Sogo Sales Weh!

Semalam balik rumah dapat katalog dari Sogo... wah.. wah..wah... yang ditunggu2 tiba juga...

ShopPINK time!!


Members Day Sale pada 13 - 14 July 2012.. akan dibuka kepada umum bermula 15 July 2012..



Baju dah siap... lalallalallalala...

Tajuk tak bleh blaaaa... giler poyos..

Huhuhuu... ni bukan story pasal baju raya ok.. ni baju spesel.. koleksi dari AnnBatik..


Staff gomen kan diwajibkan pakai baju batik setiap Khamis.. aku ni pulaks jenis pemalas nak iron baju yg menyusahkan aku.. so, pakai sajork baju corak batik yg senang digosok.. tak kisahlah kain jenis apa pun.. asal ado corak batiknya.. kadang2 selamba jerk aku tak pakai baju batik... hahahhaha.. .ada ko kisah?? alaaahhh.. bukannya ada pertandingan pun..

Utk rekod (cehhh.. pinjam ayat En Mazidul sat..), sebelum aku beli kain sutera batik baru2 ni.. aku hanya ada 4 pasang baju sutera batik.. yg sekarang ni ntah mana perginya... hahhahahahhha.. aku pun tak ingat... samada aku bagi kat orang.. ntah duk dalam kotak ke.. ntahlah.. biasalah kan kami ni.. hidup cam orang nomad.. suka pindah randah.. salah satu baju tu pernah aku pakai masa function tahun 2008..

Kalau tak sebab function kali ni.. huh.. jangan haraplah aku nak beli sutera batik ni.. perabih duit aku pun yo.. aduiiii... asalnya jenuh gaks ler aku ajak en hubby merayau sekitar bangi.. tapi tak jumpa yg berkenan.. korang tau2 lah kan color peberet aku.. last2 aku just google jerk.. jumpa website AnnBatik.. terus berkenan ngan koleksi2 dia.. banyak yg cantik2 dan banyak yg dah sold-out! cisss...

Tak sampai 3 hari kain dah sampai.. pastu jenuh pulaks aku nak cari tailor.. ada lagi ke orang yg terima tempahan?? nasib baik opismate aku bagitau jiran makcik dia masih terima tempahan.. alhamdulillah... tak sampai seminggu siap beb!! terima kasih lah banyak2 sangat kak oiiiii.. sayang akak.. hehhehe (bodek kena lebih..).. dengarnya akak tu sampai tak sihat dok keje menjahit.. sian akak.. walaupun tempahan banyak.. kesihatan kena jaga jugaks kak tau.. nanti nanges customer2 akak yg lain.. huhuuu.. sib baik baju aku siap dulu...

Hmmm.. baju dah siap.. nak cari tudung satu hal.. nak kasi matching.. adoilaaaaaa... problemo sungguh!! duit lagi! tu belum tang kasut lagi... aku mana ada kasut2 formal ni.. sandle ngan selipar banyaklah... hahahhahaha.. nampak sangat aku ni bukannya jenis skema.. fedulik!


Karangan

Salam pagi Rabu..

Lama kan aku tak bersiaran.. sibuk sket laaaa... nak kena handle programming.. nak kata error tu takde lah sangat.. user yg mintak tukar itu ini.. hmmm.. layan sajork..

Semalam Amiera follow aku lagi ke opis.. dia dapat mc 2 hari sebab cirit birit.. aku tak tau dia makan apa yg menyebabkan dia sakit.. hari ni dia dah sekolah balik.. hopefully dia takde apa2.. sebab tengok semalam dah tak sakit perut.. ni penangan ubat Charcoal.. dr sendiri yg suggest.. katanya ubat ni bagus.. walaupun Amiera tak biasa makan ubat berbentuk tablet, tapi aku bagi dia juga.. tapi kena hancurkan dulu laaa... hehehhehe.. nasib baik Amiera jenis senang nak makan ubat..

pics search kat google..

So, alang2 dia ada kat opis aku ni.. di suruh buat buku aktiviti tak mau.. so, aku biarkan dia jerk buat hal di sendiri..

Tau2 petangnya..



