Terima kasih Mr. V atas jasamu.. welcome Mr. W again in our family..

Assalamualaikum..

Hari ni adalah hari terakhir Mr. V bersama kami sekeluarga... huhuhuhu.. hampir 5 tahun dia berkhidmat dengan kami.. berpanas berhujan.. sedihlah pulaks.. setiap kenangan terindah bersama Mr. V tak akan kami lupakan.. sebagaimana ingatan kami masih kukuh pada Mr. W yang dahulu.. huhuhuu...

Esok pemilik bakal bertukar tangan.. hope bakal pemilik baru menjaga Mr. V dengan sebaik2nya..

Harapan yang tinggi juga buat Mr. W yang baru.. eh...eh.. tak sangka dapat balik nama Mr. W... huhuhuhu... semoga Mr. W yang baru dapat berkhidmat dengan kami tanpa ada sebarang masalah.. cuma bermasalah dengan Mr. J pulaks nanti.. aduiii... fenin!!

Siapakah Mr. W yang dahulu?

Siapakah Mr. V?

Siapa pula Mr. W?




Review First Solid Food Arissa ~ Avocado with Baby Bullet

Assalamualaikum..

Cuti baru2 ni.. aku dah start bagi Arissa solid food.. dah 6 bulan baru aku nak bagi.. tak berani lagi nak bagi before 6 month.. kalau ikutkan dah boleh start bagi dari usia baby 4 bulan.. aku jerk yang malas.. risau pun yerk.. kang sakit aku jugaks yg susah..

Kali ni aku nak ikut panduan dari buku baby bullet tu.. kalau ikut buku panduan pemakanan dari Pa&Ma.. usia 6 bulan baby dah boleh makan bubur nasi.. tapi aku tak berani nak bagi lagi.. takut perut Arissa terkejut.. so, utk usia 6 bulan ni.. aku hanya bekalkan makanan yang tiada alergik..

all in english!! fenin aku nak memahamkan..

Makanan pejal pertama yang aku perkenalkan adalah avocado.. itupun berdasarkan pengalaman member2 opis dan bacaan dari buku yang dibekalkan dalam Baby Bullet.. avocado adalah antara makanan yang tiada alergik ke atas bayi..


Buah avocado aku beli kat Cold Storage.. beli 3 biji sekali.. huhuhuhuhu.. pastu peram dalam beras dalam 4 hari ke atas.. masak ngan cantiknya..

3 ketul avocado yang belum masak..

Aku nak ceritakan macam mana aku prepare solid food avocado utk Arissa.. masa mula2 tu aku main belasah jerk buat.. tak baca buku sangat.. dah salah.. huhuhuu.. so, bila tanya member dan baca balik buku.. baru faham... huhuuuhu...motip?? kena rajin baca buku ya!!

avocado yang dah masak.. belah 2 jadi cenggini.. masa mula2 tu aku tak tau nak tentukan buah ni dah masak ke belum.. bila google.. ada yg kata warna kulit buah tu akan bertukar kehitaman.. tapi aku tengok buah yg aku beli tu langsung tak bertukar warna kehitaman pun.. cuma jadi kaler hijau gelap sket jerk macam no. 2 dalam rajah dibawah.. yang meyakinkan aku buah tu dah masak bila aku rasa buah tu macam dah lembik sket.. tapi dari segi pemerhatian aku.. peram 4 hari keatas InsyaAllah avocado tu akan masak..

ni yang aku jumpa kat google..

aku korek2 isi avocado masukkan terus ke dalam baby bullet yg saiz sederhana tu.. pastu masukkan air agak2 dalam suku cawan..

hasil selepas di blend..  

masa mula2 nak blend tu.. jenuhlah aku cari On/Off punya punat.. nan ado!! tengok label push down then pusing kanan sbg On dan pusing kiri sbg Off.. tekan2 tak mau.. rupa2nya kena tekan kuat sket.. baru jalan.. huhuhuhu..

masukkan puri ke dalam bekas yg comel lote ni.. satu tu aku masukkan ke dalam freezer.. tahan 1 bulan.. hat satu lagi aku letak kat bawah jerk.. bleh tahan 3 hari.. 

bila nak bagi Arissa makan keesokan harinya.. aku cedok sesudu besar dan masukkan ke dalam bekas lain dan rendam bekas tu dalam air panas..

baki puri yang anak2 tak habis makan tu kena buang ok.. tak boleh dimakan semula.. sebab bakteria mudah merebak melalui sudu yang digunapakai..

