Testimonial : Penyedut Hingus Baby ~ Nasal Aspirator

Assalamualaikum..

Semalam aku beli penyedut hingus baby kat Manjaku.. pusing punya pusing.. naik pening kepala tengok barang.. akhirnya jumpa jugaks.. jenama Pigeon..

siap ada bekas.. senang kalau nak bawak pi mana2.. 

Petang semalam.. sebelum mandikan Arissa.. aku sedut hingus dia.. hambek ko!! menjerit2 dia.. nak2 pulaks bila tangan dia kena pegang.. lagi dia mengamuk.. huhuhuh...

Dan hasilnya..

hingus yang agak banyak bagi bayi berusia 4 bulan..  itu pada pendapat aku laa.. 

Pastu dia minum susu dengan tenang.. tak dengar bunyi hingus kat hidung.. alhamdulillah..

Alat ni memang sangat berkesan utk mengeluarkan hingus berbanding dengan jenis yang aku beli sebelum ni..

Tapi.. ada tapinya jugaks..

Nama pun selsema dan berhingus.. memang takkan stop selagi tak kering.. 

Tak sampai sejam sedutan yang pertama.. bila Arissa bersin.. ada balik hingusnya.. huhuhu..

Sebelum dia tidur aku sedut balik tapi dah tak banyak macam sedutan pertama..

Semalam tidur Arissa agak terganggu.. mungkin sebab Arissa dah mula batuk.. cian omey mucuk mama ni..

Awal pagi tadi.. Arissa bangun nak susu.. sian dia.. kejap2 dia tarik botol.. tak selesalah tu nak bernafas.. hidung dia tersumbatlah tu.. tapi tak dengarlah pulaks bunyi apa2 kat hidung.. aduiii.. sian pulaks nak hantar ke umah pengasuh..

Esok cuti..

Malam ni aku plan nak cuba petua orang dulu2.. sapu kunyit kat hidung Arissa..

Kalau masih bersoksek-soksek esok.. sebelum mandi pagi aku nak buat terapi kat dia.. ada terbaca testimoni kat fb.. diceritakan melalui blog Mama Comel Arissa dan Little Mama Diary .. cam menarik dan senang jerk.. nanti aku nak buat testimoni jugaklah..

Hopefully.. Arissa cepat sembuh.. tak sanggup tengok anak2 tak sihat.. si kakak pun dah mula batuk2.. tu batuk cari sendiri.. pulun makan aiskrim banyak2.. grrrrr... memang nak kena bebel ngan aku!


Sticker Botol @ Alamanda

Assalamualaikum..

Semalam ikut member gi Alamanda.. so aku join lah sekali.. kebetulan memang nak sangat buat sticker botol susu Arissa.. letih dah asyik dok tulis guna marker pen.. lepas basuh botol 2 ke 3 kali.. hilang balik.. solution.. beli sticker.. sonang kojo den.. tampal jo! habih sok.. boli jo lain..

Ada 2 kedai kat Alamanda tu.. satu kedai kat area escalator.. kalau tak silap antara tingkat 4 dan tingkat 5.. belah Utara ok!

Hat kedai satu lagi kat area Selatan.. kedai kiosk kat tengah2.. tak jauh dari Parkson..

Banyak jenis sticker yang dijual.. kebanyakannya water proof.. so, uols bleh pilih nak yg mana.. nak berkaler.. nak plain.. nak striking.. nak shining2.. semua ada.. duit jerk uols kena sediakan.. huhuhuhu...

Untuk Arissa aku pilih hat yang transparent.. tak comei pulaks kalau ada background.. huhuhuu.. itu taste aku laa.. lagipun botol susu Arissa tu dah ada kaler PINK kan.. so, sticker transparent pada aku sesuai lah..