Saham Akhirat : Sumbangan Surau

Ni aku copy paste dari email yg aku dapat.. so, sesiapa yg berniat utk menderma atau membuat amal kebajikan utk bekalan di akhirat.. dipersilakan menghubungi pihak yang berkenaan...
YBhg. Dato’/Datuk/Datin/Tuan/Puan,
MEMOHON SUMBANGAN BAGI PROJEK MEMPERINDAHKAN SURAU AL-INSANIAH, KAMPUNG KUALA PAJAM, BERANANG, SELANGOR KE ARAH MENGIMARAHKAN SURAU SEMPENA KEDATANGAN BULAN RAMADHAN

Dengan segala hormatnya saya merujuk kepada perkara di atas.

2.  Sukacita dimaklumkan bahawa pihak Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) telah menganjurkan Program Penilaian Profesional bagi membolehkan Pegawai Tadbir dan Diplomatik Lantikan 1/2011 melaksanakan program Community Service and Responsibility (CSR) yang merupakan program kemasyarakatan bagi membantu golongan yang memerlukan. Sehubungan itu, satu program CSR telah dirancang untuk diadakan di Surau Al-Insaniah, Kg Kuala Pajam, Beranang, Selangor  pada 8 Julai 2012 (Ahad). Surau tersebut merupakan tempat tumpuan utama penduduk setempat yang kebanyakkannya terdiri daripada warga emas dan ibu tunggal untuk menjalankan aktiviti sepanjang bulan Ramadhan seperti solat terawih, tadarus Al-Quran dan sebagainya.
3.  Oleh yang demikian, antara aktiviti yang akan adalah seperti gotong-royong membersihkan kawasan dan mengecat surau serta menyediakan kelengkapan surau untuk digunakan oleh qariah surau khususnya sepanjang bulan Ramadhan. Selain itu, dicadangkan juga untuk diadakan pemeriksaan kesihatan percuma untuk golongan warga emas di kampung tersebut bagi memberi kesedaran mengenai tahap kesihatan masing-masing. 
4.    Sehubungan itu, saya ingin memohon jasa baik  YBhg. Dato'/Datuk/Datin/Tuan/Puan untuk menghulurkan sumbangan bagi menjayakan aktiviti-aktiviti ini. Antara sumbangan yang diperlukan adalah seperti berikut:
i
Kelengkapan surau:
:
a)    Al-Quran dan Surah Yasin
b)    Sejadah
c)    Telekung
d)    Selipar Wuduk 
          e)    Pinggan mangkuk utk jamuan moreh
f) Kelengkapan peralatan memasak untuk kenduri di surau – periuk nasi, kuali, dll
ii
Penyediaan Ruang Penyimpanan Barangan
:
a)    Almari Kayu
b)    Rak Besi 
c)    Rak Kasut 
iii
Aktiviti gotong-royong
:
a)    Cat berwarna putih
b)    Sabun pencuci longkang
c)    Sabun pencuci tandas
d)    Sabun pencuci lantai
e)    Plastik sampah
iv
Pemeriksaan kesihatan percuma
:
a) Strip bagi mesin glucometer (pemeriksaan gula dalam darah) – 100 orang
5.  Untuk makluman, pihak kami juga bersedia untuk ke tempat YBhg. Dato’/Datuk/Datin/Tuan/Puan untuk mengumpulkan sumbangan tersebut jika diperlukan. Sebarang pertanyaan berhubung perkara ini, pihak YBhg. Dato’/Datuk/Datin/Tuan/Puan boleh menghubungi urusetia program seperti di bawah:

                  i.       Puan Nurul Wahida Binti Mat Aron                   03-88832023
                  ii.      Puan Asmalaili bt Ahmad Sanusi                        03-88832009
                  iii.     Puan Shareena bt Sakiman                                 03-88832032


Sekian, terima kasih.


Photoshoot Santai..

Semalam kan aku gi seminar.. gi ramai2 ngan adik2 opis ni..

Masa waktu rehat.. kami beramai2 berfoto gediks... jangan mare aaaaaa.... huahuahuahua.. takde kojo!