Meh tengok muka Arissa bila di suapkan dengan avocado..

muka blur.. apo bondo eh ni?? hahahhaha... 

Pada awalnya hanya sedikit jerk Arissa makan.. mula2 kan.. mana nak makan sangat.. dijelir2 lidahnya.. pastu dikumpulnya avocado tu dalam mulut.. huhuhu.. ntah bila nak telannya.. sua ngan air sket barulah Arissa telan.. dapat rasa sket avocado tu pun ok dah..

Hasil dari pemerhatian selama 4 hari makan avocado.. tidur Arissa agak terganggu pada waktu malam.. biasanya Arissa akan tidur 5 jam baru dia terjaga nak susu.. pastu sambung tidur balik.. kali ni sejam sekali dia bangun.. ek..ek.. bagi susu sket dia lena balik.. pastu sejam kemudian bangun balik.. aduiii... tak tau naper.. adakah disebabkan makanan baru ni ataupun beralih bulan ni.. nak kata sakit perut dia tak nanges sepanjang masa.. just resah gitu jerk.. 

Oklah.. tamat sudah review tentang solid food avocado.. hari ni bagi puri buah pisang pulaks.. dah pesan kat pengasuh.. harap2 Arissa ok..


Knotted Headband & Dragonfly Hair Clip

Assalamualaikum..

Semalam parcel yang ditunggu sampai jua... pos ke opis en abe.. tu jerk tempat yang boleh terima barang yg aku beli online.. hantar kat opis aku memang poslaju tak diterima ya.. hantar kat rumah.. confirm dapat surat suh ambik kat poslaju centre.. baik toksah..

Knotted headband yang comel lote kali ni ada corak cupcake ok!! suke3.. tapi tak dapat design leopard.. huhuhu..


Hair clip pulaks aku pilih design hello kitty dan minnie mouse.. comel3.. kan..kan..kan??


Meh tengok Arissa menggayakannya.. ptg semalam aku kerjakan dia.. hehehhe.. jenuh ok nak snap gambar dia..


 
Lain2 pics headband bleh klik label Qaisara HB


Apa?? beli kat mana?? nak beli gak eh??

Uols search Qaisara Headband kat facebook.. atau boleh klik jerk link yg aku dah buat tu.. sonang!

Banyak sangat koleksi yang tomei2 utk anak2 korang.. so, selamat menjuling mata!! hehehe..


Pertemuan 3A

Assalamualaikum..

Kisah Ahad lepas.. ada majlis aqiqah kawan opis..

Kebetulan jumpa ibu2 satu unit yang lahirkan anak dalam tahun yg sama.. maka bergambarlah kita ya..

Layan pics yang tak berapa nak ada ni.. susah nak snap sebab 3A dah bergerak aktif..

 Dari kiri Ameer, Azfar (yang dirai) dan Arissa

 
dah besar nanti mesti malu2 nak jumpa! ahaks..


Penyepit??

Assalamualaikum..

Kisah minggu lepas.. baru nak cerita.. rasanya masih ada lagi ni kat tepi jalan...

Apa yg kat tepi jalan?? topik pulaks pasal penyepit.. apa kes??

Masa tu aku balik dari keje.. kan hari2 aku menapak dalam 5 minit gitu.. ye ke.. alah.. bih kurang jerk..

Nampak banyak sangat penyepit tergantung2.. aku ingatkan diorang nak bagi free ke apa kan.. hahahhaha.. nampak sekali imbas.. 1 orang = 10 penyepit..


 aku cuma baca sekilas lalu hat atas jerk.. tu yang suka2 hati buat tafsiran sendiri.. hehehehe..
1 penyepit = 10 orang ok!!! bukannya 10 penyepit = 1 orang... hahahhaha...
agak2lah kan..  sah2 aku ni rabun giler jauhnya... hahahhaha...

So, keesokan harinya.. laluan yg sama.. masih tergantung penyepit itew.. kebetulan tak ramai yg lalu.. cepat2 aku kuarkan hp snap gambar.. pi tengok dekat2... oooooo... baru fahamm..