Kebetulan pulaks.. aku nampak satu contoh sticker tu comel sangat bila dilekat kat cawan.. so, aku rembat 3.. kalau beli 1 rm5.. beli 3 rm10.. baik aku beli 3.. karakter kartun Disney.. bleh pilih nak yang mana.. 

kononya.. si Princess utk Amiera, si kucing utk Arissa dan of coz batman utk Fateh..

transparent sticker.. cute tak??

hasilnya.. homey tak? homey tak?? 
si kakak tak mau Princess.. nak si kucing jugak.. layan jerlah..


Owh!! Arissa Selsema!! ~ Vicks Baby Balsam

Assalamualaikum..

Semalam..

Pengasuh bagitau Arissa selsema.. aduiii.. ni yang lomah ni.. kelmarin memang ada dengar hidung cam tersumbat sket.. tapi takdelah pulaks dia meragam..

So, keje aku memastikan hingus dia berkurangan.. jenuh gaks nak sedut guna alat penyedut hingus tu.. agak kureng sket lah jenama ni.. sebab agak keras.. rugi laks rasanya beli.. mentang2lah kaler PINK.. main rembat jerk aku ni kan!! huhuhuhu..


Masa Fateh rasanya aku guna jenama yg sama.. sama jugak keras.. huhuhu.. pastu aku tukar jenama lain.. ingatkan dah bertahun2 ni kualiti berubah lah kan sesuai dengan kenaikan harga tu.. huhuhuhu.. nan ado!

Pasni aku nak beli hat yang kita sendiri sedut tu lah.. guna kat rumah.. hat sedia ada bagi kat pengasuh.. takkan nak suh pengasuh yg sedut kot! agak2 lah kan.. kalau dah beli nanti aku buat testimoni.. berkesan ke tak?

Malam semalam.. alang2 en hubby nak kuar beli barang Amiera.. ada jerk keperluan sekolah yg nak dibeli.. macam2.. sib baik dah gaji.. aritu pernah sekali.. dah nak ke hujung bulan cikgu nak kertas warna ngan bendera.. aduiii.. hat yg berekonomi sederhana cam kami ni bolehlah korek kat mana2.. hat yang susah tu camno!! aduiii.. nak kena bawak isu ni ke PIBG ni.. uiitt.. dah melalut ke cerita Amiera laks.. sambung kisah Arissa.. suh en hubby pi farmasi beli apa2 ubat yg sesuai utk redakan selsema Arissa.. diorang suggest vicks baby balsam..

sesuai utk bayi berumur 3 bulan ke atas.. 

Harap2 kuranglah sket selsema Arissa.. kalau tak ok jugaks.. kena cuba ubat lain laks..

Antara produk lain yang dicadangkan..

tropika baby herbal cream.. agak mahal sket..

21st Century - Children's Vapor Balm.. ni murah rm8.95.. ramai gaks yg syorkan produk ni.. nak beli gaks lah.. standby satu kat rumah..
 

Ada jugaks aku jumpa info pasal buat terapi kat bilik.. sediakan air panas pastu letak setitik dua minyak kayu putih.. try lah jugaks semalam.. memang bau dia sedap.. tapi.. huhuhuhu.. kejap jerk pun.. bila air dah suam.. hilanglah bau dia... huhuhuuhu...

Aku tau petua pasal sapu ibu kunyit kat batang hidung baby.. tapi aku tak nak buat.. kunyit pun takde.. serbuk kunyit adalah.. kwang3.. lagipun kang susah laks nak hilangkan warna kuning kat hidung Arissa.. dah tak omey dah.. huhuhuhu.. heyy!! nak comel ke nak sihat?? huhuhuhu.. nak dua2.. boleh gitew?

Oklah.. uols ada petua atau apa2 produk utk kurangkan selsema baby?? kalau ada share yerk.. thanks!


Sukan Tahunan Mafist & Tafist

Assalamualaikum..

Kisah Sabtu lepas..

Acara sukan tahunan sekolah agama Amiera..

Hampir 7.30 pagi dah gerak ke Presint 8.. lepas daftarkan Amiera.. kami pi breakfast dulu.. tinggalkan Amiera ngan kawan2 dia.. Amiera dah sarap kat rumah.. makan cereal + susu jerk pun..