Jom tengok sebahagian photo2 santai dan sengal kami... hasil sentuhan dan kreativiti photographer adik opis aku ni.. hehehhehe...

still santai.. pesal aku tegak jerk yer.. hehehhehe.. aku tak reti posing ok!



Sendu dihatimu..

Salam pagi Selasa.

Jap lagi aku nak pi seminar kat Marriot..

Sebelum tu sempat lagilah aku nak update blog..


Semalam.. dalam kul 10.30 kot.. aku dah suruh anak2 aku tidur.. kena paksa ok! kalau tak tu khusyuk jerk ngadap TV.. apa yg best pun aku tak tau laaa..

Then.. aku nyorok2 masuk bilik satu lagi.. tutup pintu.. ngadap PC tengah2 malam.. hehhehehe.. mak nya pun hover.. mana anak nak tidur..

Dah nak dekat kul 12.. aku keluar.. tengok Fateh dah lena.. kemudian.. suasana sunyi sepi.. bunyi detik jam jerk.. detik 12 malam... uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.... dengar bunyi rintihan... serammmmmmmmmmmmmmmmmmm... tatutttttttttttttttttttttt...




First Time Main..

Semalam..

Aktiviti kami sekeluarga.. main bowling...

En hubby dah janji ngan Amiera nak main bowling.. Amiera lah excited terlebih..

Sampai Alamanda.. ada tournament.. so, kena tunggu sampai kul 3 baru bleh main..

Ni lah first time okay aku main.. tak pernah2.. dah tua2 sibuk nak main.. aku ni kaki bangku.. semua game aku malas nak main..

Amiera ngan Fateh pun first time main di litar sebenar.. cewah.. hehehhehe.. sebelum ni kan main kat hat yang kecik2 tu.. so, excited sangat2 lah tew...

Jom tengok aksi anak2 aku di litar bowling..



Rezeki lagi.. alhamdulillah...

Walaupun berita itu sepatutnya aku gumbira... tapi jauh sudut hati aku ada sedikit terkilan.. huhuhuu.. apa pun aku terima jer rezeki ni.. walaupun berat utk aku melaluinya...

Susah mau cerita.. sebab bukan aku yang menentukannya.. pada aku tak salah kalau kita bersikap adil.. tak kisahlah kita ni jenis apa pun.. tapi pada aku setiap orang tu sepatutnya layak utk merasainya.. patut dihargai.. sedih aku tengok nasib kawan2 aku.. why?? why?? why??


Tantek tak???

Hehehhe.. aku bosan tahap gaban kat opis ni..

Opismate aku ada cerita pasal doodle dari blog Arina Shamsul... so, aku pun terbekenan lah pulaks ngan doodle yg comel lote tu.. Arina kasi free jerk kalau sapa2 nak.. tapi mintak izin dulu lah yang..

Dah ada doodle comel.. kenalah ubah sket design blog aku ni... color totap PINK hokay..

So, amacam ok tak eh?? ok lah kan..


Alhamdulillah.. Fateh bakal di bedah?

Semalam..

Agen insurans bagi aku cek.. almost RM4k.. tak sempat nak snap pic.. semalam dah settlekan.. blehlah cover balik kos rawatan masa Fateh masuk wad April yg lalu.. alhamdulillah.. kurang beban.. syukur sangat2.. terima kasih agen yg sangat baik hati dan senang berurusan.. terkadang aku pulaks yg rasa malu.. maklumlah satu opis katakan...

Dokumen Fateh masuk wad bulan lepas masih tak submit lagi kat agen tu.. tapi mungkin tak akan dapat cover semua.. apa kan daya mungkin tiada rezeki di situ.. at least kata agen tu mungkin hanya akan dapat elaun wad.. tak kisahlah.. asalkan dapat mengurangkan kos rawatan tempohari..

Minggu lepas.. beberapa hari selepas Fateh masuk wad.. Fateh demam semula.. kami bawak balik dia ke Annur.. dr Khairul takde.. dr Paed yg bertugas refer kami ke Serdang.. tapi aku macam tak sanggup.. sebab nak jumpa pakar ENT belum tentu dapat cepat.. then kami cadang ke HUKM.. kebetulan dr Paed tu pernah bekerja di PPUM.. katanya di sana ada walk-in.. so, besar kemungkinan kat HUKM pun sama..

