Bermulalah Perjalanan Seorang Mahasiswi UKM

Image
 Assalamualaikum.. Lamanya tak update blog.. sibuk sangat sejak jadi penyelia ni.. coding pun aku kena hadap.. keje2 pengujian coding programmer bawah aku pun aku kena hadap.. report pun nak kena update.. aduhaiiii... better aku jadi programmer dari penyelia.. nak gaduh pun ngan PC jerk.. hahahahha.. tapi nak buat camna.. keje ngan gomen ni.. sampai masa kau akan naik pangkat.. huhuhu... hadap jerlah... Oh ya berbalik pada topik... Selepas SPM 2021, macam2 cabaran yg perlu ditempuhi untuk membolehkan si kakak layak memasuki bidang perundangan.. memandangkan si kakak tak lepas min requirement nak masuk Asasi Law, jalan pintas adalah dengan memasuki Matrikulasi jurusan Perakaunan yang dia agak kurang berminat.. walaupun kurang berminat exam Akaun dpt A jugak.. aku pun confuse.. kalau dia tak diterima juga untuk ke degree Law, jurusan perakaunan pun apa kurangnya.. at least backup tu ada..  Selepas berhempas pulas di Matrikulasi.. proses seterusnya adalah menyusun borang UPU dengan sebaik

Dadar Gulung Tenggiri vs Petai Seafood

Tak habis2 kan ngan resepi.. hehhehe.. dah takde idea nak update sebenarnya... huhuhuuhu..

Tengok tajuk n3.. tu nama resepi aku kali ni.. cheh.. nak jadik MasterChef Malaysia kompom tak layak.. jadik MasterChef rumah pun jadiklah... huhuhuhu..

Ni menu malam semalam ok..

Menu 1: Dadar Gulung Tenggiri




Bahan2 : Telur, Ikan tenggiri (ambil isi.. dihancur2kan), bawang putih dan bawang merah cincang.. serbuk lada sulah dan sedikit serbuk lada hitam.. ).. uols bleh tambah sayur2an campur  dan daun sup or ketumbar (very colourfull).. aku tak tambah ok.. anak2 aku tak suka sayur.. sukatan ikut citarasa sendiri..

Cara2 : Dadar telur cam biasa.. tu nak ajar ke?? haish.. tak reti2 ke?? tumis bawang.. then masukkan ikan tenggiri, serbuk lada dan garam sedikit.. pastu tabur atas telur dadar.. kemudian gulung.. pastu potong kecik2.. siap dihidang.. bleh dihidang ngan sos cili..


Menu 2 : Petai Seafood


Bahan2 : Udang, Sotong, Petai, Bawang Putih, Bawang Merah, cili boh, sedikit santan, sedikit air asam jawa, garam dan gula.. sukatan macam biasa.. ikut citarasa masing2..











Cara2 : Masak sambal tumis macam biasa lor.. hahahhaha.. malas nak ajar sebab benda ni senang yang amat..













sangat syiok baunya time ni..

Comments

Popular posts from this blog

Susu Rosak!!

Pra Majlis Aqiqah & Kesyukuran Baby Arissa ~ Projek DIY ~ Door Gift

Kopi Che' Nah