Skip to main content

Posts

Aktiviti di Kuching Waterfront

Assalamualaikum..

Bersambung cerita jalan2 ke Sarawak...

Sampai jerk Lapangan Terbang Kuching.. kereta sewa dah sedia menanti kami.. service dari WZ Car Rental memang terbaik dan harga yang sangat berpatutan.. kami ambik kereta Bezza.. Kemudian kami meneruskan perjalanan ke tempat penginapan.. sebelum check-in kami singgah makan tengahari dulu di Dapur Dayang..

Kemudian kami check-in kat Furama Logding House yang tak jauh dari Kuching Waterfront.. jalan kaki dalam 5 minit jerk.. Kami ambil bilik yang ada 2 katil queen.. pakej utk 3 malam.. dalam RM330.. bilik ok bersih.. cuma waktu malam.. bar2 yang berdekatan memekak jerk..

Selepas berehat mandi solat.. dalam pukul 3 lebih baru kami keluar jalan2 kat Kuching Waterfront..

Ok.. jom layan gambar.. suasana di siang hari dan di malam hari di Kuching Waterfront.. oh ya.. selama 4 hari kami di sana.. tiap2 hari kami jalan di sekitar Waterfront ni.. macam2 aktiviti dijalankan sepanjang jalan terutama di waktu malam..

cat statue.. tak sah kal…
Recent posts

Tahun baru di Sarawak

Assalamualaikum...

Membuka tirai tahun baru 2019... lembaran baru.. wajah baru..

Ni semua gara2 malware yang ada kat blog.. jenuh nak bagi hilang alert malware dari mainpage.. dah cuba macam2 tapi tak hilang juga malware tu.. ntah mana dia nyorok... eiiiii.. geram jerk.. last2 decide tukar template.. habih cerito..

Berbalik kepada topik.. pembukaan tahun baru.. hari pertama persekolahan.. anak2 ke sekolah seperti biasa... pada hari ke-2 kami terbang ke kepulauan Borneo.. Sarawak.. heheheh.. terpaksa anak2 ponteng sekolah 2 hari.. lagipun minggu pertama persekolahan masih sesi pengenalan dan guru2 pun agak sibuk.. banyak benda nak diuruskan.. so, kelas mungkin belum bermula lagi utk sesi pembelajaran... tahun ni si kakak dah PT3.. naik risau aku ngan dia ni.. tak habis2 ngan lagu2 dia.. huh!

Perancangan cuti2 ke Sarawak ni sepatutnya hujung tahun 2019.. tapi bila fikir2 balik baik pergi awal tahun.. nanti bolehlah Mira fokus pada persediaan exam.. aku pun tak pening kepala nak fikir ma…

Tahniah Amiera & Team

Assalamualaikum..

Semalam diadakan pertandingan Bicara Berirama peringkat Menengah Rendah di Putrajaya...

Sebagai ibu aku hanya memanjatkan doa supaya Mira dan kawan2 buat yang terbaik.

posing2 dulu sebelum buat persembahan..
masing2 berdebar menunggu keputusan..
Dan...

Alhamdulillah... Mira dan kawan2 dinobatkan sebagai Johan peringkat Putrajaya.. berbaloi juga akhirnya dengan usaha dan penat lelah mereka selama ini..

Congrate kakak and team!!
Tahniah juga buat classmate Mira selaku Conductor Terbaik!! u worth it!!
bergambar beramai2..

Akhir kata.. sekalung tahniah kepada guru pembimbing dan anak2.. jadikan kemenangan ini sebagai penyuntik semangat utk lebih berusaha di peringkat seterusnya..

** All pics and video credit to Perbadanan Putrajaya

Arissa @ Sambutan Merdeka di Tadika

Assalamualaikum..

Walaupun dah sebulan yang lalu.. nak juga masuk dalam blog sebagai kenangan utk Arissa..

Cerita ceriti yang lain malas nak update.. tak tau bila mood rajin nak datang... bila tengok gambar yang banyak terus down.. huhuhuhu.. kes malas nak edit gambar..

Sehari sebelum hari merdeka.. tadika Arissa ada menganjurkan sambutan Merdeka dan hari ulang tahun kelahiran.. tema semestinya Merdeka..

