Ekspo Buku Islam Putrajaya

Assalamualaikum..

Alhamdulillah.. baru boleh update hari ni... itupun opismate bagitau dah boleh update... hehehehhe.. since Isnin tak boleh nak update.. kena block lah weiii...

So, sebelum di block semula.. sepantas mungkin aku akan update utk hari ni..

Minggu ni dan minggu depan aku agak sibuk sket ngan urusan2 penilaian sebutharga..

Ok.. Sabtu lepas kami ke Ekspo buku Islam di Presint 3.. orang yang tak sabar2 nak pergi si Amiera laaa.. walaupun hujan lebat.. Amiera paksa jugak kami pergi...

Sampai di Presint 3.. hujan dah reda..

kat sini memanjang ada jerk aktiviti.. sesuai utk riadah bersama keluarga..

kakak yg excited dapat pergi.. 



SMS Cinta

Assalamualaikum..

Topik pagi ni.. SMS Cinta..

Dulu2 selalu ber-sms ngan en hubby... biasalah tu kan.. masa cintan cintun.. tak putus2 msg khannnn... bila dah berkawen ni.. faham2 sendirilah yerk.. tapi biasanya en hubby jerk yg rajin call dan sms aku.. aku jerk yg malas.. hehehhehe..

Dan.. kali ni pulaks.. asyik dok ber-sms ngan anak dara nan sorang.. mentang2 dah ada hp sendiri... amboiiiii... ngadu perihal sekolah laa.. siap request nak makan itu ini.. main order sms jerk.. canggih kan budak zaman sekarang ni..

hp lama aku dah jadi hak milik Amiera sepenuhnya..

msg yg aku terima semalam..



Ahli Baru

Assalamualaikum..

Sihat semua? aku alhamdulillah sihat.. masih diberi kesempatan oleh-Nya utk bernafas di muka bumi yg fana ni..

Baru2 ni aku balik umah mak aku.. nak tengok si cilik yang baru dilahirkan 23 Januari yang lalu.. anak ke-3 adik bongsu aku.. dilahirkan secara pembedahan.. alhamdulillah.. semuanya selamat..

Rabiatul Wahiah - tengah nyenyak tidur dalam buaian..


Kopi Che' Nah

Assalamualaikum..

Dah sarapan ke semua?? aku tengah makan nasi goreng.. pedasss... zassss... pekena teh panas... hehehhehe.. tak sudah2 ngan teh panas aku kan..

Tajuk n3 hari ni kopi Che' Nah.. tapi sebelum tu aku nak story dulu.. sejarah minuman panas peberet aku..

Seingat aku sejak aku kecik.. masa aku tinggal ngan arwah nenek aku.. selalu minum teh O.. yerlah kan kami ni orang susah.. nak minum susu tu alahai.. Milo?? Horlick?? jauh sekali..

Bila aku stay pulaks ngan mak aku.. aku diperkenalkan ngan Teh Susu.. kata orang2 dulu.. lanni di panggil teh tarik.. teh panas.. mula2 aku tak boleh nak terima air berunsurkan susu ni.. perut aku dah sebati ngan O gamaksnya.. tapi lama kelamaan.. perut aku dah boleh terima..

Bila aku masuk ke ITM.. kini UiTM.. aku mula berjinak2 dengan Nescafe especially Nescafe 3 in 1.. senang.. koyak.. tuang.. bancuh.. minum.. semudah ABC... hehehhehe.. pagi petang.. siang malam.. dok ngadap air tu.. yg hairan nya.. takde pulaks aku kena migrain ke apa.. hmmmm...

Bila aku dah mula bekerja.. minuman harian aku tiap2 pagi.. Nescafe Tarik.. tak mainlah 3 in 1 lagi..
sampailah aku berkahwin.. masih setia dengan Nescafe..

