Skip to main content

Impian Tertunai Sudah..

Impian ni memang dah lama.. tapi asyik terbantut jerk.. asyik bertangguh2 jerk..

Sebelum ni aku pernah terbaca satu post MrsK aka rakan blogger merangkap x-jiran setaman pasal satu website yg bleh print photo.. nampak menarik.. tapi aku macam takde masa nak pilih2 gambar.. last2 terkubur macam tu jerk..

Then baru2 ni.. en hubby suh aku print gambar2 Fateh.. dan aku cadang kat en hubby print secara online.. lebih murah.. tapi aku dah lupa website tu.. gigih aku cari kat google balik.. jumpa website ni.. mungkin betul lah kot seperti mana yg dibagitau MrsK.. http://www.eoe.com.my/ ... harganya cukup murah.. 30 sen utk 4R, 50 sen utk 5R.. dan aku tengok harga bagi size2 yg lain pun lebih murah compare ngan kedai2 gambar kat Putrajaya ni lah kan.. kat kedai2 lain especially kat kawasan2 di luar bandar aku tak tau lah pulaks..



Caranya sungguh mudah.. korang download application diorang.. pastu korang bleh pilih gambar yg korang nak.. then pilih pulaks size gambar yang nak diprint.. dalam application diorang tu boleh detect samada kualiti or size gambar kita tu bleh diprint atau tidak mengikut size yg ada.. pastu upload.. then dalam 3-4 hari gambar anda akan sampai ke meja anda.. so simple.. klik2 jerk.. kos penghantaran adalah percuma bagi order yang bernilai RM35 ke atas.. amacam care??

Dan yang ditunggu pun sampai jua... alhamdulillah... gambar2 yg telah dipilih adalah semenjak tahun 2009.. lama siot gambar tu terperap kat PC aku ni.. termasuk lah gambar Fateh since dia dilahirkan.. aku tak pernah print out gambar2 dia.. nampak sangat cam tak excited dapat anak ke-2.. huhuuuhu.. kalau masa Amiera dulu.. berbuku2 album gambar Amiera.. hehhehehe..

dah sampai yeay!.. dah sampai yeay!

dibungkus dengan kemas.. terjamin selamat dari sebarang kekoyakan..

kesemuanya 250 keping bersaiz 4R.. price RM75.00


Dengan adanya kemudahan online ni.. manusia semakin malas seperti aku.. huhuuhhu.. nak senang maaa.. persoalannya.. nape aku tak gemuk2??

Hari cuti ni blehlah aku susun2 gambar dalam album.. album dah siap beli dah.. excited tu!

kisah album ni pulaks.. ni kali ke-2 kami beli.. yg pertama en hubby beli album Fateh sajork yg ada gambar Pooh.. pastu bila aku terjah ke PKNS tempohari.. nampak album sweet ni.. terus aku beli utk putra-putri ku..

Dengan ini.. tertunai sudah impian pertama 2012.. yang paling bermakna adalah gambar2 Fateh since dia lahir lagi.. andai kata soft-copy hilang or rosak.. kalau takde kenangan tu dlm bentuk hard-copy.. mau nanges ooo..

Pasni aku nak pilih lagi gambar2 yang nak diprint-out dan simpan dalam satu folder.. dah lebih dari RM35 baru aku submit.. lallalalallalala.. dah jadi hobi laks..

So, kalau korang2 nak menterjemahkan gambar2 kenangan anda dalam hard-copy.. bleh lah cuba kat http://www.eoe.com.my/.. mudah dan jimat..

Comments

MRS. K said…
senang dah murahhhh kan?
@e_da said…
serius la murah.. nanti nak buat gakla.. thanx bg info..
syariza09 said…
nk print juga la...dh lama sgt x print gambar2 ni coz kos kt pjaya mahal sgt
Faina Arisya said…
K..
betul..betul..betul..

@e_da..
cubalah.. rasa syok jerk buat..

syariza..
print jangan tak print.. putrajaya mahal kan..

Popular posts from this blog

Persediaan Peperiksaan UPKK 2015 ~ Buku Rujukan dan Contoh Soalan

Assalamualaikum..

