Skip to main content

Happy 2nd Birthday Arissa!!

Assalamualaikum..

22 April yang lepas.. Arissa dah berusia 2 tahun.. alhamdulillah.. tak susah pun nak membesarkan Arissa ni.. cuma demam tu biasalah sebab tonsil ada kat tekak dia.. tapi tak kerap.. tu yang aku tak berani nak hantar dia ke taska.. kalau tak tu jadi macam Fateh dulu.. kerap masuk wad..

Sepanjang 2 tahun ni.. antara perkara pahit yang pernah Arissa lalui.. keracunan.. tak pasti samada keracunan air atau makanan.. panik aku dibuatnya bila pengasuh call keadaan Arissa yang lemah.. aku ni memang sangat takut kalau tengah2 keje dapat msg atau call dari pengasuh.. dan yang kedua semasa Arissa jatuh baru2 ni.. memang seriau sangat2 kalau perkara yang tidak diingini menimpa anak2..

Tahun kedua ni kami sambut birthday Arissa kecil2an aja.. sambut kami sekeluarga jerk.. tak beli kek bagai.. aku bikin sendiri jerk.. ngeh3.. tak nak membazir duit beli kek.. kami ni bukannya penggemar kek yang tegar..

brownies for her.. tema Hello Kitty yang tak hello sangat.. tak sempat nak beli white choc.. jadilah kitty warna coklat.. kwang3..

Arissa suka kat patung Hello Kitty ngan gula2 coklat tu..

abang Fateh tak sabar2 nak tiup lilin tu.. grrrr

happy birthday sayang!

suka sangat dengan patung baby dia tu walaupun dah lebih 10 tahun lamanya..

dpt hadiah dari mama dan kakak.. suker le tew.. actually aku nak carikan baby doll soft toy menggantikan patung yg dah lama tu.. tapi tak jumpa2.. aduhaiii.. kat internet pun takde yang berkenan di hati ni.. kalau ada pun nun jauh di obersea.. uwaaaaaaaaa.. so, beli jerlah apa yg boleh menarik minat dia.. 

LeapFrog Shapes & Sharing Picnic Basket.. pic credit to www.thebinderladies.com


abang Fateh ni over tau.. sibuk request kat papa nak hadiah jugak.. jeles lah tu Arissa dapat hadiah.. nanti yer sayang.. tunggu bulan 8 ni ya..

Doa dan harapan aku.. semoga Arissa membesar dengan sihat dan sentiasa di dalam lindunganNya.. dijauhkan dari perkara2 yang tidak diingini.. dilimpahi rahmat dengan keberkatan usia yang panjang dan rezeki yang tidak pernah putus.. semoga menjadi muslimah sejati.. berjaya di dunia dan akhirat.. dianugerahkan minda yang genius.. menjadi penawar duka kepada kami sekeluarga.. aminnn ya rabbal alamin...

Comments

Popular posts from this blog

Pra Majlis Aqiqah & Kesyukuran Baby Arissa ~ Projek DIY ~ Door Gift

Assalamualaikum..

Pening jugak sebenarnya memikirkan nak bagi apa utk 100 pcs door gift majlis aqiqah Arissa... door gift memang limited.. memang tak cukup nak bagi semua tetamu.. so, just bagi pada kaum hawa sahaja.. huhuhuhu...

Google punya google.. dapat idea.. ada yang aku tempah dan ada yg aku buat sendiri..

Check List :-

1. Paper bag
2. Yassin Customised
3. Tasbih Mini
4. Cookies
5. Manisan


Paper Bag

designed by ByAuni
wooden paper clip.. beli kat kedai DIY.. memang comel..


Yassin Customised

designed by Tempahan Yassin

Cookies

biskut coklat teddy bear.. beli satu tin pastu aku masukkan ke dalam bekas muffin dan ikat ngan plastik.. ni projek aku, Fateh ngan Amiera masa aku dalam pantang... seminggu before majlis.. keje budak2 ni ngap biskut yang reject..
bahulu choc chip tempah kat CT.. pastu aku letak 2 pcs dalam plastik.. hias dengan doily paper..


Manisan

marshmallow aku packing dalam bekas muffin..
gula2 packing dalam pouch kecil..



Tasbih Mini

Tasbih mini ni aku buat sendiri…

Persediaan Peperiksaan UPKK 2015 ~ Buku Rujukan dan Contoh Soalan

Assalamualaikum..

Meh aku nak share buku2 rujukan yang diguna sepanjang aku mengajar Amiera untuk menduduki exam UPKK..

Pada awal tahun.. en hubby ada belikan nota padat UPKK dan koleksi soalan UPKK.. dengan harapan Amiera boleh cuba menjawab sikit2..dan dalam 8 bulan sebelum ni.. memang minta bantuan ustazah untuk bimbing Amiera..  aku memang tak monitor sangat... sibuk dengan Arissa.. letih pun ya lepas balik keje.. banyak menda nak kena buat..

pic credit to mumtazenterprise.blogspot.com
Sebulan sebelum exam bertulis percubaan dan sebenar UPKK bagi 5 subjek.. tergerak hati aku untuk google contoh2 soalan lain kalau ada.. memang susah nak jumpa..

Ntah macam mana aku terklik kat satu laman web kedai buku ni.. jumpalah koleksi soalan2 UPKK.. yang menarik minat aku untuk membelinya ialah koleksi soalan tu diasingkan mengikut subjek.. so, senang sikit aku nak monitor.. yang paling penting pembelian secara online.. sangat mudah cepat..

menariknya buku2 ini.. ada 2 set soalan tambahan ma…

Perumahan Penjawat Awam 1 Malaysia (PPA1M) : Pudina ~ Alhamdulillah

Assalamualaikum..

30 Jan yang lalu...

Berdebar2 nunggu keputusan cabutan siri yang ke-5..

Lepas masukkan no kp... terkebil2 mata nengok ayat.. hmmm... alhamdulillah.. dapat juga walaupun dah siri ke-5..


Tgk pulaks surat tawaran.. terkejut tgk level rumah.. amboi!! pengsan... tinggi nau!! jenuh nak turun naik lif ni.. tapi terima jerlah.. takkan nak tolak kot.. rugi woooo... bukannya senang nak beli rumah kat Putrajaya ni.. lagipun aku fikir long term.. daripada aku duk sewa kuarters.. baik aku beli rumah sendiri..

Masa hantar surat tawaran tu.. sempatlah pi jengah model apartment Pudina ni..

 design lama..
design baru masa hari cabutan.. pandangan dari atas.. ada 8 blok kesemuanya.. 
pandangan dari depan..
Tak taulah yang mana satu pemaju nak bangunkan.. design baru ke lama.. any info pls??
Utk rekod aku sendiri.. dulu2 masa mula apply PPA1M ni.. aku cuma mohon utk 1000 sqft.. tak naklah rumah besar2.. tak mampu nak bayar mahal2.. tapi dah sampai siri ke-4 tak dapat2 jugak.. memang…