Hobi Zaman Dara.. its come again..

Salam petang Jumaat...

Hmm.. bilalah aku nak start n3 pasal Legoland laks ya.. gambar dah siap edit.. nak bercerita alahai.. malasnya..

So, sementara nak datang idea tu.. aku cerita menda lain lah dulu.. ringkas sket..

Tajuk n3 hobi zaman dara.. hmmm.. apa yerk?? korang2 rasa kan apa yerk hobi zaman dara aku dulu?? apa??? menyanyi?? no.. no. no.. dating?? kadang2.. but still not my hobby.. chatting?? hmmm.. bila rasa bosan jerk kot.. pun bukan hobi aku..

Hobi aku masa zaman anak dara.. aku suka baca novel.. aku kan budak sastera.. cuma agak terhad laaa.. biasanya aku baca online jerk.. hat beli tu adalah sket2.. takdelah fanatik sampai pokai duit aku.. lagipun gaji zaman dulu kan sket.. mana mampu nak spend duit ke arah tu..

Then bila dah kawen.. hobi tu lama kelamaan hilang macam tu jerk.. sebabnya.. aku sibuk dengan urusan harian dan anak2.. pastu bila difikirkan nak beli novel.. rasa macam membazir laks.. lagi bagus aku peruntukkan duit ke arah yg sepatutnya..

Dan.. kini.. hobi tu datang kembali.. ni gara2 drama Adam & Hawa dan jualan pre-loved novel oleh budak opis satu bangunan ngan aku..

aku beli RM10 sajork..

Susah bila minat aku datang balik.. haaa.. nak tau apa yg aku buat??




Kenduri Kawen Kazen

Salam..

N3 pasal kenduri2 kawen ni tak leh dilengah2kan.. nanti basi.. tak bestlah.. kan.. kan.. kan..

So, Sabtu lepas.. kami menghadiri kenduri kawen kazen en hubby kat Ampang.. tema PINK + PURPLE.. i like 1 juta kali..

Layan gambar lah yer sambil aku cerita..

bunting..




Boboiboy in d house

Salam petang Rabu..

Huh.. baru boleh tarik nafas lega.. report aku dah siap.. cuma biasalah pasni patah balik.. ada jerk pindaan2 yg ntah apa2.. so, bolehlah aku nak update blog.. banyak cerita dah tertangguh ni..

Sebelum nak sambung cerita ceriti yang belum ada kesudahan.. aku nak show dulu koleksi boboiboy yg dibeli dari stesen minyak Petronas..bukannya anak2 yang excited.. tapi mak eh yang hover!

baru ada 4 geng.. boboiboy halilintar belum keluar di pasaran.. 

kasi close-up sket..




Trip to Universal Studio Singapore (USS) & Legoland ~ Bajet wt Souvenier

Salam hujung minggu..

Buat per tew??? masak kew?? apa menu hari ni?? dah kemas rumah??

Aku nak buat last n3 tentang percutian kami di USS ni.. dah ready ke nak membacanya??


Dah sedia ke pen ngan kertas.. bleh tulis siap2.. nanti senang nak buat rujukan.. itupun kalau uols nak pergi dalam masa yang terdekat ni la.. kalau tak.. blehlah jenguk blog aku lagi cari info.. kan.. kan.. kan..

Sebelum tu.. nasihat aku.. korang planlah awal2.. kalau rasa nak lebih jimat.. carilah info dulu sebelum nak buat tempahan.. tepuk dada tanya hati.. jangan tanya aku.. aku cari yg senang jerk.. hahahahhahaha.. poyos.. aku malas nak fikir sebenarnya..

Ok.. jom tengok bajet aku.. sebagai rujukan aku jugak pada masa2 akan datang..




Trip to Universal Studio Singapore (USS) ~ Sayonara

Salam Jumaat malam..

Baru berkesempatan nak update blog sebab aku kebizian sket.. aku tak fahamlah.. dahlah bukan level kami nak buat menda alah tu.. dipaksa2 jugaks.. nak tolong selesaikan masalah takpelah jugaks.. kalau tak siap effect lnpt nanti.. kalau ikutkan aku.. rasa nak cabar jerk diorang ni buat menda alah tu.. boleh siap tak dalam jangka masa yg ditetapkan.. hmmm.. konpom.. tak siap2.. cakap memanglah senang.. kami ni dah jadi macam lem%^.. huh!!