Ntah macam mana.. aku pun tak ingat.. aku minum air Indo-Cafe.. tak tau siapa yg buat.. sedap banget! lain dari Nescafe.. bau macam gula merah.. so, aku pun mula bertukar ke Indo-Cafe.. sampailah ke hari ini.. tapi bukan menjadi minuman panas harian aku.. cuma kadang2 bila teringin sajork aku minum.. aku dah terjerat semula dengan air teh... hehehhehehe...

Itulah sejarah minuman panas aku.. aku cuba jugaks nak minum air milo, horlicks dan sewaktu dengannya.. tapi tekak aku geli geleman nak terima... oh no!!

Ok.. berbalik pada topik pagi ni.. KOPI..

kredit to www.myberita.com




Holiday @ Cameron Highlands ~ Lavender Garden

Sebelum balik, kami singgah dulu di Lavender Garden.. tempat ni baru lagi kot.. taun lepas takde pun.. tak tau lah pulaks bila pembukaan rasminya..

Masa mula2 sampai aku dah nampak tapi disebabkan tempat tu di seberang jalan.. so, malas nak menyimpang.. plan nak singgah balik nanti.. nasib baik masih buka lagi.. staff bertugas tu cakap tutup pukul 8 malam..

Nak masuk ke Lavender Garden ni kena bayaran ok.. dewasa RM5 dan kanak-kanak RM3..

Apa istimewanya Lavender Garden??? hmmmm... dah namanya pun Lavender.. banyaklah bunga Lavender yg fresh2... cantik2 siot.. tapi bukan utk dijual.. mungkin akan dibuka utk jualan sedikit masa lagi sebab aku tengok ada satu satu kedai tu masih kosong..

So, layan gambar lah yerk.. memang menarik berphoto-gediks di sini.. tapi sayang.. guna kamera hp aku gambar agak kabur sket..

ramai orang ambil peluang snap sana sini..




Holiday @ Cameron Highlands ~ Strawberry Farm

Cuti tahun baru cina baru2 ni.. kami ke Cameron Highlands.. menunaikan hasrat Amiera yang nak memetik buat strawberi..

Kami pergi balik hari sajork sebab dekat ngan umah MIL.. alhamdulillah.. perjalanan naik ke CH berjalan dengan lancar.. tak jem pun.. cuma dah sampai kat Brinchang tu jerk dah mula jem.. makan masa jugaks nak sampai ke sesuatu destinasi kat Brinchang tu..

Kami bertolak lebih kurang kul 10.30 dari umah MIL.. sampai kat CH dalam kul 12 cenggitu..


Sebelum nak show gambar2 seterusnya.. aku nak habaq mai.. gambar2 adalah ehsan kamera hp aku ok! kamera digi aku tak bleh diguna sobab eh??? sd card tertinggal kat opis.. huhuhuhuhu.. tensi aku..




Majlis Cukur Jambul & Besday Party

Cuti tahun baru.. my SIL2.. buat majlis cukur jambul ahli keluarga baru kami dan sekaligus meraikan birthday anak2 sedara yg lahir pada Januari dan Februari..

Layan gambar lah yerk..

jemaah masjid sedang menjamu selera..

ahli baru.. Muhammad Furqan Muammar.. semoga cepat sembuh yer baby..

birthday cake..

happy birthday semua..


Disney Movie Coming Soon ~ Oz The Great and Powerful

Salam..

Ingat tak minggu lepas dok layan cerita HKL2.. Husin, Mon dan Jin Pakai Toncit..

Dari segi jalan cerita biasa2 jerk.. nak kata best sangat tu.. hmmm.. ntahlah.. aku bagi 3 bintang jerk.. sebab jalan cerita biasa.. gaya dan persembahan lebih kurang jerk ngan cerita sebelum ni.. cuma dari segi animasi tu aku suka tang lembaga yg berkeliaran tu.. tapi jin pakai toncit agak kureng animasinya..

