Skip to main content

1st Birthday Celebration ~ Hanis Fara Arissa ~ Hello Kitty Theme

Assalamualaikum..

Weekend baru2 ni sambut birthday Arissa.. kecil2an sajork.. majlis berjalan dengan lancar walaupun ada sedikit kelewatan.. tak dapat nak jemput semua kawan2 pejabat mahupun kawan2 yg lain.. jutaan terima kasih pada yang sudi hadir.. walaupun hati ni ada rasa sedikit terkilan.. huhuhu.. hanya Tuhan sahaja yang tahu.. pasni kena beringat2 nak jemput orang.. kena buat ala2 jemputan majlis VVIP.. and one more.. pasni jgn cakap2 belakang or tanya bila nak buat makan2.. memang nak kena maki ler ngan aku..

Apa pun hasrat dan niat aku untuk meraikan ulang tahun pertama kelahiran puteri bongsu tercapai juga..

meja deco yang tak habis deco.. sibuk kat dapur.. nampak kosong jerk kat depan kek tu kan...

kek tema Hello Kitty.. ikut tema warna pink, hijau dan putih.. 2 jam kemudian baru snap pics.. dah cair.. uwaaaaaaa...design tak fully memenuhi spesifikasi yang aku impikan..

cake, cupcake,  apam polkadot, marshmallow+fruits dan mini choc fountain dan prop hello kitty.. 
cupcake tu aku dah letak patung hello kitty kat atas buttercream.. baru nampak comel.. apam polkadot pun tak memenuhi spesifikasi yang aku nak.. susah kan nak suruh baker ikut apa yang kita nak.. walhal dah bagi gambar contoh lagi.. susah ke ek nak buat?? rasanya tak susah pun nak main ngan 3 warna yang aku nak tu..aku bayar ok.. mahal jugaklah dia caj compare yg aku pernah tempah sebelum ni.. kenapa tak nak tempah ngan orang sebelum ni?? aku kalau boleh nak sorang jerk baker yang boleh buat semua.. dan baker tu sendiri kata boleh buat.. aku sanggup bayar berapa dia caj yang penting memenuhi spesifikasi aku.. tapi bila apa yang aku dapat tu tak fully memenuhi apa yang aku nak.. memang aku frust.. dan pasni memang masuk dalam senarai black-list.. jgn mare aaa.. customer is always right.. u dapat upah yang u nak.. so, pls make sure ur customer satisfied.. aku dah tempah awal yer.. 1 month before.. so, tak boleh ke nak prepare awal2 dari segi design or whatsoever..

chocolate perisa strawberry home made.. gigih ok belajar buat sendiri.. cookies, snack, lollipop dan jelly.. beli jerk..

Fateh bergambar dengan prop Hello Kitty.. 

mucuk ma aku ni kannnn... bad mood ok!! perut sakit gamaksnya.. pantang nampak aku.. menangis2.. aduii.. aku boh layan ler.. sibuk mak nak oiii..

sekitar majlis

si comel Zhafiraa.. geram nengok pipi dia yg montel.. eiiii.. geget kang..

antara tetamu yg hadir.. sowi sangat2.. rumah kuarters ni kocik yo.. tak muek bilo ghamai2..


kenangan kami bersama..

birthday girl yang banyak karenah...

Happy birthday my dear mucuk!! luv u till Jannah!

Comments

emyda said…
meriah gitu!!
Faina Arisya said…
emyda..

biasa2 jer tu..
syalinda johari said…
syoknya...
sedap2 belaka tengok makanan..
sorry kak iena tak dapat nak pi,
sebab risaukan Asiff..
lagi2 kalau pegi majlis harijadi, nanti dia sekali nak tiup lilin...
dah pernah jadi dah..hahahaha...

aritu pegi PD, dia lari masuk dalam lif sorang2...huuuuuu...dah la kami di tingkat 5 time tu.. tu yang sekarang ni memang jarang nak bawak dia p mana2..huhuhu..kena 500% perhatian pada dia..

besar dah Arissa...kejap ja rasa dok tengok dia dari baby kecik2..tomey2 gebuuu melepak putihnya
Faina Arisya said…
syalinda..

takpe.. budak2 lelaki memang cenggitu kot.. susah nak control.. aktif memanjang.. Fateh pun sama.. sib baik ada kakak dia yang tukang kejar..

