Skip to main content

Cuti2 Malaysia : Rumah Peranginan Kerajaan Persekutuan Port Dickson

Assalamualaikum..

Hari ni rajin sket nak update blog.. sebab server tengah down.. so, keje2 coding hold dulu.. update cerita yang dah basi ni..

Last 2 weeks.. bawak anak2 ngan abah aku pi mandi manda kat PD.. ajak mak aku.. cam biasa.. di tolak mentah2.. huhuhu...

Ni kali ke-2 kami ke PD.. tapi lain destinasi.. sebab dekat kan.. huhuhu.. 

Percutian kali ni di Rumah Peranginan Kerajaan Persekutuan.. kena booking awal2 kalau nak buat tempahan..

Layan gambar lah yerk..

lepas check in kami pi makan tempat biasa.. lepas en hubby makan angkut lah anak2 pi jln2 tepi pantai.. so, bolehlah aku makan dengan tenang... hmmm.. sambil layan angin pantai... nyum3..

apartment 1 bilik.. luas dan selesa.. dapur pun ada tapi tak boleh masak ya.. denda rm500..

pemandangan mengadap laut.. sangat damai..

kul 6 lebih bawak diorang turun mandi.. nak sangat si Fateh ngan Amiera mandi.. Arissa main kat taman jerlah yerk sayang.. esok baru bleh mandi ya..

Esoknya puas hati masing2 mandi.. Arissa jerk relax.. senyap duk dalam pelampung.. 

orang tak ramai.. memang syiok lah mandi..

sampai dah nak masuk bilik.. diam camtu jerk Arissa ni.. senang sungguh jaga..

InsyaAllah next time kita datang lagi ya..

Sebelum balik kami singgah lunch dulu kat Cowboy Place..

Comments

syalinda johari said…
wah bestnya mandi manda musim2 panas ni..hihihi..seronok tgk budak2 mandi enjoyy
Insan Biasa said…
salam.
tumpang tanya, kalau bawa anak lebih dr bilangan yg dibenarkan kena extra caj tak?
Faina Arisya said…
Insan Biasa..

Kalau ikut kepada surat tawaran memang diorang akan caj sekiranya jumlah ahli lebih dari syarat.. tapi alah.. anak jerk kot.. abaikan jerk..

Popular posts from this blog

Pra Majlis Aqiqah & Kesyukuran Baby Arissa ~ Projek DIY ~ Door Gift

Assalamualaikum..

Pening jugak sebenarnya memikirkan nak bagi apa utk 100 pcs door gift majlis aqiqah Arissa... door gift memang limited.. memang tak cukup nak bagi semua tetamu.. so, just bagi pada kaum hawa sahaja.. huhuhuhu...

Google punya google.. dapat idea.. ada yang aku tempah dan ada yg aku buat sendiri..

Check List :-

1. Paper bag
2. Yassin Customised
3. Tasbih Mini
4. Cookies
5. Manisan


Paper Bag

designed by ByAuni
wooden paper clip.. beli kat kedai DIY.. memang comel..


Yassin Customised

designed by Tempahan Yassin

Cookies

biskut coklat teddy bear.. beli satu tin pastu aku masukkan ke dalam bekas muffin dan ikat ngan plastik.. ni projek aku, Fateh ngan Amiera masa aku dalam pantang... seminggu before majlis.. keje budak2 ni ngap biskut yang reject..
bahulu choc chip tempah kat CT.. pastu aku letak 2 pcs dalam plastik.. hias dengan doily paper..


Manisan

marshmallow aku packing dalam bekas muffin..
gula2 packing dalam pouch kecil..



Tasbih Mini

Tasbih mini ni aku buat sendiri…

Persediaan Peperiksaan UPKK 2015 ~ Buku Rujukan dan Contoh Soalan

Assalamualaikum..

Meh aku nak share buku2 rujukan yang diguna sepanjang aku mengajar Amiera untuk menduduki exam UPKK..

Pada awal tahun.. en hubby ada belikan nota padat UPKK dan koleksi soalan UPKK.. dengan harapan Amiera boleh cuba menjawab sikit2..dan dalam 8 bulan sebelum ni.. memang minta bantuan ustazah untuk bimbing Amiera..  aku memang tak monitor sangat... sibuk dengan Arissa.. letih pun ya lepas balik keje.. banyak menda nak kena buat..

pic credit to mumtazenterprise.blogspot.com
Sebulan sebelum exam bertulis percubaan dan sebenar UPKK bagi 5 subjek.. tergerak hati aku untuk google contoh2 soalan lain kalau ada.. memang susah nak jumpa..

Ntah macam mana aku terklik kat satu laman web kedai buku ni.. jumpalah koleksi soalan2 UPKK.. yang menarik minat aku untuk membelinya ialah koleksi soalan tu diasingkan mengikut subjek.. so, senang sikit aku nak monitor.. yang paling penting pembelian secara online.. sangat mudah cepat..

menariknya buku2 ini.. ada 2 set soalan tambahan ma…

Perumahan Penjawat Awam 1 Malaysia (PPA1M) : Pudina ~ Alhamdulillah

Assalamualaikum..

30 Jan yang lalu...

Berdebar2 nunggu keputusan cabutan siri yang ke-5..

Lepas masukkan no kp... terkebil2 mata nengok ayat.. hmmm... alhamdulillah.. dapat juga walaupun dah siri ke-5..


Tgk pulaks surat tawaran.. terkejut tgk level rumah.. amboi!! pengsan... tinggi nau!! jenuh nak turun naik lif ni.. tapi terima jerlah.. takkan nak tolak kot.. rugi woooo... bukannya senang nak beli rumah kat Putrajaya ni.. lagipun aku fikir long term.. daripada aku duk sewa kuarters.. baik aku beli rumah sendiri..

Masa hantar surat tawaran tu.. sempatlah pi jengah model apartment Pudina ni..

 design lama..
design baru masa hari cabutan.. pandangan dari atas.. ada 8 blok kesemuanya.. 
pandangan dari depan..
Tak taulah yang mana satu pemaju nak bangunkan.. design baru ke lama.. any info pls??
Utk rekod aku sendiri.. dulu2 masa mula apply PPA1M ni.. aku cuma mohon utk 1000 sqft.. tak naklah rumah besar2.. tak mampu nak bayar mahal2.. tapi dah sampai siri ke-4 tak dapat2 jugak.. memang…