Oklah.. malas nak fikir2 menda alah tu time cuti2 ni kan.. nanti aku stress.. baik aku hilangkan stress dengan blog kesayangan aku ni..

Berbalik kepada tajuk n3 pada hari ni.. aku nak habiskan second last cerita aku di USS..

Selepas selesai pusing sebanyak 2 kali di USS.. boleh dikatakan 70% aktiviti menarik kami join.. yang kami tak join spt Monster Rock di Hollywood, Magic Potion Spin di Far Far Away, Canopy Flyer, Dino-Soarin dan Amber Rock Climb di Lost World, BattleStar Galactica dan Accelerator di Sci-Fi City.. InsyaAllah.. ada rezeki kami akan datang lagi.. tunggu Fateh besar sket..

Ingat tak n3 mula2 dulu.. yg kami sampai di Sentosa Island tu dah nak hampir kul 10.. memang tak sempat nak round sangat sekitar di luar USS.. so, petang tu.. masa dah sampai kat tempat hentian bas.. bas masih belum sampai.. aku request kat en hubby nak naik atas semula.. coz aku nak pergi satu tempat ni.. sebab tak jumpa masa mula2 masuk kan.. so kesempatan yang ada.. 5 minutes only! aku dan Amiera cepat2 naik.. berlari2 anak.. cari tempat yang aku nak tengok tu.. akhirnya jumpa jugaks.. memang dekat jerk pun..

Nak tau apa dia??




Trip to Universal Studio Singapore (USS) ~ New York

Salam petang Rabu..

Bersambung semula n3 USS.. dan kali ni aku nak cerita pasal zon terakhir yang kami singgah.. New York..

Sedikit info.. ada satu tempat menarik iaitu Lights,Camera, Action by Steven Spielberg..

Ada 3 restaurants dan tiga-tiga tiada logo halal ok..

Jom tengok gambar2 kami di New York..



Trip to Universal Studio Singapore (USS) ~ Sci-Fi City

Salam pagi Selasa..

Sihat semua?? dah sarapan?? alhamdulillah..

Meh aku nak sambung lagi cerita USS yg tinggal beberapa n3 jerk lagi..

Selepas menjelajah Ancient Egypt, kami meneroka pula Sci-Fi City.. apa yang menarik di Sci-Fi City??

Ada 4 tempat menarik iaitu BattleStar Galactica Cylon (kaler biru), BattleStar Galactica Human (kaler merah), Transformer The Ride : The Ultimate 3D Battle dan Accelerator.. dalam banyak2 ni.. kami hanya join transformer jerk.. hehehehhe.. aku ngan Amiera memang sah2 tak akan naik rollercoaster tu.. nak bagi aku pengsan bolehlah..

Kat situ jugaks ada 2 kedai souvenier.. aku masuk kedai transformer jer.. sobab eh?? aku nak dapatkan plastik gambar transformer.. hehehehhe... restaurant ada satu jerk tapi takde logo halal..

Meh tengok gambar2 yang sempat kami snap..



Majlis Ihtifal & Konvo Mafist

Sabtu baru2 ni diadakan majlis penyampaian anugerah kecemerlangan pelajar dan majlis konvo bagi Mafist (Tahun 1 - 6) dan Tafist (Tadika)..


Ramai ibu bapa epecially anak2 tadika yang hadir.. bagi ibu bapa pelajar Mafist pula.. kebanyakan yg hadir kerana anak2 menyertai acara yang diadakan atau menerima anugerah.. tahun ni Amiera tak masuk mana2 acara.. dia cuma datang nak ambik hadiah..




Trip to Universal Studio Singapore (USS) ~ Ancient Egypt

Salam pagi Isnin..

Amacam monday blues ka??? hahahhaha... aku sedang mengalaminya sekarang ni.. yerlah dah seminggu aku bercuti.. bestnya duk rumah ngan anak2.. kejap2 dengar kakak menjerit.. tak lama lepas tu dengar si adik pulaks meraung...aduiiii.. boleh pengsan bila dua2 ni duk sama2.. ada jerk yang tak kenanya.. so, kalau mood aku baik.. aku pujuklah dua2nya.. kalau mood aku tak baik.. haaa... rotanlah jawabnya.. sapa suruh buat mama marahkan...

