Pre-Loved & New Fareeda

Sticky n3 sampai laku.. huhuuuhuu.. tak laku takpe.. aku buat koleksi jerklah.. 

Salam.. Aku nak letgo tudung2 fareeda yang dah aku guna (kondisi masih sempurna buk!) dan yg baru jerk aku beli baru2 ni..

Pre Loved Fareeda


SOLD!



SOLD!!

New Fareeda


Sofiyya Eksklusif Bersama Aksesori size M - RM240.00 - still available..

Jika berminat bleh email kat aku arina_melissa_idayu@yahoo.com.. utk makluman juga.. kena datang ambik sendiri kat aku sebab aku malas nak posto2 ni.. lagi satu aku takde transport nak gi ngantor..

p/s : serius buyer ONLY!


9 Ramadhan

Cuti lagi..

Bestnya cuti kan.. bleh tido lama2.. hahahahhaa.. apalah nak jadik ngan aku ni.. tidur jerk hobinya..

Hari ni tak kemana2.. just duk rumah.. en hubby lah paling rajin sekali.. dia lah yg ngemas rumah.. huhuhuhuh.. i lap u laaa...

Keje aku lipat baju dan masak memasak..

Malas sungguh rasanya hari Ahad.. plan asal nak kuar.. last2 tak jadi.. sebab dua2 anak aku tidur sampai ke petang.. letih sangat gamaknya..

So, menu juadah aku biasa2 jerk..

tenggiri+kambas masak lomak cili padi, sambal sotong, udang bakar dan suhun+fucuk+kentang masak air

ni dah kira ok pada tekak aku compare makan mahal2 kat luar.. tapi tak kena pada selera..


8 Ramadhan ~ ke Shangri-La kiter..

Hari cuti..

Nak mengemas rumah cuti2 ni.. aduiiii.. nak2 pulak bulan pose.. lotih! kalau boleh nak titun jerk.. hehehhehe.. dasar Pem@!@$.. huhuhu... yerlah kan.. nak kata tak cukup tido tu rasa2nya dah terlebih sangat2.. tapi masih nguap.. apa kes??

Selesai keje2 ngemas rumah.. aku, en hubby dan Fateh gi PKNS.. sementara Amiera stay kat rumah.. dia tak larat nak ikut.. actually risau sebenarnya nak tinggalkan dia sorang2.. tapi dia memang tak nak ikut.. kebetulan dia tengah tidur.. so, aku pesan jerk suh dia tidur sampai kami pulang.. hp aku tinggalkan kat dia.. senang apa2 hal..

Sampai di PKNS.. perghhh.. ramai orang.. pastu dengar suara2 bergema.. oooo.. kumpulan nasyid tengah buat persembahan.. kalau tak silap aku kump UNIC..

Settle urusan di PKNS.. pastu kami ke Warta pulaks nak cari sampin en hubby. .settle..

Sepanjang kami di luar.. tak putus2 Amiera call tanya kami di mana.. tulah.. suh ikut tak mau.. risau gaks tinggalkan dia sorang time pose ni.. maklumlah kan dah pernah buat..

Sampai jerk rumah.. terus tanya.. ada minum air ke tak.. hehhehe.. sib baik tak buat.. marah dia bila aku dok tanya banyak kali.. hehehhehe..

Puasa hari ke-8 ni aku berehat dari kerja2 memasak.. kami akan berbuka di Shangri-La Putrajaya anjuran opis en hubby..




7 Ramadhan

Hari ke-7 ni.. aku ngan geng opis pi jalan2 shopPINK.. maklumlah kan hari Jumaat.. panjang langkahnya.. nak2 pulak kalau kawan opis ada kereta.. makin jauhlah sket langkahnya.. kalau tak setakat Alamanda.. dan paling malas pun jalan2 kat bawah opis aku ni jerk..

Tapi jalan2 kami takdelah jauh sangat.. setakat sekitar Bangi jerk..

Mula2 kami pi PKNS.. alang2 dah ke sana.. aku cari jugaks tudung Amiera dan mak aku.. jumpa lah jugak walaupun ntah matching ke idak.. hahahhaha.. baju raya nya tak ambik lagi.. setakat kain serpihan nak dimatching kan.. alahai.. susah sungguh nak cari.. hantam sajalah.. nampak jugak songkok.. tapi tak bleh nak dibeli sebab tuan punya badan takde.. siapa lagi kalau bukan hero kecik aku tu.. so, nak kena datang lagi ngan en hubby bawak si kecik tu..