Mungkin sebab dah tengok filem HKL.. so, kita dah tau suasana.. jalan cerita.. gaya.. bila benda sama diulang kembali rasa dah tak best.. penonton akan jemu.. penonton needs something different ok!

Aku tak nak komen byk.. korang pi lah nonton dan nilai sendiri ok..

Oh ya.. sebelum nak masuk panggung tu.. sambil menunggu panggung di buka.. kami lepak2 kat luar panggung.. tertarik dengan set iklan filem baru Disney.. Oz The Great and Powerful yg akan release pada 7 March.. so, anak2 aku kasi lenjan ler set iklan tu.. hehehhehe...
 
 cam best jerk cerita ni.. penuh ngan animasi.. mesti anak2 aku suka..

kakak dah ready nak masuk ke??

  
Fateh dah berangan2 nak masuk ke dalam taman animasi.. 

kakakkkkkkkkkkkk... hati2.. nanti kena cekup ngan gergasi..


Yuk Nonton!

Sebelum nak bercuti panjang ni.. jom kita ke panggung malam ni.. layan Hantu Kak Limah 2.. Husin, Mon & Jin Pakai Toncit..



Selamat bercuti semua dan selamat berhibur bersama keluarga... see ya...


Birthday Gift

Assalamualaikum..

Esok dah mula cuti sekolah selama seminggu.. sekolah kebangsaan sajork.. sekolah agama Amiera cuma cuti 2 hari tu jerk.. nak tak nak kena sekolah.. tak boleh ponteng ok!

So, alang2 cuti lama ni.. kami balik Ipoh lor.. SIL2 nak buat besday party utk anak2 masing-masing..

Sebut pasal besday party.. sebut pasal hadiah... meh aku nak cerita sket.. baru2 ni kami pergi beli hadiah utk birthday boy dan girl nanti..

Tengah2 dok usha mencari tu.. Fateh ngan Amiera pun sibuk dok usha mainan.. ngan Fateh ok lagi.. kita cari yg murah2 sajork.. yang penting dia diam.. hehehhehee... yg si kakak ni masalah sket.. demand nak mainan hat mahal2.. ehh..ehh..ehh.. ngalah kan yg sambut besday pulaks.. sorry ok! ambik yg murah2 cukup.. jangan nak ngades2.. nak hadiah mahal tunggu besday masing2..

gift utk yg sambut besday jerk tau.. yg tak sambut besday.. maaplah takde hadiah.. bulan ni gaji mak yang banyak cabangnya.. huhuhuuu..

ni ler mainan yg dibeli utk si kakak! tapi tak puas hati lagi tu.. eiii.. kakak tak malu main mainan budak kecik.. 

walaupun dah dapat mainan.. Amiea masih tak puas hati.. dia nak jugaks hat mahal tu.. Amiera panggil mainan tu 'check-out'.. sebenarnya mainan tu macam mesin kira2... hehehehhe... dok sibuk nak check-out.. aku suh dia pi hotel.. cakap ngan orang kaunter tu.. nak check-out.. nanti dia bagi.. bagi penampor!! hahahahhaha...

mainan dah dapat.. sibuk gaks nak buku.. hish!! berapa banyak buku mau daaaa... yg ada pun tak habis baca lagi...


Perginya adik Ahmad Adam Syukri & Communication Book!

Salam pagi Jumaat..

Sejukkan pagi2 ni.. hujan rahmat di pagi hari.. juga hujan menangisi pemergian adik Ahmad Adam Syukri yang telah kembali ke sisiNya.. sekalung takziah utk keluarga arwah.. al-Fatihah...

Nak tahu kisah lanjut mengenai arwah adik Adam Syukri.. bleh lah google yerk.. banyak kisah mengenai adik Adam..

Aku nak cerita tentang Fateh pulaks..

