah bertolak ke rumah my SIL di Bagan Serai.. huh!! jauh tu.. ntah pukul berapa bleh sampai sana gamaknya..

Esok kami akan bergerak ke Jeti Kuala Perlis.. dan penginapan kali ni di Homestay Rabiatul Adawiyah selama 3 Hari 2 Malam..

Tak sabar rasanya nak jejak kaki semula ke Pulau Lagenda since 2003 yg lalu.. lama siot..

Selain dari aktiviti shopPINK.. InsyaAllah akan ke LIMA jua.. hope segala perancangan berjalan dengan lancar..

Doakan keselamatan kami sekeluarga agar perjalanan pergi dan pulang dalam keadaan selamat..

Nanti aku story mory lepas balik ya.. 


Debar..

Dah masuk bulan Disember ni.. ramai kakitangan awam berdebar2 menunggu pekeliling SBPA.. dan yang menarik perhatian adalah kenaikan gaji baru..

Dalam FB KPPA pun dah keluarkan skim gaji baru bagi gred N dan J.. dari segi kesahihan tak sure lah pulaks.. takkan KPPA nak tipu kot.. apa pun utk jawapan yang sebenar tunggu jerlah pekeliling SBPA yang akan dihebahkan serentak ke semua laman web agensi2 kerajaan..

Ni aku senaraikan skim gaji baru utk gred J dan N.. kalau ada yg lain aku update kat sini lagi.. bleh wat rujukan pada masa akan datang..




TF.. tti

Hmm... apa tu ek?? semacam jerk tajuknya.. rasa2 uols kan bleh agak tak per mendanya??

Klu... sejuk...

Tak tau gaks?? jom tengok per mendanya yerk..




Layan Puss in Boots

Petang semalam..

En hubby ajak kami pi tengok wayang.. ingatkan nak tengok citer Misteri Jalan Lama.. tapi dah lewat 15 minit.. tak bestlah layan citer dah start kan.. tak syok!.. alang2 bawak anak2.. kami layan sajork citer Puss in Boots..



Dah lama tak bawak Fateh nengok wayang ni.. nak tengok reaksi dia kali ni.. mula2 tu duk diam2 jerk ngan hubby.. siap tutup2 mata lagi bila wayang nak start.. bila aku cakap kat dia.. adik.. adik.. cat lah dik.. cat.. bila byk aksi kucing2 kat dalam citer tu barulah Fateh bukak mata.. mmmm.. cat.. Fateh bersuara..




Pendaftaran MAFIST

Ahad lepas.. kami ke MAFIST semula sebab nak daftar masuk Amiera bagi sesi persekolah tahun depan.. Yuran keseluruhan termasuk yuran tahunan, bulan Jan, transit Jan, buku dan uniform sebanyak RM465.00. Bagi pelajar2 baru lagi tinggi kosnya kerana melibatkan yuran pendaftaran, deposit dan lain2 yuran yang berkenaan.. kalau tak silap aku masa Amiera mula2 daftar dulu pun dah melebihi RM600..

banner kat depan sekolah..

close-up wajah2 student MAFIST.. Amiera nun terselit kat belakang.. comel budak2nya..

Pada mulanya aku ingatkan just nak daftar jerk.. tapi..




Aktiviti Susta

As salam.. pagi ni nama aku naik utk ke perhimpunan bulanan.. dengar amanat dari YB Timb. Menteri sempena akhir tahun ni.. selain dari info kemasukan, pertukaran dan persaraan pegawai.. ada juga info sedih mengenai staff yang telah kembali ke rahmatullah.. takziah aku ucapkan kepada ahli keluarga..

Bersambung lagi kisah cuti aritu.. lepas aktiviti di MAFIST, kenduri kawen dan shopPINK.. malamnya pulaks kami ke Alamanda utk sertai aktiviti yang dianjurkan oleh Sustagen..

Sampai kat sana.. Amieralah orang yang paling excited.. setiap kanak2 akan diberi satu buku dan topi.. kanak2 kena dapatkan 5 sticker.. means kanak2 kena main 4 game dan 1 berjumpa dengan pakar nutrisi..

Memandangkan time tu agak ramai orang.. so, aku skip game yg ramai orang.. cari game yg tak ramai orang beratur.. Amiera risau coz tak tau nak main macam mana.. aku ler kena explain kat dia apa yang nak kena buat... huhuhuuu..

Jom tengok apa game yang disediakan..



ShopPINK @ Ana Muslim

Alang2 dah ke KL kan.. haruslah terjah tempat ni.. walaupun musim cuti masih panjang.. tapi aku tak nak beli keperluan Amiera last2 minute.. takut banyak item yg dah out of stock..