Settle tudung... rasa dah malas nak cari lagi.. then..




6 Ramadhan - Apa tipu2..

Salam pagi Isnin..

Sihat semua?? amacam cuti hujung minggu? seronok? ke beronok2.. hehehhehe...

Cuti 2 hari rasa cam tak puas kan.. rasa nak cuti jerk lama2.. hehehhehe.. bestnya laahhh...

Oklah.. aku nak sambung cerita kisah kami berpuasa sepanjang bulan Ramadhan tahun ni..

Sepanjang hari ni takde apa yg istimewa.. kami menjalankan ibadah puasa seperti biasa.. cuma ada kisah di sebalik puasa hari yang ke-6 ini..




3 - 5 Ramadhan

Salam pagi Khamis..

Hari ni dah Ramadhan ke-6..

Amboi3... makin lebar senyum staff2 gomen dan pesara2.. dapat setengah bulan bonus.. walaupun tak sehebat staff2 private yang berbulan2 bonus.. tapi bersyukurlah.. yerlah kan.. keje gomen ni bukannya menjana income sangat.. kami lebih fokus kepada memberi perkhidmatan kepada orang ramai.. lagipun kakitangan awam kan ramai.. lainlah yg keje private.. diorang ada target untuk income syarikat.. so, kalau terlebih target.. blehlah masyuk.. so, rezeki masing2.. bersyukur seadanya..

Aku nak cerita sket pasal ramadhan ke-3 hingga ke-5..

Ramadhan ke-3..

Hari pertama Amiera berpuasa dalam suasana persekolahan.. manakala kami dalam suasana kerja2 di pejabat.. huhuhuuu... kadang2 teringat kat Amiera.. camnalah dia menghadapi dugaan berpuasa.. yerlah kan.. kita semua dah melalui zaman persekolahan.. tentu ada kenangan pahit manis sepanjang berpuasa..




2 Ramadhan.. ke Chow Kit kita..

Puasa hari ke-2..

Plan asal nak ke Nilai 3 baliks sebab tak puas hati jalan2 petang semalamnya...

Selain tu jugaks nak survey hadiah utk besday boy dan girl yg jatuh hari raya nanti.. so, takkan nak beli time tu.. agak2 lah kan..

Then tukar keputusan.. kami ke KL.. sebelum ke KL tu.. aku masak dulu siap2 lauk jenis berkuah ni.. petang nanti baru sambung keje2 membakar pulaks..

Lepas Zuhur kami bergegas ke KL.. tempat yang memang famous kalau nak cari hadiah budak2.. Chow Kit.. cari parking satu hal.. sib baik jumpa.. pastu berjalan lah kami melalui lorong kedai2 di tepi jalan tu.. kesian Amiera.. letih2 dia still dia follow.. takpe.. dapat hadiah punya pasal kan..

Memandangkan banyak kedai kat situ.. jadi tak tau nak pilih kedai yg mana satu.. pi kedai ni.. ramai sangat orang.. pi kedai ni.. tak banyak pilihan.. last2 jumpa satu kedai ni yg tak ramai orang.. mungkin sebab kedai baru kot.. ke harga dia yg mahal sket.. tak kisahlah.. tak banyak beza pun..




Duit baru punya pasal..

Fuhhh... letih.. sanggup tu.. walhal boleh jerk aku pesan kat abang aku.. tapi tulah kan.. jenis tak penyabar macam aku ni.. hehehhe.. kenalah usaha sendiri..

Kebetulan kecoh2 sat pasal duit baru.. dengarnya semalam dah boleh tukar duit.. so, ramai2 lah geng2 opis mengumpul duit dan aku pi tolong tukarkan.. gigihlah aku ngan sorang member opis pi bank.. huh!! mula2 pi Affin kat area Presint 2 tu.. tapi kata staff bertugas takde lagi.. pastu pulaks pi BSN.. kebetulan member opis ada urusan kat situ.. alang2 tanya sekali.. katanya ada.. tapi limited pulaks.. utk duit RM1 hanya sorang bleh dapat 100 keping sajork.. duit RM5 dan RM10 ada.. sib baik.. tapi RM20, RM50 dan RM100 takde pulaks..

