Wordless Wednesday : Durian Crepe in da opis.. wallaaa..

asyik tengok orang update pasal durian crepe.. aku pun nak rasa gaks.. cantik gebus jerk.. nak makan alahai.. sayang jerk.. 



Takde Rezeki..

Salam pagi Selasa..

Uols sihat?? sihatlah hendaknya yer..

Tajuk n3 hari ni 'Takde Rezeki'..

Nak tau kenapa belum rezeki.. cer tengok kat laman web sini.. grrrrrrrrrrrrr... cer korang tengok senarai pemenang tu.. ada ke?? nan ado ok! hmmm.. susah sangat nak bertuahnya.. huhuhuhuuhu... takpelah.. Allah tak bagi aku kesenangan dengan begitu mudah.. Allah suruh aku usaha sendiri.. hahahahha.. banyak cantik muka aku! bukan mudah nak senang.. bukan mudah nak rezeki murah.. kenalah rajin2 sket.. jangan dok menadah jerk.. mana rezeki nak turun.. yer dak?

Ker nama2 korang yang ada.. cer tengok betul2 balik kat website tu.. ha... amacam.. ada ke tak?? hahhahahahhaha... kalau ada tu rezeki korang anak beranak laaa... kalau takde tu.. bleh try lagi kan.. kan.. kan.. mana tau.. usaha tangga kejayaan..

Selamat Mencuba..




Sehari sebelum raya

Salam pagi Khamis..

Aku masih lagi bersiaran dari opis.. sunyi sepi kat opis ni.. hmmm.. dah ramai yg cuti balik kampung..

Aku ditemani anak dara aku since semalam lagi.. budak2 sekolah dah cuti awal.. tapi kesian mak apak eh masih koje.. rugi cuti awal.. kena simpan cuti untuk kes2 kecemasan.. maklumlah kan.. kalau dah berkeluarga ni.. family first ok..

InsyaAllah.. malam ni gerak lah kami ke destinasi.. uols balik raya mana?

So, hati2 lah yerk walau ke mana sahaja destinasi kalian.. selamat hari raya AidilAdha.. especially untuk para jemaah haji yang sedang menunaikan haji dan juga kepada semua umat Islam..

kredit to google dan pemilik asal gambar..



Redeem Voucher

Setelah sekian lama...

Akhirnya.. baru berkesempatan aku nak redeem.. hehehhee.. yerlah.. bila nak redeem jerk.. ada jerk halangan.. system down laa.. kaunter tak de service utk redeem la... bla..bla.. macam2 alasan..

So, alang2 singgah Maidin semalam sekejap.. blehlah aku check point terkini.. takde lah banyak sangat.. adalah dalam 8k.. bayangkanlah.. tu baru aku sorang menghabiskan duit kat Maidin.. itupun bukannya tiap2 bulan aku ke Maidin.. hmmm.. ** sambil usap dagu yg takde janggut.. **

Memandangkan hadiah utk redeem tu hat biasa2 jerk.. actually tak berminat nak menambahkan koleksi2 pinggan mangkuk kat rumah.. dah tak muat kabinet.. aku just redeem voucher.. oklah kan.. bleh beli apa2 yg patut nanti..

2k bleh dapat RM10.. so dapatlah rm40.. bolehlah kan.. dari tak ter-redeem langsung..




Aku kena tipu?

Salam pagi Isnin..

Sihat semua?? aku alhamdulillah.. masih dipanjangkan umur.. kalau berbulan2.. bertahun2.. aku mendiamkan diri tu maknanya.. faham2lah yerk..

Hari ni aku nak cerita pasal aku kena tipu... malu kat diri sendiri.. hahahahhahahha... padan muka aku..

Alkisahnya..

Aku bangun cam biasa nak gi keje.. hari ni plan bangun awal sket sebab nak pi sekolah Amiera ambik buku2 teks dia.. kesian pulaks nak suruh Amiera bawak sendiri.. pikul beg berat2.. dahlah cekeding cam mak dia... hahahhaha.. esok nak kena pulangkan kat cikgu.. so, kenalah susun dan kira balik cukup atau tidak..




Lagi 2 Hari..

Salam pagi rabu.. pagi ni takde maknanya Wordless Wednesday ok.. hari ni aku nak celoteh sket..