Kan baru2 ni Fateh muntah2 dan cirit birit.. so, aku risau dengan keadaan dia.. tempat yang paling sesuai utk bagitau cikgu mengenai Fateh adalah Communication Book.. tu pun aku tau dari opismate.. hehehhehe.. tak perasan pun fungsi buku tu.. utk pengetahuan uols.. CIC memang bekalkan Communication Book.. kebiasaannya mereka akan lekatkan apa2 pemberitahuan especially berkaitan dengan aktiviti pelajar atau sekolah dan homework yang kena buat.. actually.. bagus sungguh konsep ni sebab kadang2 kalau kita berkomunikasi secara verbal.. tak semuanya cikgu boleh ingat dan tak semestinya cikgu yg kita bagitau tu adalah cikgu kepada anak2 kita.. right?.. lagipun aku suka sangat2 sebab aku ni kan berat mulut nak bercakap.. kadang2 lupa lah.. huhuhuhuhu...

So, dengan ayat ntah apa2.. maklumlah dah lama tak mengarang ayat skima ni.. kat blog bleh hantam ikut bahasa aku sendiri.. hehehe.. poyos..

korang jangan gelakkan eh kalau bahasa aku tunggang langgang..


Backup!

Salam..

Jap agi aku ada discussion..

Asyik dok berblogging.. sampai lupa nak buat backup.. lama jugaks rasanya aku tak buat backup blog ni.. sampai dah berubah wordpress..

So, aku godek2 sket jerk.. jadilah macam ni.. ok lah kot.. daripada takde.. inilah backup blog aku di wordpress..

Tapi.. sukacita diingatkan.. aku tak ngadap wordpress ni hari2 yer.. so, toksah lah nak komen kat page tu ya... daaaaaa




BR1M ~ Alhamdulillah...

Alhamdulillah..

Baru sat abah aku call dari kampung.. abah aku dah dapat duit BR1M 2.0..

kredit to www.anastasyea.com

Alkisahnya..

Lepas aku balik kg aritu.. lewat petang mak aku call.. katanya jiran depan rumah mak aku tu dapat call suh ambik duit BR1M hari Rabu (means today).. so, abah aku pun risau lah sebab telefon rumah dah terminate..

So, dia suh aku call pejabat yg uruskan BR1M tu.. katanya chinese guy yg call jiran.. so, abah aku bagi hp dan office no orang tu..  bila en hubby call (aku kan jenis segan nak call2 ni.. huhuhuhu).. diorang cakap akan call balik sebab ramai sangat yg call... petang tu diorang call balik kata permohonan dah lulus dan tunggu surat jerk.. aku confuse.. takkan diorang takde senarai nama penerima hari rabu ni.. ker diorang tak faham..

Pagi tadi.. abah aku tak senang hati.. so, dia pergi jugaks follow jiran tu.. bila abah aku tunjuk ic.. hmmm.. ada pun nama dia.. alhamdulillah.. peliklah.. haritu cakap lain.. whatever.. yg penting duit dah dapat.. seronok diorang.. terus mak aku suh simpan duit tu dalam bank.. bleh diguna waktu terdesak.. anyway.. thanks kepada yg memberi..

Kepada yang belum menerima.. boleh buat semakan online dijangka bermula 10 Feb ni..


Fateh muntah dan cirit birit

Assalamualaikum..

Petang semalam.. lepas balik dari CIC.. dah siap mandi.. sambil kami lepak nonton drama Setia Hujung Nyawa minggu akhir ni.. Fateh request susu.. bersungguh2 nak susu..

Tapi bila aku dah buatkan susu.. masa dia nak minum.. dia diam jerk.. terus dia tak jadi nak minum.. pegang jerk susu tu.. pastu dia ke toilet.. muntah!! yarkkkk.. penuh ngan nasi+lobak yg tak hadam.. bau muntah tu macam ada bau2 pedas... pelik!! apa yg cikgu dia bagi makan?? aku check tekak Fateh ok jerk.. takde tanda2 kemerahan.. demam pun takde..