Ok.. meh sambung balik n3 USS aku.. kali ni di Ancient Egypt.. kat sini hanya ada 2 tempat menarik yang korang boleh join iaitu Revenge of the Mummy dan Treasure Hunters.. tapi kami berempat hanya masuk ke Treasure Hunter.. sebab apa tak masuk Revenge of the Mummy?? sebab Fateh tak boleh masuk disebabkan masalah ketinggian.. so, aku kasi can en hubby ngan Amiera dulu yg main.. (walhal aku penakut.. suh diorang try dulu.. hahhahahhaha... poyos).. so, tunggulah aku ngan Fateh kat luar.. sib baik Fateh jadi budak baik.. tak banyak meragam.. tak sampai 5 minit.. Amiera dan en hubby pun keluar.. aittt.. cepatnya.. best ke kata aku?? rupa2nya.. diorang tak main lagi.. Amiera ajak en hubby keluar.. dia pun takut... kwang.. kwang.. kwang..

Kat situ pun ada satu kedai souvenier dan satu restaurant.. Oasis Spice Cafe yang ada logo halal..

Jom layan gambar ok..




Trip to Universal Studio Singapore (USS) ~ The Lost World

Salam hujung minggu..

Sihat semua? dah makan ke?

Sebelum memulakan bicara.. marilah kita sama2 panjatkan doa kepada yang maha Esa supaya melindungi umat Islam di Gaza dari serangan tentera Israel yang kejam.. dan sekiranya ada yang telah terkorban syahid.. marilah kita sedekahkan Al-Fatihah.. aminnnn...

Bersambung semula dengan cerita ceriti kami di USS yang masih belum ada kesudahan.. hehehhehehe...

Selepas berpuashati di Far Far Away.. kami meneruskan penerokaan selanjutnya di The Lost World.. apa yang menarik di Lost World??

As usual.. aku share info di Lost World.. ada 5 attraction iaitu Jurassic Park Rapids Adventure, Canopy Flyer, Dino-Soarin, Amber Rock Climb dan WaterWorld.. kat sini kami tak join 3 attraction.. sebab en hubby dah kepeningan.. kesian Amiera.. tak dapat dia nak naik Dino-Soarin.. ni semua punca kami naik Jurassic Park Rapids Adventure.. so, uols.. better uols pergi attraction yg lain dulu ya.. tapi kalau korang jenis tak kisah perihal pening2 ni.. suka hati uols lah nak main hat mana dulu ya...

Ada 2 kedai souvenier.. tapi aku tak masuk.. tak berkesempatan.. kan en hubby aku dah pening... hohohoho..

Ada 2 restaurants tapi dua-dua takde logo halal.. so, janganlah korang yg beragama Islam rajin2 nak masuk ya.. tapi kalau uols nak masuk jugaks.. lantak koranglah.. ingat!! aku dah bagi info ok! oh ya.. aku bagi info ni berdasarkan fakta ok!! aku baca dari map yang disediakan.. kalau aku salah.. maknanya map tu salah lah yo..

Jom layan gambar yang sempat aku snap.. gambar tak banyak ok...




Trip to Universal Studio Singapore (USS) ~ Far Far Away

Salam petang Jumaat...

Terlebih dahulu aku nak mintak maap.. n3 sebelum ni salah tajuk daaaa.. sepatutnya Madagascar.. hehehhehehe.. kesilapan teknikal yg tak disengajakan.. ampunnnn..

Ha... ni baru betul n3 berkaitan dengan Far Far Away..

Selepas kami menjelajah Madagascar.. kami ke zon Far Far Away pulaks.. kat sini lagi best.. sebabnya aku teringin sangat2 nak tengok castle Shrek dan Fiona.. memang mengkagumkan ok!! bestnya kalau ada palace cam ni kan.. apa yerk yg ada dalam castle tinggi tu?? hmm.. tunggu cerita aku jap lagi ek..

