Skip to main content

Alumni SMKDMS?

Assalamualaikum..

Lewat petang ni sambil nunggu masa nak balik.. bacalah paper online sekejap..

Tiba2 dalam senarai berita terkini Utusan Online ternampak satu tajuk.. macam ku kenal jerk nama tu.. aittt.. tak pernah2.. since aku berhenti Lower 6.. dah 20 tahun kot... inilah kali pertama aku nampak berita berkaitan dengan sekolah aku dulu..

So, dengan tak sabar2 aku membaca berita ringkas tersebut,...

************************************************************************
Alumni SMKDMS Nilai dipelawa sertai ‘Sepetang di DMS’
13 Oktober 2015 3:42 PM

SEREMBAN 13 Okt. - Semua bekas pelajar dan guru Sekolah Menengah Kebangsaan Dato’ Mohd. Said (SMKDMS), Nilai dekat sini dipelawa hadir dan menyertai aktiviti penyatuan semula atau ‘reunion’ menerusi program jamuan ‘Sepetang di DMS’ di sekolah itu, 25 Oktober ini.

Program anjuran Persatuan Ibu Bapa dan Guru (PIBG) SMKDMS itu bertujuan memperkukuh hubungan sesama bekas pelajar di samping menambahkan dana persatuan itu bagi menampung pembiayaan program sokongan akademik di sekolah berkenaan.

Setiap penyertaan ke majlis jamuan yang bakal berlangsung di Tapak Perhimpunan SMKDMS tersebut, hanya dikenakan bayaran sebanyak RM80.

Yang Dipertua PIBG SMKDMS, Kamal Abdul Aziz berkata, program jamuan berkenaan yang bermula dari pukul 2 petang hingga 6 petang akan dirasmikan oleh Timbalan Menteri Pendidikan, Senator Chong Sin Woon, yang juga bekas pelajar SMKDMS.

“Majlis jamuan dan ‘reunion’ ini adalah untuk mengeratkan lagi hubungan alumni dan warga sekolah, malah bersama-sama berganding bahu dalam membangunkan sekolah ke arah yang lebih cemerlang,” katanya kepada Utusan Malaysia di sini, hari ini.

Sebarang pertanyaan mengenai majlis ini bolehlah dikemukakan kepada Kamal sendiri menerusi telefon 011-32713890. - UTUSAN ONLINE

********************************************************************


Ooooo... baru faham.. sebab ada x-student dah jadi Timbalan Menteri baru masuk berita... huhuhu.. memang sebelum ni pun aku dah tau x-student tu dilantik semasa Tan Sri Muhyiddin Yassin dipecat..

Dan Timbalan Menteri Pendidikan itu juga pernah keluar TV mewakili MCA.. memang lantang bersuara.. tak hairanlah sebab masa dia sekolah ngan aku dulu dia jadi ketua Pengawas.. muka serius ok! dan pernah jadi pelajar terbaik STPM kalau tak silap aku.. ada masuk majalah sekolah..

Berbalik pada reunion... oh tidak.. aku memang tak berapa gemar nak join reunion ni.. ntahlah.. ada pro and cons kat situ.. so, better tok sah pergi.. bukannya aku best student ke atau jadi penyanyi macam Amelina ke.. yg semua orang kenal.. bukannya Chef, Pensyarah Universiti atau cikgu atau yang hebat2 nilah seperti kawan2 sekelas dulu.. aku cuma insan biasa.. eh3... merendah diri pulaks.. huhuhuhu.. takdelah.. aku malas nak join.. full stop.. tak berminat..

