Al-Fatihah ~ Prof Jamil KPMC pulang kerahmatullah

Assalamualaikum...

Semalam 3 khabar mengenai pulangnya hamba Allah kerahmatullah yg aku dengar..

Pertama sekali..

Terima msg dari pakcik aku mengenai tarikh pulangnya kerahmatullah ayahanda tercinta pada 38 tahun yang lalu yg tak pernah aku jumpa.. tapi tetap kekal abadi namanya dlm hidup aku.. seriusly memang aku tak tahu exactly tarikh arwah meninggal dunia.. apa punya anak.. huhuhuu.. tapi doa dan ingatan sentiasa kupanjatkan buat arwah..

Tak dapat aku bayangkan dugaan berat yang terpaksa mak aku tanggung ketika usia masih muda.. kehilangan suami tercinta..

Semoga roh arwah ayahanda dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman.. aminnn...


Kedua..

Pakcik opismate juga kembali kerahmatullah.. khabarnya kena kanser darah.. takziah buat my prend, keluarga dan sahabat handai arwah.. semoga arwah tenang di sana bersama orang2 soleh..


Ketiga..

Berita yang amat terkejut bila aku terima.. sesuatu yang agak sukar diterima dek akal fikiran aku yang tak berapa nak cerdik ni.. terima info dari opismate.. aku google utk dapatkan info2 lain tapi nan ado!

Pakar O&G selaku CEO merangkap pemilik KPMC iaitu Prof. Jamil telah pulang kerahmatullah petang semalam akibat komplikasi buah pinggang..

bestnya.. satu keluarga bergelar dr.. pic credit to bharian.com.my

Serius memang aku terkejut.. sukar utk dipercayai sebab beliau seorang Dr.. ya aku akui.. dr bukannya Tuhan.. tapi sedikit sebanyak Dr agak cerewet dari segi pemakanan untuk menjaga kesihatan.. hmmm.. apapun ajal maut ketentuan dariNya.. walaupun sukar diterima tapi itulah hakikatnya..

Hampir 10 bulan yang lalu.. arwah lah yang czer aku untuk keluarkan Arissa.. arwahlah yang menetapkan aku di czer pada hari aku contraction kuat.. sakit nak mampos..

Aku respect dengan arwah sebab dia sangat menjaga adab sebagai dr lelaki Islam semasa melayan pesakit wanita.. dan arwah juga sangat pemurah.. sesiapa yang pernah consult dengan dia tahulah betapa pemurahnya dia.. kos setiap kali consult dengan arwah memang kurang dari rm50.. mana nak dapat kos semurah tu dengan mana2 pakar perbidanan yang lain.. apatah lagi kos keseluruhan czer aku yang sangat murah compare dengan mana2 hospital bersalin swasta yang lain..

Semoga dengan kebaikan, jasa dan sifat yang sangat mulia pada arwah.. Allah tempatkan beliau ditempat yang mulia disisiNya bersama2 para syuhada..


 Al-Fatihah..

pic credit to dienislam.files.wordpress.com


Perumahan Penjawat Awam 1 Malaysia (PPA1M) : Pudina ~ Alhamdulillah

Assalamualaikum..

30 Jan yang lalu...

Berdebar2 nunggu keputusan cabutan siri yang ke-5..

Lepas masukkan no kp... terkebil2 mata nengok ayat.. hmmm... alhamdulillah.. dapat juga walaupun dah siri ke-5..


Tgk pulaks surat tawaran.. terkejut tgk level rumah.. amboi!! pengsan... tinggi nau!! jenuh nak turun naik lif ni.. tapi terima jerlah.. takkan nak tolak kot.. rugi woooo... bukannya senang nak beli rumah kat Putrajaya ni.. lagipun aku fikir long term.. daripada aku duk sewa kuarters.. baik aku beli rumah sendiri..

Masa hantar surat tawaran tu.. sempatlah pi jengah model apartment Pudina ni..

 design lama..

design baru masa hari cabutan.. pandangan dari atas.. ada 8 blok kesemuanya.. 

pandangan dari depan..

Tak taulah yang mana satu pemaju nak bangunkan.. design baru ke lama.. any info pls??

Utk rekod aku sendiri.. dulu2 masa mula apply PPA1M ni.. aku cuma mohon utk 1000 sqft.. tak naklah rumah besar2.. tak mampu nak bayar mahal2.. tapi dah sampai siri ke-4 tak dapat2 jugak.. memang tak bertuah sungguh lahhh... pastu dapat sms suh upgrade ke 1200 sqft.. nak ke tak?? discuss punya discuss ngan en hubby.. last2 upgrade.. tawakal jerlah..

Mungkin permohonan 1200 sqft tak ramai.. tgk list kat bawah ni.. byk sungguh unit rumah utk 1200 sqft.. tu yang senang dapat kot... apapun semuanya ketentuan dariNya.. dah tertulis aku akan dapat kat apartment Pudina ni.. huhuhu...

JUMLAH UNIT (1,500 UNIT) :
  • 585 UNIT (1,000 KP)
  • 600 UNIT (1,200 KP)
  • 300 UNIT (1,500 KP)
  • 15 UNIT (OKU)
Tak taulah aku dapat rumah jenis yang mana satu utk 1200 sqft ni..

pelan lantai utk 1200 sqft Jenis B1.. pic credit to PPA1M

pelan lantai utk 1200 sqft jenis B2.. rumah tepi kot.. 
 
Untuk lain2 pelan lantai dan info yang lain bleh pi laman web PPA1M


p/s : Permohonan utk Fasa ke-2 dah buka ya.. blehlah sapa2 nak mohon..


Keluarga Kecilku

Keluarga Kecilku
Sitting and Blinking Hello Kitty