Alkisahnya semalam..

Kebetulan hujan lebat masa balik keje.. aduhhhh... uols taulah kan.. supir terhormat aku tu hari2 mesti hantar aku ke rumah.. masa tgh tunggu kat stesen bas.. petir berdentum.. risau gaks.. kang tak pasal2 kena sambar petir stesen bas tu.. haa... ko.. runtuh.. haru! mulut kumat kamit tak renti2 baca apa2 yg patut.. risau beb! siap berdoa dalam hati.. mintak Allah tangguhkan hujan ke belah malam.. kasi can kat kami para ibu bapa mengambil anak2.. hehhehee... suka2 hati aku jerkkan.. tapi yerlah kan.. mana tau Allah dengar permintaan hamba yang kerdil ni.. ececehcehh... sekali ko!! lebat selebatnya hujan turun.. huhuhuhuhu... subhanallah..

Walaupun ada payung.. tapi still basah jugaks especially kasut aku.. huhuhuhu.. nak ambik Fateh pun aku tak sanggup.. biar hujan reda dulu..

Dah nak dekat kul 6.. en hubby dah sampai.. so, aku follow dia gi ambik anak2..

Sampai sekolah agama Amiera..

Masuk jerk Amiera dalam kereta.. terus aku tanya dia pasal exam.. excited sungguh Amiera sebab apa yg aku suh hafal tu keluar semuanya.. seronok ler tu dapat jawab.. yang bestnya.. 10 nama2 Allah yg susah sangat dia nak hafal tu akhirnya dia ingat jugaks.. alhamdulillah.. siap ustazah tanya kat Amiera samada Amiera baca ke tidak buku Tauhid kat rumah.. Amiera mengiyakan.. pastu ustazah tunjuk no. 1 kat Amiera.. waaa... lagi kembang2 dia..

Amiera siap ngadu.. masa exam english.. kawan sekelas dok jeling2 kat dia.. kes nak niru ler ni.. aku dah pesan siap2.. jangan bagi orang tiru.. sebabnya.. dia letih2 belajar.. kena luku lagi ngan aku.. kawan2 sedap2 jerk nak niru.. pastu dapat markah tinggi.. mana aci! aci tengah makan kuaci daaaaaaa...

Lagi 2 hari.. exam akan tamat.. semalam kami berdua2an dalam bilik.. baca buku teks Akhlak.. sambil aku baca.. sambil tu suh dia hafal dan faham.. kalau nak suh dia baca sendiri.. ntah faham ntah tidak.. habis satu buku teks.. baca sket buku teks Ibadat utk exam Khamis..

Aku ada tanya Amiera.. apa perasaan dia bila aku luku dia.. hehheheheh.. katanya dia sedih.. hahahhaha.. sian anak aku.. nasiblah ko anak dapat mama yg garang.. tapi aku bagi motivasi kat dia.. apa kesan dari apa yg aku ajar dan siap kena luku lagi.. bukan suka2 hati aku nak marah2 tanpa usul periksa.. aku marah bersebab.. bla.. bla.. bla.. barulah tersenyum simpul Amiera.. anak2 ni kita kena psiko sket diorang.. adakala kita marah.. adakala kita bagi motivasi.. bagi penjelasan yg terbaik.. kita buat sebab kita sayangkan diorang.. nak2 pulaks bila baca buku Akhlak ada kaitan topik kasih sayang.. sayang pada diri sendiri.. lagi berjela2 aku bagi nasihat.. kalau aku biarkan anak2 aku.. tak ambik peduli.. lagi haru jadinya..

Masing2 ada cara dalam mendidik anak2.. so, gud luck to all of u.. best practise make perfect!

Malam nanti sambung balik subjek Ibadat.. hope Amiera boleh jawab soalan exam dengan mudah.. hope harapan aku dan dia nak lulus cemerlang dimakbulkanNya.. aminnn...


Bual Warung

Salam pagi Selasa..

Alhamdulillah.. rezeki di pagi hari.. cuaca pulaks hari ni cerah.. blehlah aku rasa panas sket.. kalau tak tu asyik kejung jerk kan... huhuhuhuhuu.. amacam uols sihat hari ni?? sihatlah hendaknya ya..

Apa cerita menarik pagi2 ni??