Asalnya kami pi kat Tmn Melawati kalau tak silap aku laaa... cari punya cari tak jumpa2 kedai yg dimaksudkan.. last2 en hubby beli Majalah Adik Muslim.. cari alamat kat dalam majalah tu.. aku ingatkan en hubby tau.. kalau tak aku salin siap2 alamatnya.. Nasib baik kedai Ana Muslim yg terletak di Desa Melawati ni en hubby tau.. senang sket nak cari kedai.. tapi kedai ni agak tersembunyi sket.. kalau orang luar yang tak biasa memang susah nak jumpa..

Nampak jerk kedai (aku lupa nak snap daaa... haish.. excited lebih!).. Amiera menjerit suka.. Nak pergi.. nak pergi.. nak pergi.. masuk jerk kedai.. haaa... ko.. melilau cari barang.. semua comel2.. aku pun suka..yg best tema semestinya color PINK.. semua Amiera nak.. tengok tu nak.. tengok ni nak.. kalau boleh gamaknya satu kedai dia nak angkut..

Pusing punya pusing.. si Fateh pun pusing sekali sampai naik jahanam patung tu di karate nya.. en hubby lah dok layan Fateh.. haishhh.. ligat sungguh lah anak teruna sorang ni.. keje aku cari barang.. semestinya kan.. aku ni cerewet sket.. huhuhuuuhu..

Sambil dok usha barang tu ada gaks kami tanya pasal pembukaan kedai di area Putrajaya.. sebab susah nak ke KL selalu.. dengarnya.. memang ada cadangan nak buka di Alamanda tapi belum ada kata putus sebab lokasi yg diberi oleh pihak pengurusan Alamanda agak tersembunyi sket..

So, nak tengok apa yg aku beli untuk Amiera.. layannnnnnnnnnnnn...





Dua Mempelai..

Sebelum majlis MAFIST tamat.. aku minta izin kat Ustazah yg bertugas.. nak beredar dulu sebab ada acara lain laks lepas ni..

Kami bergegas ke KL.. ada jemputan dari bekas pengasuh Fateh ke majlis perkahwinan beliau.. kami terima 2 jemputan by SMS dari ayah pengantin kepada en hubby dan jemputan SMS juga dari pengantin sendiri kepada aku.. mudah dan cepat..

Alhamdulillah sampai awal jugak dalam 1.30 kalau tak silap.. sampai2 jerk.. terkejut mak pengantin sebab kami datang.. diorang ingat kami tak datang agaknya.. sib baik dekat.. kalau jauh2 tu memang susah sket lah..

Pastu cari meja.. pekena nasi minyak ke nasi beriani eh.. aku dah lupa dah.. rupa macam nasi beriani.. alhamdulillah.. dah kenyang.. cari tempat nak tunggu pengantin pulaks.. nasib baik ada gula2 nak bagi Fateh senyap.. tapi pantang kaki jejah tanah.. hmmm.. pastu ligatlah.. dukung pun tak mau..

Majlis perkahwinan ada 2 mempelai.. kedua2nya pompuan.. x-pengasuh Fateh dan kakak dia.. jom tengok gambar sekitar majlis.. bertemakan color kelabu.. so beauty..



MAFIST

MAFIST ialah Sek Agama & Tahfiz Muhammad Al-Fateh yg dulunya dikenali sebagai Darul Faqihin.. nama baru sekolah ni baru jerk diluluskan... kalau tak silap aku dalam tahun ni jugaks.. ni adalah sekolah agama Amiera.. rasa bangga siot sebab ada nama Muhammad Al-Fateh... hehehhehe.. sib baik Fateh tak sekolah tu.. kalau tak bleh jadi model sekolah ni.. huhuuuu...

Sabtu lepas sekolah  ni ada buat majlis graduasi dan penyampaian hadiah.. majlis 2 in 1.. sebab apa?? sebab majlis ni juga turut meraikan anak2 tadika.. pd aku majlis ni lebih kepada anak2 tadika sebab banyak aktiviti melibatkan anak2 tadika.. untuk pelajar2 Tahun 1 - 6 hanya penyampaian hadiah, khatam Al-Quran dan persembahan murid2 Tahun 1 dan Tahun 2..


Pukul 8 lebih kami cari dewan tempat berlangsungnya majlis ni.. jenuh pi mencari.. rupa2nya dekat ngan rumah my opismate.. dalam majlis ni Amiera terlibat dengan persembahan Nasyid..

Amiera ngan kawan2..



First story for today..

Alhamdulillah.. settle dah satu keje.. sebelum aku nak submit kat penyelia keje tu.. aku nak update blog sat... karang kalau aku submit keje ni.. tup2 dapat keje baru.. naya.. ke sudah tak aman aku..