Sebelum meneruskan aktiviti cari duit baru.. kami singgah dulu kat jualan barang raya anjuran KPDNKK.. sempat usha apa2 yg berkenan..

kredit to laman web KPDNKK



Menjelang Ramadhan & 1 Ramadhan

Salam semua..

Aiiiii... segar2 dan senyum2 nampak semuanya... almaklumlah kan dah gaji ni.. makin panjang langkah nak shopPINK kan..

Sorrylah lama tak update.. sibuk sket ngan urusan2 sebutharga dan keje2 coding ni..

So, alang2 dah free sket ni blehlah nak update mana yang tak berupdate..

Menjelang Ramadhan tempohari.. kami pi layan movie Ice Age 4.. yerlah kan dah plan nak bawak anak2 pi tengok wayang citer kartun.. Amiera seronoklah sebab dia memang minat kartun2 ni.. si Fateh pulaks layan sekejap jerk.. pastu dia dah start bosan.. mungkin bukan jiwa dia.. tapi kalau filem Ultraman mungkin dia bleh khusyuk.. naper Jepun tak buat filem Ultraman eh??? hehhehehe..

verangan ek nak naik motor besar??



Sib baik..

Salam 3 Ramadhan..

Sihat semua?? aku alhamdulillah.. harap2 masih bertenaga menjelang berbuka nanti.. maklumlah kan.. balik rumah dah kena bersilat kat dapur.. huhuhuhu...

Apalah kisahnya si Amiera ni.. 2 hari di rumah dia dah berjaya puasa penuh.. hope hari pertama berpuasa di sekolah dia ok lah hendaknya sampai ke petang..

Baru sat.. opismate email gambar masa majlis APC tempohari.. jurukamera opis yg snap kan.. ada jugaks kenangan dalam bentuk softcopy.. sib baik gambar aku tak teruk sangat.. kira walaupun aku rasa berada di awang2an.. tapi rupa2nya aku pandang jugak ke kamera.. hehhehehe..


Oklah.. lagi setengah jam nak balik ni.. asyik dok nguap jerk ni.. apa yerk nak masak petang ni?? korang dah fikir2kan ke?? ke main tunjuk2 jerk.. hehehhehe... selamat berbuka puasa semua..


Synthium Petronas.. Harga Cukup Murah!!

Salam semua..


Nak tolong promote biz opismate ni.. 


1. Synthium 800 10W-40 4liter.. harga pasaran RM112.00.. BEST PRICE RM 95.00
2. Synthium 1000 15W-50 4liter..harga pasran RM195.00...
BEST PRICE RM 160.00
3. Synthium 3000 5W-40 4liter...harga pasaran RM219.00..
BEST PRICE RM 180.00
4. Synthium 5000 0W-30 4liter...harga pasaran RM250.00..
BEST PRICE RM 200.00

Penghantaran sekitar Putrajaya akan dikenakan caj RM5.. kalau tak nak kena caj sila datang ambik sendiri kat opis aku ni pada setiap hari Jumaat sahaja. 

Deposit separuh harga dari harga yang ditawarkan..  


Sesiapa berminat boleh contact aku untuk tempahan.. arina_melissa_idayu@yahoo.com.. nyatakan kuantiti dan jenis minyak..

So, menjelang raya ni.. cepat2lah yerk tukar minyak itam kereta masing2 yer.. hehehhehe... daaaaa... selamat berpuasa semua... 


Dugaan Menjelang Ramadhan

Terlebih dahulu sekali lagi aku ucapkan sekalung takziah kepada rakan opis aku yang ditimpa musibah baru2 ini..

Untuk makluman sahabat handai dan silent2 reader di alam maya ini.. rumah opismate aku tu terbakar.. walaupun tidak menghancurkan keseluruhan isi rumah tapi impak trauma tu agak sukar untuk dihilangkan dari ingatan.. kebakaran berpunca dari suis utama elektrik.. suisnya longgar sehingga menyebabkan berlakunya litar pintas..

Kalau aku ditempat beliau.. ntahlah.. mesti aku panik.. apapun.. syukur semuanya selamat...