Especially.. kalau tengah sarapan pagi.. takkan dah duk makan sekali ngan kawan2 tu takde gosip kottt... takkan pandang2 jeling2 jerkkk... tipu aahhh!! mesti ada cerita ceriti yg best2..

Nak2 pulaks semalam hari Isnin.. topik pagi yang hangat diperkatakan dikalangan kaum2 hawa.. mestilah kisah Adam dan Hawa right!! hahahhahahaha.. amacam dah tengok kew episod 29?? sapa2 yg langgan Mustika HD tu dapatlah tengok malam semalam kan.. aku tak langgan pun.. tengok kat internet jerk pagi2.. terima kasihlah banyak2 kepada yg sudi share drama sensasi tu.. huhhuuu.. adalah part sedih sket.. tapi nak nunggu habis episod cerita tu.. alahai.. naik kematu punggung nunggunya..

haaa... tomei2.. kan bagus bertudung camtu.. barulah manis.. encemnya diaaaaa... PINK lagi.. i like.. en hubby.. raya tahun depan tema PINK ok! ada berani?? 

ehhh.. ehhh.. Ain Hawani ni ada iras2 x-housemate aku dululah.. Lea.. oh.. Lea.. kalau ko baca blog aku ni.. cer tengok sket muka dak pompuan ni.. macam muka ko sket kan... hahahhaha...

Habis cerita AH.. sambung pulaks pasal gosip2 lain.. hehehehehhe.. standardlah tu.. kalau tak pasal keje.. pasal isu semasa.. tak pun perihal keluarga.. aku pun tak ketinggalan dok bercerita pasal Amiera.. hahhahahha..

Meh aku nak cerita pasal Amiera yg sedang pening kepala sebab ada exam minggu ni.. kesian dia.. tapi nak wat camna.. nak dapat result yg bagus.. kenalah usaha.. balik semalam.. bersungguh2 dia bercerita kat aku exam Bahasa Arab.. boleh pulaks dia salahkan aku sebab tak ajar dia page mula2.. hahahhaha.. aku dah pesan kat dia baca sendiri.. yerlah kan.. page tu dah keluar masa exam pertengahan.. so, aku malas nak suh dia hafal.. baca sendirilah kan.. sepintas lalu.. tapi Amiera pun endah tak endah... hish3.. tu lah budak2 ni.. tak dipaksa jangan harap nak dibacanya..

Bila aku tanya pulaks pasal exam Sirah.. mmmhhhh.. berlagak sungguh jawapannya.. 'senang kacang jerk Mama'.. amboi.. amboi.. amboi.. kalau tak aku yang terpekik terlolong ngajar.. tak de maknanya bleh jawab ok!! so please.. appreciate sket ur mom ni..

Dan semalam jugaks.. aku ngan dia study sama2 utk subjek Tauhid... aduiiiii.. naik bengang aku dibuatnya.. suh hafal 10 nama2 Allah dalam Asma-Ul Husna punyalah susah.. eiiiiii... geramnya aku.. memang hilang sabar ok!! penat aku dok sebut banyak2 kali.. last2 aku yang ingat.. Amiera... hmmm.. memang kena luku ngan aku lah jawabnya..

Hari ni dah start exam sekolah rendah.. tapi aku confuse.. tak tau nak ajar apa.. sebab takde  jadual peperiksaan.. apapun.. semoga Amiera dapat menjawab soalan dengan tenang dan jayanya.. amin.. 


Remove Chat Segment

Pengumuman :

Mulai hari ini aku terpaksa remove chat segmen sebab banyak anasir2 luar yang tidak dikenali telah mencemar ruangan chat tersebut.

Untuk sebarang pertanyaan atau komen bolehlah dikemukakan ke alamat email arina_melissa_idayu@yahoo.com

Sekian, harap maklum.


Macam2 cerita..

Salam pagi Isnin..

Kisah aku ~ Sejuk sungguh lah weii kat opis ni.. sejak minggu lepas.. hujan non-stop.. duk kat rumah cuti2.. memang tak boleh buat keje banyak.. badan aku jadi beku.. sejuk.. kekurangan lemak dalam badan.. kalau boleh nak duk dalam selimut sepanjang masa.. sian aku kan..