Ok.. seperti biasa aku nak share info menarik utk uols.. kat Far Far Away ni ada 4 attraction iaitu Shrek 4-D Adventure, Donkey LIVE, Echanted Airways dan Magic Portion Spin.. banyak kan?? ada jugak kedai souvenier kat Fairy Godmother's Potion Shop.. dan ada 3 restaurants.. yg ada logo halal ialah Goldilocks dan Friar's..


Jom tengok pulaks aktiviti kami sepanjang berada di Far Far Away..



Trip to Universal Studio Singapore (USS) ~ Madagascar

Salam pagi Jumaat..

Sihat semua?? aku masih bercuti lagi.. insyaAllah Isnin depan aku masuk kerja semula.. hope everything is fine.. report aku dah nak kena submit hari Selasa.. lantak pi lah submit lambat pun.. buat keje bagai nak rak.. aku sakit2 ada diorang kesah?? ada diorang datang lawat aku?? nan ado!!

Ok... stop.. tak mau mare2.. tahun baru azam baru.. hhehehehee.. boleh ke?? hahahhahaha..

Meh aku sambung balik cerita ceriti kami di USS..

Selepas kami meneroka zon Hollywood.. kami ke Madagascar.. hmm.. apa yang best kat Madagascar ek??

Sebelum tu meh aku nak share info.. 

Kat zon Madagascar ada 2 attraction iaitu A Crate Adventure dan King Julien's Beach Party Go Round..

Apa menda tu ke?? nanti aku cerita yerk..

Kat Madagascar ni pun ada kedai jual souvenier.. tapi aku tak masuk.. rabak aku nanti.. dan ada 2 restaurants.. yang ada logo halal ialah Marty's Casa Del Wild.. kami still tak masuk sebab masih awal kan.. lagipun kalau rasa lapar ke ada byk gerai2 tepi jalan.. tapi aku tak berani nak beli..

Meh tengok gambar2 kami di Madagascar..



Trip to Universal Studio Singapore (USS) ~ Hollywood

Salam petang Rabu..

Sihat semua?? aku selesema lah hari ni.. tapi masih sihat lagi.. cuma hidung aku ni jerk yang tak reti duk diam.. amacam dah baca n3 aku sebelum ni?? nak baca lagi ke tak?? apa?? tak nak?? ehhhh... ehhhh..  eleh.. nak ler tew.. tapi jangan bosan eh dengan bahasa aku yang ntah apa2 ni..

Terlebih dahulu aku nak ucapkan Selamat Tahun Baru kepada semua umat Islam serata dunia.. semoga tahun baru akan membuka ruang untuk kita menjalani hidup dengan lebih berkat.. jadikan yang lepas sebagai panduan utk kita menghadapi masa hadapan... aminn...

Berbalik kepada topik aku pada hari ini.. sebelum tu aku nak habaq mai.. kami round USS tu 2 kali ok.. sebab masa first round adalah 2 ke 3 attraction kami tak join.. so, gunakan masa yang ada dengan sebaik2nya..

Ok.. lepas kami melalui laluan masuk.. ramai yang dah posing sana sini.. kami pun giler babas cun ler posing sana sini.. tempat yang mula2 kami masuk ni namanya Hollywood.. macam2 kedai ada.. especially kedai yang jual macam2 souvenier.. walaupun setiap zon tu ada kedai masing2.. tapi kat sini lagi besar.. macam2 ada.. kat sini ada satu attractions tapi kami tak pergi sebab ia dah ke arah kanan.. kami nak ke kiri dulu.. tak sabar2 nak pi tengok attraction lain..

jangan lupa tau masuk kedai ni..




Trip to Universal Studio Singapore (USS) ~ USS Intro

Salam petang Selasa..

Sihat semua?? amboi2.. lepak2 ngan family nampak.. seronok ler tew.. cuti2 lepaks ngan family.. syorga right?? di kesempatan ini jugaks aku nak wish happy festival day to my indian friends.. May this Festival of Lights brighten your lives with Peace, Good Health, Happiness, Prosperity and lots of fun with family and friends!.. (copy paste ayat abang aku kat fb.. hahhahaha.. maklumlah kan.. aku ni bukannya terrer speaking.. copy paste.. boleh sesangat.)

Ok.. berbalik pada tajuk pada hari ni.. sebelum nak show gambar banyak2 kat uols.. aku nak kasi mukadimah dulu.. tak best lah.. tiba2 kuar gambar kan.. apa kes..