Kempen rupa2nya...

Maklumat lanjut boleh pergi ke link dermaorgan.gov.my

Tapi kan.. apa kaitan dengan penyepit eh?? mungkin penyepit tu simbolik kempen derma organ ni.. sesuai dengan fungsi penyepit tu sendiri.. so, renung2kan lah.. aku sekadar share utk pengetahuan semua..


KeyChain

Assalamualaikum...

Hari ni bz sket.. ada meeting dan kursus..

So, sebelum nak balik jap lagi.. up satu n3 dulu..

Kawan satu opis baru balik dari Sabah baaa.. outstation.. best kan jalan2 kerja luar ni.. tapi zaman tu dah berlalu utk aku.. aku dah malas nak kuar2 ni.. aku lebih suka duk opis..

Member bagi gift keychain dan fridge magnet.. suke3..



Kebetulan ada n3 pasal keychain ni.. aku nak show jugaks keychain yg Amiera dapat dari kawan dia.. memandangkan keychain tu lain dari yg lain.. so, aku bodek lah dia satu.. huhuhuhu...

unik kan?


Lagi Knotted Headband & Koleksi Frozen

Assalamualaikum..

Semalam baru sampai ke tangan aku parcel yang ditunggu2.. ecehceh.. over tau!! maklumlah kan.. masa kecik2 tak merasa nak pakai cantik2.. lagipun mana ada benda2 camni zaman dolu2.. so, yg jadi mangsanya anak2 laaa... hahhahahha... siaplah ko Arissa!!

Asalnya nak order utk Arissa jerk.. masa Amiera dulu dah mcm2 gaks aku beli.. tapi tak sampai hati ok!! mesti ada jugak ole2 utk si kakak Amiera..

Layan pics k..


rainbow knotted headband..  menggantikan yg hilang aritu.. huuhuhu.. ada satu lagi knotted yang belum sampai.. hat bawah dapat foc.. tq qaisara..

sedondon adik beradik.. cekak dan getah rambut utk Amiera.. headband yg sangat suweeettt itew utk si Arissa... hahahhaha... standby yer Arissa.. be gegirl ok!!

koleksi cekak Frozen Amiera..


Hmmm.... ginilah gayanya kalau ada anak2 pompuan kan.. macam2 nak dibeli.. walhal anak2 tu ok jerk.. tak ada pun takpe.. mama dia jerk yg lebih2..

p/s : tak sabar nak tunggu next parcel.. lalallalalalalalala...


Saham Akhirat : Madrasah Tahfiz Al Yamani

Assalamualaikum..

Dapat email dari Mudir Al Yamani..

Tergerak hati utk kongsi di sini.. sesuatu yang sangat bermanfaat utk menambah saham kita di akhirat.. semoga dengan perkongsian ini sedikit sebanyak dapat membantu pelajar2 Tahfiz meneruskan pengajian.. dan semoga Allah membalas jasa baik tuan/puan yang sudi menderma.. InsyaAllah..

Boleh juga baca kisah Madrasah ini di Kosmo



LOGO Al Yamani 1.jpgBismillah 1.jpg
MADRASAH TAHFIZ AL YAMANI
image Assalamualaikum

