Geng Terjah

Penyepit??

Assalamualaikum..

Kisah minggu lepas.. baru nak cerita.. rasanya masih ada lagi ni kat tepi jalan...

Apa yg kat tepi jalan?? topik pulaks pasal penyepit.. apa kes??

Masa tu aku balik dari keje.. kan hari2 aku menapak dalam 5 minit gitu.. ye ke.. alah.. bih kurang jerk..

Nampak banyak sangat penyepit tergantung2.. aku ingatkan diorang nak bagi free ke apa kan.. hahahhaha.. nampak sekali imbas.. 1 orang = 10 penyepit..


 aku cuma baca sekilas lalu hat atas jerk.. tu yang suka2 hati buat tafsiran sendiri.. hehehehe..
1 penyepit = 10 orang ok!!! bukannya 10 penyepit = 1 orang... hahahhaha...
agak2lah kan..  sah2 aku ni rabun giler jauhnya... hahahhaha...

So, keesokan harinya.. laluan yg sama.. masih tergantung penyepit itew.. kebetulan tak ramai yg lalu.. cepat2 aku kuarkan hp snap gambar.. pi tengok dekat2... oooooo... baru fahamm..


Kempen rupa2nya...

Maklumat lanjut boleh pergi ke link dermaorgan.gov.my

Tapi kan.. apa kaitan dengan penyepit eh?? mungkin penyepit tu simbolik kempen derma organ ni.. sesuai dengan fungsi penyepit tu sendiri.. so, renung2kan lah.. aku sekadar share utk pengetahuan semua..


KeyChain

Assalamualaikum...

Hari ni bz sket.. ada meeting dan kursus..

So, sebelum nak balik jap lagi.. up satu n3 dulu..

Kawan satu opis baru balik dari Sabah baaa.. outstation.. best kan jalan2 kerja luar ni.. tapi zaman tu dah berlalu utk aku.. aku dah malas nak kuar2 ni.. aku lebih suka duk opis..

Member bagi gift keychain dan fridge magnet.. suke3..



Kebetulan ada n3 pasal keychain ni.. aku nak show jugaks keychain yg Amiera dapat dari kawan dia.. memandangkan keychain tu lain dari yg lain.. so, aku bodek lah dia satu.. huhuhuhu...

unik kan?


Lagi Knotted Headband & Koleksi Frozen

Assalamualaikum..

Semalam baru sampai ke tangan aku parcel yang ditunggu2.. ecehceh.. over tau!! maklumlah kan.. masa kecik2 tak merasa nak pakai cantik2.. lagipun mana ada benda2 camni zaman dolu2.. so, yg jadi mangsanya anak2 laaa... hahhahahha... siaplah ko Arissa!!

Asalnya nak order utk Arissa jerk.. masa Amiera dulu dah mcm2 gaks aku beli.. tapi tak sampai hati ok!! mesti ada jugak ole2 utk si kakak Amiera..

Layan pics k..


rainbow knotted headband..  menggantikan yg hilang aritu.. huuhuhu.. ada satu lagi knotted yang belum sampai.. hat bawah dapat foc.. tq qaisara..

sedondon adik beradik.. cekak dan getah rambut utk Amiera.. headband yg sangat suweeettt itew utk si Arissa... hahahhaha... standby yer Arissa.. be gegirl ok!!

koleksi cekak Frozen Amiera..


Hmmm.... ginilah gayanya kalau ada anak2 pompuan kan.. macam2 nak dibeli.. walhal anak2 tu ok jerk.. tak ada pun takpe.. mama dia jerk yg lebih2..

p/s : tak sabar nak tunggu next parcel.. lalallalalalalalala...


Saham Akhirat : Madrasah Tahfiz Al Yamani

Assalamualaikum..

Dapat email dari Mudir Al Yamani..

Tergerak hati utk kongsi di sini.. sesuatu yang sangat bermanfaat utk menambah saham kita di akhirat.. semoga dengan perkongsian ini sedikit sebanyak dapat membantu pelajar2 Tahfiz meneruskan pengajian.. dan semoga Allah membalas jasa baik tuan/puan yang sudi menderma.. InsyaAllah..