Alumni SMKDMS Nilai dipelawa sertai ‘Sepetang di DMS’

 2  0 Google +0
SEREMBAN 13 Okt. - Semua bekas pelajar dan guru Sekolah Menengah Kebangsaan Dato’ Mohd. Said (SMKDMS), Nilai dekat sini dipelawa hadir dan menyertai aktiviti penyatuan semula atau ‘reunion’ menerusi program jamuan ‘Sepetang di DMS’ di sekolah itu, 25 Oktober ini.
Program anjuran Persatuan Ibu Bapa dan Guru (PIBG) SMKDMS itu bertujuan memperkukuh hubungan sesama bekas pelajar di samping menambahkan dana persatuan itu bagi menampung pembiayaan program sokongan akademik di sekolah berkenaan.
Setiap penyertaan ke majlis jamuan yang bakal berlangsung di Tapak Perhimpunan SMKDMS tersebut, hanya dikenakan bayaran sebanyak RM80.
Yang Dipertua PIBG SMKDMS, Kamal Abdul Aziz berkata, program jamuan berkenaan yang bermula dari pukul 2 petang hingga 6 petang akan dirasmikan oleh Timbalan Menteri Pendidikan, Senator Chong Sin Woon, yang juga bekas pelajar SMKDMS.
“Majlis jamuan dan ‘reunion’ ini adalah untuk mengeratkan lagi hubungan alumni dan warga sekolah, malah bersama-sama berganding bahu dalam membangunkan sekolah ke arah yang lebih cemerlang,” katanya kepada Utusan Malaysia di sini, hari ini.
Sebarang pertanyaan mengenai majlis ini bolehlah dikemukakan kepada Kamal sendiri menerusi telefon 011-32713890. - UTUSAN ONLINE
- See more at: http://www.utusan.com.my/berita/nasional/alumni-smkdms-nilai-dipelawa-sertai-8216-sepetang-di-dms-8217-1.146057#sthash.jrXHaX3O.dpuf

Alumni SMKDMS Nilai dipelawa sertai ‘Sepetang di DMS’

 2  0 Google +0
SEREMBAN 13 Okt. - Semua bekas pelajar dan guru Sekolah Menengah Kebangsaan Dato’ Mohd. Said (SMKDMS), Nilai dekat sini dipelawa hadir dan menyertai aktiviti penyatuan semula atau ‘reunion’ menerusi program jamuan ‘Sepetang di DMS’ di sekolah itu, 25 Oktober ini.
Program anjuran Persatuan Ibu Bapa dan Guru (PIBG) SMKDMS itu bertujuan memperkukuh hubungan sesama bekas pelajar di samping menambahkan dana persatuan itu bagi menampung pembiayaan program sokongan akademik di sekolah berkenaan.
Setiap penyertaan ke majlis jamuan yang bakal berlangsung di Tapak Perhimpunan SMKDMS tersebut, hanya dikenakan bayaran sebanyak RM80.
Yang Dipertua PIBG SMKDMS, Kamal Abdul Aziz berkata, program jamuan berkenaan yang bermula dari pukul 2 petang hingga 6 petang akan dirasmikan oleh Timbalan Menteri Pendidikan, Senator Chong Sin Woon, yang juga bekas pelajar SMKDMS.
“Majlis jamuan dan ‘reunion’ ini adalah untuk mengeratkan lagi hubungan alumni dan warga sekolah, malah bersama-sama berganding bahu dalam membangunkan sekolah ke arah yang lebih cemerlang,” katanya kepada Utusan Malaysia di sini, hari ini.
Sebarang pertanyaan mengenai majlis ini bolehlah dikemukakan kepada Kamal sendiri menerusi telefon 011-32713890. - UTUSAN ONLINE
- See more at: http://www.utusan.com.my/berita/nasional/alumni-smkdms-nilai-dipelawa-sertai-8216-sepetang-di-dms-8217-1.146057#sthash.jrXHaX3O.dpuf

Alumni SMKDMS Nilai dipelawa sertai ‘Sepetang di DMS’