Meh aku nak share buku2 rujukan yang diguna sepanjang aku mengajar Amiera untuk menduduki exam UPKK..

Pada awal tahun.. en hubby ada belikan nota padat UPKK dan koleksi soalan UPKK.. dengan harapan Amiera boleh cuba menjawab sikit2..dan dalam 8 bulan sebelum ni.. memang minta bantuan ustazah untuk bimbing Amiera..  aku memang tak monitor sangat... sibuk dengan Arissa.. letih pun ya lepas balik keje.. banyak menda nak kena buat..

pic credit to mumtazenterprise.blogspot.com
Sebulan sebelum exam bertulis percubaan dan sebenar UPKK bagi 5 subjek.. tergerak hati aku untuk google contoh2 soalan lain kalau ada.. memang susah nak jumpa..

Ntah macam mana aku terklik kat satu laman web kedai buku ni.. jumpalah koleksi soalan2 UPKK.. yang menarik minat aku untuk membelinya ialah koleksi soalan tu diasingkan mengikut subjek.. so, senang sikit aku nak monitor.. yang paling penting pembelian secara online.. sangat mudah cepat..

menariknya buku2 ini.. ada 2 set soalan tambahan ma…

Pra Majlis Aqiqah & Kesyukuran Baby Arissa ~ Projek DIY ~ Door Gift

Assalamualaikum..

Pening jugak sebenarnya memikirkan nak bagi apa utk 100 pcs door gift majlis aqiqah Arissa... door gift memang limited.. memang tak cukup nak bagi semua tetamu.. so, just bagi pada kaum hawa sahaja.. huhuhuhu...

Google punya google.. dapat idea.. ada yang aku tempah dan ada yg aku buat sendiri..

Check List :-

1. Paper bag
2. Yassin Customised
3. Tasbih Mini
4. Cookies
5. Manisan


Paper Bag

designed by ByAuni
wooden paper clip.. beli kat kedai DIY.. memang comel..


Yassin Customised

designed by Tempahan Yassin

Cookies

biskut coklat teddy bear.. beli satu tin pastu aku masukkan ke dalam bekas muffin dan ikat ngan plastik.. ni projek aku, Fateh ngan Amiera masa aku dalam pantang... seminggu before majlis.. keje budak2 ni ngap biskut yang reject..
bahulu choc chip tempah kat CT.. pastu aku letak 2 pcs dalam plastik.. hias dengan doily paper..


Manisan

marshmallow aku packing dalam bekas muffin..
gula2 packing dalam pouch kecil..



Tasbih Mini

Tasbih mini ni aku buat sendiri…

Perumahan Penjawat Awam 1 Malaysia (PPA1M) : Pudina ~ Alhamdulillah

Assalamualaikum..

30 Jan yang lalu...

Berdebar2 nunggu keputusan cabutan siri yang ke-5..

Lepas masukkan no kp... terkebil2 mata nengok ayat.. hmmm... alhamdulillah.. dapat juga walaupun dah siri ke-5..


Tgk pulaks surat tawaran.. terkejut tgk level rumah.. amboi!! pengsan... tinggi nau!! jenuh nak turun naik lif ni.. tapi terima jerlah.. takkan nak tolak kot.. rugi woooo... bukannya senang nak beli rumah kat Putrajaya ni.. lagipun aku fikir long term.. daripada aku duk sewa kuarters.. baik aku beli rumah sendiri..

Masa hantar surat tawaran tu.. sempatlah pi jengah model apartment Pudina ni..

 design lama..
design baru masa hari cabutan.. pandangan dari atas.. ada 8 blok kesemuanya.. 
pandangan dari depan..
Tak taulah yang mana satu pemaju nak bangunkan.. design baru ke lama.. any info pls??
Utk rekod aku sendiri.. dulu2 masa mula apply PPA1M ni.. aku cuma mohon utk 1000 sqft.. tak naklah rumah besar2.. tak mampu nak bayar mahal2.. tapi dah sampai siri ke-4 tak dapat2 jugak.. memang…