Lepas sarap.. singgah 7e beli air ngan roti.. incase budak2 ni lapar..

Sukan bermula jam 9 pagi..

Acara dimulakan dengan perbarisan..

Amiera rumah kuning yo!..  

Amiera and the gang standby nak beraksi..

 antara acara yg dipertandingkan.. tengok pic no.4.. terkial2 si Amiera jalan bwk tempurung kelapa.. sianlah hai anak.. tak biasa ngan suasana kampung.. punyalah lambat.. aku nengoknya pun aduiii.. sodih!! kawan2 dah jerit nama dia.. Fareehaaa... cepat... 

tapi sib baik.. ingatkan dia yg paling lambat.. team biru lagi lambat!! hehehehe.. dan nasib baik juga.. 2 dari team Amiera pantas cergas.. lajus jerk jalan bwk tempurung tu.. hebat!!

at last.. team Amiera dapat no berapa? cer teka.. cer teka..

aku dukung si kecil ni sampai sakit2 pinggang aku.. 

ada juga acara utk kaum ibu..

 acara kemuncak.. tarik tali antara tenaga pengajar dan kaum bapa..

medal dan hadiah saguhati

alhamdulillah.. team Amiera dapat no.2... huhhuhu.. kalau tak dapat tupperware jerk nak oii..

ngan kawan..


Karnival tamat dalam pukul 11 pagi..


Hanis Fara Arissa ~ 4 Bulan

Assalamualaikum..

Arissa dah masuk 4 bulan..

Apa yg dia boleh buat?? menyembur dah makin kerap.. dalam percubaan utk meniarap.. asyik terganggu jerk.. asyik terbaring kat bouncher jerk.. camno nak praktis banyak kali.. huhuhu..

Dah boleh ketawa kalau diagah.. tapi bukan sebarangan agah.. agah yg kena gayanya maka akan ketawalah dia.. kalau tak.. senyum jerk manjang.. huhuhhuu...

Kalau mandi pulaks.. dah ada hati nak melompat2.. suka lah tew.. Arissa memang susah nak nanges kalau mandi.. melainkan air tu sejuk yang amat..

Berat.. akan aku update kemudian lepas ambil suntikan imunisasi Phenumococcal..

baju yang sama.. yang mana satu Arissa?? Arissa x pakai headband.. dah cam muko baby boy laks..

sayang mucuk mama ni! 






Semoga Arissa membesar dengan sihat.. sentiasa senyum.. menjadi penyeri buat mama, papa, kakak Amiera dan abang Fateh yer sayang..


Simple birthday celebration for Amiera

Assalamualaikum..

Jumaat lepas.. simple celebration for her..

Memandangkan Amiera tak mau bwk kek ke sekolah.. so, aku tak tempah lah kek utk dia.. 
tapi camna nak celebrate?? takkan tak nak celebrate apa2.. mesti Amiera akan rasa sedih nanti.. aku takde idea ok.. yg aku tau.. aku nak cari hadiah utk dia.. itu jerk..

So, tengahari tu.. aku plan nak pi kat peniaga yg jual barangan baby.. kebetulan peniaga tu pun ada jual mainan.. tapi almalangnya.. peniaga tu tak buka lah pulaks kedai dia.. aduhaiii.. camno?? nak pi alamanda memang aku surrender.. letih menapak ke Tmn Warisan pagi tu.. dgn mengantuk dek kekenyangan dan keletihan..

Kebetulan ada satu peniaga tu jual kek.. hmm.. datang idea!!

Sampai kat rumah petang tu.. cepat2 aku keluarkan butter dan shortening.. sambil nak nunggu dia cair sket.. buatlah keje2 dapur.. aku kena cepat2 buat icing sebelum Amiera sampai.. 