PER: MEMOHON SUMBANGAN RM10 SAHAJA SETIAP BULAN SECARA BERTERUSAN ATAU RM120 SETAHUN BAGI TAHUN 2014 ATAU SEPANJANG HAYAT UNTUK KEPERLUAN BULANAN GOLONGAN ASNAF ZAKAT
Dengan segala hormatnya saya ingin merujuk perkara di atas,
2. Berhubung dengan perkara di atas, Madrasah ini ingin memohon dari 3,500 orang umat Islam untuk membantu RM 10 sahaja secara berterusan pada setiap bulan untuk menampung kos RM35 ribu sebulan.
3. Dimaklumkan bahawa Madrasah ini dengan rasminya telah beroperasi sejak tahun 1994 dan sekarang sudah berkembang sehingga seramai 60 orang pelajar lelaki, 30 orang pelajar perempuan dan 7 orang tenaga pengajar. 12 buah unit flat yang disewa untuk kediaman dan tempat pengajian pelajar lelaki berada di Blok A, Flat PKNS, Kg. Baru. Manakala pelajar perempuan ditempatkan di sebuah rumah teres di Jalan Datuk Abdullah Yasin, Kg. Baru.
4. Pengajian yang ditawarkan di Madrasah ialah pengajian tahfiz (hafalan) Al-Quran dan pengajian kitab. Sejak bermulanya Madrasah sehingga sekarang, tidak ada sebarang yuran dikenakan kepada setiap pelajar adalah bertujuan ikhlas kerana Allah swt. Kesemua tempat penginapan dan pengajian (RM10,000), makan minum pelajar (RM5 x 100 x 30 hari RM15,000), elaun tenaga pengajar (RM1,000 x 7 RM7,000), dan pengurusan Madrasah adalah sentiasa diharapkan daripada sumbangan masyarakat umat Islam yang berkeprihatinan. Kos keseluruhan perbelanjaan Madrasah adalah RM35,000.00 untuk setiap bulan. Oleh itu, Madrasah memohon sokongan dari orang ramai untuk menjayakan Madrasah ini kerana Allah swt.
5. Pihak Madrasah mengalu-alukan sumbangan Infaq, Zakat, Fidyah atau Derma daripada kaum muslimin dan muslimat, supaya dapat bersama-sama menegakkan syiar islam dengan menginfaqkan sejumlah harta untuk tujuan diatas mengikut kemampuan demi mencari redha Ilahi.
6. Oleh itu sebarang sumbangan ikhlas muslimin dan muslimat bolehlah dimasukkan terus ke dalam akaun CIMB Islamic Bank Berhad atau Maybank Islamic Bank Berhad diatas nama
“MADRASAH TAHFIZ AL YAMANI”
CIMB BANK NO. AKAUN    8600 05 8576
MAYBANK NO. AKAUN      5640 9850 1934
Resit pengecualian cukai, boleh diuruskan untuk setiap sumbangan RM300 keatas. Mohon hantarkan slip bank sebagai bukti sumbangan besertakan nama penuh (seperti di dalam K/P) atau nama syarikat (seperti di dalam pendaftaran), alamat penuh (besertakan pos kod) dan nombor telepon untuk pengurusan penghantaran resit.
6. Akhir sekali jutaan terima kasih dan moga-moga Allah S.W.T membalas jasa baik muslimin dan muslimat dan menambahkan rezeki yang berkat diatas keprihatinan muslimin dan muslimat terhadap mereka yang memerlukan dan pihak kami amat menghargai sumbangan tersebut. Mohon bantu sebarkan.
Sekian. Terima kasih.
Yang benar,
Tandatangan Ustaz Syed Fadzli 2.jpg
Ustaz Syed Mohd Fadzli Syed Ahmad
(Mudir Al Yamani)
12H, Tingkat 8, Blok A, Flat PKNS, Jalan Raja Muda Musa, 50300, Kg. Baru, Kuala Lumpur
Tel.: 019 383 8730, Faks: 03 2726 8899, emel: madrasahtahfizalyamani@gmail.com


Impian Timah!

Assalamualaikum..

Mengimbau kembali kenangan di sini.. hampir 5 tahun yang lalu..

Kini.. tahun ini.. Timah tidak kesampaian.. hanya impian yang dinantikan..

Semoga semuanya dipermudahkan.. aminnn..

p/s : andainya impian telah tertunai.. akan aku update kisahnya..


Baby Bullet & Baby Carrier @ Lazada

Assalamualaikum..

Memandangkan Arissa dah nak masuk 6 bulan lagi seminggu dua... so, teruja terlebih sudah!!

Since Fateh pun teruja memanjang.. beli buku panduan resepi macam2.. buatnya dak lah selalu... hahahhaha...

So, memandangkan buku dah ada.. dan untuk menambahkan semangat keterujaan ni.. aku belilah baby bullet... menda ni memang tengah famous.. ramai ibu2 yang membeli.. aku pun tak nak lah lepas peluang yang datang sekali jerk dalam hidup ni.. ceh3.. beli kat mana?? kat mana lagi kalau bukan tempat yg memang tengah hot zaman sekarang ni... Lazada... ni kali ke-2 kalau tak silap aku shopPINK kat lazada.. hope aku rajinlah hendaknya buat puri ke.. bubur ke.. utk Arissa mucuk aku tu..

pic credit to lazada.com.my


  
dapat harga murah ok masa beli.. rm69 sajork.. murah kan?? free postage lagi ko!! tak guna poslaju.. akan direct sampai ke tangan aku.. memang puas hati!