Lepas 2 kali muntah dia lembik.. aku bagi dia minum air garam.. tak sampai berapa minit.. dia muntah balik..

Bila dah ok sket.. aku suapkan lagi sesudu air garam.. pastu dia reject tak mau dahh... dia nak air suam.. bersungguh dia minum air suam walaupun dalam kuantiti yg agak sikit.. mesti dia haus sangat2..

Badan dia makin lemah.. mata ngantuk.. aku ajak dia tidur.. letak jerk kepala kat bantal.. muntah balik.. adoiiiii.. dah 4 kali muntah ni.. lepas tu Fateh tidur lena.. aku letakkan setengah botol air suam yg dah dicampur sedikit air garam..

ubat yg ada dalam simpanan..

Pukul 6 pagi.. aku tersedar.. dengar bunyi semacam.. rupa2nya Fateh bangun.. dia cirit birit.. biasanya kalau muntah2 mesti di susuli cirit birit.. Fateh pun dah mula demam.. hmmmm.. bau tak hengat!! busuk!! air suam yg aku bekalkan pun dah licin.. tak perasan bila masa dia minum.. mesti dia haus malam2..

Lepas bersihkan Fateh.. aku bagi dia ubat demam dan smecta.. nasib baik dia nak telan..

Alhamdulillah.. setakat ni Fateh tak muntah dan tak cirit lagi.. hope ok sampai ke petang.. aku tak bagi lagi dia minum susu.. takut akan memudaratkan..


Mug Kit Kat

Lai.. lai... lai... sapa mau.. flee of charge.. mug jerk free ok.. coklatnya korang kena belilah.. ahaks... hehehhehe...

Koleksi Mug Kit Kat yang terkini.. sempena CNY..

Kebetulan opismate ada jual.. beli coklat rm10.. bleh dapat mug percuma.. so sweet..

ada 3 pilihan mug.. tapi munge2 jugaks pilihan di hati..

Dan di bawah ni pulaks..




Fareeda Sara

Assalamualaikum..

Sihat semua?? alhamdulillah..

Aku nak cerita sket tentang koleksi terbaru Fareeda iaitu Fareeda Sara yang semakin hot masa ni..

Bila aku tengok kat fb model Fareeda tu.. aiiiiii.. geram sungguh ngan kaler2 dan corak Fareeda Sara.. bikin hati gundah gulana.. nak dapatkan jugaks koleksi terbaru tu... hehhehehe...

So, semalam aku ada urusan sket kat developer rumah aku kat Nilai tu.. tu kisah lain laks.. dah 5 tahun kami tunggu.. tak dapat hak milik lagi.. grrrrrrr...

Balik dari Nilai dah nak kul 5.. so, alang2 tu aku ajak en hubby singgah sebentar kat Fareeda...

Nasib baik tak ramai orang.. tapi tunggu lah jugaks dalam 20 minit no giliran aku dipanggil.. ok lah jugaks.. compare kalau waktu pelancaran.. kena tunggu berjam2..

So, dapatlah jugak beli yang diidamkan.. huhuhuhuuuh.. harga masih murah rm120.. tapi syarat kali ni.. kebetulan pilihan aku tu adalah design baru keluar.. so, seorang hanya boleh ambik satu design sajork.. huhuhu.. kalau byk design yg cantik2.. memang nganga laaaa... nasib baik masa aku masuk tu design Sara Sweet Apple dah habis.. kalau tak berbelah bagi aku nak pilih hat mana satu.. pendekatan begini oleh pihak Fareeda aku setuju sangat2.. at least semua pelanggan dapat memiliki satu design terkini..