Biasanya kalau hari Jumaat Amiera akan sampai awal.. tapi.. masih tak muncul2.. cepat2 aku gi ambil Arissa.. kebetulan Arissa tidur.. memang cantik sangat2.. letak Arissa dalam bilik.. pastu aku sambung keje memukul icing.. bila dah kembang.. cepat2 letakkan pewarna.. 

Misi mendeco.. 

Aku kebuntuan idea nak deco camno!! aku ni bukannya kreatip pun.. aduhaiiii... buka kabinet tengok apa menda yang boleh diguna pakai.. 

Peralatan mendeco pun terhad.. aduhaiii... hantam sajalah labu.. jam dah kul 6.30.. Arissa dah bangun.. bagi Arissa susu dulu.. aduiii.. kelam kabut aku nak deco.. tak siap2 lagi ni..

Tak lama pastu Amiera balik.. 

Buat macam biasa.. borak2 pastu suh dia jaga Arissa.. bagi alasan aku nak ngemas dapur.. nak panaskan lauk.. pastu buatkan milo ais peberet Amiera..

Cepat2 aku deco.. senget benget aku kejekan icing tu.. lantaklah asal ado! 

Tak lama kemudian en hubby pulak balik.. ahh sudah!.. nak kena sorok dari Fateh.. jangan bagi dia nampak.. kang kecoh pulaks.. layan Fateh suh dia main game dulu.. sambung balik deco.. dah nak habis.. aku tak tau apa dah jadi ngan deco aku.. hantam jerlah labu..

En hubby pun buat dono jerk.. macam takde apa2..  hehehhe..

Settle.. hasil deco yang ntah apa2.. huhuhu.. 

Bila kek dah ready atas meja.. suh en hubby pasang lagu selamat hari jadi.. 

Heheheh.. malu2 Amiera.. 

Alhamdulillah.. walaupun simple.. aku nak anak2 aku ingat sampai bila2.. mama dan papa tak pernah bezakan anak2..

Happy birthday sayang!



Sambutan Hari Raya BPM

Assalamualaikum..

Jumaat lepas..

Majlis sambutan hari raya peringkat bahagian diadakan secara sederhana bagi menghormati hari berkabung seluruh Malaysia..

Majlis terpaksa diadakan kerana semua tempahan telah dibuat sebelum pengumuman hari berkabung.. nak tak nak kena teruskan jugak..

kad jemputan yang direka khas oleh designer yg sangat kreatif.. 
acara king & queen raya dibatalkan..

  
 jom naik bukit!

menapak di tengah2 panas.. pergh.. berpoloh! takpe2 dpt free vitamin D..

biru mata hitamku..

  
SUB sedang berucap..

Tiba masa seminit waktu berkabung.. kami semua berdiri dan bertafakur sambil membaca Al-Fatihah.. Takziah buat semua keluarga dan sahabat handai penumpang dan anak kapal nahas MH17..

Majlis diteruskan dalam suasana yg suram..
 Juadah yang disediakan.. nasi kerabu, kambing golek, sate & nasi impit, lemang & rendang, laksa, cendol, rojak buah, pemanis mulut dan minuman..

Yang sodih eh.. uhuhuhu.. byk menu aku tak bleh nak makan.. nasi kerabu bukan peberet.. makan sket jerk.. kambing golek pulaks.. aku tak makan daging.. huhuhu.. padan muko aku.. sapa suh tak makan daging.. ngeeeeee... sate makan secucuk dua aku dah muak.. laksa memang tengah berpantang.. lemang sedap tapi x bleh makan byk2.. kang angin pulaks.. 

so apa yg aku makan?? nasib badan..
cuaca pada hari tu pulaks panas gila.. memang x lalu nak makan sangat.. asyik nak pekena air jerk.. sib baik cendol sedap.. huhuhuu.. telan secawan cendol dah kenyang..


even warna suram.. totap maintain ngan cik Fareeda.. hehehehe.. jgn mare!