Esoknya.. kami call HUKM..




Yuhuuuuu... ke mana tew??

Salam semua.. sihat ke?

Hampir seminggu aku tak bersiaran di blog kesayangan aku ni..

Maklumlah.. asalnya aku takde cerita.. bila dah ada cerita nak diceritakan.. aku pulaks yg bermasalah..

Aku demam lor.. huhuhuuhu... ni pun belum pulih sepenuhnya.. tekak masih sakit2.. kepala masih berat.. hidung tersumbat sokmo.. punca.. aku rasa sebab aku makan ais-krim dan makan bubur kacang durian.. huhuhuhuhuhu.. sebab tu selama ni aku terpaksa kawal diri utk tidak makan benda2 yg boleh membuatkan aku sakit.. walaupun kadang2 teringin tu ada.. bila dah teringin ni lah padah eh!! tanggung lah!! siksa oooo...

Kesian aku kan... kesian laaaaaaaaaaaaa....

Yerlah bila aku sakit.. semua urusan rumahtangga aku tak boleh nak buat.. asyik terbaring jerk.. panasnya idaklah tinggi lebih 39 darjah.. tapi lembiknya lelebih pulaks.. maklumlah aku ni jarang demam.. sib baik ada en hubby yg sangat memahami... cececehhhh... dia lah yg take over keje2 rumah.. tq my dear.. walaupun aku terbaring2 tu.. tapi kepala aku still bekerja dok memikirkan perihal anak2.. dah mandi ke.. dah makan ke.. hehhehe... biasanya kalau aku demam.. Fateh tak dihantar ke taska.. aku boleh jerk handle dia.. tapi demam kali ni buat aku betul2 lembik.. dengan Fateh yg dah semakin ligat.. terpaksa jugak en hubby hantar dia ke taska..

Ok.. berbalik pada tajuk.. aku nak cerita pasal aktiviti riadah kami pada hari Jumaat dan Sabtu baru2 ni.. ke mana kami??




N3 Lama : Himpunan Jutaan Belia

Salam pagi Rabu.. baru jerk boleh ON PC.. dari pagi power-trip.. agaknya kena sambar petir kot.. kan pagi2 tadi hujan petir bagai..

Sebelum nak start cerita2 baru.. aku nak habiskan cerita lama yang tak masuk lagi dalam blog... huhuhuhuhuu...

Rasanya dah lebih seminggu acara Himpunan Jutaan Belia yg diadakan di Putrajaya.. baru berkesempatan nak update dalam blog... dah basi! arhhh.. fedulik..

Aku tak ingat ni tahun ke berapa himpunan ni diadakan.. tapi tahun2 yang sudah aku tak pernah pergi pun.. so, plan tahun ni nak tengok jugaklah kan.. best sangat2 ke??




Madagascar @ Pavillion

Turun dari Bukit Tinggi.. sampai KL jam dah menunjukkan kul 6.. masih awal hari cuti2 ni.. so, mula2 nak singgah ke Menara KL.. tapi tak jadi.. last2 pergi ke Pavillion..

Since dah pindah opis ni.. apa tempat2 baru atau bangunan2 baru kat KL tu aku langsung tak pernah pi.. so, dah alang2 lalu KL ni.. naklah jugak tengok Pavillion tu.. gah sangat ke?? dengarnya jual barang2 branded sajork.. asalnya aku segan gak laaa... yerlah kan bukan standard aku nak shopPINK kat sinun..

Tapi bila masuk.. tengok.. alaaaaaaa... ramai jerk yg sama standard dan kurang standard pun lepak2 kat situ.. tapi yg masuk butik2 branded tu.. hmmm.. faham2 lah..




Cuti2 Bukit Tinggi - Taman Arnab

Ok.. sambung lagi ya...

Lepas jalan2 kat Japanese Village tu.. mekap aku pun dah cair.. muka pun dah berminyak..

