Geng Terjah

3rd Pregnancy ~ 3rd Checkup @ KPMC ~ 9 months

Assalamualaikum...

Sihat semua?? aku macam ni laaa... banyak tul dugaan di akhir2 kehamilan ni.. jap agi aku cerita ya..

Esok kandungan dah masuk 36 minggu.. dah 9 bulan.. tinggal lagi 2 minggu baby A akan keluar.. tak sabar rasanya.. bukan tak sabar apa.. tak sabar dengan dugaan di akhir kehamilan ketiga ni.. lain benar rasanya dari kehamilan yang dulu.. rasa nak cepat2 jerk suh baby kuar.. dah tak tahan sangat... uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....

Khamis lepas checkup kali ke-3 kat KPMC.. kali ni ramai pulaks orang.. nunggu dekat sejam jugak baru dapat jumpa dr.. mengikut scan.. baby ok.. anggaran berat dalam 2.7kg.. terkejut aku... cam tak cayo yo... sebabnya 2 minggu sebelum berat baby dlm anggaran 1.5kg jerk.. mendadak sungguh naiknya.. aku pulaks terkedu sampai tak bertanya kenapa berat baby naik mendadak.. takpe.. lagi 2 minggu jumpa dr.. kena dapatkan pengesahan sekali lagi... berat aku pulaks dah 54kg... huhuhuhu.. naik 2 kg... waaaa.. mcm berat org yg tak mengandung kan... huhuhuhu... selain tu aku cerita jugaks masalah yg aku alami.. rumusan dr.. normal... nanges!!!

Apa masalah aku???

Bila kandungan dah nak masuk 35 minggu kalau tak silap aku... aku mengalami kegatalan yang amat sangat... gatal seluruh badan ok!! termasuk di tapak tangan dan tapak kaki.. tak ada tanda ruam bagai... gatalnya hanya Allah yg tahu... nak2 pulaks bila tengah2 malam.. aku tak boleh nak tidur lena.. selain tu... aku jugak mengalami pedih ulu hati.. rasa panas jerk dada aku.. seolah2 macam makanan tak di hadam.. rasa sakit sangat... kaki aku dah bengkak.. tak boleh nak jalan or berdiri lama2.. sakitnya aduiiiii... baby pulaks sentiasa bergerak... dahlah ruang sempit.. setiap pergerakan dia aku rasa.. nak2 pulaks bila dia menekan kat bawah... rasa macam nak terkeluar dah.. kejap2 aku mengepit... uwaaaaaaaaaaaaaa.... sakit ok!!

Uols ada petua tak utk masalah yg aku hadapi ni... kesian aku tau!... rasa bengong jerk kepala tak cukup tidur ni... lagi 2 minggu lagi ni weiiiii.. penantian satu penyiksaan...


Sambut Besday ~ Modern Western Cuisine

Assalamualaikum..

Kisah Jumaat lepas... kisah besday en hubby aku.. 04.04.14... cantik no tu...

Kami sambut simple2 jerk.. takde lah nak mewah2 sangat.. ikut kemampuan seadonya..

Petang balik keje... sampai rumah suh en hubby buat action potong cupcake.. huhuhuu.. takde nyanyi2 bagai.. yg penting ingatan dan kenangan bergambar tu ada.. dan aku nak anak2 aku menghargai ayah mereka..

special for u my dear hubby..

besday boy! happy birthday PAPA!!

aku @ 34 weeks.. slim kan?? huhuhuhu...

ngan anak2 tersayang..

berebut2 nak bola.. bukannya boleh makan sgt sayang oiiii... manis tew..

kakak dah prepare lama hadiah utk papa..

 *****************************************************************************

Lepas Maghrib... kami ke Alamanda... cari hadiah utk besday boy... sama2 mencari... last2 aku sakit kaki.. sampai dah nak tutup Parkson...