Cuma yang aku tak puas hati.. bila ada pihak yang cuba mengambil kesempatan utk urusan perniagaan sendiri.. diorang ni berkumpulan.. diorang mungkin tak nak jadi dealer Fareeda.. tapi menggunakan taktik lain utk membeli tudung dengan banyak.. aku perhati jerk kumpulan tu.. geram pun adaaaa... diorang ambik no giliran yang disediakan dalam 5 - 10 no.. lepas tu diorang panggil siapa2 yang lalu lalang kat depan kedai Fareeda.. diorang upah orang tu pi beli tudung Fareeda.. dapatlah upah rm10 sorang.. itupun kalau tukang beli tu nak duit upah.. ada jugaks aku perhati diorang tak nak duit upah.. aku sungguh tak bersetuju dengan pihak yang mengambil kesempatan dengan harga murah tudung Fareeda dan kemudian jual di luar dengan harga yang melambung tinggi.. satu lagi diorang ni telah menyekat customer Fareeda lain yang beli untuk diri sendiri cam aku ni.. utk mendapatkan design yg cantik.. sebab diorang dan orang suruhan telah rembat siap2 design yg cantik2 tu...

Aku harap pihak Fareeda dapat mengenal pasti dan mengambil tindakan menyekat kumpulan2 ni dari terus mengambil kesempatan..


Santai @ Dataran Nilai

Salam..

Sabtu lepas..  kami balik jenguk mak aku.. yerlah nak tahu gaks keadaan mak aku.. dah kurang ke tak sakitnya... dahlah minggu lepas kami tak balik.. so, minggu ni jerk kami boleh balik.. tahun baru cina nak ke Ipoh pulaks..

Alang2 kami dah ada kat rumah mak aku.. si Amiera pulaks.. tak habis2 sebut bosan.. bosan.. bosan.. mana tak bosannya.. bila nak main ngan Fateh jerk.. pastu kucing pun nak join sekali.. hahhahaha.. melompat2 Amiera takutkan kucing.. so, nak tak nak duk diam2 kat sofa.. huhuhuuu... so, kami pi jalan2 sekitar Dataran Nilai.. nak tau gaks apa yg ada di situ..

Sampai jerk.. dari jauh dah nampak tempat permainan.. memang sesuai sangat2 utk budak2.. kawasan lapang kat dataran tu memang sesuai jugaks utk aktiviti riadah bersama keluarga dihujung minggu..

Kat situ jugaks ada jualan2 seperti baju, tudung, mainan.. tapi time tu tak banyak pulaks gerai yg bukak.. yg paling laku gerai makanan.. macam2 makanan dan minuman dijual.. tapi tak semestinya kita pergi beriadah di dataran ni wajib membeli kan.. so, kalau nak berjimat blehlah bawak bekal siap2.. makan beramai2 sambil mengirup udara malam.. tapi kena hati2lah sebab banyak gak burung berterbangan..

Hat permainan gergasi ni.. budak2 kan suka.. tapi nak masuk bukannya free ok.. kena bayar rm5 setiap kanak2.. tak kira kecik mahupun besar..

kelihatan restoran Nasi Arab di sebelah dataran.. 



Burger Kebabom

Salam pagi Isnin..

Sebelum aku nak cerita mengenai aktiviti kami cuti hujung minggu aritu.. aku nak share sesuatu kat korang.. especially warga Putrajaya.. tak salah kalau aku nak kongsi info.. aku tak dapat apa pun.. membantu orang2 Melayu meniaga ni.. dapat gaks pahala..

Kisah Khamis lepas.. aku baca forum kat opis aku ni.. ada orang promote burger.. burger kebabom gelarannya.. daging burger bukan di bakar tapi dikukus.. ada pakej set gitu.. utk set boleh pilih nak burger ayam/daging + air (oren/mangga/sirap/anggur) + kentang goreng.. harga rm5.50.. tapi kalau nak order burger sahaja pun boleh.. harganya cuma rm3.. dan keistimewaan burger ni adalah sos black peppernya.. selain tu korang jugak bleh add-On.. cheese rm1.. telur rm0.50

Sedap ke?? terpulang pada citarasa sendiri.. bagi aku pulaks.. dari segi rasa takde masalah.. cuma roti agak tebal dan kalau banyakkan daging burger (kalau boleh buat homemade lagi bagus utk kesihatan).. mungkin boleh diperbaiki lagi utk dapatkan hasil yg lebih umph!!