Atas permintaan adik comel yang sedang cuti bersalin.. huhuuhhu.. aku upload kan gambar2 selepas beberapa hari kejadian..

pekerja2 sedang menukar siling..




Aku @ Majlis APC

Selesai sudah... lega..

Jom tengok gambar sambil aku cerita sket.. takde mood nak bercerita.. jari kaki aku sakit.. hehehhe.. kes tak suka pakai kasut high-heel dan skema2 ni..

siap belon tu!! meriah sungguh tengok belon tu.. pentas pun cantik..




Redeem Voucher dan Jln TAR

Ahad lepas..

Kami pergi balik ke sogo coz nak redeem voucher.. malas nak pi masa puasa.. tak larat lah nak terjah KL masa puasa2 ni..


So, dapatlah beli barang2 en hubby sket.. pastu ingat aku nak usha sandle.. alahai.. takde saiz pulaks..




Indah tersusun..

Punyalah lama.. dan punyalah dekat... baru sekarang aku nak beli.. hehehhe.. itupun kebetulan tergerak hati nak pi Nilai 3.. cari hanger punya pasal.. hanger pun susah nak beli ke?? kan banyak kedai jual hanger?? hellloooo.. tu hanger baju bolehlah.. ni hanger spesel utk koleksi tudung2 fareeda aku tu.. asyik tenganga jerk awning dia.. kurang sopan sungguh!! cer tutup sket..

Adanya hanger ni.. barulah cantik tudung2 aku tu di susun rapi.. takdelah rosak awning dia.. kan.. kan... kan..

Selepas digantung dengan hanger2 itu..

tadaaaaaaaaaaa... bila mau tambah lagi ni ek?? pulus.. pulus.. pulus..







Temasya Sukan MAFIST

Baru2 ni ada temasya sukan sekolah agama Amiera.. melibatkan tadika dan taska serta pelajar2 tahun 1 dan 2.. so, nak tak nak Amiera kena involve..

Jom tengok gambar jerlah sambil aku cerita sket.. malas pulaks aku nak taip panjang2.. takde mood sebab baru balik rehersal..

 
TEMAN.. sudilah kiranya.. lalalala..




Cek dah dapat..

Alhamdulillah..

Bleh lah nak settle hutang2 sebelum ni.. tq my agen yg baik hati..

 lalallalaa.. no shopPINK ok!! pi bayaq hutang..

  
ni cek yang mula2 dulu.. dah settle dah pun bayar hutang..

Based on jumlah claim insurans ni.. rasa berbaloi sangat2 masuk insurans.. nak2 pulak bila anak2 sakit.. so, uols.. kalau berminat ngan agen insurans aku yg baik hati dan committed tu, do contact me.. arina_melissa_idayu@yahoo.com.. beringat sebelum terkena.. (pengajaran utk diri sendiri gaks sebab aku pun takdak insurans.. bajet lari maaaaa... tunggu bonus raya (huhuhuu.. itupun kalau dapat..))


Oh SOGO.. OGOS (kata Amiera).. settle baju raya..

Salam Isnin.. sihat semua.. aku still batuk2 dan selesema.. adakalanya sakit kepala.. berat yg amat.. dah lebih 2 minggu tak sembuh2.. sebab tu aku tak suka makan ubat selesema.. mesti hingus aku jadi lain macam.. makin teruk adalah.. proses nak sembuh tu hmmm berminggu2..

Alhamdulillah.. selesai sudah agenda shopPINK baju raya anak2 kami di Sogo Jumaat lepas.. memang best!! giler shopPINK aku... hilang stress sakit aku.. motip??

Meh aku cerita perjalanan kami ke Sogo..

Kami kuar rumah dalam kul 9.30.. ikut highway KL-Seremban.. sampai di dataran merdeka.. dah sesak.. jem tak hengat!! jam nak dekat kul 10.30.. sampai kat persimpangan Pertama Complex... traffic light dah tukar kaler hijau.. tapi masih tak bergerak2.. ropa2nya dari arah lain si bas ngok ngek tu bleh jalan selamba dek jerk.. lepas satu.. satu.. berderet2 bas jalan ikut suka bapak dia... eiiiii.. weiii.. patutlah keje korang jadi driver bas jerk.. tak faham bahasa.. buta warna pun yaa.... jadi driver bas pun bleh lulus ka??? aduiiii...