5 November 2012 (Isnin)

Seawal jam 6 pagi ok.. 6 pagi.. baca betul2 tak tu... 6 pagi... ok... aku bangun.. hahahhaha.. hebat sangatlah yerk bangun kul 6 pagi.. poyos..

Lepas siapkan anak2.. buat sarapan ringkas dulu.. pekena teh panas ngan roti.. tapi aku tak makan pun.. takde selera nak jamah roti pagi2.. aku suh Amiera makan roti.. dia kena makan ubat.. nak bangunkan Fateh ya rabbi.. susah.. nanges2 dia mandi pagi.. walhal semalam.. bersungguh2 nak mandi.. tak nyempat2..

Dah siap kemas2 apa yg patut.. kami turun kul 7 lebih kalau tak silap aku.. yerlah.. aku ni jenis punctual.. (ye ker..).. budak kaunter bas tu suh standby kul 7.15 ok.. kenalah turun awal.. sapa lambat katanya memang kena tinggal.. hohohoho.. lambat lah sangat!

Hujan gerimis di pagi hari di JB.. sejuk... tidur pun sodap ni..




Trip to Universal Studio Singapore (USS) & Legoland ~ Travel Day

TRAVEL DAY - 4 November 2012

Kami gerak dari Putrajaya dalam pukul 8.00 pagi pada 4 November 2012.. check-in hotel pada jam 2.00 petang.. so, target kena keluar awal.. yerlah kan first time hanya kami berempat ke JB.. aku pernah gaks pergi JB tapi ngan sedara mara.. aku tak ingat dah.. kang sesat barat... jenuh nak cari..

Kami berhenti berehat di Hentian Air Keroh.. sarapan pagi nasi lemak.. perghhh.. hehhehehe.. sakit2 jugak.. makan totap makan..

Lepas tu kami meneruskan perjalanan... akhirnya kul 12 tengahari kami sampai.. so, anggaran perjalanan adalah dalam 3 jam setengah sahaja utk ke JB.. tapi bukanlah bawak 80 - 90 km sejam.. lebih lah beb.. setakat ni aku perhatikan tidak ada Kamera AES sepanjang ke JB.. yg ada pun kamera apa ntah.. dan polis yg bertugas kat bawah jejambat.. standby lah yerk.. pandailah2 korang kan..

Memandangkan masih terlalu awal utk check-in.. kami pi jalan2 dulu sekitar JB.. tapi takde lah round sangat.. kami bukannya reti.. main redah jerk.. jumpa Danga City Mall .. tempat dia biasa2 aja.. takdelah besar sangat.. yang best.. free parking.. kami sempat lunch kat food court yang disediakan..




Trip to Universal Studio Singapore (USS) & Legoland ~ Introduction Guide

Salam pagi Isnin..

Sihat semua?? aku setakat ni masih suam2 kuku... huhuhuu.. hope cepat sembuh lah hendaknya..

Sebelum aku nak bercerita tentang pengalaman aku dan family bercuti2 di USS Singapore dan Legoland.. meh aku nak cerita serba sedikit tentang rancangan percutian dan perkara2 yang perlu korang ambil tau.. tapi aku taklah pencerita yang hebat nak habaq semua.. aku cerita based on experience aku sendiri lah yer.. lain orang lain caranya.. so, tepuk dada tanya hati masing2..

Untuk pengetahuan semua.. perancangan asal aku hanya utk ke Legoland sahaja.. yerlah kan dah nak musim cuti sekolah ni.. mesti nak bawak anak2 pi jalan2 kan.. kebetulan pulaks taman tema Hello Kitty pun dijangka akan di buka pada Oktober...

Bila asyik berding-dong ngan en hubby... faham ke korang ek? maknanya kami masih belum sepakat nak pergi.. ntah macam mana.. aku boleh terfikir nak ke USS.. alang2 dah ke selatan tanah air.. apa salahnya kan.. kalau semata2 nak ke Legoland jerk cam tak best... so, sebelum aku bentangkan cadangan ke pihak atasan (en hubby aku ler).. aku kena study dulu dari segi kos..

