Skip to main content

Family Gath @ PD

Assalamualaikum..

Cuti Deepavali yang lalu.. family en hubby datang ke rumah.. so kami pun gather2 ke PD.. percutian 2 hari semalam.. sajer suka2.. merehatkan minda..

kami lunch dulu kat Cowboy Place..

Fateh ni memang suka buat aksi..  

Petang tu kami round Muzium Tentera Darat pulaks.. tapi berlaku kisah berdarah yang tak akan kami lupakan.. semoga Fayyad cepat sembuh yer... hati2 kalian semua yg nak berkunjung ke sini.. pastikan anak2 tidak terlalu teruja..

like brother like sister.. 

bila si kecik beraksi depan kamera.. 

Waktu malam.. kami just dinner kat Teluk Kemang.. tak berani nak bawak anak2 ke tempat yg boleh mendatangkan bahaya kepada mereka.. Selepas makan kami jalan2 kat gerai jualan.. masa kami sampai.. tiba2 angin kuat.. khemah2 hampir tercabut.. lain macam jerk aku rasa angin tu.. macam  ribut nak melanda.. tapi adik yg meniaga kat satu cakap kat aku.. biasalah kak.. angin laut.. ye ke.. aku tengok makin berangin semacam jerk.. pastu aku nampak someone datang dalam keadaan tergesa2 seolah2 nak bagitahu sesuatu kepada pihak pengurusan konsert.. terus aku ajak en suami balik ke hotel.. takut beb!! kang tak pasal2 ombak kuat melanda.. bila nak sampai kat kereta.. angin kuat menyebabkan pasir pun ikut sekali.. sib baik tak masuk mata.. malam tu hujan turun dengan lebat sekali.. air laut aku nampak berombak2.. mulalah aku fikir macam2..

Esoknya.. cahaya terang.. bolehlah mandi manda di laut..

mucuk ma ni tak mau mandi laut.. nak main pasir ja.. 

Lepas check out kami singgah lagi ke Teluk Kemang.. jalan2 lagi..

seronoklah si kakak ngan si abang main time tak ramai orang..


si kecik tak leh main naa.. kang terpelanting ke luar..

eiii.. geramnya ngan dia ni..
 
Sekian.

Comments

Popular posts from this blog

Pra Majlis Aqiqah & Kesyukuran Baby Arissa ~ Projek DIY ~ Door Gift

Assalamualaikum..

Pening jugak sebenarnya memikirkan nak bagi apa utk 100 pcs door gift majlis aqiqah Arissa... door gift memang limited.. memang tak cukup nak bagi semua tetamu.. so, just bagi pada kaum hawa sahaja.. huhuhuhu...

Google punya google.. dapat idea.. ada yang aku tempah dan ada yg aku buat sendiri..

Check List :-

1. Paper bag
2. Yassin Customised
3. Tasbih Mini
4. Cookies
5. Manisan


Paper Bag

designed by ByAuni
wooden paper clip.. beli kat kedai DIY.. memang comel..


Yassin Customised

designed by Tempahan Yassin

Cookies

biskut coklat teddy bear.. beli satu tin pastu aku masukkan ke dalam bekas muffin dan ikat ngan plastik.. ni projek aku, Fateh ngan Amiera masa aku dalam pantang... seminggu before majlis.. keje budak2 ni ngap biskut yang reject..
bahulu choc chip tempah kat CT.. pastu aku letak 2 pcs dalam plastik.. hias dengan doily paper..


Manisan

marshmallow aku packing dalam bekas muffin..
gula2 packing dalam pouch kecil..



Tasbih Mini

Tasbih mini ni aku buat sendiri…

Persediaan Peperiksaan UPKK 2015 ~ Buku Rujukan dan Contoh Soalan

Assalamualaikum..

Meh aku nak share buku2 rujukan yang diguna sepanjang aku mengajar Amiera untuk menduduki exam UPKK..

Pada awal tahun.. en hubby ada belikan nota padat UPKK dan koleksi soalan UPKK.. dengan harapan Amiera boleh cuba menjawab sikit2..dan dalam 8 bulan sebelum ni.. memang minta bantuan ustazah untuk bimbing Amiera..  aku memang tak monitor sangat... sibuk dengan Arissa.. letih pun ya lepas balik keje.. banyak menda nak kena buat..

pic credit to mumtazenterprise.blogspot.com
Sebulan sebelum exam bertulis percubaan dan sebenar UPKK bagi 5 subjek.. tergerak hati aku untuk google contoh2 soalan lain kalau ada.. memang susah nak jumpa..

Ntah macam mana aku terklik kat satu laman web kedai buku ni.. jumpalah koleksi soalan2 UPKK.. yang menarik minat aku untuk membelinya ialah koleksi soalan tu diasingkan mengikut subjek.. so, senang sikit aku nak monitor.. yang paling penting pembelian secara online.. sangat mudah cepat..

menariknya buku2 ini.. ada 2 set soalan tambahan ma…

Perumahan Penjawat Awam 1 Malaysia (PPA1M) : Pudina ~ Alhamdulillah

Assalamualaikum..

30 Jan yang lalu...

Berdebar2 nunggu keputusan cabutan siri yang ke-5..

Lepas masukkan no kp... terkebil2 mata nengok ayat.. hmmm... alhamdulillah.. dapat juga walaupun dah siri ke-5..


Tgk pulaks surat tawaran.. terkejut tgk level rumah.. amboi!! pengsan... tinggi nau!! jenuh nak turun naik lif ni.. tapi terima jerlah.. takkan nak tolak kot.. rugi woooo... bukannya senang nak beli rumah kat Putrajaya ni.. lagipun aku fikir long term.. daripada aku duk sewa kuarters.. baik aku beli rumah sendiri..

Masa hantar surat tawaran tu.. sempatlah pi jengah model apartment Pudina ni..

 design lama..
design baru masa hari cabutan.. pandangan dari atas.. ada 8 blok kesemuanya.. 
pandangan dari depan..
Tak taulah yang mana satu pemaju nak bangunkan.. design baru ke lama.. any info pls??
Utk rekod aku sendiri.. dulu2 masa mula apply PPA1M ni.. aku cuma mohon utk 1000 sqft.. tak naklah rumah besar2.. tak mampu nak bayar mahal2.. tapi dah sampai siri ke-4 tak dapat2 jugak.. memang…