Pemanggang Ajaib Vantage

Assalamualaikum...

Orang dah lama sibuk buat koleksi pemanggang ajaib.. aku baru sibuk nak beli.. itupun kebetulan ada kawan opis jual.. nak2 pulaks bila keluaran Vantage.. harga pulaks memang berbaloi.. terus confirm nak beli.. ngeh3.. dan salah satu sebab utama aku beli.. senang aku nak panggang ayam.. almaklumlah kan aku takde microwave..

Tapi almalangnya... aku masih takde kudrat nak memasak.. InsyaAllah.. bila aku dah sihat sepenuhnya dan kudrat nak masak tu ada.. InsyaAllah.. akan aku rasmikan jugak pemanggang ajaib ni..



Takde mood!

Assalamualaikum..

Sihat semua? aku kurang sihat sket.. bila dah kurang sihat.. apa pun tak boleh.. nak update blog pun takde mood...

Cuti 3 hari ni pun aku duk umah jerk.. tak larat nak berjalan keluar.. kesian anak2 aku.. terperap jerk dalam rumah.. sorry sayang... mama tak sihat... nak gi kerja hari ni pun aku rasa lembik.. rasa nak pengsan pun ada.. sib baik dapat sit masa dalam bas.. kalau tak tu memang aku boleh jatuh pengsan ok!

InsyaAllah.. kalau dah sihat betul2 nanti baru aku update.. see ya..


Tidur Lolipop!

Assalamualaikum..

Kisah Selasa lepas..

Aku MC.. sakit kepala... so, si kecik tu tak akan gi school kalau aku tak gi kerja..

Si kakak pulaks.. dapat tau aku tak gi kerja.. terus request tak nak pi sekolah petang.. merayu2 ngan aku... oklah... diizinkan.. kesian pulaks aku nengok dia..

Petangnya... aku teringin nak makan something... so, aku ajak diorang pi kedai runcit... amboi.. pantang offer jerk..

Sampai kedai runcit tau2 jerlah... macam tak pernah tengok makanan.. semua nak diselongkar.. sampai jatuh2 balang gula2... aduiii.. buek malu kaum yo!

Kat rumah... apa yg dibeli kalau boleh time tu jugaks nak diperabihkan... hohohohoho... yang kelakarnya... si Fateh... sambil baring cup cap cup cap lolipop... tak sampai 5 minit... aiiiii... dah senyap... nak tau dia buat apa??

tido beb! nasib baik tak tercucuk ke tekak lolipop tu... aduiiii... Fateh... awat lagu ni nak oiii... cepat2 aku tarik keluar...

so, pastikan keselamatan anak anda semasa makan lolipop.. jangan bagi diorang tidur semasa makan lolipop.. boleh mengundang bahaya...

Sekian.


Cuti2 Malaysia : Rumah Peranginan Persekutuan Fraser Hill

Assalamualaikum...

Alhamdulillah... masih dipanjangkan umur utk mencoretkan catatan kehidupan kami di blog kesayangan aku ini..

Percutian singkat kami di Fraser Hill meninggalkan memori indah buat kami sekeluarga.. buat pertama kalinya kami sendiri ke Fraser Hill yang melalui jalan yang sungguh mencabar.. sebelum ni kami pergi coz ada family gathering.. kami bertolak agak lewat... ikut highway PLUS masuk ke tol Bukit Beruntung... sampai situ dah blur... ngeh3.. takde signboard.. tanya kat orang kat situ... sib baik... jalan punya jalan... haiiiii... tak sampai2 nak ke Kuala Kubu Baru... yer tak yer jalan yg kami lalu.. lain macam jerk.. bila dah pertengahan jalan baru nampak signboard Fraser Hill.. so, sebelum kami meneruskan perjalanan ke Fraser Hill.. uols boleh isi minyak kat kuala kubu baru... isi banyak2 ok.. kat atas nun takde stesen minyak... perjalanan ke Fraser Hill memang sunyi sepi.. dahlah waktu kami pergi tu hari bekerja... takde satu kenderaan pun yg naik.. hanya kereta kami sajork... kalau ada kereta turun pun hanya satu dua jerk... serammm... kesan tanah2 runtuh dan yang masih dalam pembaikan lagi menyeramkan... huhuhuhu...