Sampai kat persimpangan Medan Mara (oooo.. windu ngan bangunan tu.. windu sangat2..) jalan tutup lah pulaks... grrrrr! geram tui.. mesti parking kat sogo dah penuh... terpaksa en hubby buat u-turn jauh ke depan sket.. pastu masuk ke Maju Junction.. confirm ada parking.. cuma kena bayar lebih sket dan jalan jauh sket.. tak kisahlah.. asal ada parkingnya..




Alhamdulillah.. rezeki.. syukur ya Allah..

Baru sat.. agen insuran yg sangat baik hati.. yg sangat bertanggungjawab dan sangat komited.. rugi korang tak ambik dia sebagai agen.. so, kalau berminat email kat aku ya.. arina_melissa_idayu@yahoo.com.. nanti aku bagi info2nya.. pentingnya insurans dalam hidup kita ni especially anak2.. so sayangilah anak anda dengan mengambil insurans.. betul.. aku yg dah melaluinya.. tahu akan kepentingan insurans ni especially bila kes2 di mana tiada syarikat yg cover utk medical.. cek claim insurans masa Fateh masuk wad akhir Mei tempohari dah dapat.. alhamdulillah.. tak sampai sebulan dah dapat.. blehlah settle hutang2 yg dah berkepuk2... hehehehhe...

Blehlah en hubby belanja kami SR.. yer tak en hubby ku sayang??? hahahhahahahha.. mahu kena pelangkung!! hehehhe.. alah.. sekali sekala.. bukannya hari2 aku mintak belanja.. nanti aku snap gambar cek bila dah dapat.. cek yg mula2 tu lupa daa nak snap..


Alhamdulillah.. jual yg lama.. beli yg baru.. aci tak??

Alah membeli menang memakai... ayat tak bleh blaaaaaa... saja nak pujuk diri.. takde lah.. betullah kan kata pepatah tu..

Aku nak cerita pasal tudung ekslusif No. 1 di Malaysia ler ni..

Korang2 tengok tak n3 atas sekali tu.. kan aku ada buat jualan pre-loved dan new fareeda... alhamdulillah.. ada jugaks orang nak beli.. itupun terima kasih banyak2 kepada seseorang yang banyak membantu.. kiranya dia ni jadik orang tengah tolong jualkan.. aku cuma tau dapat duit jerk.. huhuhuhu..

Walaupun duitnya tak dapat lagi.. tapi aku dah grab 2 lai dari model comel lote Fareeda tu.. Zalia selaku pengedar sah Fareeda..

Kisahnya semalam.. tengah2 aku sakit migrain tu.. boleh pulaks terfikir sesuatu.. mana nak tidurnya.. si Fateh sibuk ngan cerita ultraman.. bising siot.. kepala denyut2 ni.. so, aku msg Zalia tengah2 malam tu.. hehehheh.. takdelah tengah malam pun.. dalam kul 9 lebih.. tapi tak berbalas.. last2 dalam kul 10 dia balas.. msg.. bla..bla.. bermsg2an dengan zalia.. korang nak tau apa aku buat tengah2 malam tu???



Floria 2012 - Magic of the Night

Sebelum Floria 2012 menutup tirai ahad ni dan sebelum kami balik kampung malam ni...

Untuk tidak melepaskan peluang melihat sendiri acara kemuncak setiap malam Floria 2012.. Magic of the night.. semalam en hubby berbesar hati nak bawak kami tengok bunga api... seronoknya bila anak2 kita seronok..

Kami kuar dari rumah dalam kul 9 lebih.. nasib baik cuaca cantik malam tu.. aku berlenggang jerk.. hanya berbekalkan kamera digi kesayangan aku tu.. yg lain2 aku tak bawak.. sampai kat presint 2 dah banyak kereta.. parking pun penuh.. last2 kami decide parking kat masjid besi.. jam dah nak kul 9.45 malam.. kelihatan dari jauh ada 3 kapal berhias berada di tasik.. hmmm.. mesti dah nak habis sebab di belakang kapal berhias sekali tu dah takde kapal lagi.. hmmm.. frust sket sebab tak dapat nak ambik gambar semua kapal berhias secara dekat..

kapal berhias di tengah tasik..