Jumaat lepas.. opis en hubby ada wat dinner.. aku tak pernah pergi dinner opis dia since kami kawen.. coz why?? takde sapa nak jaga anak2 aku.. lagipun aku tak sanggup nak tinggalkan diorang sedangkan kami syok makan sedap2..

Memandangkan en hubby adalah one of AJK kelab.. so, wajiblah dia pergi ok.. dah namanya AJK kan.. kenalah dapat special sket.. adalah beberapa goodies bag yg dia bawak balik..

Kata en hubby, antara artis jemputan adalah Azharina, Ali Mamak dan Aziz Kota.. sebab artis2 lain mahal2 packagenya.. walaupun package diorang ni agak murah tetapi persembahan diorang tetap mantop!




Tunggu sat..

As salam semua.. sihat?? aku alhamdulillah..

Ada byk nak story ni.. tapi kena hold dulu sebab aku nak siapkan programming ni.. selagi tak siap jiwa aku tak tenang.. huhuhuhu..

Tunggu naaa.. Daaaaaaaaaaaa.....


Susta @ Alamanda

Perhatian.. perhatian..

Utk ibu2.. bapa2.. yg anaknya minum susu Sustagen ataupun yg baru nak mencuba.. bolehlah singgah di Alamanda Putrajaya mulai harini sehingga hari Ahad.. ada promosi harga.. belian 3 pack bleh dpt satu patung carrot.. harga utk Susta 1+ ialah RM26.10 dan utk Susta 6+ ialah RM25.99.. yg hat 3+ aku tak sure pulaks berapa harganya..


Sebelum tu.. sesiapa menjadi ahli kelab Susta dan ada menerima msg kat hp anda.. sila tunjukkan msg anda tu kat kaunter yg disediakan dan dapatkan special gift.. so cute ok! confirm anak2 aku berebut.. sebabnya...




Tahniah Ustazah..

Alhamdulillah.. semalam berakhir sudah siaran Ustazah Pilihan..

Seramai 4 peserta yang masuk ke peringkat akhir iaitu Ustazah Firus, Hidayah, Siti dan Fira..

Berdebar2 gak menunggu keputusan.. aku target samada Ustazah Firus atau Hidayah.. tapi aku lebih prefer pada Ustazah Firus sebab comel dan kepetahan dia semasa berhujah..

Selain Mudirah dan Mursyidah.. ada juga Dato' Dr Fadzillah Kamsah.. dan pengacara jemputan selaku penyanyi lagu tema.. Farah AF.. comel bertudung litup.. alhamdulillah..

Dan keputusannya... seperti yg korang tau.. kalau korang tengoklah kan.. kalau tak tengok meh nak habaq mai sapa yg menang ok!!




Syahdu @ MasterChef

Dah lama aku tak buat ulasan perihal Masterchef.. byk gaks episod yg aku miss.. tu yang maleh nak wat review.. huhuuhhu..

Dalam minggu ni jerk ada beberapa kisah yg syahdu2 kat MasterChef... emo terlebih sudah.. tapi nak wat camnakan.. semua tu dugaan dalam mana2 jua pertandingan.. kena hadapinya jugak..bukan senang nak jadi juara ok!

Kisah syahdu yg pertama masa Zahin selaku ketua kumpulan Merah yg tewas cuma 1 markah ngan kumpulan Biru dalam Episod Cabaran Sajian Luar, diarahkan oleh juri memilih 4 orang sahaja iaitu Saiful, Ery, Deena dan Zahin sendiri untuk bersaing dalam proses penyingkiran.. nama2 lain yg tidak disebut terselamat..bagus tindakan Zahin kerana dia melantik diri sendiri sbb dia bertanggungjawab sebagai ketua.. bila juri bertanya kat Deena.. Deena sentaplah pulak.. nanges2.. mungkin dia terguris sebab Zahin pilih dia.. dan disebabkan dia takut tewas masa ujian penyingkiran.. Deena terpaksa korbankan pin kebal.. huhuhuu.. sayang oooo.. pada aku dia boleh buat walaupun pada ujian penyingkiran.. mungkin dia tak yakin dengan kebolehan diri sendiri.. masa dia dah serahkan pin kebal.. dan nak keluar.. dia cuma ucap good luck kat Ery ngan Saiful.. mesti dia bengang giler ngan Zahin.. si Saiful pun ada nada sebak gaks.. dia sendiri volunteer nak keluar tanpa perlu adanya proses penyingkiran.. tapi Deena bangkang.. huhuhuhuu.. kalau tak dah settle dah.. tak yah nak melalui proses penyingkiran.. pada aku Saiful dah layak keluar.. bakat ada cuma kurang menyerlah.. nasib selalu menyebelahi dia.. nak cakap pun malu2.. haishhh.. geram pulak aku.. camna nak jadi Chef macam ni.. so, mereka bertiga akan berentap dalam ujian penyingkiran..

see.. siapa yg tgh wat keje?? hehehhe.. mana dia tak emo..