Boleh juga baca kisah Madrasah ini di Kosmo



LOGO Al Yamani 1.jpgBismillah 1.jpg
MADRASAH TAHFIZ AL YAMANI
image Assalamualaikum

PER: MEMOHON SUMBANGAN RM10 SAHAJA SETIAP BULAN SECARA BERTERUSAN ATAU RM120 SETAHUN BAGI TAHUN 2014 ATAU SEPANJANG HAYAT UNTUK KEPERLUAN BULANAN GOLONGAN ASNAF ZAKAT
Dengan segala hormatnya saya ingin merujuk perkara di atas,
2. Berhubung dengan perkara di atas, Madrasah ini ingin memohon dari 3,500 orang umat Islam untuk membantu RM 10 sahaja secara berterusan pada setiap bulan untuk menampung kos RM35 ribu sebulan.
3. Dimaklumkan bahawa Madrasah ini dengan rasminya telah beroperasi sejak tahun 1994 dan sekarang sudah berkembang sehingga seramai 60 orang pelajar lelaki, 30 orang pelajar perempuan dan 7 orang tenaga pengajar. 12 buah unit flat yang disewa untuk kediaman dan tempat pengajian pelajar lelaki berada di Blok A, Flat PKNS, Kg. Baru. Manakala pelajar perempuan ditempatkan di sebuah rumah teres di Jalan Datuk Abdullah Yasin, Kg. Baru.
4. Pengajian yang ditawarkan di Madrasah ialah pengajian tahfiz (hafalan) Al-Quran dan pengajian kitab. Sejak bermulanya Madrasah sehingga sekarang, tidak ada sebarang yuran dikenakan kepada setiap pelajar adalah bertujuan ikhlas kerana Allah swt. Kesemua tempat penginapan dan pengajian (RM10,000), makan minum pelajar (RM5 x 100 x 30 hari RM15,000), elaun tenaga pengajar (RM1,000 x 7 RM7,000), dan pengurusan Madrasah adalah sentiasa diharapkan daripada sumbangan masyarakat umat Islam yang berkeprihatinan. Kos keseluruhan perbelanjaan Madrasah adalah RM35,000.00 untuk setiap bulan. Oleh itu, Madrasah memohon sokongan dari orang ramai untuk menjayakan Madrasah ini kerana Allah swt.
5. Pihak Madrasah mengalu-alukan sumbangan Infaq, Zakat, Fidyah atau Derma daripada kaum muslimin dan muslimat, supaya dapat bersama-sama menegakkan syiar islam dengan menginfaqkan sejumlah harta untuk tujuan diatas mengikut kemampuan demi mencari redha Ilahi.
6. Oleh itu sebarang sumbangan ikhlas muslimin dan muslimat bolehlah dimasukkan terus ke dalam akaun CIMB Islamic Bank Berhad atau Maybank Islamic Bank Berhad diatas nama
“MADRASAH TAHFIZ AL YAMANI”
CIMB BANK NO. AKAUN    8600 05 8576
MAYBANK NO. AKAUN      5640 9850 1934
Resit pengecualian cukai, boleh diuruskan untuk setiap sumbangan RM300 keatas. Mohon hantarkan slip bank sebagai bukti sumbangan besertakan nama penuh (seperti di dalam K/P) atau nama syarikat (seperti di dalam pendaftaran), alamat penuh (besertakan pos kod) dan nombor telepon untuk pengurusan penghantaran resit.
6. Akhir sekali jutaan terima kasih dan moga-moga Allah S.W.T membalas jasa baik muslimin dan muslimat dan menambahkan rezeki yang berkat diatas keprihatinan muslimin dan muslimat terhadap mereka yang memerlukan dan pihak kami amat menghargai sumbangan tersebut. Mohon bantu sebarkan.
Sekian. Terima kasih.
Yang benar,
Tandatangan Ustaz Syed Fadzli 2.jpg
Ustaz Syed Mohd Fadzli Syed Ahmad
(Mudir Al Yamani)
12H, Tingkat 8, Blok A, Flat PKNS, Jalan Raja Muda Musa, 50300, Kg. Baru, Kuala Lumpur
Tel.: 019 383 8730, Faks: 03 2726 8899, emel: madrasahtahfizalyamani@gmail.com


Impian Timah!

Assalamualaikum..

Mengimbau kembali kenangan di sini.. hampir 5 tahun yang lalu..

Kini.. tahun ini.. Timah tidak kesampaian.. hanya impian yang dinantikan..

Semoga semuanya dipermudahkan.. aminnn..

p/s : andainya impian telah tertunai.. akan aku update kisahnya..


My Family

My Family