Bila dah sampai tu.. nak mencari rumah peranginan satu hal.. tersilap tengok signboard... mungkin dah letih.. sampai aku tak perasan perkataan 'Penginapan'... hehhehehe... salah tuju daaaaaa.... patutnya 'Peranginan'... ngeh3.. nak ke rumah peranginan tu pun jalan dia sayu jerk.. sunyi... kalau nak keluar waktu malam ni memang taklah.. menyeramkan jerk jalan dia...

dalam proses membaikpulih kesan dari tanah runtuh.. 

Alhamdulillah... sampai jua akhirnya... kedatangan kami disambut oleh pegawai yang bertugas.. sangat peramah... jangan lupa tunjuk resit pembayaran ok.. pastu diorang akan bagi kunci..

lain kali tengok betul2 ok.. Rumah Peranginan Persekutuan..


Banglo yang kami menginap.. ada 6 bilik kesemuanya kalau tak silap..

kasut kena tinggalkan kat luar ok.. letak jerk kat kabinet kasut tu.. InsyaAllah selamat..

di dalam banglo.. ada ruang tamu, dapur, meja makan, ruang rehat..

suker sangat ngan kaler dan design pada tangga... i LIKE!

tak sah kalau tak bergambar di sini..

view dalam bilik kecil.. tapi.. besar ok! kalah studio room kat hotel2.. bilik air pun besar.. nak mandi sorang2... eiiii... seram... 

pemandangan di balkoni.. tapi aku tak bleh lama2 duk sini... sejukkkk...

Channel Astro yang disediakan

diorang juga ada sediakan perkhidmatan penghantaran burger.. waaa... ini sangat menarik.. malas nak keluar malam.. order sajork.. rasa pun not bad ok!

pemandangan di belakang banglo.. ada taman permainan dan set barbeque.. sangat bagus kalau nak buat outdoor program beramai2..

Lepas check-in kami cari makan dulu sambil jalan2..

bergambar di kawasan rekreasi dan gerai makan..

nasib baik ada nasi campur.. memang tengah lapar.. sesuai lah sangat.. kalau nak hat western pun ado.. harga standardlah kan.. kalau dah di atas bukit.. semuanya mahal..

budak2 ni memang jenis tak sejuk kot.. boleh lagi makan aiskrim..

Lepas makan.. bawak diorang pi main2 kat taman permainan di sebelah...

  
si kakak kalau dapat main.. suker sangat..

aku suker ngan pemandangan ala2 english ni...

kalau sesapa nak main golf pun boleh.. rm6 kalau tak silap..

us.. 
 
Amiera tak puas main.. tapi aku dah ajak balik.. aku tak boleh tahan ooooo... sejuk banget! sebelum balik tapau roti bakar siap2 utk minum petang..

pemandangan luar waktu senja.. kabus makin tebal..

Malam tu kami tak gi kuar mana2.. just stay dalam bilik... sojuk!.. order burger jerk dinner malam tu.. ngeh3..

pemandangan di waktu pagi... segar.. nyaman... best3..


sebelum check-out wajib posing dulu..

jumpa ulat gonggok besar gedabak...


bergambar di sini adalah satu kemestian... tapi sayang takde Amiera.. Amiera jadi photographer..

Perjalanan pulang cepat jerk rasa... yerlah menurun kan.. memang lah kejap... alhamdulillah..  InsyaAllah.. ada rezeki mungkin kami akan datang lagi.. tapi tak taulah kan bile... huhuhuhuu...


10th Anniversary ~ Fraser Hill

Assalamualaikum...

Di kala uols baca n3 kali ni.. mungkin aku dalam perjalanan ke Fraser Hill bersama keluarga tersayang... percutian yg singkat tapi penuh makna.. sempena menyambut ulang tahun perkahwinan kami yang ke-10 tahun... alhamdulillah.. cepat jerk kan masa berlalu..

