Produk Kecantikan

Assalamualaikum..

Sihat semua?? since semalam aku sakit kepala.. dah telan ubat tahan sakit.. tapi still tak ok.. mata aku jadi bengkak adalah.. so, pagi2 ni lepas breakfast aku telan jerk ponstan.. ubat yang memang serasi ngan aku.. tapi nak betul2 hilang sakitnya aku kena tidur.. tapi kat opis ni susah sket nak tidur kan.. kalau dah tak tahan karang ke surau lah aku.. dapat tidur sekejap pun jadiklah nak hilangkan sakit kepala.. sakit kepala ni nak buat apa pun tak boleh.. nak suh pikir coding memang tak bolehlah.. semakin sakit jawabnya..

Berbalik pada tajuk hari ni.. produk kecantikan.. tiba2 timbul idea nak buat n3 pasal produk kecantikan.. sebab ada opismate jual produk ni.. not bad gaks.. nanti penghujung cerita aku bagitau apa produk tu ya.. bolehlah korang try..

Zaman sekarang ni.. eh..eh.. bukan zaman sekarang.. tapi since dulu lagi masa aku anak dare.. dah banyak produk2 kecantikan tumbuh macam cendawan.. zaman sekarang ni lebih kepada produk berbentuk macam Vit C, Collagen etc..

Sapa yang tak nak cantik kan? semua pompuan nak cantik.. semua pompuan nak kulit gebus gebas.. glowing.. selembut sutera.. ecehceh.. betul tak?? ker ada yang tak kisah.. tipu ahhh.. mesti ada sedikit perasaan nak kulit cantik kan.. kan.. kan..


Aku juga tak terkecuali.. dah banyak produk kecantikan aku cuba.. dah macam2 jenis aku tepek kat muka ni... maklumlah kan muka aku yang berjerawat batu ni sangat sensitif.. duit habis tu tok sah cakaplah.. dah beribu riban2..

Meh aku nak cerita produk2 yang pernah aku guna sebelum ni..

Ok.. masa sekolah rendah kalau tak silap.. masa tu dah Darjah 6 kot.. aku pun dah lupa.. krim yang pernah aku guna adalah Hazeline Snow.. terpengaruh ngan makcik aku ler ni.. huhuhuhuhu... wangi jerk baunya.. sejuk jer... snow lah katakan..

pic credit to google 

Pastu masa naik sekolah menengah.. terpengaruh ngan iklan2 tv.. nak kasi kulit putih lah konon.. aku guna krim muka FairPlus.. pastu guna pulaks Fair & Lovely..

masa dulu packaging dia lain sket.. tapi kaler tetap PINK.. pic credit to google 

Pencuci muka pulaks aku guna Biore kot kalau tak silap.. ingat2 lupa laaa..

Masuk ke ITM.. aku tukar.. aku guna Organic Aid.. krim dan pencuci muka.. pastu gatal2 tukar pencuci muka Apricot dari Nutrimetics sebab bau dia sedap.. hehehhehe... tak lama lepas tu.. pantang ada orang buat iklan2 ni.. aku pun gatal nak mencuba.. aku tukar pulaks ke produk Belina.. sabun susu kambing.. huhuhuhuhu..

member aku yg rekomenkan.. aku ni pantang sket.. mesti nak try.. pic credit to houseofwanie.blogspot.com

aku suka sangat ngan bau pencuci muka ni.. rasa nak makan jerk.. pic credit to google

famous masa kat ITM dulu.. huhuhuuuh.. 

Bila aku dah kerja.. aku tukar ke produk Safi.. masa ni dah pandai guna toner.. huhuhuhu.. baru nak belajar sket2.. pencuci Safi ni dah macam2 aku cuba.. ada yg jenis gamat lah.. timun laa..

pic credit to www.safi.com.my


Sampai satu masa.. aku ingat lagi.. masa nak balik kerja.. ada jurujual produk kecantikan yg berhadapan  Kotaraya proposed produk kecantikan diorang.. Secret kalau tak silap namanya.. so, aku ngan member pun berkenanlah.. yerlah.. mulut manis.. mula2 katanya nak test kulit muka kalau tak silap.. mentang2lah kulit kami ni jenis berjerawat.. pandai korang ek.. bila dah di facial kan muka kitaorang ni.. so, berkenanlah ngan produk diorang tu.. pergh!! mahal beb!! tapi cam kena pukau jerk (walaupun hakikatnya tak kena pukau pun).. ikut jerk membeli... huhuhuuhuu.. sampai satu tahap aku stop sebab dah tak mampu.. muka camtu gaks.. habis duit aku ribu riban..