Bila kakak merajuk..

Hmmm.. tempohari Fateh ngan Amiera potong rambut.. kasi pendek.. rambut Fateh dah panjang sangat.. wajib potong sebab dah ada anasir jahat menceroboh.. kakak pun nak potong sama..

Malamnya.. kebetulan aku nak snap lengan aku yg bengkak tu.. aku snap gaks gambar Fateh yg berambut baru.. tetiba si kakak dah tarik muka.. huhuhuu.. kenalah pujuk..

muka nakal bila berambut pendek.. 



Satu cerita banyak kisah..

Dah lama aku tak aktif menaip since aku kemalangan tempohari.. macam takde mood jerk.. pastu sibuk ngan urusan keje.. nak berblogging pun mcm tak de feel.. takde semangat.. ni pun aku paksa diri menaip.. belasah jerklah apa yg terlintas di kepala..

Pagi tadi aku masuk opis lewat.. pi klinik coz nak dapatkan nasihat doktor perihal kesakitan yg masih tak kurang2 lagi ni.. masuk2 jerk klinik.. amboi bertimbun2 brg2 tupperware kat sebelah kaunter.. sampai penuh meja kaunter tu ngan produk tupperware.. ni nak rawat orang sakit ke nak perabih duit pesakit.. huhuhuhu.. aku ni kan pantang nampak color2full ni... mesti nak belek sana sini.. hehhehe.. berkenan ngan dua barang ni.. sebab kalau aku beli as ahli confirm tak dapat hasil jualan sebanyak tu sebab barang ni akan dapat based on hasil jualan yg ikut target yg telah ditetapkan.. daripada tak dapat apa2.. baik aku beli jerk yg ada depan mata.. bagus sungguh klinik ni.. free therapy utk pesakit2 wanita.. hehehhehe...

aku beli yg hat panjang ngan yg hat utk salad tu.. besar gak.. puas hatilah..




Geng Kitty

Sangkut Paut

3D (1) 5S (3) Acacia (4) Aduan Rakyat (13) Aidijuma (1) Aku dan Dia (60) Amiera (268) Ana Muslim (2) Anniversary (10) Anugerah (11) Aqiqah (5) Ariani (3) Arissa (50) ASB (3) ASUS (1) Avatar (1) Award (6) Bajet (2) BBQ (2) Big Bad Wolf (3) Birthday (73) Biskut (2) Biz (3) Blogger (12) Car (1) Carlo Rino (6) Ceramah (3) CERT (1) ChurpChurp (2) CIC (12) Cloth Diaper (1) Contest (8) Cuepacs (1) Dari Dapur Mama (1) Denggi (1) Diaper Cake (1) Dinner (1) Drama (5) EKSA (1) Exam (2) Expo (2) Family Gathering (22) Fareeda (17) Fateh (192) Floria (1) Frozen (1) Gajet (1) Gift (10) Giveaway (1) Handbag (2) Handphone (4) Hari Raya (151) Hello Kitty (2) HFMD (1) Hobby (2) Holiday (115) Hot Air Balloon (4) Iftar (1) Impian (9) Info (31) Isu Semasa (9) JJCM (12) Juadah (111) Jurnal (4) kak Rose (8) Kecantikan (1) Kenduri (15) Kesihatan (2) Kuarters (11) Kuiz (2) Kursus (19) Lawak (2) Lazada (1) LIMA (1) Lovely Song (7) Luahan (3) MAFIST (5) Majalah (4) MasterChef (6) MeadJohnsons (4) Memori (3) Muffin (2) MyDeal (1) Nilai3 (1) Novel (3) Nuffnang (7) Nuri (5) OnAir (1) Panggung (1) Pekeliling (1) PINK (8) PotLuck (2) PPA1M (4) Pre Loved (1) Pregnant (28) PRU (2) Prudential (2) PTK (2) Puasa (69) Puisi (9) Putrajaya (32) Qaisara HB (3) Ramadhan (18) Resepi (37) Riadah (22) Rumah Peranginan Persekutuan (3) Sad Song (1) Saham Akhirat (5) Sales (5) SBPA (4) Sejarah (1) Seminar (5) Shabby Cottage (66) SimplySiti (3) SkullMate (1) Sogo (3) Solid Food (5) SSPN (3) Streamyx (3) Sustagen (4) TAG (5) Taman Raudhah (13) The Movie (21) Tips (2) Tupperware (2) UPKK (9) UPSR (3) Ustazah Pilihan (6) VAIO (2) Vantage (6) Villa Raudhah (47) Viral (2) watermark (1) Wishlist (2)

Yg Suka Bercerita

Sitting and Blinking Hello Kitty