SURVEY & TICKET

Mula2 aku survey dulu harga tiket ke USS.. boleh check kat website USS.. masa peak dan non-peak.. agak jauh berbeza... dan diskaun 15% yang disediakan khusus untuk pemegang credit card maybank.. hmmmm... satu lagi kanak2 di bawah 3 tahun tidak dikenakan bayaran.. so, Fateh is exclude..




Rentetan Pembedahan

Salam petang Ahad..

Alhamdulillah.. aku telah selamat menjalani pembedahan pada hari Jumaat yang lepas.. dan aku kini menjalani amalan berpantang (opsss... bukan gugur ya.. ).. dah nama pun operate.. kenalah berpantang jugaks dari segi pemakanan.. takkan nak balun jerk semua.. tak pasal2 bernanah tempat jahitan.. tul tak??

Aku nak share pengalaman aku menjalani pembedahan.. even dah 2 kali aku ceaser.. tapi setiap pengalaman operate sangat berbeza..

Aku tiba di kaunter pendaftaran masuk wad dalam 7.15.. lepas tu aku pi wad day care.. aku first patient yang sampai.. bagus aku kan.. aku ni jenis lurus bendul.. yerlah.. dah surat suh datang kul 7.. itu pun dah kira lewat.. nak uruskan anak2 aku lagi.. mana sempat nak sampai awal..

Sampai di kaunter day care.. aku diarahkan menukar baju.. ehem..ehem.. faham2 lah yo kalau nak kena operate ni.. barang2 kemas dan pakaian dalam harus ditanggalkan.. sejuk siot pakai baju orang sakit ni..




Penyakitku..

Salam pembuka bicara.. lagi sejam nak balik.. keje aku pun dah settle.. tunggu utk confirmation jerk..

Esok aku tak keje.. ada appointment ngan hospital.. malam ni aku akan start berpuasa.. esok seawal 7 pagi aku dah kena ada kat hospital.. pakar bius pun aku dah jumpa tengahari semalam.. alhamdulillah.. aku tak de masalah untuk proceed pembedahan.. yes! aku akan menjalani minor operation tomorrow morning.. dr bius akan bius separuh badan aku.. selama 6 jam baru aku akan kebah semula.. doakan yang terbaik utk aku yer kawan2..

Aku akur.. ramai yang tertanya2.. ramai yang risau.. termasuk abang aku sendiri... hehehhe... aku sayang korang sangat2.. masih ada insan yang ambil berat perihal aku selain en hubby aku.. parents aku tak tau.. aku tak mau bagi tau diorang.. aku tak mau diorang risau..

Bermula dengan simple msg berbaur misteri di fb.. hehehhe.. sorry yerk kawan2.. tapi itu yg aku rasa tika dan saat itu.. hanya Allah yg tahu kesakitan yang aku alami..

Aku kena kuatkan semangat.. aku tak mahu percutian yang dirancang hampir sebulan tergendala begitu sahaja.. alhamdulillah Allah izinkan.. walaupun sakit tapi aku masih kuat untuk mengharunginya..

Sejak tu.. banyak msg aku terima dari kawan2.. aku sangat2 hargai.. tapi maaf banyak2.. aku tak boleh nak share penyakit aku ni.. yg pasti sehingga hari ini dengan kalimah Lailahaillah... kesakitan aku dah berkurangan.. alhamdulillah.. berkat kesabaran dan keredhaan aku akan ketentuanNya.. syukur ya Allah..

Walaupun ianya berkurangan.. tapi pembedahan tetap akan dijalankan untuk mengelakkan ia kembali semula..

Salam akhir.. aku minta maaf banyak2 kat semua kenalan, sahabat handai, sanak sedara, rakan sepejabat dan sesiapa jua yang mengenali aku dan tak lupa kepada silent reader.. halalkan makan minum aku jika ada.. doakan pembedahan aku esok akan berjaya tanpa ada sebarang komplikasi.. insyaAllah.. aminnn...


Zero Balance

Salam petang Khamis.. sejuk jerk opis ni..

Percutian kami dah selamat.. n3 pasal cuti2 Malaysia dan Obersea tu akan aku publish kemudian.. nak kena edit gambar makan masa jugaks.. mungkin aku akan publish berperingkat.. insyaAllah.. sabar yerk kawan2..