Dan yang paling menarik khusus utk orang2 pemalas macam aku ni.. haaaa... korang sms jerk.. dia akan hantarkan.. penghantaran percuma ok!.. tapi sekitar Putrajaya sajork..




Koleksi AlaF


Salam ptg Sabtu..


Aku nak show koleksi tudung baru aku.. jenama AlaF... hehehe... agak2 korang tudung apa ya.. tudung ni memang sebijik sejibon ngan tudung peberet aku..


Yerlah kan... nak dptkan design pujaan hati memang susah sgt2.. nak kena beratur awal2 pagi... oh tidakkkk...

Bukan tak nak setia.. tapi asyik kecewa jerk.. duit aku dah byk melabur... so hat baru ni pun tak kurang hebatnya..

Nak tengok tak tudung alaF aku ni?



Geng Kitty

Sangkut Paut

3D (1) 5S (3) Acacia (4) Aduan Rakyat (13) Aidijuma (1) Aku dan Dia (60) Amiera (268) Ana Muslim (2) Anniversary (10) Anugerah (11) Aqiqah (5) Ariani (3) Arissa (51) ASB (3) ASUS (1) Avatar (1) Award (6) Bajet (2) BBQ (2) Big Bad Wolf (3) Birthday (74) Biskut (2) Biz (3) Blogger (12) Car (1) Carlo Rino (6) Ceramah (3) CERT (1) ChurpChurp (2) CIC (12) Cloth Diaper (1) Contest (8) Cuepacs (1) Dari Dapur Mama (1) Denggi (1) Diaper Cake (1) Dinner (1) Drama (5) EKSA (1) Exam (2) Expo (2) Family Gathering (22) Fareeda (17) Fateh (192) Floria (1) Frozen (1) Gajet (1) Gift (10) Giveaway (1) Handbag (2) Handphone (4) Hari Raya (153) Hello Kitty (2) HFMD (1) Hobby (2) Holiday (115) Hot Air Balloon (4) Iftar (1) Impian (9) Info (31) Isu Semasa (9) JJCM (12) Juadah (114) Jurnal (4) kak Rose (8) Kecantikan (1) Kenduri (15) Kesihatan (2) Kuarters (11) Kuiz (2) Kursus (19) Lawak (2) Lazada (1) LIMA (1) Lovely Song (7) Luahan (3) MAFIST (5) Majalah (4) MasterChef (6) MeadJohnsons (4) Memori (3) Muffin (2) MyDeal (1) Nilai3 (1) Novel (3) Nuffnang (7) Nuri (5) OnAir (1) Panggung (1) Pekeliling (1) PINK (8) PotLuck (2) PPA1M (4) Pre Loved (1) Pregnant (28) PRU (2) Prudential (2) PTK (2) Puasa (69) Puisi (9) Putrajaya (32) Qaisara HB (3) Ramadhan (18) Resepi (37) Riadah (22) Rumah Peranginan Persekutuan (3) Sad Song (1) Saham Akhirat (5) Sales (5) SBPA (4) Sejarah (1) Seminar (5) Shabby Cottage (66) SimplySiti (3) SkullMate (1) Sogo (3) Solid Food (5) SSPN (3) Streamyx (3) Sustagen (4) TAG (5) Taman Raudhah (13) The Movie (21) Tips (2) Tupperware (2) UPKK (9) UPSR (3) Ustazah Pilihan (6) VAIO (2) Vantage (6) Villa Raudhah (47) Viral (4) watermark (1) Wishlist (2)

Yg Suka Bercerita

Sitting and Blinking Hello Kitty