Banyak dugaan sepanjang tempoh 10 tahun ni.. resam dalam perkahwinan.. ada pasang surut.. ada ke pasangan yang tak pernah menerima dugaan?? tak kan.. ada lagi yg lebih teruk.. alhamdulillah.. aku bersyukur dapat suami yang penyayang, tidak pernah berkasar ngan aku macam lelaki durjana yang belasah isteri dalam lif.. dalam lif ko berani laaa.. cer ko belasah isteri ko tu kat depan orang ramai... tau pulaks takut!.. walaupun perselisihan pendapat tu adakalanya berlaku.. mulut aku ni pun satu... suka nau nak menjawab... ampun bang ampun!! tapi tu semua dugaan utk mengeratkan lagi hubungan kami suami isteri..  trust me... memanglah kalau gaduh2 manja tu benci yg amat.. tapi bencinya time marah jerk.. pandang muka pun tak mau!! ahahahhahahha... golak sendiri... pompuan ni kan sensitip!! once kita dah ok.. perasaan sayang tu bertambah ko!!.. betul.. tak percaya?? cer uols gaduh2 manja sat ngan pasangan masing2... hahahhahaha...

korang jangan gelakkan muka aku tau!! dahlah mekap cam $&^*&$!! aku tak suka selendang diorang yg dililit2 kat kepala aku tu... mencik!! tak sesuai.. tudung yg aku beli tak boleh diguna sebab licin.. 'Mak Andam' tu tak reti kot nak guna tudung aku tu... uwaaaaaaaaaaaaaaaa.... 

 haaa... ni baru comei... baru nampak natural... hehehhehe.. hadiah vacuum tu masih berjasa sehingga ke hari ini...

Harapan aku semoga perkahwinan kami kekal hingga ke hujung nyawa... cehcehwahhhh... nak berdrama lah pulaks.. semoga en hubby kuat semangat nak layan karenah aku yang macam2 ni.. tq for being my husband for 10 years before and forever until heaven.. cehcehceh.. speaking lah pulok..

So, utk meraikan secara sederhana.. kami rancang percutian ni... dah lama dah.. tapi sekitar Malaysia jerlah.. nak ke luar negara tu mintak mahaplah.. kebetulan aku survey rumah Peranginan kelolaan Bahagian Pengurusan Hartanah.. banyak juga rumah peranginan yg aku survey tapi kebanyakannya full.. kebetulan tarikh anniversary kami kosong utk rumah peranginan di Fraser Hill.. cepat2 aku booking.. ada cuti ke takde cuti ke belakang kira... hahhahahaha... tapi kena dapat pengesahan jugak dari en hubby... alhamdulillah berjaya.. tapi kami cuma stay semalam sebab next day tu dah penuh.. harga untuk semalam cuma RM40.. ok lah kan.. sapa nak bagi sewa rumah murah cenggitu...

bilik kecil jerk yang ada kekosongan.. pic credit to BPH

Alang2 dah cuti ni.. blehlah release tension ke kan.. ambik udara sejuk kat atas... uuuuuuu... bawak anak2 jalan2 kan.. asyik sekolah jerk... huhuhuhu...

Oklah.. doakan perjalanan kami pergi balik selamat hendaknya dan doakan perkahwinan kami kekal hingga ke syurga..


Update blog

Assalamulalaikum..

Dah 5hb Sept tapi baru 1 post?? per kes? lately aku sibuk mengupdate gambar kat post2 sebelum ni.. aku sedang usaha mengedit gambar sesiapa pun yg tidak menutup aurat khususnya yg tidak memakai tudung yg ada dalam blog aku ni... baru habis 2 tahun punya post.. ada lagi 5 tahun.. nak kena check gambar satu per satu post yg ada gambar2 tersebut..

Blog ni aku dah open pada public... so, ramai yg masuk ke blog aku ni.. aku tak nak menanggung dosa kerana mempamerkan gambar2 yang tidak menutup aurat..  mintak maaf banyak2... aku akan cuba untuk edit dan kalau mana yg tak bersesuaian akan aku delete terus gambar tersebut..

To all readers.. tak kisahlah silent readers or followers.. kalau ada ternampak mana2 gambar yg tidak menutup aurat yg aku terlepas pandang.. sila komen ya... jasa anda amat dihargai..

Sekian, harap maklum.




Pertandingan Bunga Api Antarabangsa Putrajaya 2013

Assalamualaikum...

Sihat semua? alhamdulillah.. aku sihat2 saja..

Uols pergi tak pertandingan bunga api baru2 ni?? cantik kan??

Malam merdeka haritu kami pergi jugaks.. tapi agak lewat.. malas nak pergi awal.. tau2 jerlah nak bawak 2 orang anak aku tu... tak bleh duk lama2.. memang ada jerk projek diorang yang akan buat aku hangen..