Kisah Amiera ~ Pagi tadi pun renyai2.. risau aku kalau hujan ditengahari.. kesian kat Amiera.. harap2 tak lah.. minggu ni minggu exam.. jenuh nak suh Amiera hafal nama2 sahabat Nabi.. hari ni sekolah agama dia ada exam Sirah dan Bahasa Arab.. tang Sirah tu blehlah aku nolong dia menghafal.. ngan aku2 pun boleh ingat.. tapi bila subjek Bahasa Arab.. aku pening.. tak faham... arghhhh.. aku tak boleh nak hafal sekali.. hahhahahahah.. hope Amiera boleh jawab soalan dengan baik.. aminnnn...

Kisah Fateh ~ Fateh pulaks.. as usual sebelum aku gi keje.. aku akan cium dia dulu.. dahlah pagi tadi lewat (walhal hari2 lewat)..tup2.. aku rasa badan dia panas.. laaa... demam lah pulaks.. cepat2 aku sediakan ubat.. kesian Fateh.. ni samada demam selesema atau demam disebabkan benda lain.. sebab Jumaat lepas.. sakan dia makan chesdale sampai 4 keping.. ha ko.. sabtu dan ahad pagi tu jenuh dia menahan sakit perut.. tak pasal2 punggung dan anu merah2..

Kisah Blog ~ pagi2 bukak blog.. tengok statistik blog aku dah berubah.. sapa punya angkara ni weiiii.. awat statistik pageview blog aku dah jadi kosong balik.. grrrrrrrrrrrrrrr....

Kisah Kami ~ Sabtu baru2 ni.. semangat ok bangun awal pagi.. macam nak pi keje.. kalau tak tu.. lepas subuh sambung tido balik.. pemalas yg amat.. (cover ok.. tak cukup tidur 5 hari... hahhahahah.. poyos..)

Bangunkan Amiera memang senang.. dia pun bersiap2.. kebetulan Fateh pun bangun awal laks.. hmmm.. lagi senang keje aku.. Fateh pun tak menolak bila aku suh dia mandi.. alhamdulillah..




Huh! gigil kesejukan tangan aku..

Selesai sudah urusan booking membooking..

Nak kena settlekan urusan2 lain yg penting jugaks.. hope dipermudahkan.. first time ok! wish me luck k..


Takde air??? uwaaaaaaaaaaa..

Huhuhuhu... hari ni aku terpaksa mandi sesimple yg boleh... tak puas ok! grrrrrrr...

Dahlah kekedingan aku ni tak bleh terima air sejuk pagi2 ni... huhhu.. gigihlah masak air panas.. 

Al-kisahnya..

Dalam kul 10.30 malam semalam (time tu dah nak tidur).. aku suh Amiera gosok gigi.. terkejut kata takde air.... laaaaaaaaaa... parah..

Cepat2 aku check air..

Dalam bilik air utama..  tinggal sket jerk air dalam baldi.. haiyaaaa... boleh pulaks si Amiera (orang terakhir yg mandi).. diperabihkan air dalam baldi besar.. tak ditadahnya dengan air baru.. grrrrrrrr...

Kat billik air ke-2.. ada separuh air dalam baldi besar.. dan ada satu lagi air dalam baldi kecik.. nasib baik aku tak pi perabihkan..



Bengang sungguh ngan orang maintenance ni.. takde pulak dibagitaunya.. lekat jerklah maklumat terkini kat depan lif.. haru sungguh!! yg aku tau diorang buat pembersihan dari hari Isnin hingga Rabu.. tapi petang Isnin aku balik keje.. so far air ada jerk.. mungkin diorang dah siap kot..

So, hari Selasa sampai petang semalam.. air ada jerk.. so, hari Selasa tu en hubby pun gunalah air2 yang aku tadah tu utk siram pokok2 yg ditanam.. habis..

Pengajaran.. make sure kena simpan air tu seminggu.. baru boleh guna... tensi mak ok!!

Hope petang ni air adalah.. kalau tak jenuh aku!





Hatiku Milikmu..

Ehem.. ehem.. korang perasan tak background song kat blog aku ni.. kejap2 lagu ni.. kejap2 lagu tu... hehehhehe.. kali ni tukar lagi.. aku tukar sebab en hubby tujukan lagu ni kat aku.. what a lovely song.. dulu pernah gaklah dengar lagu ni kat tv.. masa tu iklan utk slot drama apa ntah.. aku pun tak ingat.. memang sedap dengar.. tapi aku tak layan drama tu.. huhuuuhu..



