Skip to main content

Posts

Happy 5th Birthday Arissa!!

Assalamualaikum..

Tanggal 22.04.2019 yg lalu... hari ulang tahun kelahiran puteri ke-2...

Tahun ni buat simple2 jerk.. yg penting ado.. at least anak2 tahu kehadiran mereka satu anugerah buat kami.. lagipun bulan April ni ramai nau sambut besday.. sengkek aku dibuatnya..

Lagipun tahun ni tahun kemalasan aku.. makin tua ni makin tak bersemangat jerk.. asyik letih lesu jerk.. asyik nak tido jerk aku ni.. sian anak2.. uwaaaaaaa....

Walaupun kudrat tak banyak mana.. aku gagahkan juga buat mana yg termampu...

Kalau dah nama pun nak sambut besday kat sekolah.. mestilah sediakan goodies utk kawan2.. aku suka tgk budak2 seronok.. so, kedai spt DIY dan ECO menjadi tempat mencari barang2..

tema kat sekolah tahun ni tema Minnie Mouse laaa..
si Arissa lebih minat brownies compare kek yg berkrim2.. so layan jerk kehendak dia..
dgn sebahagian kawan2 sekolah..
kat rumah sambut simple2 jerk.. 
Oklah.. utk anakku Arissa..
Mama doakan anak mama yg bucuk ni... 
Happy Birthday Sayang!! Semoga dikurniakan…
Recent posts

Day 4 ~ Last Day di Sarawak ~ Matang Wildlife Park

Assalamualaikum..

Hari terakhir kami di Sarawak.. sebelum check-out.. awal pagi kami dah keluar utk ke Matang Wildlife Park.. perjalanan tak sampai 40 minit..

Pukul 8.30 kami dah sampai.. kami orang pertama.. biasanya pukul 10 baru ada pelanggan kata penjaga kaunter.. nak buat macam mana.. nak kejar check-out pukul 12..

di pintu masuk.. cuaca macam nak hujan..
Tiket masuk dewasa RM10.. kanak2 seusia Fateh rm3 saje.. Arissa foc..
kawan baik ni sentiasa jadi model aku..
pejabat dan ruang pameran..
Jom explore..
dah lama tak masuk hutan.. walaupun sangat sunyi dan nyaman.. tapi dalam hati berdebar2.. takut macam2 yg keluar.. hahahaha..
buaya.. sib baik ko dalam kandang.. kalau tak.. lari tak cukup tanah kami..
bila orang bandar masuk hutan.. ngeh3.. 
2 beradik ni memang berani.. takat ni laaa.. lagi seronok diorang adalah..
memang sunyi.. takde orang jaga pun.. kadang2 jumpa lah sorang dua pekerja yang sedang cuci kandang..
hujan dah mula turun..
macam2 spesies burung enggang ni..
makan …

Day 3 ~ Pasar Serikin & Tasik Biru

Assalamualaikum...

Meh kita sambung lagi cuti2 kami ke Sarawak pada hari ke-3 pulak..

Sebelum ke Pasar Serikin, kami singgah sarapan dulu di Kopi O' Corner.. semestinya nak mencuba sesuatu yang unik di sini...

prata roll sardine.. sodap lah wei..
anak2 aku makan roti kosong jerk.. budak2 ni bukan nak makan sangat hat pelik2.. kecik jerk portion roti kosong tu tapi anak2 suka.. 
Perut dah kenyang.. jom mengharungi sejam perjalanan untuk ke Pasar Serikin.. 
kami sampai dalam pukul 10 lebih.. aduhaiiii.. cahaya matahari panas terik..
sepanjang jalan tu kiri kanan penuh dengan jualan.. jalan sekejap dah berpeluh.. Arissa dah start meragam..
pergi balik kami ikut laluan yang sama.. nak elak kena cahaya matahari..
Lepas shopping hampir 2 jam.. kami meneruskan destinasi ke Tasik Biru.. dalam perjalanan jumpa gerai buah2an tempatan di Kg. Duyoh.. singgah sebentar tengok apa yang menarik di situ..
 buah durian oren.. first time rasa memang tak boleh nak telan.. mmg jauh beza dengan di seme…

Day 2 ~ Sarawak Cultural Village

Assalamualaikum..

Esok nak cuti weiiii.. seronoknya cuti.. huhuhuhu.. hati2 yang balik kampung tu.. semoga perjalanan kita semua dipermudahkan.. aamiin..

Bersambung dari n3 sebelum ni..

Selepas kami melawati Muzium Kuching.. kami meneruskan perjalanan ke Sarawak Cultural Village yang tak jauh dari Gunung Santubong.. perjalanan lebih kurang 35 minit.. apa itu Sarawak Cultural Village?? leh masuk website diorang utk tahu lebih lanjut..

Layan gambarlah yerk sambil aku story sket2..

alhamdulillah.. kami dah sampai..
berteduh sekejap sebab panas lit lit..

cantik sungguh pemandangan di sini..
lepas scan qr code sbg bukti pembelian tiket.. anda akan diberikan passport utk explore SCV ni.. kalau nak diskaun bolehlah beli tiket secara online.. 
Masa kami sampai.. kami diberitahu persembahan kebudayaan akan diadakan lebih kurang sejam lagi.. so, sambil tu kami boleh explore dulu rumah2 yang berdekatan..
tinggi betul tugu kucing ni..

dipertengahan jalan jumpa titi yang diperbuat dari buluh.. kir…