Konon2 nak gi tengok ikut Presint 5... tapi... arghhhh... kereta dah bersusun tepi jalan... jem!

Simpang nak masuk ke Presint 5 dah kena block... aduiiii... camno??

Nak tak nak parking jerlah tepi jalan.. tengok dari kejauhan... tunggu punya tunggu... bunga api tak muncul2.. dah kul 12 lebih ni... sempatlah msg ngan member2 yang pergi tengok... tak lama lepas tu baru kuar bunga api... dari Malaysia... tengok dari mata memang cantiklah... tapi dari mata kamera aku aduiiiii... sodih! maklumlah kamera tak canggih kan! sob3..

kesian kan gambar aku! dapat snap hat bunga api yg tinggi2 jerk.. dengan kereta yang lalu lalang.. tiang lampu bagai... pastu kami bergerak ke depan sket.. baru dapat view cantik.. tapi almalangnya.. hp aku tu dah kehabisan bateri... uwaaaaaaaaaaaaa... nanges!


Geram jerk tengok gambar bunga api kat google... rasa nak gigit2... huhuhuhuhu...

Malam keesokannya ingat nak tengok bunga api dari Korea laks.. tapi abang aku datang beraya malam tu.. so, tak jadi poie.. aku tengok dari rumah jerlah.. nak ambik gambar tu mintak mahaplah... sah3.. blur!

Takpe.. ada lagi 2 minggu utk next acara... mesti nak gi tengok..


Geng Kitty

Sangkut Paut

3D (1) 5S (3) Acacia (4) Aduan Rakyat (13) Aidijuma (1) Aku dan Dia (60) Amiera (268) Ana Muslim (2) Anniversary (10) Anugerah (11) Aqiqah (5) Ariani (3) Arissa (50) ASB (3) ASUS (1) Avatar (1) Award (6) Bajet (2) BBQ (2) Big Bad Wolf (3) Birthday (73) Biskut (1) Biz (3) Blogger (12) Car (1) Carlo Rino (6) Ceramah (3) CERT (1) ChurpChurp (2) CIC (12) Cloth Diaper (1) Contest (8) Cuepacs (1) Dari Dapur Mama (1) Denggi (1) Diaper Cake (1) Dinner (1) Drama (5) EKSA (1) Exam (2) Expo (2) Family Gathering (22) Fareeda (17) Fateh (192) Floria (1) Frozen (1) Gajet (1) Gift (10) Giveaway (1) Handbag (2) Handphone (4) Hari Raya (148) Hello Kitty (2) HFMD (1) Hobby (2) Holiday (115) Hot Air Balloon (4) Iftar (1) Impian (9) Info (31) Isu Semasa (9) JJCM (12) Juadah (111) Jurnal (4) kak Rose (8) Kecantikan (1) Kenduri (15) Kesihatan (2) Kuarters (11) Kuiz (2) Kursus (19) Lawak (2) Lazada (1) LIMA (1) Lovely Song (7) Luahan (2) MAFIST (5) Majalah (4) MasterChef (6) MeadJohnsons (4) Memori (2) Muffin (2) MyDeal (1) Nilai3 (1) Novel (3) Nuffnang (7) Nuri (5) OnAir (1) Panggung (1) Pekeliling (1) PINK (8) PotLuck (2) PPA1M (4) Pre Loved (1) Pregnant (28) PRU (2) Prudential (2) PTK (2) Puasa (68) Puisi (9) Putrajaya (32) Qaisara HB (3) Ramadhan (16) Resepi (37) Riadah (22) Rumah Peranginan Persekutuan (3) Sad Song (1) Saham Akhirat (5) Sales (5) SBPA (4) Sejarah (1) Seminar (5) Shabby Cottage (66) SimplySiti (3) SkullMate (1) Sogo (3) Solid Food (5) SSPN (3) Streamyx (3) Sustagen (4) TAG (5) Taman Raudhah (13) The Movie (21) Tips (2) Tupperware (2) UPKK (9) UPSR (3) Ustazah Pilihan (6) VAIO (2) Vantage (6) Villa Raudhah (47) Viral (2) watermark (1) Wishlist (2)

Yg Suka Bercerita

Sitting and Blinking Hello Kitty