Tengah2 aku sedap makan lemang yang sangat lembut itew.. pihak urusetia sedang cabut nama utk cabutan bertuah.. aku memang tak nak ambik port sebab tau aku susah sangat2 nak bertuahnya.. so, dengan khusyuknya aku makan lemang yg sedap itew... tiba2 kawan2 semeja sebut nama aku.. ehh2 pesal laks.. lorrr.. nama aku naik siot!! terkejut aku!! dengan mulut penuh ngan lemang... buruk lah weii!! terkinja2 gi ambik hadiah.. huhuhu..

alhamdulillah.. rezeki anak2.. 

sib baik masa balik kami tak kena menapak.. lega..

Jutaan terima kasih kepada pihak AJK dan urusetia yang menganjurkan majlis ini..

Selamat Hari Raya 
Maaf Zahir & Batin


Happy Birthday Amiera!!

Assalamualaikum..

22.08.2004 ~ tarikh puteri sulongku dilahirkan.. dinamakan Nur Fareeha Amiera..


10 tahun telah berlalu.. dari seorang bayi yang terlalu kecil sewaktu dilahirkan.. puteriku semakin membesar.. kejap rasanya masa berlalu.. dah hampir sama tinggi ngan mama dia.. camno?? ada ghupo den tak?? huhuhuhu...

Pelbagai pahit manis bersama puteri ku ni.. dialah yang merasai susah senang semasa kami dalam mengharungi arus kehidupan berumahtangga di awal2 perkahwinan..

Alhamdulillah.. walaupun tidaklah semewah mana.. berkat kesabaran.. berkat usaha.. berkat rahmat-Nya.. aku bersyukur atas kurniaan-Mu ya Allah..

Untuk puteriku... AMIERA..

H A P P Y    B I R T H D A Y   S A Y A N G !!

Semoga panjang umur murah rezeki..
Semoga menjadi anak yang solehah yang sentiasa akan mendoakan kesejahteraan mama dan papa semasa hidup dan tatkala kami tiada lagi di muka bumi ini..
Semoga sentiasa taat dan patuh kepada ibu bapa dan agama..
Semoga kuat dan tabah dalam menghadapi ujian dan liku2 kehidupan yang mendatang..
Semoga berjaya dalam kehidupan di dunia dan di akhirat..

Amiinnnnn.. aminnnnnn... ya rabbal alaminnnnnnnnn...
 


Majlis Khas KKM

Assalamualaikum..

Selesai sudah Majlis Khas peringkat Kementerian menggantikan sambutan Hari Raya bagi menghormati mangsa dan keluarga tragedi MH17.. alhamdulillah kenyang lagi.. minggu ni makan.. makan.. makan.. nasi arab.. kambing bakar.. sate.. aduiiii... fenin aku.. tapi aku tak makan kambing.. huhuhu.. esok last jamuan raya kat opis aku ni.. tu peringkat bahagian pulaks..


Majlis dimulakan dengan bacaan doa.. kemudian dengan tayangan video tragedi MH17.. diikuti dengan ucapan YB Menteri.. kemudian ramai2 nyanyi lagi Jalur Gemilang dan 2 buah lagu yang aku tak tau dan akhir sekali lagu Warisan sempena dengan tema Merdeka "Di sini Lahirnya Sebuah Cinta".. pastu ada penyampaian hadiah pertandingan kek Merdeka..


Merdeka Raya.. 


Pelbagai juadah disediakan.. especially nasi arab.. dah jadi trend sekarang ni.. mana2 jamuan jerk mesti ada nasi arab.. hari2 boleh muak ok!

Oklah.. selamat hari raya... MERDEKA!!




Arissa dah ada akaun Tabung Haji!

Assalamualaikum..

Petang Semalam..

Ke Tabung Haji utk masukkan duit raya anak2..

