Skip to main content

Benjol vs Bengong

Geram... sedih.. tu jerk perasaan aku petang semalam..

Masa aku ambik Fateh.. wajah dia ceria.. berlari2 kat aku..

Cam biasa lah kan.. otw nak ke rumah tu.. aku borak2 ngan dia sambil tak lekang ngan ciuman kat pipi.. aku dukung dia ok!! terpaksa.. kalau aku lepaskan dia.. hmmm.. ntah kul berapa leh sampai rumah..

Sampai jerk kat rumah.. pasang lampu sebab dah gelap kan.. cuaca kat luar gelap gilos.. dah hujan.. baru aku ternampak satu benjolan besar kat dahi!!!..

sian encem mama kan..

close-up.. lepas aku tekan ngan ice-cube.. ada kesan2 merah sket..
 
Cepat2 aku ambik ice-cube dan beralaskan tuala kecil sapu kat benjol tu.. kejap jerk pastu dah menjerit sakit... sejuk pun yer... huhuhuhuhu.. cian dia..

Camnalah aku boleh tak perasan masa ambik dia.. boleh aku tanya cikgu macam mana dia jatuh..  mentang2lah Fateh tak pandai nak bercakap nak ngadu kesakitan.. mungkin time tu jugak kesakitan dah kurang cuma tinggal benjol jerk..

aku nak ambik gambar dahi dia.. boleh posing2 pulaks..

Aku tengok cikgu kat taska dia punyalah ramai.. takkan tak perasan langsung dan tak de sorang pun cikgu cerita kat aku.. geram sungguh lah hai.. aku rasa hantukan tu mesti kuat.. kalau tak takkan benjolnya besar..aku dapat bayangkan macam mana kesakitan yg Fateh alami.. mesti lepas terhantuk tu dia akan menjerit kesakitan sambil pegang kepala dia sambil kaki dia terkinja2 menahan kesakitan.. takkan jeritan dia takde sorang cikgu pun yang dengar?? sedih tau...


Bila en hubby balik.. terus aku ngadu ler.. cepat2 en hubby sms kat penyelia taska.. tapi langsung takde respons..

Aku dah sms pemilik taska.. petang ni aku nak tanya cikgu dia.. siap korang.. jangan sangka aku diam tanda aku tak boleh protes..

UPDATE : Response pemilik seolah2 menyalahkan kami sebab tak bagitau cikgu on the spot.. (masalahnya aku perasan bila dah sampai rumah daaaa... en hubby dah sms penyelia tak berbalas pung!! dah nak maghrib.. takkan kami nak pi serbu taska time tu.. agak2lah.. kami pun tau nak respek life cikgu2 tu..)..  katanya juga dalam sms ada CCTV disediakan... (haaa... dah ada CCTV awat tak tengok jerk CCTV tu hari semalam.. ker CCTV tak rakam apa2 pun.. atau dah delete rakaman semalam.. haishhh.. at least kenalah simpan sekurang2nya seminggu rakaman.. aku ada bukti gambar Fateh benjol di kepala.. forensik boleh check bila gambar tu di snap..)

Aku tak balas pun msg tu.. buat sakit hati aku jerk.. tak pasal2 aku gado ngan pemilik taska..

Comments

syalinda johari said…
lor kak iena, sian Fateh, sampai benjol lebam.. wajib diterjah cikgu taska.. kalo awai2 dia info kan ker kita before kita tanya sejuk la sket hati, boleh basuh awai2.
Faina Arisya said…
syalinda..

pemilik taska cam blame balik parents sebab tak bagitau cikgu hari kejadian.. haish.. en hubby sms penyelia tak berjawab.. takkan nak pi serang taska maghrib2.. keje giler ke apa..
syalinda johari said…
isk..apa la yag pemilik taska tu gitu.. kesian ke budak2 la kan.. nanti kena ungkit benda ni time perjumpaan dengan ibu bapa dan pemilik taska.

Popular posts from this blog

Persediaan Peperiksaan UPKK 2015 ~ Buku Rujukan dan Contoh Soalan

Assalamualaikum..