 2  0 Google +0
SEREMBAN 13 Okt. - Semua bekas pelajar dan guru Sekolah Menengah Kebangsaan Dato’ Mohd. Said (SMKDMS), Nilai dekat sini dipelawa hadir dan menyertai aktiviti penyatuan semula atau ‘reunion’ menerusi program jamuan ‘Sepetang di DMS’ di sekolah itu, 25 Oktober ini.
Program anjuran Persatuan Ibu Bapa dan Guru (PIBG) SMKDMS itu bertujuan memperkukuh hubungan sesama bekas pelajar di samping menambahkan dana persatuan itu bagi menampung pembiayaan program sokongan akademik di sekolah berkenaan.
Setiap penyertaan ke majlis jamuan yang bakal berlangsung di Tapak Perhimpunan SMKDMS tersebut, hanya dikenakan bayaran sebanyak RM80.
Yang Dipertua PIBG SMKDMS, Kamal Abdul Aziz berkata, program jamuan berkenaan yang bermula dari pukul 2 petang hingga 6 petang akan dirasmikan oleh Timbalan Menteri Pendidikan, Senator Chong Sin Woon, yang juga bekas pelajar SMKDMS.
“Majlis jamuan dan ‘reunion’ ini adalah untuk mengeratkan lagi hubungan alumni dan warga sekolah, malah bersama-sama berganding bahu dalam membangunkan sekolah ke arah yang lebih cemerlang,” katanya kepada Utusan Malaysia di sini, hari ini.
Sebarang pertanyaan mengenai majlis ini bolehlah dikemukakan kepada Kamal sendiri menerusi telefon 011-32713890. - UTUSAN ONLINE
- See more at: http://www.utusan.com.my/berita/nasional/alumni-smkdms-nilai-dipelawa-sertai-8216-sepetang-di-dms-8217-1.146057#sthash.jrXHaX3O.dpuf

Alumni SMKDMS Nilai dipelawa sertai ‘Sepetang di DMS’

 2  0 Google +0
SEREMBAN 13 Okt. - Semua bekas pelajar dan guru Sekolah Menengah Kebangsaan Dato’ Mohd. Said (SMKDMS), Nilai dekat sini dipelawa hadir dan menyertai aktiviti penyatuan semula atau ‘reunion’ menerusi program jamuan ‘Sepetang di DMS’ di sekolah itu, 25 Oktober ini.
Program anjuran Persatuan Ibu Bapa dan Guru (PIBG) SMKDMS itu bertujuan memperkukuh hubungan sesama bekas pelajar di samping menambahkan dana persatuan itu bagi menampung pembiayaan program sokongan akademik di sekolah berkenaan.
Setiap penyertaan ke majlis jamuan yang bakal berlangsung di Tapak Perhimpunan SMKDMS tersebut, hanya dikenakan bayaran sebanyak RM80.
Yang Dipertua PIBG SMKDMS, Kamal Abdul Aziz berkata, program jamuan berkenaan yang bermula dari pukul 2 petang hingga 6 petang akan dirasmikan oleh Timbalan Menteri Pendidikan, Senator Chong Sin Woon, yang juga bekas pelajar SMKDMS.
“Majlis jamuan dan ‘reunion’ ini adalah untuk mengeratkan lagi hubungan alumni dan warga sekolah, malah bersama-sama berganding bahu dalam membangunkan sekolah ke arah yang lebih cemerlang,” katanya kepada Utusan Malaysia di sini, hari ini.
Sebarang pertanyaan mengenai majlis ini bolehlah dikemukakan kepada Kamal sendiri menerusi telefon 011-32713890. - UTUSAN ONLINE
- See more at: http://www.utusan.com.my/berita/nasional/alumni-smkdms-nilai-dipelawa-sertai-8216-sepetang-di-dms-8217-1.146057#sthash.6kgJewgv.dpuf

Comments

Popular posts from this blog

Pra Majlis Aqiqah & Kesyukuran Baby Arissa ~ Projek DIY ~ Door Gift

Assalamualaikum..