Arissa pun dah ada buku akaun Tabung Haji.. lepas usia Arissa 6 bulan, aku nak buka akaun ASB laks.. seronok weii buat simpanan utk anak2 ni.. kita tak tau apa akan berlaku masa depan.. tak semestinya kita sentiasa berada di atas.. ujian Allah kita tak tahu.. so, nak tak nak kena mula menyimpan dari kecil lagi utk masa depan mereka..

tabung utk Arissa.. hat Amiera dan Fateh dah kuning2.. huhuhuhu..

buku Tabung Haji.. 3 versi.. Amiera, Fateh dan Arissa..

InsyaAllah.. bila simpanan Arissa dah cukup layak.. aku nak daftar Haji sama ngan anak2 dan en suami..


Majlis Tahlil dan Jamuan Raya Unit

Assalamualaikum..

Kisah semalam lagi..

Kami mengadakan jamuan raya Unit serta majlis tahlil untuk arwah ibu ketua unit..

Majlis diadakan secara sederhana.. majlis dimulakan dengan bacaan Yassin dan Tahlil.. kemudian jamuan raya.. menu ringkas.. Nasi Arab, Mee Hailam, Sate, Nasi Impit + Kuah Kacang, kuih muih, biskut2, buah2an dan minuman.. alhamdulillah kenyang..

juadah yang tak sempurna.. banyak menu yang belum sampai masa ni.. walhal majlis dah nak mula..

menunggu menu yg lain tiba selepas bacaan Yassin + Tahlil ringkas diadakan..

Gambar2 lain akan aku update kemudian sebab owner kamera canggih cuti hari ni.. huhuhu..

Akhir kata.. 

Salam takziah kepada ketua Unit kami dan keluarga atas pemergian bonda tercinta minggu lepas.. kehilangan ibu sesuatu yang sangat sukar utk diterima.. apa pun kita kena redha.. setiap yang hidup akan pergi jua.. semoga Puan tabah dalam mengharunginya..

Semoga arwah dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman..

Al-Fatihah


Happy Birthday Fateh!

Assalamualaikum..

Semalam birthday Fateh.. aku tak sempat nak update blog sebab kebz-an dengan jamuan raya unit.. petangnya ke tabung haji.. huhuhu..

So, ambil kesempatan pagi ni update jap..

20.08.2009 ~ tarikh puteraku dilahirkan.. dinamakan Muhammad Fateh Azfar..

Setiap tahun selain menyambut bersama sanak sedara.. aku cuba juga untuk meraikannya di sekolah.. aku nak anak2 aku rasa dihargai.. rasa disayangi.. duit boleh dicari.. tapi kenangan semasa mereka membesar hanya datang sekali..

Masa kecik2 memang aku langsung tak berpeluang untuk merasai semua tu.. maklumlah aku datang dari keluarga yang susah.. so, aku tak nak anak2 aku merasai zaman aku susah dulu.. bukannya aku memanjakan mereka.. tapi mereka berhak utk merasai kebahagiaan tu selagi aku mampu..

Oklah.. takmo emo2.. ni gambar birthday celebration kat sekolah Fateh.. aku bekalkan kamera PINK aku tu.. suh cikgu Fateh snap.. masa majlis ni diadakan aku takde.. pihak sekolah yang uruskan.. aku cuma hantar kek dan goodies..

2kg moist choc cake ditempah khas dari Putrajaya Cake House .. Fateh suker sangat ngan kek ni..

alololo.. hensem mama ni.. senyum tak nampak mata dah haaa.. happy sangat yer!!

acara semasa majlis..

alahai.. kurusnya anak mama ni.. dap tak kek tu??

makan berjemaah.. 


Akhir kata.. 

H A P P Y   B I R T H D A Y   F A T E H !!!!

semoga jadi anak yang soleh.. penyejuk hati mama dan papa..
dipanjangkan umur murah rezeki..
menjadi pembimbing keluarga..
menjadi perintis yang berjaya di dunia dan di akhirat..

Aminnnnnnnn...


Jamuan Raya 2014 ~ BIT

Assalamualaikum..

Sebelum memulakan tugasan programming aku yang takde kesudahan ni.. aku ambik masa sket nak update blog kesayangan..