Jom tengok lirik dia..

Pernahkah engkau hargai cintaku yang sejati
Pernahkah engkau mengertikan diriku ini
Betapa hebatnya cintamu, memberiku sejuta pilu
Betapa agungnya asmaramu, membuatku terpaku

Disisimu ku terdiam seribu bahasa
Dihatiku bergetar sejuta rasa
Namun sukar untuk aku meluahkan ku cinta padamu

Nafasku terhenti bila melihat dirimu
Terasa pantas degupan jantungku
Mungkinkah hatiku milikmu jua
Ku sayang padamu

Kan ku abadikan dikau
Sewaktu kenangan yang manis
Yang tak mungkin aku lupa
Untuk selamanya

Kanku coretkan kenanganmu
Dalam sanubariku ini
Agar jadi yang terindah
Di dalam hidupku ini

Bagai bahtera dilanda badai
Gelora cinta mengoncang jiwaku
Berombak mencari daratan yang damai
Oh Cintaku

Kanku coretkan kenangananmu
Dalam sanubariku ini
Agar jadi yang terindah
Di dalam hidupku ini


note : tq my dear.. luv u 4 ever & ever..


Aidil Zafuan??

Aku perasan lama dah.. cuma nak bercerita dalam blog ni tak de idea..

Masa tu aku nak balik keje..penuh siot orang dalam bas.. macam2 pattern ada.. ada yg gelap.. ada yg putih.. ada yg wangi.. ada yang achem.. grrrr... hat achem buat aku tak tahan.. nak mun&^*.. erkkk...

Tiba2 aku terperasan sorang mamat ni... aitttt.. macam kenal.. rambutnya.. hidungnya.. persis beb! jenuh aku dok pikir.. sapalah empunya gerangan.. nak kata hensem sangat tu.. biasa2 jerk.. he's not my type (kena cakap ala2 SRK dalam KKHT).. huhuhuhu.. encem lagi en hubby aku... kan abang kan...

Lama2 baru aku teringat... hmmm.. Aidil Zafuan laaa... pergh!! gempak siot.. boleh pulaks si Aidil ni naik bas.. ada game bola ke kat Putrajaya ni?? tapi mana geng2 lain??

Then...



Alhamdulillah.. dah sembuh..

Semalam...

Projek menyembuhkan pesakit yang bernama Samsung Washing Machine telah dikendalikan oleh en hubby selaku dr pakar dan aku selaku jururawat terhormat... ececehceh..

Proses yang tak sampai setengah jam.. alhamdulillah... mesin basuh kami beroperasi semula.. dah takde sumbat2 lagi.. cuma bunyi macam helikopter masa tengah wash tu.. standardlah.. dah uzur.. tunggu masa jerk.. nak tak nak memang kena standby beli yang baru..

Apapun.. untuk minggu ni masih selamat lagi.. tapi tulah risau gaks bunyi kuat2 tu.. takut meletup mesin basuh tu... huhuhuhu...


Cuti2 Melaka 3H 2M ~ Last Day

Hari terakhir.. en hubby meeting sampai tengahari jerk.. so, pagi2.. bawak anak2 pi mandi kolam dulu.. masa nak masuk bilik dalam kul 12 lebih.. tiba2 kad problem.. caittt.. pesal pulaks kan.. sib baik ada staff hotel.. rupa2nya kad akan disekat selepas jam 12 tengahari.. hmmm.. strict sungguh...

Pastu siap2 nak check-out..

  
fateh kelaparan lepas mandi kolam.. huhuu.. susah sangat ok nak dengar dia mintak roti..




Cuti2 Melaka 3H 2M ~ Day 1 & Day 2

2 hari yg lalu.. kami bercuti di Melaka.. kebetulan en hubby ada meeting bajet opis dia.. destinasi pilihan Mahkota Hotel.. so, sambil nyelam minum air.. kami tumpang sekaki ler.. hotel di sponsor.. bawak duit utk belanja sajork.. jimat2..