Pening jugak sebenarnya memikirkan nak bagi apa utk 100 pcs door gift majlis aqiqah Arissa... door gift memang limited.. memang tak cukup nak bagi semua tetamu.. so, just bagi pada kaum hawa sahaja.. huhuhuhu...

Google punya google.. dapat idea.. ada yang aku tempah dan ada yg aku buat sendiri..

Check List :-

1. Paper bag
2. Yassin Customised
3. Tasbih Mini
4. Cookies
5. Manisan


Paper Bag

designed by ByAuni
wooden paper clip.. beli kat kedai DIY.. memang comel..


Yassin Customised

designed by Tempahan Yassin

Cookies

biskut coklat teddy bear.. beli satu tin pastu aku masukkan ke dalam bekas muffin dan ikat ngan plastik.. ni projek aku, Fateh ngan Amiera masa aku dalam pantang... seminggu before majlis.. keje budak2 ni ngap biskut yang reject..
bahulu choc chip tempah kat CT.. pastu aku letak 2 pcs dalam plastik.. hias dengan doily paper..


Manisan

marshmallow aku packing dalam bekas muffin..
gula2 packing dalam pouch kecil..



Tasbih Mini

Tasbih mini ni aku buat sendiri…

Persediaan Peperiksaan UPKK 2015 ~ Buku Rujukan dan Contoh Soalan

Assalamualaikum..

Meh aku nak share buku2 rujukan yang diguna sepanjang aku mengajar Amiera untuk menduduki exam UPKK..

Pada awal tahun.. en hubby ada belikan nota padat UPKK dan koleksi soalan UPKK.. dengan harapan Amiera boleh cuba menjawab sikit2..dan dalam 8 bulan sebelum ni.. memang minta bantuan ustazah untuk bimbing Amiera..  aku memang tak monitor sangat... sibuk dengan Arissa.. letih pun ya lepas balik keje.. banyak menda nak kena buat..

pic credit to mumtazenterprise.blogspot.com
Sebulan sebelum exam bertulis percubaan dan sebenar UPKK bagi 5 subjek.. tergerak hati aku untuk google contoh2 soalan lain kalau ada.. memang susah nak jumpa..

Ntah macam mana aku terklik kat satu laman web kedai buku ni.. jumpalah koleksi soalan2 UPKK.. yang menarik minat aku untuk membelinya ialah koleksi soalan tu diasingkan mengikut subjek.. so, senang sikit aku nak monitor.. yang paling penting pembelian secara online.. sangat mudah cepat..

menariknya buku2 ini.. ada 2 set soalan tambahan ma…

Perumahan Penjawat Awam 1 Malaysia (PPA1M) : Pudina ~ Alhamdulillah

Assalamualaikum..

30 Jan yang lalu...

Berdebar2 nunggu keputusan cabutan siri yang ke-5..

Lepas masukkan no kp... terkebil2 mata nengok ayat.. hmmm... alhamdulillah.. dapat juga walaupun dah siri ke-5..


Tgk pulaks surat tawaran.. terkejut tgk level rumah.. amboi!! pengsan... tinggi nau!! jenuh nak turun naik lif ni.. tapi terima jerlah.. takkan nak tolak kot.. rugi woooo... bukannya senang nak beli rumah kat Putrajaya ni.. lagipun aku fikir long term.. daripada aku duk sewa kuarters.. baik aku beli rumah sendiri..

Masa hantar surat tawaran tu.. sempatlah pi jengah model apartment Pudina ni..

 design lama..
design baru masa hari cabutan.. pandangan dari atas.. ada 8 blok kesemuanya.. 
pandangan dari depan..
Tak taulah yang mana satu pemaju nak bangunkan.. design baru ke lama.. any info pls??
Utk rekod aku sendiri.. dulu2 masa mula apply PPA1M ni.. aku cuma mohon utk 1000 sqft.. tak naklah rumah besar2.. tak mampu nak bayar mahal2.. tapi dah sampai siri ke-4 tak dapat2 jugak.. memang…