Dari masjid besi kami berjalan sampai satu tempat yang agak selesa untuk aku ambik gambar dan menikmati bunga api.. posisi yg amat sesuai utk pencinta kamera snap gambar2 cantik pd malam tu..

Jom tengok hasil kamera cikai aku tu di waktu2 tengah malam.. kamera aku tu kan ada masalah sket kalau mode malam ni.. (kes aku tak reti guna kot..)



Doa awal & akhir tahun

Sebelum akhirnya Asar.. maka bacalah doa akhir tahun... dan selepas maghrib disusuli dengan doa awal tahun..


Salam nisfu syaaban.. semoga tahun baru lebih memberkati kehidupan kita dan lebih mendekatkan diri kita kepada-Nya.. aminnn..





Stok 2 bulan

Petang Isnin baru2 ni aku ngan en hubby pi PPUKM aka HUKM..

Tujuan utama nak ambik ubat Fateh bagi stok 2 bulan sebelum dia nak kena operate.. selain tu jugaks aku nak refund balik duit aku tempohari.. yerlah kan.. apa guna ada keje gomen kalau tak guna kemudahan GL.. nasib baik pihak hospital ada sediakan kemudahan untuk refund bagi sesiapa yg ada GL.. maklumlah kot2 emergency.. mana sempat nak print-out dan dapatkan signature yg berkenaan..

ubat selesema dan spray hidung..


Masa aku nak ambik ubat tu.. staff farmasi yg jaga kaunter siap tegur aku.. 


Apam polkadot pelbagai bentuk..

Salam nisfu Syaaban..

Semalam aku EL.. fateh demam panas.. aku perasan masa aku ambik dia petang Selasa tu.. hmmm.. cikgu dia tak bagitau pun Fateh demam.. susah sungguh lah hai.. ntah diorang check ke tidak budak2 kat taska tu.. sampai rumah aku terus bagi dia ubat demam, selesema dan batuk.. check tonsil dia dah bengkak dan ada tompok2 putih.. tang ni la buat aku risau.. tonsil again.. hidung dia pun dah mula tersumbat..

So, nekad EL.. aku kena jaga dan konsisten bagi dia ubat mengikut masa yang ditetapkan.. tak nak dia melarat.. tak sanggup dah nak masuk wad.. untuk mengurangkan hidung dia tersumbat aku spray dengan ubat yg dr bekalkan masa dia masuk wad tu..

Last semalam bagi dia ubat demam dalam kul 8 malam.. so far awal pagi takde pulaks demam dia naik tinggi.. alhamdulillah.. so, bolehlah aku gi kerja dengan tenang.. pagi ni aku dah pesan kat en hubby bagi dia ubat demam dan ubat2 yg lain.. dan mintak pesan kat cikgu taska bagi dia ubat demam 6 jam kemudian..

Berbalik pada tajuk..




Menyingkap fakta - orbs

Ahad malam baru2 ni..

Lepas tengok fireworks dari balkoni rumah.. sayup jerk percikan bunga api tu.. bunyi jerk lebih... huhuhuhu..

Di kala bulan cantik tengah2 malam tu.. aku perasan satu kelainan pada cahaya bulan.. ada lingkaran besar di luar bulan.. macam ala2 gerhana.. so, aku snap guna kamera digi aku.. maklumlah aku ni bukannya pro pun.. so, test guna mode night potrait.. tak jalan.. clear jerk gelapnya.. macam ni hasilnya..

see.. gulap gulita.. hanya cahaya bulan sajork..

aku tukar pulaks guna mode night scenery.. banyak kali aku snap nak dapatkan hasil yg cantik.. tapi masih tak jelas.. cuma sesuatu penemuan yang sukar untuk dijelaskan.. mungkin yg lebih arif tau jawapannya.. jom tengok perbezaan setiap gambar hanya beza beberapa saat jerk..



Floria 2012

Sabtu lepas..

Bila kaciwa ngan Fareeda sebab tudung takde stok, kami ke Floria..

Sajerk bawak anak2 beriadah tengok bunga2 ciptaan-Nya..

Subhanallah.. cantik2 belaka.. tak puas mata memandang.. Amiera pun seronok lihat keindahan bunga2 yang ada..

