Posts

Masbro Village Melaka

Image
Assalamualaikum... Bersambung kisah cuti2 hujung tahun tempohari.. selepas bagi anak2 mandi manda di Melaka Wonderland.. kami check-in kat Masbro Village.. perjalanan bih kurang setengah jam.. actually sebelum decide nak stay kat mana banyak gaklah tempat aku survey.. tapi kalau katakan memang semua tempat dah sold out memang kami pergi Melaka balik hari jerk.. bukannya jauh mana pun.. tapi rezeki anak2 kebetulan ada kosong kat Masbro..  Jom layan gambar.. actually aku lebih suka masukkan gambar compare dari menulis panjang2.. sebab biar gambar berbicara.. ceh3.. dasar pemalas..  budak paling happy.. pemandangan di sekitar.. warna warni.. cantik2.. ambik mood dulu sebelum terjun.. jom tengok dalam rumah pulak.. ada sofa bed, meja makan, peti ais, microwave, set pinggan mangkuk.. pencuci pun ada.. jom naik atas.. ada 2 katil queen.. memang sesuai lah ngan family kecik aku.. mood sudah mari.. sambung mandi sampai lebam.. ini kolam aku punya.. hiks.. si hero seronok sebab dah tinggi.. so

Melaka Wonderland

Image
 Assalamualaikum... Sebelum memulakan penulisan.. tidak terlambat untuk mengucapkan selamat tahun baru 2023.. semoga amalan kita semua lebih baik seiring dengan peningkatan usia.. aamiinnn...  Memandangkan si kakak hanya cuti semester pada minggu terakhir cuti persekolahan.. kami mengambil kesempatan membawa anak2 bercuti di tempat yang tidak berapa jauh.. yang penting kami sekeluarga dapat bersama-sama..  Seminggu sebelum bercuti.. barulah aku terhegeh2 nak cari tempat menarik untuk dikunjungi.. aku nak anak2 aku happy.. so, adalah beberapa cadangan tempat untuk dikunjungi.. kaji dari segala sudut.. niat aku nak bawa si kecik tu mandi manda.. terlintas di fikiran aku Melaka Wonderland.. dah lama kami tak ke sini.. last tahun 2011 .. Fateh pun masih kecik lagi masa tu.. sah2 tak ingat.. kebetulan pulak masa aku buka fb Melaka Wonderland.. ada promosi untuk frontliner.. tiket percuma untuk frontliner dengan syarat bawa at least 3 orang.. diskaun 10% untuk pembelian makanan dan tiket mas

Butik Roti Maria

Image
Assalamualaikum... Bulan Mac yang lalu.. dah nak habis cuti sekolah.. sebelum sesi persekolahan baru bermula.. sempatlah bawa anak2 gi mandi sungai yg tak jauh dari rumah persinggahan aku.. Hasrat nak ke sini lama dah.. mungkin sebab dekat tu yang makin malas nak jejakkan kaki.. huhu.. memandangkan anak2 tak gi jalan mana2 pun cuti sekolah ni sebab si kakak nak SPM dan dengan masing2nya baru sembuh dari Covid.. so, kami pergi yg dekat2 jerk.. kebetulan pulak dak kenit ni tak habis2 ngomel nak jadi budak kampung.. pengaruh citer Upin Ipin ler ni. Dapatkan info booking kat fb.. terus contact person in charge.. tak yah bayar apa2 utk booking.. just bayar makanan dan minuman semasa daftar di kaunter nanti.. Perjalanan tak sampai 10 minit dari rumah.. actually ni kampung kawan sekolah aku dulu.. pernah lah masuk sekali kampung ni dulu2.. tapi tak ingat bila.. masa tu aku ikut abang aku naik motor gi jeram.. buat apa aku tak ingat dah.. hahahahha.. byk memori hilang weiiii... aku bangga ngan