Nanti aku review pasal solid food yang aku buat guna Baby Bullet ya..
 
tambah juga baby carrier.. pun murah jugaks.. rm66.. mucuk aku tu susah sangat nak duk kat stroller.. manjang ek..ek.. senang ok ada baby carrier ni..

So, kalau ouls berminat dengan produk yang aku review ni.. blehlah ke website Lazada Malaysia.. or direct link seperti di bawah kay..


Selain dari barang yang aku review ni.. banyak lagi produk2 yang murah kat Lazada ok!


 Selamat berShopPINK!!


Lain yang dicari lain yang dibeli

Assalamualaikum..

Semalam kami balik rumah.. dapat aduan dari penyewa.. ada masalah sket kat rumah tu.. datang tengok jerk pun.. nak baiki tu taklah.. kena tunggu pakar datang repair..

Lepas tu ke Nilai 3.. plan asalnya nak cari tilam kekabu Arissa nak letak kat umah pengasuh.. tapi tak jumpa yang berkenan.. tak nak kecik sangat dan tak nak besar sangat... yg sedang2 aja... huhuhuhu... nan ado...

Cari punya cari.. last2 jumpa benda lain.. aku berminat nak beli sebab gambar2 kartun dan warna yg menarik.. lagipun kesian anak2 aku tido kat toto jerk.. ada bilik masing2 tapi tak mau tidur.. nak jugak tido ngan kami... kat toto lah jawabnya.. so, dapat tilam ni selesa lah sket diorang tido..

kedai tak berapa nak glamer.. kat mana?? aku tak tau.. uols carilah sendiri kat Nilai 3 tu.. nak spesifik tempat aku tak berapa sure.. selang beberapa kedai ada kedai jual aksesori kereta.. kedai ni ada jual karpet, tikar, bantal dan tilam kekabu, frame..

beberapa koleksi tilam kekabu yg diorang jual.. macam2 karakter kartun ada.. comel laks tu.. ni saiz single..

yg aku beli..  boboiboy utk Fateh.. upin ipin utk Amiera.. Hello Kitty utk Arissa..


Harga boleh dapat murah.. tapi kena pandai tawar menawar.. en hubby aku lah yg tawar.. aku ni tak reti sangat... dapat harga rm65 satu.. mungkin sebab beli banyak..

So, uols kalau berminat bleh lah gi kedai tu.. ada jugak kedai lain yg jual.. mungkin dapat lagi murah.. mana tau kan.. aku tak survey habis pun.. dah lewat sangat time tu..


Choc Chips ala Famous Amous

Assalamualaikum..

Projek petang Sabtu baru2 ni.. lepas balik dari cucuk Arissa 5 bulan singgah sat kedai bakeri kat presint 9.. beli bahan utk buat biskut choc chips..

Resepi cari kat google jerk.. berlambak.. ramai blogger dah buat.. so, aku pun nak menerai jugaklah kan.. alang2 dah ada mini oven mak aku punya.. tak jadi kalu.. masuk tong sampah jerk..!! huhuhuhu..

pic atas => campurkan butter, gula perang, gula kaster, telur, esen vanilla, garam, susu tepung dan minyak jagung.. pukul sebati..
pic bawah => ayak tepung gandum, tepung jagung, serbuk bikarbonat, serbuk tartar dan serbuk koko..

lepas masukkan campuran tepung.. akhir sekali masuk choc chip saiz kecil dan sebarang kekacang kedalam adunan.. gaul sebati..

bakar.. mini oven aku ni cuma makan masa 3-4 minit sajork untuk bakar biskut.. so, cookies ni aku buat agak nipis sket.. tak boleh tebal2.. nanti tak masak kat dalam.. sebab tu aku tekan ngan garfu.. lepas bakar tekstur biskut macam rupa tak masak tapi bila disejukkan akan mengeras dan masak dengan cantiknya..

tadaaaaa... dah siap.. walaupun ropanya tak cantik.. tapi rasa not bad.. tapi takdelah sehebat rasa biskut famous amous tu!! habis jugak sebalang kami kerjakan..

ok.. uols.. cubalah.. enak dimakan bersama keluarga.. huhuhu..