Sebelum balik.. kami singgah dulu kat Taman Arnab.. ada satu tempat yang menarik sebelum ke Taman Arnab.. tapi kami tak pergi sebab extreme sangat... hehehhehe.. ada firefox, wall climbing dan jambatan gantung kot kalau tak silap... aku pulak lupa nak snap gambar..

Meh tengok karenah anak2 aku bila berada di Taman Arnab..




Radix Fried Chicken (RFC)

Korang dah pernah makan??

Aku baru jerk dapat rasa RFC ni.. kebetulan!!

Oh ya.. korang tau tak RFC tu apa? tu spesies ala2 KFC.. tapi ni keluaran syarikat HPA dan ianya berkhasiat.. menggunakan ayam organik dan herba2 yg dijamin halal..

Masa Fateh masuk wad kat Annur tempohari.. petang2 tu kami pi minum petang kat Restoran di belakang hospital.. tiba2 aku ternampak signboard RFC.. rasanya sebelum tu takde pun signboard tu.. yg ada hanya restoran Ayam Penyet..

Dari jauh aku nampak macam tengah selenggara.. so, Sabtu lepas.. tiba2 ajak en hubby singgah kat RFC.. manalah tau dah mula beroperasi..




Cuti2 Bukit Tinggi - Japanase Village

Salam..

Meh nak sambung balik cerita ceriti cuti2 kami di Bukit Tinggi atau sekarang ni dikenali sebagai Berjaya Hill..

Lepas keluar dari Colmar tu.. kami singgah di Japanese Village.. nak tengok jugaklah kan.. apa ke bendanya.. menarik ke kan... masuk adalah percuma ok!

Sampai di situ.. semua kereta kena park di tempat yg telah disediakan.. bagi pengunjung2 yg menginap di Colmar.. boleh menaiki bas yang disediakan untuk ke JapaneseVillage ni..

Nak ke Japanese Village tu adalah satu perjalanan yg agak memenatkan.. so, kalau korang yg ada asma atau adik beradik lelah.. blehlah berenti kejap2.. pastu bawak siap2 air kosong ok.. lotih! walaupun Japanese Village ni terletak di Bukit Tinggi.. tapi tak sejuk mana pun.. kalau dah penat tu berpoluh2 gak lah..




Cuti2 Bukit Tinggi - Colmar Tropicale

Patutnya n3 ni aku update Isnin lepas.. tapi bila Fateh demam semuanya terbantut.. tak boleh fokus buat benda lain..

Cuti baru2 ni kami pi Bukit Tinggi.. kalau ikutkan plan dah bertahun2 nak pi.. tapi ragu2 nak pi.. macam2 cerita yang kami dengar.. sebab tu bertangguh jerk memanjang..

Alang2 cuti sekolah ni.. kami plan nak pi tempat yang dekat dan tak pernah pergi.. balik hari sajork..

So.. muktamad ke Bukit Tinggi.. dapat pergi sekali pun jadiklah.. yg penting dah pernah pergi..

Kami pergi hari Sabtu.. dari rumah dalam kul 10 kalau tak silap.. sampai KL singgah dulu kat Wangsa Melawati pekena nasi lemak ayam kampung.. superb!! sedap gilos.. ayam dia yg kenyal2 tu.. mmmm.. delicious laaa.. malu nak snap gambar sebab ramai orang.. nak2 pulak kedai tu tepi jalan jerk.. warung biasa..

Lepas sarapan.. kami cari KFC.. bukan nak makan time tu.. tapi nak bawak bekal ke Bukit Tinggi coz dengarnya makanan kat sana mahal.. so, berpusinglah en hubby sekitar Taman Melawati.. tengah2 dok pusing2 tu.. perut aku meragam.. alamak.. time ni pulaks nak sakitnya.. berlari2 aku ke stesen minyak berhampiran.. FULL!! pi pulak kat sebelah.. beratur kejap.. bila turn aku.. alamak!! utk kaum lelaki sesuai laaa... grrrrrrrr... perut dah semakin sakit ni.. cinabeng tul.. last2 aku selamba jerk masuk klinik sambil buat muka tak malu.. aci tak?? bolehlah kan.. keadaan darurat ni..



Fateh Warded Again

Petang Ahad kelmarin Fateh dah mula panas badan..

