Skip to main content

Riadah @ KL Ver 3 : Taman Tasik Perdana

Alhamdulillah... baru lepas lunch.. senak pulak rasanya perut ni.. pesal eh.. bukan sebab kekenyangan ok.. angin kot.. whatever laaa.. nak rehat sat sambil taip n3 ni..

Oh ya tadi nampak iklan pasal akaun al-awfar Junior Bank Islam.. mcm best.. sempat gak aku bertanya kat petugas kaunter.. nak tahu cerita selanjutnya tunggu next n3 ok!

Bersambung kisah riadah tadi...

Lepas pi Tugu Negara... kami ke Taman Tasik Perdana.. menikmati keindahan alam.. sambil aku menyediakan juadah yg dibawa... Amiera main layang2.. si adik dah cemburu.. pun nak main sama.. terpaksa umpan Fateh ngan buah oren.. baru duk diam.. makan kat bawah pokok.. ada meja disediakan.. angin sepoi2 bahasa.. cuaca kejap mendung kejap panas... memang best!!


Amiera tak senang duduk.. suh makan tapi suap sket2 jerk.. nafsu nak main terlebih sudah!! seberang jalan ada taman permainan.. 

pemandangan sekitar taman permainan..
  
dinasour park..

Lepas makan bergegas ke sana.. cuaca dah mendung...



see.. apa yg kakak dia buat.. mesti si adik nak ikut..

Amiera memang berani sorang2.. kalau bab main2 laa.. cer suruh masuk toilet.. huh.. dalam rumah pun takut..

senyum lebar dapat menikmati permainan..

berani gak teruna sorang ni.. tinggi gak tu.. en hubby standby kat bawah..

cam blur jerk.. aku cepat2 turun nak snap pics dia..

cantik sangat taman permainan ni.. so, creative..

tak sampai 10 minit.. dah dengar guruh berdentuman.. .cepat2 suh Amiera main apa yg dia nak.. takut hujan turun tanpa dijemput...

Fateh takut ngan replika Dinasour dari daun2 ni..

replika yg dah tak rupa dinasour.. cam anjing pun ada..

kena cepat2 ambik gambar.. Fateh takut..

pantang jumpa air.. boleh basahkan muka kat situ.. sabor jerlah.. dahlah cuaca panas.. haishh.. ngundang panau sungguh laaa...

Cuaca dah gelap.. malas nak ke MV sebab orang mesti ramai.. pastu tak nak perabih duit.. so, the best balik rumah jerk.. anak2 pun dah terlelap keletihan dalam kereta.. nak2 pulak berair-cond.. landing time lor..

Setakat ni jerk aktiviti riadah kami yg memakan masa lebih kurang 5 jam termasuk perjalanan..

Comments

Popular posts from this blog

Persediaan Peperiksaan UPKK 2015 ~ Buku Rujukan dan Contoh Soalan

Assalamualaikum..

Meh aku nak share buku2 rujukan yang diguna sepanjang aku mengajar Amiera untuk menduduki exam UPKK..

Pada awal tahun.. en hubby ada belikan nota padat UPKK dan koleksi soalan UPKK.. dengan harapan Amiera boleh cuba menjawab sikit2..dan dalam 8 bulan sebelum ni.. memang minta bantuan ustazah untuk bimbing Amiera..  aku memang tak monitor sangat... sibuk dengan Arissa.. letih pun ya lepas balik keje.. banyak menda nak kena buat..

pic credit to mumtazenterprise.blogspot.com
Sebulan sebelum exam bertulis percubaan dan sebenar UPKK bagi 5 subjek.. tergerak hati aku untuk google contoh2 soalan lain kalau ada.. memang susah nak jumpa..

Ntah macam mana aku terklik kat satu laman web kedai buku ni.. jumpalah koleksi soalan2 UPKK.. yang menarik minat aku untuk membelinya ialah koleksi soalan tu diasingkan mengikut subjek.. so, senang sikit aku nak monitor.. yang paling penting pembelian secara online.. sangat mudah cepat..

menariknya buku2 ini.. ada 2 set soalan tambahan ma…

Pra Majlis Aqiqah & Kesyukuran Baby Arissa ~ Projek DIY ~ Door Gift

Assalamualaikum..

Pening jugak sebenarnya memikirkan nak bagi apa utk 100 pcs door gift majlis aqiqah Arissa... door gift memang limited.. memang tak cukup nak bagi semua tetamu.. so, just bagi pada kaum hawa sahaja.. huhuhuhu...

Google punya google.. dapat idea.. ada yang aku tempah dan ada yg aku buat sendiri..

Check List :-

1. Paper bag
2. Yassin Customised
3. Tasbih Mini
4. Cookies
5. Manisan


Paper Bag

designed by ByAuni
wooden paper clip.. beli kat kedai DIY.. memang comel..


Yassin Customised

designed by Tempahan Yassin

Cookies

biskut coklat teddy bear.. beli satu tin pastu aku masukkan ke dalam bekas muffin dan ikat ngan plastik.. ni projek aku, Fateh ngan Amiera masa aku dalam pantang... seminggu before majlis.. keje budak2 ni ngap biskut yang reject..
bahulu choc chip tempah kat CT.. pastu aku letak 2 pcs dalam plastik.. hias dengan doily paper..


Manisan

marshmallow aku packing dalam bekas muffin..
gula2 packing dalam pouch kecil..



Tasbih Mini

Tasbih mini ni aku buat sendiri…

Perumahan Penjawat Awam 1 Malaysia (PPA1M) : Pudina ~ Alhamdulillah

Assalamualaikum..

30 Jan yang lalu...

Berdebar2 nunggu keputusan cabutan siri yang ke-5..

Lepas masukkan no kp... terkebil2 mata nengok ayat.. hmmm... alhamdulillah.. dapat juga walaupun dah siri ke-5..


Tgk pulaks surat tawaran.. terkejut tgk level rumah.. amboi!! pengsan... tinggi nau!! jenuh nak turun naik lif ni.. tapi terima jerlah.. takkan nak tolak kot.. rugi woooo... bukannya senang nak beli rumah kat Putrajaya ni.. lagipun aku fikir long term.. daripada aku duk sewa kuarters.. baik aku beli rumah sendiri..

Masa hantar surat tawaran tu.. sempatlah pi jengah model apartment Pudina ni..

 design lama..
design baru masa hari cabutan.. pandangan dari atas.. ada 8 blok kesemuanya.. 
pandangan dari depan..
Tak taulah yang mana satu pemaju nak bangunkan.. design baru ke lama.. any info pls??
Utk rekod aku sendiri.. dulu2 masa mula apply PPA1M ni.. aku cuma mohon utk 1000 sqft.. tak naklah rumah besar2.. tak mampu nak bayar mahal2.. tapi dah sampai siri ke-4 tak dapat2 jugak.. memang…