Puding Roti Marble Kukus

Assalamualaikum..

Petang semalam lepas keje2 mencuci melipat mengemas memasak.. aduiiii.. letih rasanya.. nak layan Arissa yg ek.. ek.. manjang..

Curi masa sket petang tu.. buat puding roti marble kukus..

Asalnya nak buat apam tapi memandangkan takde acuannya.. batal.. masa tengah mencari resepi terjumpa resepi puding roti marble.. so, bolehlah kot..

campur jerk semua bahan dalam satu mangkuk.. gaul rata.. pastu blend..

konon2 nak lorek gaya tersendiri.. last2 jadi cam design kek minyak.. huhuhu..

jemput makan.. 

Ulasan.. rasa not bad.. tekstur tak selembut puding roti yg aku buat sebelum ni..


JJCM ~ Dapur Penyet Cyberjaya

Cerita Khamis lepas..

Aku ngikut adik2 opis satu unit gi makan2 kat Cyberjaya.. aku ni walaupun umur dah lanjut sket.. tapi perangai cam budak2.. suka kawan ngan adik2 compare yg lebih berusia.. huhuhuu.. perasan mude konon!!puiii... takdelah.. dah dalam team aku ni kebanyakannya adik2.. nak tak nak kenalah follow.. takkan nak jadi kera sumbang.. duk jerk tercongok depan pc.. tak bergaul ngan orang.. parah!! psiko tu!! takdelah.. ikut masing2 lah yerk.. aku ni dah namanya duk kat cubical di tengah2 laluan orang ramai.. nak tak nak kenalah bergaul walaupun pada dasarnya aku ni pendiam..

JJCM kali ni di Dapur Penyet Cyberjaya..

 

aku makan nasi ayam penyet.. sedap ke?? ntah.. aku makan ok jerk.. aku suke tempe goreng dia.. nyum2.. cuma pedasss zasss... x boleh tahan lor..

tq pada yg sudi bawa kami naik kereta baru... ngeeeeee... :)


Hanis Fara Arissa ~ 5 bulan

Assalamualaikum..

Tika dan saat ini.. Arissa dah berusia 5 bulan 17 hari.. lagi dua minggu dah boleh mula makan solid food..

Sepanjang 5 bulan ni.. dah 2 kali dia demam.. last demam Jumaat lepas.. sebulan selepas demam yang pertama.. huhuhu.. punca dari selesema dan batuk.. sebelum demam tu ada tanda2 panas dalam.. taik mata banyak masa bangun pagi..

mata kiri dah merah2.. ingatkan sakit mata ke kan.. siannya mucuk ma ni kan..

So, raya haji baru2 ni.. Arissa masih demam.. dan agak teruk bila pernafasan dia terganggu.. dada dia berombak.. so, kami ke klinik.. tapi susah gaks nak cari klinik pakar kanak2 yg buka raya haji.. last2 kami ke klinik biasa saja.. ingatkan boleh ambik neb sebab kesian sangat tgk dia bernafas.. bila dr check paru2 dia ok.. so, tak perlu ambil neb.. then dr bagi nasihat kalau melibatkan masalah selesema dan batuk di kalangan bayi.. itupun based on experience anak dia sendiri.. dr bekalkan ubat batuk, cairkan kahak dan ubat titis hidung.. tapi aku cuma bagi Arissa ubat cairkan kahak.. ubat batuk aku tak berani bagi lagi..

Selain ubat klinik aku masih amalkan cara alternatif.. utk keringkan selesema aku sapu kunyit kat hidung Arissa.. utk demam aku bagi minyak habbatussauda..

Malam hari aku campurkan susu dengan singulair utk mengelakkan asma dan mencairkan kahak..

Alhamdulillah.. hari ke-4 Arissa dah tak demam.. cuma tinggal selesema dan batuk jerk.. kesian pulaks tinggalkan dia ngan pengasuh pagi tadi.. huhuhuhu... dalam keadaan yg masih tak berapa nak sihat..

Utk 5 bulan ni.. berat tak sure lagi.. nanti aku update lepas ambik vaksin 5 bulan..

