Skip to main content

x-Lecturer Math ~ Prof Izzi kembali kerahmatullah

Assalamualaikum..

Baru2 ni opismate merangkap senior ITM dulu.. bagitau prof Izzi meninggal.. dah heboh dalam group WhatsApp diorang.. dia pun tak pasti kesahihannya.. so, untuk mendapatkan kepastian aku search kat fb.. jumpa info dalam Siakap Keli Press.. memang sahih Prof Izzi telah kembali kerahmatullah dalam bulan yang sungguh mulia ini..

pic credit to google..

Aku kenal arwah semasa belajar kat ITM dulu.. dia pensyarah Math.. dulu kami panggil dia En. Izzi..  pensyarah yang paling aku takut sebab dia tegas disebalik lawak jenakanya.. hehehehe.. aku gerun kalau arwah mencari mangsa untuk menjawab soalan kat depan.. uwaaaaa... seboleh2nya aku mengecilkan diri dalam sekumpulan ramai pelajar dalam dewan tu.. huhuhuhu... seram ok!! alhamdulillah.. aku tak pernah kena panggil ke depan.. kalau tak mahu terkucil aku depan dia... ngeh3..

Arwah juga seorang kaunselor.. selalu juga buat program motivasi.. dan arwah memang sangat berbakat sebagai motivator.. seronok kalau join program motivasi beliau.. suka buat lawak jenaka.. memang happening jerk program motivasi..

Semasa arwah jadi selebriti sebagai pakar motivasi.. aku tak follow sangat aktiviti beliau..

Dan.. tiba2 keluar berita pemergian arwah.. agak terkejut jugak sebab umur arwah masih awal 50-an.. arwah diserang strok.. huhuhu.. semoga roh arwah dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman.. al-Fatihah..

Salam takziah juga buat keluarga arwah.. semoga tabah menghadapinya..

Comments

Popular posts from this blog

Pra Majlis Aqiqah & Kesyukuran Baby Arissa ~ Projek DIY ~ Door Gift

Assalamualaikum..

Pening jugak sebenarnya memikirkan nak bagi apa utk 100 pcs door gift majlis aqiqah Arissa... door gift memang limited.. memang tak cukup nak bagi semua tetamu.. so, just bagi pada kaum hawa sahaja.. huhuhuhu...

Google punya google.. dapat idea.. ada yang aku tempah dan ada yg aku buat sendiri..

Check List :-

1. Paper bag
2. Yassin Customised
3. Tasbih Mini
4. Cookies
5. Manisan


Paper Bag

designed by ByAuni
wooden paper clip.. beli kat kedai DIY.. memang comel..


Yassin Customised

designed by Tempahan Yassin

Cookies

biskut coklat teddy bear.. beli satu tin pastu aku masukkan ke dalam bekas muffin dan ikat ngan plastik.. ni projek aku, Fateh ngan Amiera masa aku dalam pantang... seminggu before majlis.. keje budak2 ni ngap biskut yang reject..
bahulu choc chip tempah kat CT.. pastu aku letak 2 pcs dalam plastik.. hias dengan doily paper..


Manisan

marshmallow aku packing dalam bekas muffin..
gula2 packing dalam pouch kecil..



Tasbih Mini

Tasbih mini ni aku buat sendiri…

Persediaan Peperiksaan UPKK 2015 ~ Buku Rujukan dan Contoh Soalan

Assalamualaikum..

Meh aku nak share buku2 rujukan yang diguna sepanjang aku mengajar Amiera untuk menduduki exam UPKK..

Pada awal tahun.. en hubby ada belikan nota padat UPKK dan koleksi soalan UPKK.. dengan harapan Amiera boleh cuba menjawab sikit2..dan dalam 8 bulan sebelum ni.. memang minta bantuan ustazah untuk bimbing Amiera..  aku memang tak monitor sangat... sibuk dengan Arissa.. letih pun ya lepas balik keje.. banyak menda nak kena buat..

pic credit to mumtazenterprise.blogspot.com
Sebulan sebelum exam bertulis percubaan dan sebenar UPKK bagi 5 subjek.. tergerak hati aku untuk google contoh2 soalan lain kalau ada.. memang susah nak jumpa..

Ntah macam mana aku terklik kat satu laman web kedai buku ni.. jumpalah koleksi soalan2 UPKK.. yang menarik minat aku untuk membelinya ialah koleksi soalan tu diasingkan mengikut subjek.. so, senang sikit aku nak monitor.. yang paling penting pembelian secara online.. sangat mudah cepat..

menariknya buku2 ini.. ada 2 set soalan tambahan ma…

Perumahan Penjawat Awam 1 Malaysia (PPA1M) : Pudina ~ Alhamdulillah

Assalamualaikum..

30 Jan yang lalu...

Berdebar2 nunggu keputusan cabutan siri yang ke-5..

Lepas masukkan no kp... terkebil2 mata nengok ayat.. hmmm... alhamdulillah.. dapat juga walaupun dah siri ke-5..


Tgk pulaks surat tawaran.. terkejut tgk level rumah.. amboi!! pengsan... tinggi nau!! jenuh nak turun naik lif ni.. tapi terima jerlah.. takkan nak tolak kot.. rugi woooo... bukannya senang nak beli rumah kat Putrajaya ni.. lagipun aku fikir long term.. daripada aku duk sewa kuarters.. baik aku beli rumah sendiri..

Masa hantar surat tawaran tu.. sempatlah pi jengah model apartment Pudina ni..

 design lama..
design baru masa hari cabutan.. pandangan dari atas.. ada 8 blok kesemuanya.. 
pandangan dari depan..
Tak taulah yang mana satu pemaju nak bangunkan.. design baru ke lama.. any info pls??
Utk rekod aku sendiri.. dulu2 masa mula apply PPA1M ni.. aku cuma mohon utk 1000 sqft.. tak naklah rumah besar2.. tak mampu nak bayar mahal2.. tapi dah sampai siri ke-4 tak dapat2 jugak.. memang…