Lepas tu baru kami gi celebrate dinner kat luar pulaks.. pilihan kali ni di salah satu restoran makanan barat di Presint Diplomatik.. dekat dan mudah.. tak tau pulaks apa nama kedainya... ambik gambar pun x berapa nak clear..

sebelah Perodua..

menu..

air ni sedap... ice chocolate..


bestnya restoran ni... kita takyah pening2 nak fikirkan makanan utk anak2.. ada free pasta utk anak2 dibawah umur 10 tahun.. aku pilih spaghetti.. confirm diorang duk diam..

chicken chop for me.. lamb chop for besday boy.. sedapppp...

mushroom soup utk Amiera.. pun sedap..

Alhamdulillah kenyang...

Terima kasih Allah kerana mengurniakan suami dan ayah yang penyayang... Kau panjangkanlah umur dia.. Kau lindungilah dia.. Kau murahkanlah rezeki dia.. Kau berkatilah keluarga kami hingga ke akhir hayat ku...

H A P P Y   B I R T H D A Y   A B A N G ! ! !
Love u ketat2... ngeeee..


Projek Sebelum dan Selepas Bersalin..

Assalamualaikum...

Ni projek sebelum dan selepas bersalin...

doily paper

pembantu aku yang sangat rajin..

dan hasilnya...

Nak buat apa??? tunggu n3 aku selepas baby A keluar nanti ya... lalallalalla...


Happy Birthday En Hubby!!

Assalamualaikum...

Pada hari yang sangat mulia.. penghulu segala hari... hari Jumaat yang penuh barakah...

Hari ini juga adalah hari ulang tahun kelahiran suami yang tercinta... cecewahhhh...
Semoga dengan keberkatan pada hari Jumaat ini... dengan limpahan rahmat dari-Nya... isterimu ini mendoakan yang terbaik buat mu di hari ulang tahun kelahiran...

Semoga dipanjangkan umur.. dimurahkan rezeki.. diberikan kebahagian di dunia dan di akhirat.. semoga tabah menghadapi liku2 kehidupan.. semoga berjaya dalam setiap langkah dan dilindungi-Nya... aminnnn...

Hadiah yang paling istimewa akan hadir dalam kehidupan kita penghujung bulan nanti.. hadiah yang terbaik dari Allah swt.. bulan yang sama... perancangan yang terbaik dari-Nya..

Nak hadiah?? nanti kita pi cari sama2 eh... hehehhehehe... kes malas nak fikir nak cari hadiah apa.. huhuhuhu...





3rd pregnancy ~ 2nd Checkup @ KPMC ~ 8 months

Assalamualaikum..

Semalam pi checkup kali ke-2 kat KPMC.. nasib baik tak ramai yg ada appointment ngan Dr Jamil..

pic credit to http://www.babycenter.com
 
Masuk jerk bilik Dr.. Dr tanya jantina anak2 aku sebelum ni.. pastu dia tanya nak anak berapa orang... huhuhuhu... aku cuma bagitau depends on keadaan luka czer aku masa dr nak operate nanti.. kalau ditakdirkan kena ikat.. so, redha jerlah bilangan anak yg ada.. kalau tak kena ikat.. nak tambah anak ke tak.. akan difikirkan kemudian... hehhehehhee... sekurang2nya chances nak tambah anak tu ada.. aku tak nak ikat kalau takde masalah.. kang tiba2 datang meroyan aku nak ada baby lagi... haaa.. jenuh lah nak buka balik ke kan.. tak sanggup aku..

Pastu dr suh baring nak scan baby.. sambil dr tgh scan tu.. aku mintak tlg dia printkan gambar.. pastu tanya berat baby.. selebihnya dr kata baby ikut perkembangan.. oh ya sebelum nak masuk bilik dr tu aku dah siap fikir nak tanya apa.. kang kalau tak prepare.. sunyi sepi jerk bilik dr nanti..

Alhamdulillah.. baby ok.. berat setakat ni baru 1.5kg.. huhuhuhu... memang kecik baby aku.. tak nak besar2.. tak larat aku nak bawak dia ke hulu hilir.. dah lah perut aku kecik.. dia besar.. bayangkan kesakitan yg aku tanggung setiap kali dia bergerak.. nak nanges!!

Lagi 2 minggu jumpa dr.. pastu 2 minggu kemudian dah nak czer.. yesss.. nak cutiiiiiiiiiii...