Skip to main content

Sambutan Hari Guru & Hari Ibu CIC

Assalamualaikum..

Selasa baru2 ni en hubby inform hari Jumaat ni Fateh kena pakai kemeja rasmi CIC.. katanya ada sambutan hari guru dan sambutan hari ibu..

Memandangkan tahun ni tahun akhir Fateh di CIC.. so, bagilah hadiah sket utk cikgu..

Hadiah aku dah beli awal2 kat kawan opis.. kebetulan member tu jual tapaware jenama KitKat.. elok sangat2lah.. murah pun murah.. takyahlah aku nak membazir beli jenama Tupperware... ngeeeee... besar pun besar.. bertingkek2 ko!.. cuma takdelah coklat di dalamnya.. namapun tapaware kannnn.. sampai 10 ketul aku beli.. 1 simpan utk sendiri, 1 bagi pengasuh arissa, 4 bagi cikgu Fateh dan 4 utk cikgu Amiera..

cantek kan?? bleh pilih2 warna lagi.. kalau kat pasaraya nan ado jual camni.. yg ado pun dalamnya ada coklat KitKat.. harga cecah rm20++..

Tapi.. bila memikirkan jenama KitKat ni.. kang tak pasal2 cikgu2 tu ingat dalam dia ada coklat KitKat.. so, utk menggantikan coklat KitKat.. aku buatlah coklat sendiri.. dan semestinya coklat corak Hello Kitty.. dah choc mould tu yo yg ado.. huhuu.. pastu tambahlah sket oleh2..

cukuplah tu kot.. tu tkt atas.. tkt bawah aku kosongkan jerk.. kot2 cikgu nak tapau makanan2 lebih lepas majlis.. huhuhu..

scallop tag buat semalam..

set tapaware KitKat yang dah siap utk deliver.. ceh3..

Dan malam semalam gigih aku buat kek minyak utk makan2 kat sekolah.. 

sangat puas hati walaupun tak berapa nak kemas..

T A P I...

Lepas masak.. hasilnya agak mengecewakan aku sebab aku tak perasan periuk kukus tu senget.. uwaaaaaaa.. so, jadiklah camni..

corak dia senget sebelah ko... 

 Hope cikgu2 Fateh sukalah ya.. maaf andai ada kekurangan dari pihak kami..

kiriman gambar cikgu Fateh..

Sebut pasal hari ibu.. aku tak berapa nak sambut2 ni.. hari ibu ke hari tak ibu ke.. takde masa rehat dalam kamus hidup aku.. hari2 bekerja.. hari2 sibuk.. macam2 nak diuruskan.. terdengar dalam TV.. hari ibu adalah hari utk ibu2 berehat.. ye ke??

Cuma awal bulan haritu.. aku jumpa satu kad dalam handbag.. tgk tulisan dah tau sapa punya kerja..


tengok ni pun aku dah tahu maksudnya.. :)

Comments

Popular posts from this blog

Pra Majlis Aqiqah & Kesyukuran Baby Arissa ~ Projek DIY ~ Door Gift

Assalamualaikum..

Pening jugak sebenarnya memikirkan nak bagi apa utk 100 pcs door gift majlis aqiqah Arissa... door gift memang limited.. memang tak cukup nak bagi semua tetamu.. so, just bagi pada kaum hawa sahaja.. huhuhuhu...

Google punya google.. dapat idea.. ada yang aku tempah dan ada yg aku buat sendiri..

Check List :-

1. Paper bag
2. Yassin Customised
3. Tasbih Mini
4. Cookies
5. Manisan


Paper Bag

designed by ByAuni
wooden paper clip.. beli kat kedai DIY.. memang comel..


Yassin Customised

designed by Tempahan Yassin

Cookies

biskut coklat teddy bear.. beli satu tin pastu aku masukkan ke dalam bekas muffin dan ikat ngan plastik.. ni projek aku, Fateh ngan Amiera masa aku dalam pantang... seminggu before majlis.. keje budak2 ni ngap biskut yang reject..
bahulu choc chip tempah kat CT.. pastu aku letak 2 pcs dalam plastik.. hias dengan doily paper..


Manisan

marshmallow aku packing dalam bekas muffin..
gula2 packing dalam pouch kecil..



Tasbih Mini

Tasbih mini ni aku buat sendiri…

Persediaan Peperiksaan UPKK 2015 ~ Buku Rujukan dan Contoh Soalan

Assalamualaikum..

Meh aku nak share buku2 rujukan yang diguna sepanjang aku mengajar Amiera untuk menduduki exam UPKK..

Pada awal tahun.. en hubby ada belikan nota padat UPKK dan koleksi soalan UPKK.. dengan harapan Amiera boleh cuba menjawab sikit2..dan dalam 8 bulan sebelum ni.. memang minta bantuan ustazah untuk bimbing Amiera..  aku memang tak monitor sangat... sibuk dengan Arissa.. letih pun ya lepas balik keje.. banyak menda nak kena buat..

pic credit to mumtazenterprise.blogspot.com
Sebulan sebelum exam bertulis percubaan dan sebenar UPKK bagi 5 subjek.. tergerak hati aku untuk google contoh2 soalan lain kalau ada.. memang susah nak jumpa..

Ntah macam mana aku terklik kat satu laman web kedai buku ni.. jumpalah koleksi soalan2 UPKK.. yang menarik minat aku untuk membelinya ialah koleksi soalan tu diasingkan mengikut subjek.. so, senang sikit aku nak monitor.. yang paling penting pembelian secara online.. sangat mudah cepat..

menariknya buku2 ini.. ada 2 set soalan tambahan ma…

Perumahan Penjawat Awam 1 Malaysia (PPA1M) : Pudina ~ Alhamdulillah

Assalamualaikum..

30 Jan yang lalu...

Berdebar2 nunggu keputusan cabutan siri yang ke-5..

Lepas masukkan no kp... terkebil2 mata nengok ayat.. hmmm... alhamdulillah.. dapat juga walaupun dah siri ke-5..


Tgk pulaks surat tawaran.. terkejut tgk level rumah.. amboi!! pengsan... tinggi nau!! jenuh nak turun naik lif ni.. tapi terima jerlah.. takkan nak tolak kot.. rugi woooo... bukannya senang nak beli rumah kat Putrajaya ni.. lagipun aku fikir long term.. daripada aku duk sewa kuarters.. baik aku beli rumah sendiri..

Masa hantar surat tawaran tu.. sempatlah pi jengah model apartment Pudina ni..

 design lama..
design baru masa hari cabutan.. pandangan dari atas.. ada 8 blok kesemuanya.. 
pandangan dari depan..
Tak taulah yang mana satu pemaju nak bangunkan.. design baru ke lama.. any info pls??
Utk rekod aku sendiri.. dulu2 masa mula apply PPA1M ni.. aku cuma mohon utk 1000 sqft.. tak naklah rumah besar2.. tak mampu nak bayar mahal2.. tapi dah sampai siri ke-4 tak dapat2 jugak.. memang…