Popular posts from this blog

Pra Majlis Aqiqah & Kesyukuran Baby Arissa ~ Projek DIY ~ Door Gift

Assalamualaikum..

Pening jugak sebenarnya memikirkan nak bagi apa utk 100 pcs door gift majlis aqiqah Arissa... door gift memang limited.. memang tak cukup nak bagi semua tetamu.. so, just bagi pada kaum hawa sahaja.. huhuhuhu...

Google punya google.. dapat idea.. ada yang aku tempah dan ada yg aku buat sendiri..

Check List :-

1. Paper bag
2. Yassin Customised
3. Tasbih Mini
4. Cookies
5. Manisan


Paper Bag

designed by ByAuni
wooden paper clip.. beli kat kedai DIY.. memang comel..


Yassin Customised

designed by Tempahan Yassin

Cookies

biskut coklat teddy bear.. beli satu tin pastu aku masukkan ke dalam bekas muffin dan ikat ngan plastik.. ni projek aku, Fateh ngan Amiera masa aku dalam pantang... seminggu before majlis.. keje budak2 ni ngap biskut yang reject..
bahulu choc chip tempah kat CT.. pastu aku letak 2 pcs dalam plastik.. hias dengan doily paper..


Manisan

marshmallow aku packing dalam bekas muffin..
gula2 packing dalam pouch kecil..



Tasbih Mini

Tasbih mini ni aku buat sendiri…

Persediaan Peperiksaan UPKK 2015 ~ Buku Rujukan dan Contoh Soalan

Assalamualaikum..

Meh aku nak share buku2 rujukan yang diguna sepanjang aku mengajar Amiera untuk menduduki exam UPKK..

Pada awal tahun.. en hubby ada belikan nota padat UPKK dan koleksi soalan UPKK.. dengan harapan Amiera boleh cuba menjawab sikit2..dan dalam 8 bulan sebelum ni.. memang minta bantuan ustazah untuk bimbing Amiera..  aku memang tak monitor sangat... sibuk dengan Arissa.. letih pun ya lepas balik keje.. banyak menda nak kena buat..

pic credit to mumtazenterprise.blogspot.com
Sebulan sebelum exam bertulis percubaan dan sebenar UPKK bagi 5 subjek.. tergerak hati aku untuk google contoh2 soalan lain kalau ada.. memang susah nak jumpa..

Ntah macam mana aku terklik kat satu laman web kedai buku ni.. jumpalah koleksi soalan2 UPKK.. yang menarik minat aku untuk membelinya ialah koleksi soalan tu diasingkan mengikut subjek.. so, senang sikit aku nak monitor.. yang paling penting pembelian secara online.. sangat mudah cepat..

menariknya buku2 ini.. ada 2 set soalan tambahan ma…

Perumahan Penjawat Awam 1 Malaysia (PPA1M) : Pudina ~ Alhamdulillah

Assalamualaikum..

30 Jan yang lalu...

Berdebar2 nunggu keputusan cabutan siri yang ke-5..

Lepas masukkan no kp... terkebil2 mata nengok ayat.. hmmm... alhamdulillah.. dapat juga walaupun dah siri ke-5..


Tgk pulaks surat tawaran.. terkejut tgk level rumah.. amboi!! pengsan... tinggi nau!! jenuh nak turun naik lif ni.. tapi terima jerlah.. takkan nak tolak kot.. rugi woooo... bukannya senang nak beli rumah kat Putrajaya ni.. lagipun aku fikir long term.. daripada aku duk sewa kuarters.. baik aku beli rumah sendiri..

Masa hantar surat tawaran tu.. sempatlah pi jengah model apartment Pudina ni..

 design lama..
design baru masa hari cabutan.. pandangan dari atas.. ada 8 blok kesemuanya.. 
pandangan dari depan..
Tak taulah yang mana satu pemaju nak bangunkan.. design baru ke lama.. any info pls??
Utk rekod aku sendiri.. dulu2 masa mula apply PPA1M ni.. aku cuma mohon utk 1000 sqft.. tak naklah rumah besar2.. tak mampu nak bayar mahal2.. tapi dah sampai siri ke-4 tak dapat2 jugak.. memang…