Skip to main content

Family Gath 2017

Assalamualaikum..

Petang2 ni takde keje.. semua dah siap utk harini.. hidung laks sok sek.. tekak dah sakit.. aduhai.. janganlah demam..

Nak bagi blog supaya tak suram muram.. meh aku update sket2..

Awal Disember tahun lepas.. family en suami buat family gath..

Kami gerak awal pagi.. sampai dalam pukul 10 pagi.. gi sarapan dulu kat YZ Strawberry Farm and Cafe.. ingatkan leh check-in lepas makan.. tapi masih belum lagi.. so, kami gi jalan2 kat Mardi pulak.. dah lama aku tak masuk sini.. banyak dah berubah dalam Mardi ni..

Layan gambar lah yer..

bakpo posing lagu tu sayang oiiii..

amboi.. pandai sungguh yer posing.. sapa ajar ni ya... 

ada arnab laaa..

seronoknya dapat pegang arnab ya..

makcik sorang ni kan.. no komenlaaa..

mama.. mama.. Icha nak jugak (pantang orang ambik gambar dia pun nak posing jugak).. haiii.. semangat sungguh dia nak bergambar..

Hak Cipta Terpelihara.. ahaks..

tq Vivo!

single but not available.. langkah mayat aku dulu.. ecewah..

 Kami check-in kat homestay Kg Taman Sedia.. gambar masa family gath takde.. aku beku kesejukan.. huhuhuhu...

Lepas check-out keesokannya.. kami jalan2.. dan shopping adalah satu kewajipan.. 

makcik kenit ni suka sangat kawan ngan dak2 boys..

alololo.. ala2 princess gitu..

ni dah kenapa.. dah besar nanti papa hantar gi silat ya..

geng kPop kat belakang nun.. hiks..

Fateh2.. awat buat memek camtu.. buruk eh..

Oklah itu sajork.. see ya!

Comments

Popular posts from this blog

Persediaan Peperiksaan UPKK 2015 ~ Buku Rujukan dan Contoh Soalan

Assalamualaikum..

Meh aku nak share buku2 rujukan yang diguna sepanjang aku mengajar Amiera untuk menduduki exam UPKK..

Pada awal tahun.. en hubby ada belikan nota padat UPKK dan koleksi soalan UPKK.. dengan harapan Amiera boleh cuba menjawab sikit2..dan dalam 8 bulan sebelum ni.. memang minta bantuan ustazah untuk bimbing Amiera..  aku memang tak monitor sangat... sibuk dengan Arissa.. letih pun ya lepas balik keje.. banyak menda nak kena buat..

pic credit to mumtazenterprise.blogspot.com
Sebulan sebelum exam bertulis percubaan dan sebenar UPKK bagi 5 subjek.. tergerak hati aku untuk google contoh2 soalan lain kalau ada.. memang susah nak jumpa..

Ntah macam mana aku terklik kat satu laman web kedai buku ni.. jumpalah koleksi soalan2 UPKK.. yang menarik minat aku untuk membelinya ialah koleksi soalan tu diasingkan mengikut subjek.. so, senang sikit aku nak monitor.. yang paling penting pembelian secara online.. sangat mudah cepat..

menariknya buku2 ini.. ada 2 set soalan tambahan ma…

Pra Majlis Aqiqah & Kesyukuran Baby Arissa ~ Projek DIY ~ Door Gift

Assalamualaikum..

Pening jugak sebenarnya memikirkan nak bagi apa utk 100 pcs door gift majlis aqiqah Arissa... door gift memang limited.. memang tak cukup nak bagi semua tetamu.. so, just bagi pada kaum hawa sahaja.. huhuhuhu...

Google punya google.. dapat idea.. ada yang aku tempah dan ada yg aku buat sendiri..

Check List :-

1. Paper bag
2. Yassin Customised
3. Tasbih Mini
4. Cookies
5. Manisan


Paper Bag

designed by ByAuni
wooden paper clip.. beli kat kedai DIY.. memang comel..


Yassin Customised

designed by Tempahan Yassin

Cookies

biskut coklat teddy bear.. beli satu tin pastu aku masukkan ke dalam bekas muffin dan ikat ngan plastik.. ni projek aku, Fateh ngan Amiera masa aku dalam pantang... seminggu before majlis.. keje budak2 ni ngap biskut yang reject..
bahulu choc chip tempah kat CT.. pastu aku letak 2 pcs dalam plastik.. hias dengan doily paper..


Manisan

marshmallow aku packing dalam bekas muffin..
gula2 packing dalam pouch kecil..



Tasbih Mini

Tasbih mini ni aku buat sendiri…

Perumahan Penjawat Awam 1 Malaysia (PPA1M) : Pudina ~ Alhamdulillah

Assalamualaikum..

30 Jan yang lalu...

Berdebar2 nunggu keputusan cabutan siri yang ke-5..

Lepas masukkan no kp... terkebil2 mata nengok ayat.. hmmm... alhamdulillah.. dapat juga walaupun dah siri ke-5..


Tgk pulaks surat tawaran.. terkejut tgk level rumah.. amboi!! pengsan... tinggi nau!! jenuh nak turun naik lif ni.. tapi terima jerlah.. takkan nak tolak kot.. rugi woooo... bukannya senang nak beli rumah kat Putrajaya ni.. lagipun aku fikir long term.. daripada aku duk sewa kuarters.. baik aku beli rumah sendiri..

Masa hantar surat tawaran tu.. sempatlah pi jengah model apartment Pudina ni..

 design lama..
design baru masa hari cabutan.. pandangan dari atas.. ada 8 blok kesemuanya.. 
pandangan dari depan..
Tak taulah yang mana satu pemaju nak bangunkan.. design baru ke lama.. any info pls??
Utk rekod aku sendiri.. dulu2 masa mula apply PPA1M ni.. aku cuma mohon utk 1000 sqft.. tak naklah rumah besar2.. tak mampu nak bayar mahal2.. tapi dah sampai siri ke-4 tak dapat2 jugak.. memang…