Meh aku nak share buku2 rujukan yang diguna sepanjang aku mengajar Amiera untuk menduduki exam UPKK..

Pada awal tahun.. en hubby ada belikan nota padat UPKK dan koleksi soalan UPKK.. dengan harapan Amiera boleh cuba menjawab sikit2..dan dalam 8 bulan sebelum ni.. memang minta bantuan ustazah untuk bimbing Amiera..  aku memang tak monitor sangat... sibuk dengan Arissa.. letih pun ya lepas balik keje.. banyak menda nak kena buat..

pic credit to mumtazenterprise.blogspot.com
Sebulan sebelum exam bertulis percubaan dan sebenar UPKK bagi 5 subjek.. tergerak hati aku untuk google contoh2 soalan lain kalau ada.. memang susah nak jumpa..

Ntah macam mana aku terklik kat satu laman web kedai buku ni.. jumpalah koleksi soalan2 UPKK.. yang menarik minat aku untuk membelinya ialah koleksi soalan tu diasingkan mengikut subjek.. so, senang sikit aku nak monitor.. yang paling penting pembelian secara online.. sangat mudah cepat..

menariknya buku2 ini.. ada 2 set soalan tambahan ma…

Pra Majlis Aqiqah & Kesyukuran Baby Arissa ~ Projek DIY ~ Door Gift

Assalamualaikum..

Pening jugak sebenarnya memikirkan nak bagi apa utk 100 pcs door gift majlis aqiqah Arissa... door gift memang limited.. memang tak cukup nak bagi semua tetamu.. so, just bagi pada kaum hawa sahaja.. huhuhuhu...

Google punya google.. dapat idea.. ada yang aku tempah dan ada yg aku buat sendiri..

Check List :-

1. Paper bag
2. Yassin Customised
3. Tasbih Mini
4. Cookies
5. Manisan


Paper Bag

designed by ByAuni
wooden paper clip.. beli kat kedai DIY.. memang comel..


Yassin Customised

designed by Tempahan Yassin

Cookies

biskut coklat teddy bear.. beli satu tin pastu aku masukkan ke dalam bekas muffin dan ikat ngan plastik.. ni projek aku, Fateh ngan Amiera masa aku dalam pantang... seminggu before majlis.. keje budak2 ni ngap biskut yang reject..
bahulu choc chip tempah kat CT.. pastu aku letak 2 pcs dalam plastik.. hias dengan doily paper..


Manisan

marshmallow aku packing dalam bekas muffin..
gula2 packing dalam pouch kecil..



Tasbih Mini

Tasbih mini ni aku buat sendiri…

Perumahan Penjawat Awam 1 Malaysia (PPA1M) : Pudina ~ Alhamdulillah

Assalamualaikum..

30 Jan yang lalu...

Berdebar2 nunggu keputusan cabutan siri yang ke-5..

Lepas masukkan no kp... terkebil2 mata nengok ayat.. hmmm... alhamdulillah.. dapat juga walaupun dah siri ke-5..


Tgk pulaks surat tawaran.. terkejut tgk level rumah.. amboi!! pengsan... tinggi nau!! jenuh nak turun naik lif ni.. tapi terima jerlah.. takkan nak tolak kot.. rugi woooo... bukannya senang nak beli rumah kat Putrajaya ni.. lagipun aku fikir long term.. daripada aku duk sewa kuarters.. baik aku beli rumah sendiri..

Masa hantar surat tawaran tu.. sempatlah pi jengah model apartment Pudina ni..

 design lama..
design baru masa hari cabutan.. pandangan dari atas.. ada 8 blok kesemuanya.. 
pandangan dari depan..
Tak taulah yang mana satu pemaju nak bangunkan.. design baru ke lama.. any info pls??
Utk rekod aku sendiri.. dulu2 masa mula apply PPA1M ni.. aku cuma mohon utk 1000 sqft.. tak naklah rumah besar2.. tak mampu nak bayar mahal2.. tapi dah sampai siri ke-4 tak dapat2 jugak.. memang…