Skip to main content

Sambut Besday ~ Modern Western Cuisine

Assalamualaikum..

Kisah Jumaat lepas... kisah besday en hubby aku.. 04.04.14... cantik no tu...

Kami sambut simple2 jerk.. takde lah nak mewah2 sangat.. ikut kemampuan seadonya..

Petang balik keje... sampai rumah suh en hubby buat action potong cupcake.. huhuhuu.. takde nyanyi2 bagai.. yg penting ingatan dan kenangan bergambar tu ada.. dan aku nak anak2 aku menghargai ayah mereka..

special for u my dear hubby..

besday boy! happy birthday PAPA!!

aku @ 34 weeks.. slim kan?? huhuhuhu...

ngan anak2 tersayang..

berebut2 nak bola.. bukannya boleh makan sgt sayang oiiii... manis tew..

kakak dah prepare lama hadiah utk papa..

 *****************************************************************************

Lepas Maghrib... kami ke Alamanda... cari hadiah utk besday boy... sama2 mencari... last2 aku sakit kaki.. sampai dah nak tutup Parkson...

Lepas tu baru kami gi celebrate dinner kat luar pulaks.. pilihan kali ni di salah satu restoran makanan barat di Presint Diplomatik.. dekat dan mudah.. tak tau pulaks apa nama kedainya... ambik gambar pun x berapa nak clear..

sebelah Perodua..

menu..

air ni sedap... ice chocolate..


bestnya restoran ni... kita takyah pening2 nak fikirkan makanan utk anak2.. ada free pasta utk anak2 dibawah umur 10 tahun.. aku pilih spaghetti.. confirm diorang duk diam..

chicken chop for me.. lamb chop for besday boy.. sedapppp...

mushroom soup utk Amiera.. pun sedap..

Alhamdulillah kenyang...

Terima kasih Allah kerana mengurniakan suami dan ayah yang penyayang... Kau panjangkanlah umur dia.. Kau lindungilah dia.. Kau murahkanlah rezeki dia.. Kau berkatilah keluarga kami hingga ke akhir hayat ku...

H A P P Y   B I R T H D A Y   A B A N G ! ! !
Love u ketat2... ngeeee..

Comments

syalinda johari said…
kak iena, tak nampak mcm mengandung walaupun dah 34 weeks..masih selim tu..ni kami yang tak sampai 34 weeks ni pun tak muat baju kurung dah..huwaa..

take care kak iena, sedaplah pulak tgk lamb chop bagai tu...

Popular posts from this blog

Persediaan Peperiksaan UPKK 2015 ~ Buku Rujukan dan Contoh Soalan

Assalamualaikum..

Meh aku nak share buku2 rujukan yang diguna sepanjang aku mengajar Amiera untuk menduduki exam UPKK..

Pada awal tahun.. en hubby ada belikan nota padat UPKK dan koleksi soalan UPKK.. dengan harapan Amiera boleh cuba menjawab sikit2..dan dalam 8 bulan sebelum ni.. memang minta bantuan ustazah untuk bimbing Amiera..  aku memang tak monitor sangat... sibuk dengan Arissa.. letih pun ya lepas balik keje.. banyak menda nak kena buat..

pic credit to mumtazenterprise.blogspot.com
Sebulan sebelum exam bertulis percubaan dan sebenar UPKK bagi 5 subjek.. tergerak hati aku untuk google contoh2 soalan lain kalau ada.. memang susah nak jumpa..

Ntah macam mana aku terklik kat satu laman web kedai buku ni.. jumpalah koleksi soalan2 UPKK.. yang menarik minat aku untuk membelinya ialah koleksi soalan tu diasingkan mengikut subjek.. so, senang sikit aku nak monitor.. yang paling penting pembelian secara online.. sangat mudah cepat..

menariknya buku2 ini.. ada 2 set soalan tambahan ma…

Pra Majlis Aqiqah & Kesyukuran Baby Arissa ~ Projek DIY ~ Door Gift

Assalamualaikum..

Pening jugak sebenarnya memikirkan nak bagi apa utk 100 pcs door gift majlis aqiqah Arissa... door gift memang limited.. memang tak cukup nak bagi semua tetamu.. so, just bagi pada kaum hawa sahaja.. huhuhuhu...

Google punya google.. dapat idea.. ada yang aku tempah dan ada yg aku buat sendiri..

Check List :-

1. Paper bag
2. Yassin Customised
3. Tasbih Mini
4. Cookies
5. Manisan


Paper Bag

designed by ByAuni
wooden paper clip.. beli kat kedai DIY.. memang comel..


Yassin Customised

designed by Tempahan Yassin

Cookies

biskut coklat teddy bear.. beli satu tin pastu aku masukkan ke dalam bekas muffin dan ikat ngan plastik.. ni projek aku, Fateh ngan Amiera masa aku dalam pantang... seminggu before majlis.. keje budak2 ni ngap biskut yang reject..
bahulu choc chip tempah kat CT.. pastu aku letak 2 pcs dalam plastik.. hias dengan doily paper..


Manisan

marshmallow aku packing dalam bekas muffin..
gula2 packing dalam pouch kecil..



Tasbih Mini

Tasbih mini ni aku buat sendiri…

Perumahan Penjawat Awam 1 Malaysia (PPA1M) : Pudina ~ Alhamdulillah

Assalamualaikum..

30 Jan yang lalu...

Berdebar2 nunggu keputusan cabutan siri yang ke-5..

Lepas masukkan no kp... terkebil2 mata nengok ayat.. hmmm... alhamdulillah.. dapat juga walaupun dah siri ke-5..


Tgk pulaks surat tawaran.. terkejut tgk level rumah.. amboi!! pengsan... tinggi nau!! jenuh nak turun naik lif ni.. tapi terima jerlah.. takkan nak tolak kot.. rugi woooo... bukannya senang nak beli rumah kat Putrajaya ni.. lagipun aku fikir long term.. daripada aku duk sewa kuarters.. baik aku beli rumah sendiri..

Masa hantar surat tawaran tu.. sempatlah pi jengah model apartment Pudina ni..

 design lama..
design baru masa hari cabutan.. pandangan dari atas.. ada 8 blok kesemuanya.. 
pandangan dari depan..
Tak taulah yang mana satu pemaju nak bangunkan.. design baru ke lama.. any info pls??
Utk rekod aku sendiri.. dulu2 masa mula apply PPA1M ni.. aku cuma mohon utk 1000 sqft.. tak naklah rumah besar2.. tak mampu nak bayar mahal2.. tapi dah sampai siri ke-4 tak dapat2 jugak.. memang…