Update (11 Oct 2014)  - berat Arissa selepas ditimbang tara... ceh3.. 6.16kg.. huhuhuhu.. naik puluhan gram jerk.. uwaaaa... ni mesti sebab dia demam berat tak naik2.. sian mucuk ma ni..

Arissa ambil suntikan 5 bulan + 6 bulan yang dikenali Hexaxim.. then ambil juga rotavirus dos ketiga.. kesan suntikan.. Arissa demam sket tapi sekejap jerk..


Perkembangan Arissa.. rambut semakin lebat.. tinggal cukur bantal masih ada sket lagi kat belakang kepala.. dah boleh meniarap dengan mudah.. dah boleh tegakkan tangan masa meniarap.. masih undur ke belakang.. belum move ke depan.. susu masih minum 3oz..

kejap jerk niarap nya.. pastu nanges! abaikan yg tunggang terbalik kat background ya..

Pantang nampak aku.. kalau aku tengah sibuk buat keje.. si Amiera yg jaga.. mesti nanges2.. bila nampak aku jerk senyap.. kalau aku lalu depan dia buat bodoh jerk kan.. tak duk diam dia.. saja tau!!

 menggayakan romper 7 days.. nampak cam tembam kan.. tapi takdelah tembam mana.. kecik jerk.. 

 dah boleh pegang botol sendiri.. tapi kejap jerlah.. pastu senget sana sini.. pastu ngamuk x dapat susu.. hehehhe...

 Arissa sembuh cepat yer sayang.. risau mama tau.. mama sayang Arissa sangat2..


Geng Kitty

Sangkut Paut

3D (1) 5S (3) Acacia (4) Aduan Rakyat (13) Aidijuma (1) Aku dan Dia (60) Amiera (268) Ana Muslim (2) Anniversary (10) Anugerah (11) Aqiqah (5) Ariani (3) Arissa (50) ASB (3) ASUS (1) Avatar (1) Award (6) Bajet (2) BBQ (2) Big Bad Wolf (3) Birthday (73) Biskut (1) Biz (3) Blogger (12) Car (1) Carlo Rino (6) Ceramah (3) CERT (1) ChurpChurp (2) CIC (12) Cloth Diaper (1) Contest (8) Cuepacs (1) Dari Dapur Mama (1) Denggi (1) Diaper Cake (1) Dinner (1) Drama (5) EKSA (1) Exam (2) Expo (2) Family Gathering (22) Fareeda (17) Fateh (192) Floria (1) Frozen (1) Gajet (1) Gift (10) Giveaway (1) Handbag (2) Handphone (4) Hari Raya (148) Hello Kitty (2) HFMD (1) Hobby (2) Holiday (115) Hot Air Balloon (4) Iftar (1) Impian (9) Info (31) Isu Semasa (9) JJCM (12) Juadah (111) Jurnal (4) kak Rose (8) Kecantikan (1) Kenduri (15) Kesihatan (2) Kuarters (11) Kuiz (2) Kursus (19) Lawak (2) Lazada (1) LIMA (1) Lovely Song (7) Luahan (2) MAFIST (5) Majalah (4) MasterChef (6) MeadJohnsons (4) Memori (2) Muffin (2) MyDeal (1) Nilai3 (1) Novel (3) Nuffnang (7) Nuri (5) OnAir (1) Panggung (1) Pekeliling (1) PINK (8) PotLuck (2) PPA1M (4) Pre Loved (1) Pregnant (28) PRU (2) Prudential (2) PTK (2) Puasa (68) Puisi (9) Putrajaya (32) Qaisara HB (3) Ramadhan (16) Resepi (37) Riadah (22) Rumah Peranginan Persekutuan (3) Sad Song (1) Saham Akhirat (5) Sales (5) SBPA (4) Sejarah (1) Seminar (5) Shabby Cottage (66) SimplySiti (3) SkullMate (1) Sogo (3) Solid Food (5) SSPN (3) Streamyx (3) Sustagen (4) TAG (5) Taman Raudhah (13) The Movie (21) Tips (2) Tupperware (2) UPKK (9) UPSR (3) Ustazah Pilihan (6) VAIO (2) Vantage (6) Villa Raudhah (47) Viral (2) watermark (1) Wishlist (2)

Yg Suka Bercerita

Sitting and Blinking Hello Kitty