Beberapa hari sebelum sambutan... Arissa ada inform aku yg cikgu suruh pakai baju Merdeka.. arghhh sudah.. mana nak cari last minute ni.. kalau nak beli tak sempat dah nak pos bagai.. nasib baik kebetulan kat opis ada sorang member ni berbesar hati nak buatkan skirt.. kebetulan dia dapat bendera free dari sorang kakak opis aku juga.. jadilah dari takde langsung...

Berbekalkan skirt tu.. aku pi cari inner putih kat jualan sekitar opis.. sib baik ada.. pastu deko2 lah sket inner tu bagi nampak menarik.. asal ado..

nasib baik aku pernah beli kain hat lilit kepala masa sukan Sea dulu.. bo…

Happy 15th Anniversary..

Selamat Ulang Tahun Perkahwinan yg ke-15 wahai en Suami..  Terima kasih atas pengorbanan.. kasih sayang.. menjadi Imam yang terbaik buat isteri dan anak2 mu.. Semoga dimurahkan rezeki dalam memelihara amanahmu.. Semoga diberikan kesihatan yang berpanjangan untuk sama2 memperbaiki diri dlm menuju jalan ke syurgaNya.. Semoga berBahagia till Jannah..
Luv U!!

Family Gath @ Salak Denai

Assalamualaikum..

Mengisi kekosongan masa.. meh update sket blog kesayangan yang dah byk sawangnya ni..

Kisah awal bulan lepas.. punyalah lama nak update.. malas sungguh lah haii..

Family husband buat gather2 kat Kedah.. i follow jerk.. penginapan di Salak Denai.. korang leh google pasal Salak Denai.. very the kampung.. anak2 mesti seronok mandi kolam private..

Sebelum ke Salak Denai.. kami singgah ke Tanjung Dawai dan Pantai Merdeka.. punyalah lama lagu famous Cinta Pantai Merdeka.. dah tua2 ni baru lah sampai kat sini.. huhuhuhuu...

alahai sedih nau tengok sign board ni.. ada bagusnya pihak berwajib membaikpulih infrastruktur bagi menggalakkan pelancong datang ke sini.. 
jeti ke Pantai Merdeka..
harga tambang bot utk rujukan uols..

anak2lah yang paling seronok.. anak dara ni.. makin besar makin manis orangnya.. aduhai.. harap attitude pun semanis orangnya yerk.. ahaks..
ok dah sampai.. jom kita feel romantis gitu... 
Kuukir namamu
Di awang Gunung Jerai
Disaksikan laut daun nyiur melamb…

Angsa..

Assalamualaikum..

Makin lama makin malas nak update blog.. nak2 pulak kalau nak kena edit gambar.. lagilah malas dibuatnya..

Dari sunyi sepi.. aku update lah sket.. setakat sekeping 2 gambar oklah nak edit.. tak perlu nak cerita panjang lebar pun..

Berkaitan hobi aku ni.. ni pun stop kejap sebab takde mood nak buat... hehehhe..

Ni koleksi aku yang terkini... huhuhuhuu...

angsa bertema PRU 14.. dah diserah kepada pemiliknya.. 
koleksi terbaru.. nak gam mata pun aku malas.. huhuhuhu.. 
sekian.. see ya!

Selamat Hari Raya..

Assalamualaikum..

Lama dah tak bersiaran... malas nak update blog sebenarnya..

Harini ramai yang dah mula pulang ke kampung.. almaklumlah diskaun 50% tol.. peluang yg ada kenalah grab kan.. rugi lah.. nak raya ni banyak nak pakai duit..

Persiapan raya uols camna.. aku biasa2 jerk.. takde lah meriah sangat.. baju pun pakai hat tahun lepas punya jerk.. tambahlah selai dua nak merasa.. hehehehe.. takdelah sakan sangat macam dolu2.. anak2 pun sama.. takdelah beria sangat..

Aku lebih banyak tumpu kepada persiapan buat biskut raya.. maklumlah dah tua2 ni barulah rajin nak buat sendiri.. dulu masa muda2 tak maulah pulak buat biskut raya yer dak.. hahahaha..

Awal puasa.. setiap kali cuti aku dah start sikit2 buat biskut.. antara biskut yang aku buat..

semperit susu
biskut kelapa.. buat bentuk ulat.. 
tart nenas
biskut wajib tiap2 tahun buat.. popia nestum..
biskut pepero.. 
biskut choc chip ala famous amos..
kuih siput.. pun wajib buat tiap2 tahun..
Ada masa lagi 2 hari ni.. ingat nak …