Pastu abang aku belanja aku beli set produk apa ntah namanya.. aku pun tak ingat.. masa tu beli kat pasaraya di Nilai.. makin teruk muka aku.. huuhuhuhuh... 

Kemudian aku guna balik produk Belina.. satu set aku beli... huhuhuhuhu.. tapi tak sesuai jugaks ngan kulit aku.. aku cuma serasi ngan sabun dia jerk..

pic credit to ??.. dah ada kat gambar tu kan..

Lepas tu timbul macam2 produk kecantikan yg memutihkan kulit.. lagi galak ler aku nak tau.. huhuhuu.. so, next produk yang aku guna adalah Felisa.. pun dalam kategori mahal waktu tu.. tapi nak cantik punya pasal.. sanggup beb!! sib baik bujang lagi time tu.. setiap 2 minggu sekali kot aku kena buat facial.. masa bulan pertama tu ok lagi rasanya.. bila masuk bulan yang ke-2 kot kalau tak silap.. muka aku jadi pedih.. especially bila buat rawatan muka.. pedih nak mampos!! merah2 muka aku.. masa tu kat shopping complex area nak ke Pasar Seni kalau tak silap..

pic credit to wanitamelayu.com

Lepas tu aku stop Felisa.. aku guna pulaks produk Nouvelles Visages.. sampailah aku dah nak kawen.. memang habis jugak ribu riban.. tiap2 bulan buat Facial.. ambik pakej rawatan muka utk kawen ni ler sekali ngan rawatan resdung.. aku buat kat Medan Mara.. memang nampak perubahan lah.. ramai kawan2 tegur perubahan kulit muka aku.. tapi yg buat aku tak tahan setiap kali nak buat facial.. aduiiiiii... sakit ko bila jerawat kena picit.. sampai sekarang aku masih ingat cara facial.. memang best tapi sakit masa kena picit jerk.. aduiiii.. bila jerawat batu aku muncul besar2.. time tu lagi sakit kena picit.. akibatnya.. asyik kena picit jerk memanjang sampaikan parut masih ada hingga ke hari ni.. dah macam bulan jerk... huhuhhuh.. sedih tau!!


Lepas kawen.. aku dah tak sanggup nak maintain.. nak2 pulaks bila dah berpindah ke Putrajaya.. so, aku guna semula produk Safi sebab memang mudah nak dapatkan.. guna Safi Balqis..

aku cuma guna pencuci, toner, pelembab dan day cream.. pic credit to google..

Then pernah jugaks aku mencuba sabun ajaib Eumora.. tapi tak mampu beb nak continue..

aku beli satu bar tu jerk.. pastu stop.. hehhehe..

Bila muncul Safi Rania (yerlah kan dah umur pun meningkat.. haruslah tukar kepada yg sepatutnya)..dan aku masih standby Fair&Lovely anti marks kalau jerawat aku muncul.. huhuhuu.. aku tepek banyak2 kat jerawat.. ngeh3.. so, sehingga ke hari ini aku masih lagi dengan Safi Rania Gold..

pic credit to freshink.blogspot.com


Itu sajork sejarah produk2 kecantikan yang pernah aku guna.. banyak juga kan.. hehehhe.. dan kalau di beri pilihan dan kalau poket aku penuh.. nak jugaks try produk SimplySiti.. tak pun Safi Diamond.. huhuhuhu.. cam menarik jerk kan..

  
pic credit to google..

Kesimpulannya... kalau nak dapatkan hasil kulit yg mulus gebus.. glow2 ni.. pakai produk apa pun tak kisah tapi kenalah yg ikut kesesuaian kulit.. jangan main hantam kromo jerk nak beli.. kalau dah sesuai tu.. hmmm.. kena ada displin dari segi pemakaiannya pulaks.. then kecantikan kulit ni pun bermula dari dalam.. badan kita kena sihat.. makan minum kena cukup.. so, kenalah makan vitamin2 ni.. sebabnya kadang2 apa yg kita makan tu mungkin tak cukup khasiatnya.. hehehhe.. cakap senanglah kan.. aku nak telan hari2 pun susah.. ngeh3.. macam aku ni ha.. nak kulit cantik tapi malas.. nak guna ikut saranan produk nan ado.. ikut suka aku jerk.. vitamin2 pun ikut aku nak makan bila.. air apa tah lagi.. nak minum berliter2 tu mintak mahaplah.. kombung laks poghut den ni kang.. apa pun.. untuk kekal sihat dan cantik.. haruslah ada keyakinan diri dan rajin ok!! kalau tak jadi muko cam akak ni ha.. 

amacam ok?? kwang3.. takde makna aku nak tunjuk kulit muka aku yg cam bulan tu hokay!! pengsan terus korang yang nengoknya!! buek malu yo!! syok sendiri jerlah tengok kulit gebus mulus dalam camera 360 ni... hahahhaha...