Malamnya dah semakin panas.. makan ubat demam sekejap ok.. pastu panas balik..

Ingatkan demam2 biasa jerk.. pagi Isnin semakin panas.. masuk ubat punggung pun tak jalan jugaks.. terpaksa aku el..

Petangnya demam still tak kebah2.. hidung dah start sumbat.. so, decide lepas maghrib kami ke KPJ Kajang.. pi kat emergency.. Hope insurans dah leh cover incase dia kena tahan wad..

Bila tengok keadaan Fateh.. dr suggest ambik darah.. kena tunggu sejam atau lebih.. fuhhhh!! lama giler.. patutnya kalau hosp mahal2 ni kenalah cepat serba serbi.. kat Annur kalau ujian darah tak sampai pun setengah jam.. hehehhee.. promote Annur.. tapi betul beb. .sekejap jerk..

ready utk ke wad..

Hasil ujian darah.. paras ape kemenda ntah.. aku pun tak reti nak describe.. tinggi dari paras yang ditetapkan.. bukan setakat sekali ganda bezanya.. tapi berpuluh2 ganda bezanya.. dah cecah ratusan..




Salam

Assalamualaikum..

Baru masuk keje.. dah 4 hari aku tak masuk opis.. Fateh masuk wad lagi..

Nanti aku update cerita ceriti.. nak edit gambar dulu... daaaaaaaaaaaaaa...


Geng Kitty

Sangkut Paut

3D (1) 5S (3) Acacia (4) Aduan Rakyat (13) Aidijuma (1) Aku dan Dia (60) Amiera (268) Ana Muslim (2) Anniversary (10) Anugerah (11) Aqiqah (5) Ariani (3) Arissa (50) ASB (3) ASUS (1) Avatar (1) Award (6) Bajet (2) BBQ (2) Big Bad Wolf (3) Birthday (73) Biskut (1) Biz (3) Blogger (12) Car (1) Carlo Rino (6) Ceramah (3) CERT (1) ChurpChurp (2) CIC (12) Cloth Diaper (1) Contest (8) Cuepacs (1) Dari Dapur Mama (1) Denggi (1) Diaper Cake (1) Dinner (1) Drama (5) EKSA (1) Exam (2) Expo (2) Family Gathering (22) Fareeda (17) Fateh (192) Floria (1) Frozen (1) Gajet (1) Gift (10) Giveaway (1) Handbag (2) Handphone (4) Hari Raya (148) Hello Kitty (2) HFMD (1) Hobby (2) Holiday (115) Hot Air Balloon (4) Iftar (1) Impian (9) Info (31) Isu Semasa (9) JJCM (12) Juadah (111) Jurnal (4) kak Rose (8) Kecantikan (1) Kenduri (15) Kesihatan (2) Kuarters (11) Kuiz (2) Kursus (19) Lawak (2) Lazada (1) LIMA (1) Lovely Song (7) Luahan (2) MAFIST (5) Majalah (4) MasterChef (6) MeadJohnsons (4) Memori (2) Muffin (2) MyDeal (1) Nilai3 (1) Novel (3) Nuffnang (7) Nuri (5) OnAir (1) Panggung (1) Pekeliling (1) PINK (8) PotLuck (2) PPA1M (4) Pre Loved (1) Pregnant (28) PRU (2) Prudential (2) PTK (2) Puasa (68) Puisi (9) Putrajaya (32) Qaisara HB (3) Ramadhan (16) Resepi (37) Riadah (22) Rumah Peranginan Persekutuan (3) Sad Song (1) Saham Akhirat (5) Sales (5) SBPA (4) Sejarah (1) Seminar (5) Shabby Cottage (66) SimplySiti (3) SkullMate (1) Sogo (3) Solid Food (5) SSPN (3) Streamyx (3) Sustagen (4) TAG (5) Taman Raudhah (13) The Movie (21) Tips (2) Tupperware (2) UPKK (9) UPSR (3) Ustazah Pilihan (6) VAIO (2) Vantage (6) Villa Raudhah (47) Viral (2) watermark (1) Wishlist (2)

Yg Suka Bercerita

Sitting and Blinking Hello Kitty