Tema tahun ni Bougainvillea - Enduring Beauty

Jom tengok gambar keindahan yang sempat aku snap.. 



Aku @ Majlis Perasmian Butik, Majalah & Tudung Fareeda

Salam pagi Isnin..

Asalnya nak story pasal Floria 2012.. tapi gambarnya banyak sangat.. tak sempat nak edit lagi.. so, aku teruskan dengan n3 tentang Fareeda..

Acara berlangsung semalam.. asalnya aku dah terjah hari sebelum (sabtu).. sebab nak cari tudung yg sepadan ngan baju aku tu.. tapi nan ado tudung2 nya.. yg ada pun Suzana size L.. kaciwa..

Nasib baik en hubby berbesar hati temankan aku pada hari perasmian... hehehhehehe... pada mulanya segan gaks aku nak pergi function2 ni.. tengok ramai gaks kaum2 adam temankan isteri masing2.. siap bawak anak2 lagi.. so, hilanglah rasa segan silu aku..

Masa kami sampai ada persembahan nyanyian atas pentas.. ntah kumpulan mana.. aku bukannya kenal pun penyanyi2 baru ni.. so, sambil menunggu butik di buka.. layan sajork hiburan2 tu sambil ngadap makanan yg disediakan..

ewah.. ewah.. ntah lagu apa diorang nyanyi.. 

depan pintu butik dah penuh... haaa... ribbon pun tak bergunting lagi.. sanggup diorang menunggu kat situ.. tak sakit kaki ke?? hmmm... berbaloi kot..




Geng Kitty

Sangkut Paut

3D (1) 5S (3) Acacia (4) Aduan Rakyat (13) Aidijuma (1) Aku dan Dia (60) Amiera (268) Ana Muslim (2) Anniversary (10) Anugerah (11) Aqiqah (5) Ariani (3) Arissa (50) ASB (3) ASUS (1) Avatar (1) Award (6) Bajet (2) BBQ (2) Big Bad Wolf (3) Birthday (73) Biskut (1) Biz (3) Blogger (12) Car (1) Carlo Rino (6) Ceramah (3) CERT (1) ChurpChurp (2) CIC (12) Cloth Diaper (1) Contest (8) Cuepacs (1) Dari Dapur Mama (1) Denggi (1) Diaper Cake (1) Dinner (1) Drama (5) EKSA (1) Exam (2) Expo (2) Family Gathering (22) Fareeda (17) Fateh (192) Floria (1) Frozen (1) Gajet (1) Gift (10) Giveaway (1) Handbag (2) Handphone (4) Hari Raya (148) Hello Kitty (2) HFMD (1) Hobby (2) Holiday (115) Hot Air Balloon (4) Iftar (1) Impian (9) Info (31) Isu Semasa (9) JJCM (12) Juadah (111) Jurnal (4) kak Rose (8) Kecantikan (1) Kenduri (15) Kesihatan (2) Kuarters (11) Kuiz (2) Kursus (19) Lawak (2) Lazada (1) LIMA (1) Lovely Song (7) Luahan (2) MAFIST (5) Majalah (4) MasterChef (6) MeadJohnsons (4) Memori (2) Muffin (2) MyDeal (1) Nilai3 (1) Novel (3) Nuffnang (7) Nuri (5) OnAir (1) Panggung (1) Pekeliling (1) PINK (8) PotLuck (2) PPA1M (4) Pre Loved (1) Pregnant (28) PRU (2) Prudential (2) PTK (2) Puasa (68) Puisi (9) Putrajaya (32) Qaisara HB (3) Ramadhan (16) Resepi (37) Riadah (22) Rumah Peranginan Persekutuan (3) Sad Song (1) Saham Akhirat (5) Sales (5) SBPA (4) Sejarah (1) Seminar (5) Shabby Cottage (66) SimplySiti (3) SkullMate (1) Sogo (3) Solid Food (5) SSPN (3) Streamyx (3) Sustagen (4) TAG (5) Taman Raudhah (13) The Movie (21) Tips (2) Tupperware (2) UPKK (9) UPSR (3) Ustazah Pilihan (6) VAIO (2) Vantage (6) Villa Raudhah (47) Viral (2) watermark (1) Wishlist (2)

Yg Suka Bercerita

Sitting and Blinking Hello Kitty