Semalam syarikat vendor telah menganjurkan jamuan raya.. so, kami semua dept IT dijemput hadir.. makan free sapa tak nak kan..

Jamuan bermula jam 12.30 - 5.00 ptg kalau tak silap..

Antara menu yang dihidangkan.. kambing bakar, nasi arab, nasi beriani, sate, rendang dan lemang, murtabak mini, kuih muih, biskut & coklat, buah2an dan minuman..

Aku cuma makan nasi beriani, sate, lemang, murtabak, kuih dan coklat.. itupun perut dah rasa penuh.. walhal nak kata kenyang dak lagi.. hehehehe.. mungkin bila makan pastu telan 2 gelas air sirap bandung.. rasa penuh ngan air kot... huhuhuuu... bila nak makan coklat lagi dah rasa kembang tekak aku... erkkk...


Apa pun terima kasih pada pihak yang menganjurkan majlis..

kami yang dah kekenyangan..

Oh ya.. hari ni Kementerian Pendidikan, KPM ada buat majlis ramah mesra aidilfitri... mailah datang ramai2...

Minggu depan unit, bahagian dan kementerian aku akan anjurkan jamuan raya.. 3 hari berturut2.. kenyang2.. 


Geng Kitty

Sangkut Paut

3D (1) 5S (3) Acacia (4) Aduan Rakyat (13) Aidijuma (1) Aku dan Dia (60) Amiera (268) Ana Muslim (2) Anniversary (10) Anugerah (11) Aqiqah (5) Ariani (3) Arissa (51) ASB (3) ASUS (1) Avatar (1) Award (6) Bajet (2) BBQ (2) Big Bad Wolf (3) Birthday (73) Biskut (2) Biz (3) Blogger (12) Car (1) Carlo Rino (6) Ceramah (3) CERT (1) ChurpChurp (2) CIC (12) Cloth Diaper (1) Contest (8) Cuepacs (1) Dari Dapur Mama (1) Denggi (1) Diaper Cake (1) Dinner (1) Drama (5) EKSA (1) Exam (2) Expo (2) Family Gathering (22) Fareeda (17) Fateh (192) Floria (1) Frozen (1) Gajet (1) Gift (10) Giveaway (1) Handbag (2) Handphone (4) Hari Raya (153) Hello Kitty (2) HFMD (1) Hobby (2) Holiday (115) Hot Air Balloon (4) Iftar (1) Impian (9) Info (31) Isu Semasa (9) JJCM (12) Juadah (112) Jurnal (4) kak Rose (8) Kecantikan (1) Kenduri (15) Kesihatan (2) Kuarters (11) Kuiz (2) Kursus (19) Lawak (2) Lazada (1) LIMA (1) Lovely Song (7) Luahan (3) MAFIST (5) Majalah (4) MasterChef (6) MeadJohnsons (4) Memori (3) Muffin (2) MyDeal (1) Nilai3 (1) Novel (3) Nuffnang (7) Nuri (5) OnAir (1) Panggung (1) Pekeliling (1) PINK (8) PotLuck (2) PPA1M (4) Pre Loved (1) Pregnant (28) PRU (2) Prudential (2) PTK (2) Puasa (69) Puisi (9) Putrajaya (32) Qaisara HB (3) Ramadhan (18) Resepi (37) Riadah (22) Rumah Peranginan Persekutuan (3) Sad Song (1) Saham Akhirat (5) Sales (5) SBPA (4) Sejarah (1) Seminar (5) Shabby Cottage (66) SimplySiti (3) SkullMate (1) Sogo (3) Solid Food (5) SSPN (3) Streamyx (3) Sustagen (4) TAG (5) Taman Raudhah (13) The Movie (21) Tips (2) Tupperware (2) UPKK (9) UPSR (3) Ustazah Pilihan (6) VAIO (2) Vantage (6) Villa Raudhah (47) Viral (2) watermark (1) Wishlist (2)

Yg Suka Bercerita

Sitting and Blinking Hello Kitty