Kami gerak dari Putrajaya hari Jumaat malam.. sampai di hotel dalam pukul 11 lebih.. tu pun berpusing2 cari hotel.. guna GPS pun asyik salah ikut arahan sajork.. hahahhaha.. kes tak reti baca GPS.. nasib baik en hubby ingat2 lupa jalan.. kali terakhir kami menginap di hotel kat Melaka masa aku kerja opis lama dulu.. lama gaks tu.. adalah lebih 6 tahun.. last sekali pi Melaka balik hari tahun lepas kalau tak silap..

Orang yang paling excited.. of course anak2 aku.. nak2 pulak kalau dapat mandi kolam.. suka banget!

Oklah.. tengok gambar sambil aku story mory yerk..



Oh My Washing Machine!

Assalamualaikum.. morning uols..

As usual monday blues... rasa malas nak gi kerja.. letih semalam tak habis2 lagi.. tapi memikirkan air rumah takde mulai hari ini sampai rabu (kes membersihkan tangki.. lama siot..).. baik aku pi keje jerk.. duk rumah pun bukannya bleh buat apa pun.. dahlah mesin basuh aku buat hal.. tersumbat.. byk air terkumpul.. nak spin tak boleh.. aduiiii.. aku taulah umur dia dah nak 9 tahun... huhuhuhu.. ni kes kami dok cuci tak hengat masa anak2 kena scabies ler ni.. kalau tak masih elok lagi.. hmmm.. kalau nak upah orang baiki cam tak berbaloi.. confirm2 mahal.. kalau nak beli yg baru.. brand apa yg ok yerk uols??


ni lah ropa mesin basuh yg dah banyak berjasa ngan kami.. kredit to http://mudah.my


Projek di IKEA

Semalam..

Aku dan adik2 opis gi IKEA.. beli sesuatu utk projek dalam unit kami.. projek tu takde lah besar mana.. tapi akan jadi kenangan sampai bila2..

Memandangkan kami ni duk umah setinggan jerk kat opis.. so, kerusi yang dibekalkan hanya satu sajork.. kadang2 bila ada discussion agak ketidakselesaan.. kalau ada inisiatif.. belilah bangku kecil sendiri..

So, cadangan pembelian bangku kecil diutarakan.. majoriti dalam unit kami bersetuju.. berbekalkan duit kelab dalam unit kami dan sumbangan RM10 bagi setiap kerusi daripada ketua unit (alhamdulillah.. ).. kami pun survey kedai2 yg menjual bangku kecil.. dan akhirnya sepakat beli kat IKEA sajork..

Kami berenam terjah ke IKEA tengahari semalam..



Menjadi rebutan

Haiiii... susah sungguh kalau menda ada satu jerk.. berebut ok!!

Nasib baik murah sajork.. kalau mahal takde makna aku nak bagi diorang main.. huuhuhuhu..


Kalau si kakak nak main.. aku dah siap2 bagi syarat.. kalau weekday.. aku cuma bagi tempoh masa sejam sahaja tiap2 hari.. tetapi bersyarat lagi.. balik rumah kena mandi dulu (tak mo dah lepak2 depan tv dulu.. kena paksa rela mandi baru nak gerak ke bilik air.. huhuhuu.. tensi aku ok!).. pastu solat maghrib.. siapkan kerja sekolah (jika ada).. dan kemas beg sekolah utk hari esoknya.. baru boleh main.. syarat lagi.. kena main dalam bilik.. tak boleh ngadap adik dia.. once adik dia dah nampak.. memang kena stop dan bagi adik dia main pulaks..

Pernah sekali tu berebut.. sampai nanges2 adik dia.. si kakak pulaks garang ngajar adik dia.. bila dah kena sound.. tarik muka masam pulaks.. huhuhu! lotih aku.. pastu aku cakap kat Amiera.. kalau dia periksa no.1 kat sekolah agama (exam pertengahan dapat no.2).. aku suh dia kalahkan kawan yg dapat no.1..  insyaAllah aku belikan color PINK utk dia.. huhuhuu.. memek muka Amiera macam sanggup tak sanggup jerk..hahahahaha.. nak seribu daya.. tul tak??


Saham Akhirat : Baitul Barokah Wal Mahabbah

Sesiapa yg berniat utk menderma.. beramal jariah.. bleh baca risalah ni.. utk keterangan lanjut bleh hubungi nama2 yang tertera.. aku hanya sekadar berkongsi maklumat..