Ok.. aku nak tolong promote produk yg member opis ni jual.. semestinya produk kecantikan..

Produk yang tengah hangat di pasaran.. Nour Ain Beauty Care..

Apa?? nape aku tak guna produk ni... aku baru jerk beli Rania Gold.. so, kasi habis dulu produk yg sedia ada.. jangan membazir.. hehehhe.. so, nak tau testimoni dan keterangan lanjut megnenai produk ni blehlah dapatkan layari page fb https://www.facebook.com/NourAinBeautyCareSyazana

Sekian n3 panjang jela utk hari ini.. 


4 omelan:

Sya Ahmad said...

Hehe..tq kak ina..

Hanie said...

uisyyyy..mak sy pesan jerawat jgn picit, nanti muka jadi lubang2.. huhuhu..

Jemput ke belog sy:
http://rujukvitaminku.blogspot.com

beautified by MK said...

salam faina...rajinnya u mencuba pelbagai produk..dah cuba mary kay? I would like to invite u to Mary Kay Balloon Party Ahad ni (6/10/2013)..jemput datang ye..:)

http://mayabeautyempire.blogspot.com/2013/10/jemputan-ke-balloon-party.html

sz-bioshine said...

salam ziarah...jemput ziarah saya

Geng Kitty

Sangkut Paut

3D (1) 5S (3) Acacia (4) Aduan Rakyat (13) Aidijuma (1) Aku dan Dia (60) Amiera (267) Ana Muslim (2) Anniversary (10) Anugerah (11) Aqiqah (5) Ariani (3) Arissa (48) ASB (3) ASUS (1) Avatar (1) Award (6) Bajet (2) BBQ (2) Big Bad Wolf (3) Birthday (72) Biskut (1) Biz (3) Blogger (12) Car (1) Carlo Rino (6) Ceramah (3) CERT (1) ChurpChurp (2) CIC (12) Cloth Diaper (1) Contest (8) Cuepacs (1) Dari Dapur Mama (1) Denggi (1) Diaper Cake (1) Dinner (1) Drama (5) EKSA (1) Exam (2) Expo (2) Family Gathering (22) Fareeda (17) Fateh (191) Floria (1) Frozen (1) Gajet (1) Gift (10) Giveaway (1) Handbag (2) Handphone (4) Hari Raya (148) Hello Kitty (2) HFMD (1) Hobby (2) Holiday (111) Hot Air Balloon (4) Iftar (1) Impian (9) Info (31) Isu Semasa (9) JJCM (10) Juadah (110) Jurnal (4) kak Rose (8) Kecantikan (1) Kenduri (14) Kesihatan (2) Kuarters (11) Kuiz (2) Kursus (19) Lawak (2) Lazada (1) Lovely Song (7) Luahan (2) MAFIST (5) Majalah (4) MasterChef (6) MeadJohnsons (4) Memori (2) Muffin (2) MyDeal (1) Nilai3 (1) Novel (3) Nuffnang (7) Nuri (5) OnAir (1) Panggung (1) Pekeliling (1) PINK (8) PotLuck (2) PPA1M (4) Pre Loved (1) Pregnant (28) PRU (2) Prudential (2) PTK (2) Puasa (68) Puisi (9) Putrajaya (32) Qaisara HB (3) Ramadhan (16) Resepi (37) Riadah (21) Rumah Peranginan Persekutuan (3) Sad Song (1) Saham Akhirat (5) Sales (5) SBPA (4) Seminar (5) Shabby Cottage (66) SimplySiti (3) SkullMate (1) Sogo (3) Solid Food (5) SSPN (3) Streamyx (3) Sustagen (4) TAG (5) Taman Raudhah (13) The Movie (21) Tips (2) Tupperware (2) UPKK (9) UPSR (3) Ustazah Pilihan (6) VAIO (2) Vantage (6) Villa Raudhah (47) Viral (1) watermark (1) Wishlist (2)

Yg Suka Bercerita

Sitting and Blinking Hello Kitty