Aku nak stroy yg simple dimple dulu.. pasal akaun Nuffnang aku..

Alhamdulillah.. had jumlah terkumpul yang ditunggu2.. tiba jua.. walaupun tak banyak tapi bolehlah sebagai side income..dah tinggal kosong balik.. ada dua lagi BE masih running.. alhamdulillah.. rezeki anak2..





Khusus Untuk Peminat NOKIA

Salam..

Sapa yg tak pernah guna hp NOKIA??.. sila gerakkan telinga.. gerak cepat!! haaa... tak bleh kan.. pernah le tew!

Aittt.. tak ngaku jugaks...

Eh.. eh.. tipu ahh uols tak pernah guna.. Nokia Sabun la.. itu lah inilah.. macam2 jenis kan zaman dolu2..

Amboi.. amboi.. mentang2lah zaman sekarang dah ada iPhone laa, Samsung Note laa.. S2..3..4..5..6.. laaa.. tablet laaa... korang dah lupa yerk kegemilangan Nokia dulu..

So, utk peminat2 Nokia dolu2.. ni haaa.. sykt Nokia nak bagi hadiah kat uols.. jangan lupa tau.. rugi tak join!


nota : aku totap setia ngan Samsung.. kwang.. kwang.. kwang..




Breast Cancer?

Beginilah nasib diriku yang malang.. oh Tuhan...

Ikuti kisah selanjutnya di sini..









Geng Kitty

Sangkut Paut

3D (1) 5S (3) Acacia (4) Aduan Rakyat (13) Aidijuma (1) Aku dan Dia (60) Amiera (269) Ana Muslim (2) Anniversary (11) Anugerah (11) Aqiqah (5) Ariani (3) Arissa (51) ASB (3) ASUS (1) Avatar (1) Award (6) Bajet (2) BBQ (2) Big Bad Wolf (3) Birthday (75) Biskut (2) Biz (3) Blogger (12) Car (1) Carlo Rino (6) Ceramah (3) CERT (1) ChurpChurp (2) CIC (12) Cloth Diaper (1) Contest (8) Cuepacs (1) Dari Dapur Mama (1) Denggi (1) Diaper Cake (1) Dinner (1) Drama (5) EKSA (1) Exam (2) Expo (2) Family Gathering (22) Fareeda (17) Fateh (193) Floria (1) Frozen (1) Gajet (1) Gift (10) Giveaway (1) Handbag (2) Handphone (4) Hari Raya (153) Hello Kitty (2) HFMD (1) Hobby (2) Holiday (115) Homemade (1) Hot Air Balloon (4) Iftar (1) Impian (9) Info (31) Isu Semasa (9) JJCM (12) Juadah (116) Jurnal (4) kak Rose (8) Kecantikan (1) Kenduri (15) Kesihatan (2) Kuarters (11) Kuiz (2) Kursus (19) Lawak (2) Lazada (1) LIMA (1) Lovely Song (7) Luahan (3) MAFIST (5) Majalah (4) MasterChef (6) MeadJohnsons (4) Memori (3) Muffin (2) MyDeal (1) Nilai3 (1) Novel (3) Nuffnang (7) Nuri (5) OnAir (1) Panggung (1) Para Asean (1) Pekeliling (1) PINK (8) PotLuck (2) PPA1M (4) Pre Loved (1) Pregnant (28) PRU (2) Prudential (2) PTK (2) Puasa (69) Puisi (9) Putrajaya (32) Qaisara HB (3) Ramadhan (18) Resepi (38) Riadah (24) Rumah Peranginan Persekutuan (3) Sad Song (1) Saham Akhirat (5) Sales (5) SBPA (4) Sejarah (2) Seminar (5) Shabby Cottage (66) SimplySiti (3) SkullMate (1) Sogo (3) Solid Food (5) SSPN (3) Streamyx (3) Sustagen (4) TAG (5) Taman Raudhah (13) The Movie (21) Tips (2) Tupperware (2) UPKK (9) UPSR (3) Ustazah Pilihan (6) VAIO (2) Vantage (6) Villa Raudhah (47) Viral (4) watermark (1) Wishlist (2)

Yg Suka Bercerita

Sitting and Blinking Hello Kitty