Aku tertarik dengan kata2 dalam risalah..

"Si Miskin perlukan Si Kaya untuk DUNIAnya.. Si Kaya perlukan Si Miskin untuk Akhiratnya.. "

InsyaAllah..



Sustagen @ Alamanda

Baru2 ni.. MeadJohnsons ada buat promosi Sustagen kat alamanda.. so, memang ditunggu2 tiap2 tahun.. rugi anak2 tak pergi join aktiviti dan beli susu time ni.. ada hadiah2 menarik disediakan..

Bagi parents yang berdaftar menjadi ahli SustaClub.. akan dapat sms invitation.. so, akan dapat free gift kalau pi tunjuk sms kat kaunter yang disediakan..

anak2 Sustagen.. minum coklat lagi ligat..




Seminggu berkursus

Salam uols..

Lamanya aku tak update blog.. bz maaa.. ceh..ceh..ceh.. kalah PM gamaknya.. hehhehe.. anyway alhamdulillah atas pengumuman oleh PM tempohari..

Actually.. aku kursus seminggu.. kebzan sampai takde mood nak update blog.. dalam seminggu tu aku attend dua kursus berbeza dan tempat yang berbeza.. 2 hari pertama kursus di Cyberjaya dan selebihnya di KL.. dua2 kursus mempunyai pengalaman yang baru..

Malas nak cerita banyak2 ni.. so, aku show gambar lah sambil story mory sket2 aaa..



Geng Kitty

Sangkut Paut

3D (1) 5S (3) Acacia (4) Aduan Rakyat (13) Aidijuma (1) Aku dan Dia (60) Amiera (269) Ana Muslim (2) Anniversary (10) Anugerah (11) Aqiqah (5) Ariani (3) Arissa (51) ASB (3) ASUS (1) Avatar (1) Award (6) Bajet (2) BBQ (2) Big Bad Wolf (3) Birthday (75) Biskut (2) Biz (3) Blogger (12) Car (1) Carlo Rino (6) Ceramah (3) CERT (1) ChurpChurp (2) CIC (12) Cloth Diaper (1) Contest (8) Cuepacs (1) Dari Dapur Mama (1) Denggi (1) Diaper Cake (1) Dinner (1) Drama (5) EKSA (1) Exam (2) Expo (2) Family Gathering (22) Fareeda (17) Fateh (193) Floria (1) Frozen (1) Gajet (1) Gift (10) Giveaway (1) Handbag (2) Handphone (4) Hari Raya (153) Hello Kitty (2) HFMD (1) Hobby (2) Holiday (115) Hot Air Balloon (4) Iftar (1) Impian (9) Info (31) Isu Semasa (9) JJCM (12) Juadah (115) Jurnal (4) kak Rose (8) Kecantikan (1) Kenduri (15) Kesihatan (2) Kuarters (11) Kuiz (2) Kursus (19) Lawak (2) Lazada (1) LIMA (1) Lovely Song (7) Luahan (3) MAFIST (5) Majalah (4) MasterChef (6) MeadJohnsons (4) Memori (3) Muffin (2) MyDeal (1) Nilai3 (1) Novel (3) Nuffnang (7) Nuri (5) OnAir (1) Panggung (1) Pekeliling (1) PINK (8) PotLuck (2) PPA1M (4) Pre Loved (1) Pregnant (28) PRU (2) Prudential (2) PTK (2) Puasa (69) Puisi (9) Putrajaya (32) Qaisara HB (3) Ramadhan (18) Resepi (37) Riadah (22) Rumah Peranginan Persekutuan (3) Sad Song (1) Saham Akhirat (5) Sales (5) SBPA (4) Sejarah (2) Seminar (5) Shabby Cottage (66) SimplySiti (3) SkullMate (1) Sogo (3) Solid Food (5) SSPN (3) Streamyx (3) Sustagen (4) TAG (5) Taman Raudhah (13) The Movie (21) Tips (2) Tupperware (2) UPKK (9) UPSR (3) Ustazah Pilihan (6) VAIO (2) Vantage (6) Villa Raudhah (47) Viral (4) watermark (1) Wishlist (2)

Yg Suka Bercerita

Sitting and Blinking Hello Kitty